Ετικέτες

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση θέματος του ιστολογίου

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

* * Ανασκόπηση του 2015 .. τα Μηνύματα μου για το 2016 !!


Το 2015 μας προετοίμαζε για το 2016 !!


Αγαπημένοι μου αναγνώστες, φίλοι και φίλες μου.
Για την αστρολογία, ο κύκλος αρχίζει με τον Κριό, τον εκπρόσωπο του Απριλίου. Μάλιστα, έως και αρκετούς αιώνες μετά την γέννηση Του Χριστού, η πρωτοχρονιά εορτάζονταν στις 1 Απριλίου.

Ο Απρίλιος επίσης, ήταν ο μήνας όπου οι άνθρωποι έκαναν τις ’’απογραφές’’ τους, ώστε να μην επαναλάβουν τα όποια τυχών λάθη τους μέσα στον καινούργιο χρόνο, ή ακόμη, για να ευδοκιμήσουν περισσότερο οι προσπάθειες τους. Παράλληλα αναλογίζονταν, μήπως το προηγούμενο έτος, δεν είχαν κατανοήσει σωστά τα ’’μηνύματα’’ που τους έστελνε το Σύμπαν.


Επομένως, ας κάνουμε μια σύντομη αναδρομή ως και το 2015:

     Ήταν μία χρονιά, με αρκετά σπάνια Πλανητικά Φαινόμενα. Οι ανατροπές – οι εκπλήξεις αλλά και οι απογοητεύσεις, ήταν αναμενόμενες. Δεν θα σας πάω πίσω στο 2010.. αλλά για να γίνει κατανοητή η ερμηνεία όσων προβλέπω να βιώσουμε στο 2016, θα κάνω μια σύντομη ανακεφαλαίωση.

Το 2010 φίλοι και φίλες μου, ήταν η ιδανικότερη χρονιά για να τεθούν όλα τα θέματα επάνω σε ένα τραπέζι, και να σκύψουμε όλοι επάνω σε αυτό (προσωπικά αλλά και ως λαός), ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα. Δεν έγινε όμως προφανώς, και σήμερα δεν έχει ουσία να εξετάσουμε το γιατί. 
Ωστόσο σημασία έχει πως τον Αύγουστο του 2015, είχαμε όλοι μια επόμενη ευκαιρία !!.   

Το πολλά υποσχόμενο 2014, απαιτούσε μεγάλη προσοχή στις ψευδαισθήσεις μας. 
Έτσι, το 2015 μας δίδαξε πως, «ότι λάμπει δεν είναι πάντα χρυσός».
Το 2015 χαρακτηρίστηκε ως το έτος της Δικαίωσης.. 
το οποίο σε βάθος χρόνου μέσα στο 2016, θα μας αποδείξει πως, «Ότι διαφεύγει απ’ την ανθρώπινη δικαιοσύνη, δεν διαφεύγει ωστόσο απ’ την Θεία Δίκη» !!. 

Βέβαια, τί θεωρεί δίκαιο ο καθένας μας για τον εαυτό του, είναι συνήθως υποκειμενικό. Άρα, το Δίκαιο θα απονεμηθεί σε βαθμό που στον καθένα ανήκει.


* *Η ΜΑΤΩΜΕΝΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ την Εβδομάδα Των Παθών Του.

Οι Εκλείψεις της Ματωμένης Πανσελήνου στον Άξονα Ζυγού – Κριού, τα τρία τελευταία χρόνια, ζητούσαν να κάνουμε την ενδοσκόπηση μας. Τούτο διότι είναι στην ανθρώπινη φύση μας, να φταίνε όλοι οι άλλοι, εκτός από εμάς τους ίδιους. Αλλά ακόμη κι αν κάποιοι μας έχουν πονέσει – μας έχουν προδώσει (όπως ο Ιούδας Τον Χριστό), δεν ωφελεί να το κουβαλάμε μέσα στην ψυχή μας.
Ο Κύκλος αυτός έκλεισε φέτος, με την τελευταία Έκλειψη της Σελήνης στον ίδιο Άξονα (πραγματοποιήθηκε Πανσέληνος στις 23 Μαρτίου 2016), όπου έως πρόσφατα, μας έδωσε «περίοδο χάριτος».
Δηλαδή, μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, καλούμασταν να κάνουμε την απογραφή μας, ώστε να ανοίξουμε χώρο στην ψυχή μας για καλύτερα πράγματα. Και βεβαίως, εάν δεν βιώσεις την απόλυτη πίκρα, δεν μπορείς να έχεις μέτρα σύγκρισης για τα καλύτερα !!.


* *Τα ΔΙΠΛΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ του Ιουλίου, ή αλλιώς Μπλέ Φεγγάρια «blue moon».

Μέσα στον μήνα του Καρκίνου (Ιούλιος 2015), παρουσιάστηκε ένα σπάνιο φαινόμενο. Ο μήνας άρχισε και τελείωσε με δύο ολόγεμα φεγγάρια. Μπλέ Φεγγάρι αποκαλείται μια Πανσέληνος που εμφανίζεται πρόσθετα εντός του ίδιου χρόνου και του ιδίου μήνα. Πήρε αυτήν την επιστημονική ονομασία, καθώς πρόκειται για φεγγάρι με χρώμα στις αποχρώσεις του μπλέ.
Ωστόσο, πολύ πριν η Αστρονομία ερευνήσει τα διάφορα σεληνιακά φαινόμενα και μας δώσει επιστημονικές εξηγήσεις, το συγκεκριμένο Φαινόμενο ήταν γνωστό ως Δίδυμα Φεγγάρια.

Μάλιστα ένας απ’ τους επικρατέστερους μύθους μας λέει ότι: 
«τα Δίδυμα Φεγγάρια συμβολίζουν τις δύο διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος.. αλλά που απ’ όποια όψη κι αν γυρίσεις το νόμισμα, την ίδια αξία θα έχει».

Με αυτό θέλει να μας πεί πως ενώ νομίζουμε πως έχουμε αλλάξει τα πράγματα, το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο εάν δεν αλλάξουμε σκεπτικό. Γι’ αυτό και κατά την εποχή που εμφανίζονται τα Δίδυμα Φεγγάρια, διαπιστώνουμε πως κάποια πράγματα λειτουργούν όπως τα συγκοινωνούντα δοχεία. Δηλαδή είναι μοιραίο το ένα να ισορροπεί το άλλο, έτσι ώστε να διατηρείται η αξία τους – η ισοδυναμία τους – ή και η κοινή πορεία τους.

Ειδικότερα, ήταν ο  καταλληλότερος μήνας για να επανεξετάσουμε τις ερωτικές μας σχέσεις - να διευθετηθούν αρρωστημένες καταστάσεις – να ξεπεραστούν πράγματα που μας εμποδίζουν να πάμε μπροστά –  να έρθουμε κοντά σε άτομα που η απόσταση πληγώνει ή ζημιώνει.. και ασφαλώς, για την ανεύρεση της «Δίδυμης Ψυχής» μας !!.


* *ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2015:


Ένας σπάνιος Αύγουστος, διότι όλα τα Ζώδια είχαν ως μηνιαία κάρτα τους την ετήσια κάρτα (Αστρολογικού Ταρό), που τα ακολούθησε όλο το 2015 !!. 

Αυτό σημαίνει ότι ο Αύγουστος του 2015 ήταν κομβικός, καθώς μας έδωσε την δεύτερη ευκαιρία μας, την οποία και περίμενε, να την αρπάξουμε απ’ τα μαλλιά. Οπισθοπορεία, και επανεκκίνηση από νέα αφετηρία !!. 

Αρκετοί από εμάς είχαν την ευκαιρία να επιστρέψουν στο σημείο που λάθος δρόμο πήρανε, και να βάλουν τα πράγματα σε νέες βάσεις. Και άλλοι πάλι, να κάνουν ένα όνειρο τους πραγματικότητα. Ωστόσο για να γίνουν τα παραπάνω πραγματικότητα, ήταν απαραίτητο να θυσιάσουμε αρκετό απ’ τον ελεύθερο χρόνο μας – να μετριάσουμε κάποιες δραστηριότητες που μας έδιναν προσωπική χαρά..  για αρκετούς μήνες !!.
Και τέλος, σίγουρα μέσα στον Αύγουστο (για θυμηθείτε), όλοι μας βιώσαμε το ρητό, «όσα φέρνει η ώρα, δεν τα φέρνει ο χρόνος» !!.

Δίας στην Παρθένο. Επιπλέον, φεύγοντας ο Δίας απ’ τον Λέων για να περάσει στην Παρθένο, (όπου θα παραμείνει έως και τον Αύγουστο του 2016)  μας το ‘ταξε «να μας νοικοκυρέψει, μας αρέσει – δεν μας αρέσει»... ότι και να σημαίνει αυτό !!. 

Η Παρθένος είναι ένας απ’ τους Αστερισμούς που το ευέλικτο κλίμα του μετατρέπει τον Δία σε καλό αγωγό της ευημερίας. Και καθώς η Παρθένος συμβολίζει την εποχή, όπου αρχίζουμε «να μετράμε τα κουκιά μας».. σας συμβουλεύω  να εκμεταλλευτείτε την όποια ευκαιρία σας δοθεί για επιπλέον έσοδα – για να μοιραστείτε με άλλους τα έξοδα σας – για να διευρύνετε τις γνώσεις σας, και κυρίως .. για να απομακρυνθείτε απ’ ότι σας φθείρει υλικά ή συναισθηματικά !!.    
**Δίας στον ΖΥΓΟ, απ’ τον Σεπτέμβριο του 2016, για περίπου ένα χρόνο.. σημαίνει πως ότι έδωσες, αυτό θα σου επιστραφεί» !!.  


* *ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015:

Η Πυθία απ’ τον Ζυγό (αστεροειδής Πυθία), μας αποκαλύπτει πως για το 2016, μόνο ένα πέρασμα οδηγεί στην απέναντι όχθη, το οποίο φαντάζει τρομακτικό. Και πολύ φυσικό, διότι μια ερειπωμένη κρεμαστή γέφυρα, σε κατάσταση αποσύνθεσης.. πράγματι σου προκαλεί φρίκη για να την διαβείς. Όταν όμως συνειδητοποιήσεις πως δεν έχεις άλλη επιλογή απ’ το να το προσπαθήσεις τουλάχιστον, τότε, το ένστικτό της επιβίωσης σε κάνει ευρηματικό και τολμηρό. «Συν Αθηνά και χείρα κείνει» έλεγαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι.

** Κρόνος στον Τοξότη:
Ωστόσο, καθώς το Σύμπαν συνωμοτεί πάντα υπέρ μας, δεν είναι τυχαίο που ο Κρόνος πέρασε στον Αστερισμό που τον κυβερνάει ο Δίας. Κρόνος στον Τοξότη σημαίνει, «ευημερία - δυνατότητα υλοποίησης των στόχων μας - ψυχική ανάκαμψη - πιο ισορροπημένη προσωπική ζωή» !!.  
Βέβαια, η πρόκληση είναι να μάθουμε να μην χαραμίζουμε τα βέλη μας για άπιαστους στόχους ή για καταστάσεις που βλέπουμε ότι μας ροκανίζουν τον πολύτιμο χρόνο μας. Επομένως μην χάνετε την αυτοπεποίθηση σας..  έχουμε χρόνο μπροστά μας, έως τον Δεκέμβριο του 2017 για να εκμεταλλευτούμε την προσφορά του Κρόνου.

* *ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2015:

Η πολυτάραχη χρονιά του 2015, δεν θα μπορούσε να κλείσει δίχως ένα Μοναδικό ελπιδοφόρο μήνυμα !!.
Η Πανσέληνος την νύχτα των Χριστουγέννων, είναι ένα ακόμη απ’ τα σπάνια Φαινόμενα του 2015, καθότι θα επαναληφθεί μετά από 33 χρόνια. Όσα τα χρόνια Του Χριστού !!.

Τυχαίο, δεν νομίζω. Και δικαίως χαρακτηρίστηκε ως Θεϊκή, αλλά και ως Μαγική. 
Θεϊκή, διότι το σπάνιο αυτό Φαινόμενο την νύχτα που εορτάζεται η Γέννηση του Θεανθρώπου, συμβολίζει την "γέννηση" της Αγάπης, της Αλληλεγγύης και της Ελπίδας για έναν καλύτερο κόσμο. Αλλά και Μαγική, διότι πυροδότησε με νέο φώς το Άστρο της νύχτας των Χριστουγέννων. 
Το Άστρο δηλαδή που οδήγησε τους 3 Μάγους στην φάτνη Του Χριστού, και που τελικώς, πρόκειται για τον αστεροειδή, που ονομάζεται Ψυχή !!. 


~ 2016 …

**Η δύναμη, της θέλησης της ψυχής.. μπορεί να κάνει Θαύματα !!.

Πιστέψτε με .. δεν χάθηκε τίποτα ακόμη οριστικά, αρκεί μέσα από τα λάθη μας να βγαίνουμε πιο σοφοί. Κανείς μας δεν είναι τέλειος, και κανείς μας δεν είναι όμοιος με κάποιον άλλον. Όλοι μας είμαστε μοναχικοί οδοιπόροι επάνω στην Γή, αναζητώντας το νόημα της ζωής. Ωστόσο το νόημα για να υπάρχεις μέσα στο σύνολο.. Εσύ το ορίζεις !!


_Η Εμπειρία κοίταξε το πέλαγος, και είπε >> δεν έχουμε ελπίδα ..
_Όντως είναι μάταιο, είπε η Λογική.. 
_Το κόβω για πολύ ριψοκίνδυνο, είπε η Τόλμη..
_Δεν μπορώ να το δεχτώ ότι ο δρόμος μας τελειώνει εδώ, ψέλλισε η Καρδιά.. ελάτε τουλάχιστον να προσπαθήσουμε !!.

Αυτό είναι το μήνυμα του 2016 προς εμάς !!.
Το έτος του Ερημίτη, που στις μέρες μας ερμηνεύεται ως του Μοναχικού Οδοιπόρου.. που θα μας διδάξει πως  «οι ομαδοποιήσεις τελειοποιούν».

~ Θα επανέλθω με αναλυτικότερες προβλέψεις μου για το 2016. 

ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου