Ετικέτες

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση θέματος του ιστολογίου

Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

*Ο Αστεροειδής που ονομάζεται Έρως.. και το Συναισθηματικό Ρίγος*


Ακαταμάχητο το Συναισθηματικό Ρίγος που εκπέμπει ο Έρως !!


Τίποτα δεν είναι τυχαίο φίλοι μου. 
Εκτός τους γνωστούς Πλανήτες, ρυθμιστές του Ηλιακού μας Συστήματος και Κυβερνήτες των Αστερισμών μας, σημαντικό ρόλο παίζουν επίσης και μικρότερα Ουράνια Σώματα, όπως ο αστεροειδής Έρως !!.

Με απλά λόγια.. ο ρόλος αυτών των μικρότερων Σωμάτων που ονομάζονται αστεροειδή, είναι να ενδυναμώνουν – να εμπλουτίζουν την Αύρα μας με ένστικτα και συναισθήματα, τα οποία κατά καιρούς αφήνουμε να “παγώσουν” λόγω των προβλημάτων της καθημερινότητας μας .. αλλά και λόγω της συνήθειας – της ρουτίνας. Και δεν αναφέρομαι μόνο στα ερωτικά συναισθήματα. 

     Επομένως σήμερα θα σας “συστήσω” τον αστεροειδή Έρως (Eros 433), που ανακαλύφθηκε επισήμως το 1898 και είναι πολύ κοντά στην Γή. Έκτοτε,  έως και σήμερα, μας εντυπωσιάζει η εκκεντρική και ιδιαίτερα μονομανής τροχιά του από τον Άρη στην Αφροδίτη και πάλι πίσω. Προφανώς, για να διατηρηθεί η φλόγα του πάθους ανάμεσα σε αυτούς τους δύο αιώνιους εραστές !!.

Ο αστεροειδής Έρως αντιπροσωπεύει μία βασική ανθρώπινη ανάγκη - ώθηση προς την σεξουαλική δραστηριότητα. Μας διεγείρει τις αισθήσεις με το πάθος που εκπέμπει στο κέντρο του Ζωδιακού Κύκλου, ώστε να προκαλέσει την ανάγκη μας για προσέγγιση της ερωτικής αγάπης.
Όμως.. επειδή ο Έρως είναι ζαβολιάρης και σκανδαλιάρης, χρειάζεται να είμαστε πιο επιφυλακτικοί όσο πλησιάζει η καρδιά του καλοκαιριού, καθότι.. ο Έρωτας δεν παίζεται όπως το πόκερ, όπου μπορείς να μπλοφάρεις. Ο Έρωτας είναι απόλυτος και τα θέλει όλα, αλλιώς θα σε αφήσει παρέα.. με το απόλυτο Τίποτα !!.

Έρωτας παντοτινός - Έρωτας απατηλός - Έρωτας πλατωνικός - Έρωτας μυστικός .. και Έρωτας που ντύνει με νέα χρώματα την μόνιμη συντροφική σχέση. Ο Έρωτας λοιπόν σε όλο του το μεγαλείο.. που άλλοτε πονά, κι άλλοτε δίνει νέα φτερά στην αγάπη !!.

Το συναισθηματικό ρίγος έρχεται πάντα απροσκάλεστο !!
Το αισθανόμαστε σαν να μας διαπερνά χαμηλής τάσης ηλεκτρικό ρεύμα !!.


Διαπερνά την σπονδυλική στήλη φτάνοντας στον εγκέφαλο, δίνοντας μας έτσι την αίσθηση ότι το μυαλό παραλύει, και το πνεύμα μας αιωρείται γύρω από την σάρκα μας που φλέγεται.. καθώς αυξάνεται και η ταχύτητα της κυκλοφορίας του αίματος !!.
Το μούδιασμα εξαπλώνεται ταυτόχρονα σε όλα τα άκρα, κάνοντας τις πατούσες και τις παλάμες να καίνε και να ιδρώνουν.. ενώ παράλληλα ερεθίζονται όλοι οι αδένες μας που εκκρίνουν υγρό (ειδικά στα απόκρυφα σημεία). Και τότε αρχίζει το τρελό καρδιοχτύπι, ενώ ταυτόχρονα η γλώσσα δένεται κόμπος !!.

Αυτό είναι το πρώτο στάδιο όπου ο Έρωτας μας χτυπά το καμπανάκι του.. και ασφαλώς όλα τα παραπάνω, μας τα προκαλεί η Αύρα του άλλου ατόμου, που μας βρίσκει ανυποψίαστους και έρχεται να "ζυμωθεί" με την δική μας αύρα !!.
Η Αύρα μας λοιπόν είναι αυτή που μας επιτρέπει να λειτουργούμε ως Πομποί & Δέκτες.. και μάλιστα η εμβέλεια της μπορεί να κάνει τον κύκλο της Γής διαπερνώντας κάθε εμπόδιο. Δεν είναι λοιπόν λάθος το ρητό «τα μεγάλα Πνεύματα συναντιούνται», αφήνοντας να νοηθεί πως οι άνθρωποι έχουν την δυνατότητα να επικοινωνούν νοερά, μέσω της Αύρας τους. 
Επίσης δεν είναι τυχαίο που ο Δημιουργός μας, μας έδωσε πνοή απ’ την Πνοή Του (αύρα από την αύρα Της Ψυχής Του), ώστε να έχουμε τα απαραίτητα ενστικτώδη ερεθίσματα για να ερχόμαστε σε επαφή με άλλες ψυχές. 
Συνεπώς. Εάν ο Δημιουργός μας, ο Δημιουργός του Σύμπαντος και των πάντων ήταν κατά των ερωτικών ερεθισμάτων, δεν θα μας προίκιζε με το Συναισθηματικό Ρίγος.. που ασφαλώς έχει και τα επακόλουθα του !!. 

**
Εννοείται πως είμαι της άποψης ότι: 

Ενώ η κάθε ψυχή είναι μία και Μοναδική, κάπου στον Πλανήτη Γή υπάρχει «η δίδυμη ψυχή της».. την οποία αργά ή γρήγορα την εντοπίζει μέσω της Αύρας της.

      Ωστόσο... επειδή αρκετές φορές η έντονη επιθυμία μας για ψυχική ένωση μας παρασύρει σε ψευδαισθήσεις και τότε δίνουμε αξίες στον ερωτικό μας σύντροφο που δεν τις έχει, συμβαίνει να βαφτίζουμε τον σεξουαλικό πόθο σε «αδελφή ψυχή» !!.

Φίλοι μου..
όλοι μας κάποιες φορές έχουμε ωραιοποιήσει καταστάσεις προκείμενου να το παλέψουμε – να το αντέξουμε, κι αυτό άλλωστε είναι τελείως ανθρώπινο. Κάποιες φορές μάλιστα και αναγκαίο. Όμως σοφό είναι να μην χάνουμε επαφή με τον ''πίνακα ελέγχου'' της λογικής μας, έτσι ώστε να μην ενδίδουμε σε αδιέξοδες σχέσεις. 

Εγκλωβιζόμαστε σε ψυχοφθόρες καταστάσεις,  και έτσι χάνουμε τις ευκαιρίες για το πραγματικό άγγιγμα ψυχής. Αλλά ακόμη κι αν συμβεί να αφεθούμε στην μέθη του πόθου μας .. ας έχουμε τουλάχιστον την συναίσθηση πότε θα πρέπει να δώσουμε τέλος, “κατεβάζοντας τον διακόπτη” !!. 


ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου