Ετικέτες

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση θέματος του ιστολογίου

Σάββατο 16 Απριλίου 2022

* * Έσχατες προδοσίες με ένα φιλί .. θυμίζουν τον Ιούδα Ισκαριώτη:


Το προφίλ του Ιούδα του Ισκαριώτη:

Τί οδήγησε στην αισχρότερη προδοσία της ανθρώπινης ιστορίας ?! 

_ Φιλαργυρία, ή εκδικητικότητα ?! 
_ Γιατί επέλεξε να Τον προδώσει με ένα φιλί ?!
_ Και ποιοί οι λόγοι της αυτοκτονίας του ?!
 

      Αγαπημένοι μου αναγνώστες, φίλοι και φίλες μου. Οι σελίδες της ανθρώπινης ιστορίας έχουν αμαυρωθεί με άπειρες κτηνωδίες και αδιανόητα αισχρές προδοσίες. Ωστόσο, η προδοσία του Ιούδα δεν είναι απλά συμβολική και εξ' αυτού έχει μείνει στην ιστορία, αλλά το γεγονός ότι το έπραξε πλησιάζοντας τον ευεργέτη και δάσκαλο του, δίνοντας Του μάλιστα και ένα φιλί .. και στην συνέχεια αυτοκτονεί.. χρήζει ανάλυσης !!  
 
Χαρακτηρίζεται ως συμπεριφορά συναισθηματικά διαταραγμένου ατόμου, που με την περίπτωση του έχουν ασχοληθεί αρκετοί κορυφαίοι επιστήμονες.. διότι θα μπορούσε να οδηγήσει του διώχτες Του Χριστού στο σημείο που ευρίσκονταν στον ελαιώνα, και να τους Τον δείξει εξ’ αποστάσεως !!
Κι άλλωστε, ο Χριστός ήταν πλέον γνωστό πρόσωπο μετά την είσοδό Του στα Ιεροσόλυμα, κυκλοφορούσε σε δημόσιους χώρους, κι επομένως δεν ήταν απαραίτητη η μεσολάβηση του Ιούδα !!    
 
Βέβαια αρκετοί αρκούνται στην εξήγηση ότι «έτσι ήταν το σχέδιο Του Θεού».. ωστόσο, τόσο ο Ιωάννη όσο και ο Λουκάς περιγράφουν την συμπεριφορά του Ιούδα ως δαιμονισμένου, κάτι το οποίο παρατήρησαν κατά την στιγμή που ο Ιούδας εμφανίστηκε με την φρουρά του Σανχεντρίν για να συλλάβουν Τον Χριστό, έως και την αυτοκτονία του. Συνεπώς, δεν ευσταθεί ως εξήγηση «Θέλημα Θεού», καθώς τα γεγονότα οδηγούν σε σαφέστατα συμπεράσματα.
 
Πρόκειται λοιπόν για την ανάλυση του προφίλ του Ιούδα, του κάθε Ιούδα κυριολεκτικά και μεταφορικά, καθώς όλοι μας έχουμε γνωρίσει κάποτε τον δικό μας Ιούδα, και η κάθε μορφή προδοσίας εξετάζεται εξονυχιστικά από τον κλάδο της Ψυχοερεύνησης, διότι οι λόγοι διαφέρουν. Κι αν μητί άλλο, το παρόν άρθρο μου προσφέρει απαντήσεις "βάλσαμο" σε κάθε προδομένη ψυχή !!

     Και κλείνοντας τον πρόλογο, τονίζω πως με κάθε ευκαιρία επαναλαμβάνω πως η επιστήμη δεν αντικρούει την θρησκεία. Αντιθέτως, την ενισχύει στα σημεία που οι άνθρωποι τρέφουν αμφιβολίες, ή που δεν κατανοούν συμπεριφορές περασμένων αιώνων. 
Το παρόν άρθρο μου είναι ένα από αυτά που δημοσιεύω και σε διαφορετικές εποχές εκτός της Μεγάλης Εβδομάδας, καθότι θεωρώ πως είναι λάθος να θυμόμαστε τα βιώματα Του και τον μαρτυρικό Του θάνατο, μόνο κατά την εβδομάδα Των Παθών Του.
Αλλά κι αν ακόμη, δεν πιστεύουμε στην Θεϊκή Υπόσταση Του, έστω απλά και μόνο ως Θρησκευτικός Ηγέτης, είναι ανεκτίμητες οι διδαχές που μας άφησε στο πέρασμα Του μέσα απ' τα βιώματα Του !! 
 
* * Θα ακολουθήσουν επομένως τα σχετικά άρθρα μου, των οποίων τους συνδέσμους δίνω παρακάτω. Και συνεχίζω με την ανάλυση της συμπεριφοράς του Ιούδα: 


Το φιλί του Ιούδα, ανάλυση:

Κάτω απ' την Ματωμένη Πανσέληνο, το φιλί του Ιούδα είναι το κομβικότερο σημείο που γεννά ερωτήματα για την αισχρότερη προδοσία στην ανθρώπινη ιστορία.

         Συνηθίζουμε να αποκαλούμε Ιούδα έναν προδότη, και ειδικότερα όταν πρόκειται για άτομο το οποίο το αγαπήσαμε βαθιά, ή το εμπιστευτήκαμε απόλυτα.
Μάλιστα το φιλί του Ιούδα, με το οποίο επέλεξε να υποδείξει Τον δάσκαλο Του αντί να Τον δείξει με το δάκτυλο του (όπως θα περίμενε κανείς), κάνει την προδοσία ακόμη πιο αισχρή. Και δεν θα ήταν ψέμα να συμπληρώσω πως αρκετοί από εμάς, κατά παρόμοιο τρόπο, έχουμε προδοθεί με ένα φιλί !!

Είναι όντως τόσο αδιανόητος ο τρόπος που επέλεξε ο Ιούδας για να Τον προδώσει, που με το προφίλ του έχουν ασχοληθεί αρκετοί κορυφαίοι ψυχίατροι, ψυχαναλυτές, ερευνητές, ιστορικοί κ.ά. Αυτό άλλωστε συμβαίνει και με πολλά άλλα πρόσωπα που πέρασαν με χρυσά γράμματα στην ιστορία, όμως όμως και με κάποια άλλα που αμαύρωσαν την ανθρώπινη ιστορία. Οι λόγοι πιστεύω πως θα γίνουν κατανοητοί διαβάζοντας με προσοχή το κείμενο έως το τέλος. 
 
Και παρεμπιπτόντως συμπληρώνω, δυστυχώς συμβαίνει αγαπημένοι μου αναγνώστες, οι μελέτες σχετικά με το ανθρώπινο είδος, να μας αποδεικνύουν κατ’ επανάληψη ότι ο μεγαλύτερος Εφιάλτης του ανθρώπου επάνω στον Πλανήτη Γή.. ανέκαθεν ήταν ο ίδιος ο Άνθρωπος !!.


ΑΝΑΛΥΣΗ: 

Για περισσότερες λεπτομέρειες και αναλύσεις έως την νύχτα της προδοσίας Του, διαβάστε το άρθρο μου "Κυριακή των Βαϊων".   

      Στον παρόν εστιάζω στο προφίλ του Ιούδα, ωστόσο επαναλαμβάνω ότι, ασφαλώς υπήρχε λόγος που ο Χριστός ήρθε στην Γή με όλα τα χαρακτηριστικά θνητού ανθρώπου. Δεν ήρθε μόνο για να διδάξει, αλλά και για να γνωρίσει όλες τις πτυχές της ανθρώπινης φύσης. Γι’ αυτό άλλωστε ενώ γνώριζε ότι το τέλος Του θα ήταν τραγικό.. ωστόσο (όπως ο κάθε άνθρωπος), έτρεφε και Εκείνος μέσα Του την ελπίδα. Ελπίδα ότι η ανθρώπινη συνείδηση θα υπερισχύσει του κακού. 

Επομένως σίγουρα, ο Χριστός έως και την τελευταία στιγμή ευελπιστούσε πως με την αγάπη Του θα αλλάξει τον χαρακτήρα του Ιούδα. Μόνο έτσι εξηγείται πώς συμπεριέλαβε τον Ιούδα τον Ισκαριώτη στους έμπιστους μαθητές Του, ενώ ήταν ευρύτερα γνωστό ότι ήταν φιλάργυρος και κατ’ εξακολούθηση κλέφτης.

Τα Θεία Πάθη ήταν εκούσια, δεν χωρά αμφιβολία επί αυτού. 
Η σύλληψη Του Ιησού Χριστού ήταν θέμα χρόνου, απλά οι διώκτες Του δεν ήθελαν να γίνει σε δημόσιο χώρο. Ήταν προμελετημένο το "έγκλημα" που θα ακολουθούσε, απλά ο Ιούδας διευκόλυνε τους απώτερους σκοπούς τους !! 

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως σύμφωνα με μαρτυρίες διαφόρων ραβίνων εκείνης της εποχής, οι Γαλιλαίοι προσέδιδαν μεγάλη σπουδαιότητα στην υπόληψη, ενώ οι Ιουδαίοι (Εβραίοι) έδιναν μεγαλύτερη έμφαση στα χρήματα παρά στο καλό όνομα. Ωστόσο ο Χριστός όρισε έναν σεσημασμένο κλέφτη ως ταμία της ομάδας Του, όπου συγκεντρώνονταν τα χρήματα για διάφορες φιλανθρωπίες.
Να υποθέσουμε ότι ήταν ένα πείραμα ?! «βάζουμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα» ?!. 
Ασφαλώς όχι. Το πιθανότερο είναι ότι θέλησε να του δώσει την ευκαιρία για να γίνει καλύτερος άνθρωπος.. επειδή πολύ απλά τον αγαπούσε !!. 

Υπάρχει βέβαια μια μερίδα στον χριστιανικό κόσμο που υποστηρίζει ότι ο Ιούδας εκπλήρωσε το Θείο Έργο. Αυτό όμως δεν έχει καμία λογική εκ’ των πραγμάτων, και ούτε βεβαίως του δίνει άλλοθι. Είναι παράλογο, είναι σαν να λέμε σε ένα αγαπημένο μας πρόσωπο, «αφού επιλέγεις να πεθάνεις, κάνε τουλάχιστον μια ασφάλεια ζωής, έτσι  ώστε να μου μείνει και μένα κάτι.. μην πάει χαμένος ο θάνατος σου» !!.

Ο Ιούδας προφανώς δεν ένιωσε ποτέ αγάπη για Τον Χριστό, καθότι, ουδείς άνθρωπος είναι σε θέση να οδηγήσει στον θάνατο το αγαπημένο του πρόσωπο, για οποιοδήποτε χρηματικό ποσόν. Κι άλλωστε, ο Ιούδας μπορούσε κάλλιστα να υπεξαιρέσει το ποσόν των τριάκοντα αργυρίων απ΄ το ταμείο τους, και πιθανόν πολύ περισσότερα.  
Επομένως γεννάται το ερώτημα, «πρόδωσε τον Σωτήρα του, όντως για τα λεφτά» ?!.    


Η αυτοκτονία του Ιούδα, πείθει ότι ήταν ο λόγος επειδή μετάνιωσε ??!! 


     Αναλύοντας το προφίλ του Ιούδα, σύμφωνα με τις σημερινές μας γνώσεις σχετικά με την ανθρώπινη ψυχοσύνθεση, και έχοντας υπόψη μας και τα κριτήρια των Ευαγγελιστών, το συμπέρασμα είναι ότι ο Ιούδας έπραξε προσχεδιασμένα και δίχως κανένα δίλημμα. 

Το ερώτημα επανέρχεται όμως, «ήταν τόσο φιλάργυρος που πρόδωσε Τον Δάσκαλο του για τριάντα αργύρια» ?!.

Η απάντηση είναι ότι τα χρήματα δεν ήταν η αιτία, αλλά ήταν ένα άλλοθι που χρειαζόταν ο Ιούδας για τον ίδιο του τον εαυτό. Άλλωστε, μόνο κατ΄ αυτόν τον τρόπο διασφάλιζε την θέση του όπως εξηγώ παρακάτω:

     Είναι βέβαιο ότι ο Χριστός γνώριζε πως πλησίαζε το τέλος της πορείας Του επί της Γής με σάρκα και οστά. Προφανώς όμως δεν ένιωθε ακόμη έτοιμος γι’ αυτό. Διότι σε άλλη περίπτωση, θα γιόρταζε με τους μαθητές Του το Εβραϊκό Πάσχα (ονομαζόμενο Πέσαχ)  μέσα στο πλήθος ως συνήθως. 
Σε αντίθεση με αυτό, τους κάλεσε σε μυστικό δείπνο για να τους προετοιμάσει για το βαρυσήμαντο έργο τους μετά από Εκείνον. Μάλιστα, με πικρό παράπονο, τους δήλωσε πως γνώριζε ότι κάποιος απ’ αυτούς θα Τον προδώσει. Και αφού άρχισαν έκπληκτοι όλοι να Τον ρωτούν ποιόν απ' όλους εννοεί, είπε στον Πέτρο ότι, «πριν ο κόκορας λαλήσει τρεις, και εσύ ακόμη θα μ’ αρνηθείς» !!.  

Στο σημείο αυτό γνωρίζουμε ότι ο Ιούδας αποχώρησε από τον δείπνο, παρά την αναστάτωση που τους έφερε η δήλωση Του Κυρίου τους. Το γεγονός και μόνο αυτό, θα ήταν ύποπτο για τον καθένα μας στις μέρες μας. Πόσο μάλλον για Τον Χριστό, που ήδη γνώριζε τις σκέψεις του Ιούδα. 
Ωστόσο και οι τέσσερις Ευαγγελιστές αναφέρουν ότι η αποχώρηση του Ιούδα δεν κίνησε υποψίες, όχι σε εκείνους τουλάχιστον. 

Το πιθανότερο λοιπόν είναι, ο Ιούδας το τελευταίο διάστημα να μίσησε Τον Χριστό για αρκετούς δικούς του λόγους. Ένας εξ' αυτών ήταν διότι ενώ του είχε αλλάξει την ζωή, ένιωθε εγκατάλειψη από Εκείνον καθώς θα έφευγε απ’ την επίγεια ζωή, όπως άλλωστε τους προετοίμαζε γι' αυτό.

Επίσης συμπεραίνουμε ότι ένιωθε λυσσαλέα ζήλια, τόσο για την αγάπη Του Χριστού προς τους υπολοίπους μαθητές Του, όσο και για την αγάπη και την αφοσίωση των υπολοίπων προς Εκείνον. Ως παράδειγμα, όπως περίπου την ζήλια που νιώθουμε όταν το πρόσωπο που το θεωρούμε δεδομένο, δείχνει αδυναμία προς άλλο άτομο. Η’ και το αντίστροφο, όταν ένα τρίτο άτομο πολιορκεί το πρόσωπο που αγαπάμε.

Επιπλέον επίσης. Ο Ιούδας ένιωθε απογοητευμένος απ’ Τον Χριστό. Και τούτο διότι, στο πρόσωπο Του έβλεπε τον μεσσία (της εβραϊκής προφητείας), που θα ελευθέρωνε τον Εβραϊκό λαό από τους Ρωμαίους. Μάλιστα όπως μας λένε οι Γραφές, ο Ιούδας συχνά προκαλούσε Τον Χριστό να αποδείξει τις Θεϊκές Του δυνάμεις. 
Το ίδιο υποστηρίζουν και αρκετοί ιστορικοί της τότε εποχής, αναφέροντας ότι Τον πρόδωσε από μίσος, όταν συνειδητοποίησε ότι ο Χριστός δεν είχε στο μυαλό του να δημιουργήσει εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα. 

Όλα τα παραπάνω πιθανότατα να ευσταθούν, δεν εξηγούν όμως τον τρόπο με τον οποίο επέλεξε να Τον προδώσει !!. 
Και συγκεκριμένα, ενώ θα μπορούσε πολύ απλά να οδηγήσει την φρουρά του Σανχεντρίν στον τόπο όπου ήταν ο Χριστός, και δείχνοντας Αυτόν εξ' αποστάσεως θα μπορούσε να αποφύγει να αποκαλυφθεί.. αντί αυτού επέλεξε να Τον πλησιάσει, να μην Του αφήσει δηλαδή καμιά αμφιβολία ότι εκείνος είναι το άτομο που Τον πρόδωσε .. και όχι μόνο, ο Ιούδας εκδήλωσε την ανακούφιση του που το τόλμησε, με ένα φιλί !! 


Συνεπώς, οι λόγοι της προδοσίας ήταν σύνθετοι:
 
Η ζήλια έγινε φθόνος, η απογοήτευση οδήγησε στην εκδίκηση .. έως που στο ο φόβος τέλος κυρίευσε τον Ιούδα.


    Όντως, μπορούμε να θεωρήσουμε τον φόβος ως έναν επίσης βασικό λόγο, διότι ο Ιούδας πίστευε πως η ομάδα τους θα διαλυθεί μετά όσα ανέφερε στον μυστικό δείπνο ο Χριστός, και οι επόμενοι που θα υποστούν τις συνέπειες του Μωσαϊκού Νόμου (Εβραϊκό θρησκευτικό δικαστήριο), θα ήταν τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι μαθητές Του Χριστού.. κάτι το οποίο σίγουρα δεν ήταν πρόθυμος να υποστεί.  

Σημειωτέο ακόμη ότι, κατά την εποχή εκείνη, όταν δίνονταν αργύρια ως τρόπος για να επισφραγιστεί μια συμφωνίας, ήταν σαν συμβόλαιο που δεν επιδέχονταν ακύρωση. 

Επομένως το κίνητρο του Ιούδα, προκειμένου να αποκαλύψει τον τόπο πού θα βρίσκονταν ο Χριστός κατά τις νυχτερινές ώρες, δεν ήταν τα αργύρια. Ήταν η διασφάλιση του Ιούδα ως συμφωνία για να μην κινδυνέψει να διωχθεί στην συνέχεια.
Και μάλιστα θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι, οι Αρχιερείς του Σανχεντρίν είχαν αναστατωθεί με την είσοδο Του στα Ιεροσόλυμα.. αλλά κανείς δεν πλησίασε τον Ιούδα για να διαπραγματευτεί μαζί του. Αντιθέτως, ο ίδιος ζήτησε ακρόαση από τους Άννα και Καϊάφα.. δίχως να μας είναι γνωστό τί ακριβώς ειπώθηκε και συμφωνήθηκε στην πραγματικότητα. 

Και στο σημείο αυτό, όλα τα παραπάνω, γεννούν το ερώτημα, «για ποιόν λόγο τάχα οι διώκτες Του Χριστού χρειάζονταν κάποιον για να τους Τον δείξει, αφού ήταν πλέον γνωστό και πολυσυζητημένο πρόσωπο ?!».

Συνεπώς. Η συμφωνία ήταν να συλλάβουν Τον Χριστό "αθέατα" και να Τον "εξοντώσουν" με συνοπτικές διαδικασίες. Εάν όντως υπήρχαν βάσιμες κατηγορίες ή μαρτυρίες εις βάρος Του Χριστού, θα μπορούσαν να Τον συλλάβουν μέρα μεσημέρι ανά πάσα στιγμή μέσα στο πλήθος. Δεν χρειάζονταν πληροφορίες για το πού θα βρίσκεται, πόσο μάλλον μέσ' στα μαύρα μεσάνυχτα !!. 
Εξηγήσεις όμως ως προς τα παραπάνω θα βρείτε στο αναλυτικό άρθρο μου "Οι πολυήμερες δίκες Του Χριστού" το οποίο θα ακολουθήσει.

Επανέρχομαι στον Ιούδα:  

     Ωστόσο, ο Ιούδας επιστρέφοντας λίγο αργότερα τα αργύρια, προφανώς ως εκείνη την στιγμή είχε επίγνωση της πράξης του, παρότι δεν ωφελούσε πλέον σε τίποτα η ενέργεια του αυτή. Καθώς όμως, όλα τα συναισθήματα μας είναι προϊόν της ψυχής, η επιστροφή των αργυρίων μαρτυρά πλήρη απόγνωση. 
Η αυτοκτονία του με απαγχονισμό μαρτυρά αβάσταχτο πόνο ψυχής, σε σημείο που η ψυχή θέλει να εγκαταλείψει το σώμα που την φιλοξενεί όσο το συντομότερο. Και τότε, το μόνο διέξοδο είναι ο θάνατος. 
Γνωστή η έκφραση «τρελαίνομαι από πόνο ψυχής» !!. 

Λαμβάνουμε επίσης υπόψη μας ότι Ιωάννης θεωρεί πως ο διάβολος επηρέασε τον Ιούδα, το ίδιο όμως και ο Λουκάς. Συμπεριφέρονταν (μας λένε) στην συνέχεια σαν δαιμονισμένος. Άρα περιγράφουν ένα άτομο με ξαφνική ασταθή συμπεριφορά, παρανοϊκή προφανώς, που κατά την εποχή εκείνη οι νοητικά ή ψυχικά διαταραγμένοι χαρακτηρίζονταν ως δαιμονισμένοι. 

Επομένως, η συμπεριφορά του αυτή (ως δαιμονισμένου), εξηγείται ως αιφνίδια επαφή του ατόμου με την αφόρητη συνείδηση του !!.  
Σε αυτές τις περιπτώσεις, το άτομο που θέλει να δώσει τέλος στην ζωή του, επιλέγει τον συντομότερο τρόπο. Στις μέρες μας, στρέφει ένα όπλο στον κρόταφο του ως παράδειγμα. Για την εποχή εκείνη, ο συντομότερος και ο λιγότερο οδυνηρός τρόπος, ήταν ο απαγχονισμός. 

Το πόρισμα κλίνει προς το συμπέρασμα ότι η φόρτιση των ανάμεικτων συναισθημάτων του Ιούδα είχε φτάσει στο αποκορύφωμα της, προκαλώντας έτσι στο μυαλό του πλήρη σύγχυση. Κοινώς, αποτρελάθηκε !!. 

* * Συνεπώς, ο Ιούδας δεν αυτοκτόνησε διότι είχε μετανιώσει. Ο Ιούδας ήξερε πως μπορούσε να ζητήσει συγχώρεση απ’ Τον Χριστό, ο οποίος σίγουρα θα τον συγχωρούσε. Η εξήγηση είναι πως η ένταση της σύγχυσης, την οποία προκαλεί η συνείδηση, είναι τόσο αφόρητη που μπορεί να οδηγήσει κυριολεκτικά στην τρέλα !!.


* * * Ενδεχομένως φίλοι και φίλες μου να αναρωτιέστε, σε τί τάχα μάς ωφελεί σήμερα να εξετάζουμε την ψυχοσύνθεση του Ιούδα. Εξάλλου θα μου πείτε, "το αποτέλεσμα μετράει". Σωστά .. αλλά επειδή η προδοσία έχει πολλές εξηγήσεις, η λεπτομέρεια είναι αυτή που κάνει την διαφορά !!.


~ ~ Και κλείνω με ένα απόσπασμα από ένα άλλο άρθρο μου: 

* * Εάν φιλοσοφήσουμε την όλη πορεία Του επάνω στην Γή, θα αντιληφθούμε πως ο καθένας από εμάς, είτε λίγο - είτε πολύ, υπάρχει λόγος που καλείται να κουβαλήσει τον δικό του σταυρό στην πλάτη του. Υπάρχει λόγος που έρχεται αντιμέτωπος με όλα τα συναισθήματα.

Ο ερχομός Του λοιπόν στην Γή είχε ως σκοπό να μας διδάξει πολλά. Και όχι μόνο μέσα από Τον λόγο Του, αλλά και μέσα από την κάθε στιγμή που βίωσε δίπλα στο ανθρώπινο είδος. Βίωσε όλα τα ακραία συναισθήματα, και όλες τις ακραίες συμπεριφορές. Βίωσε αγάπη, στοργή, χαρά, ικανοποίηση, αναγνώριση - αλλά και πίκρα, προδοσία, χλευασμό, απογοήτευση, φριχτούς πόνους !!. 

* * Στο αρχείο μου "Άγια Πάθη" συμπεριλαμβάνονται επίσης τα παρακάτω άρθρα μου: 


~  Η ερμηνεία του Φαινομένου της πρώτης Πανσελήνου μετά την Εαρινή Ισημερία ~ άρθρο μου βασιζόμενο επίσης σε ιστορικά ντοκουμέντα και επιστημονικές μελέτες:


~ Κυριακή Των Βαΐων ~ Ιστορική αναδρομή: 
 Μετά το «Ὠσαννὰ» ακολουθεί η Μεγάλη Εβδομάδα .. συγκλονιστικές πτυχές της ιστορίας, άγνωστες για τους πολλούς: 


~ Οι τραγικές ώρες Του Χριστού.. ανάλυση σύμφωνα με Ιατροδικαστικά πορίσματα:
Επιστημονικές μελέτες αναλυτικά, οδηγούν σε τεκμηριωμένες Αλήθειες.. άγνωστες για τους πολλούς. Επιδίωξαν τον θάνατο Του – την εξόντωση Του, πριν ακόμη την Σταύρωση Του !!.


~ Πόσες ήταν συνολικά οι Δίκες Του Ιησού Χριστού, και πόσες ημέρες διήρκεσαν ?!... ντοκουμέντα με Νομική ανάλυση:
Το στυγερότερο έγκλημα της ιστορίας διαπράχθηκε από άτομα που όφειλαν να διαφυλάξουν τους νόμους. Ωστόσο, δεν έμειναν ατιμώρητοι !!.


*Η Θεία Δίκη μετά το ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ*
Γνωρίζουμε τί απέγιναν οι ηθικοί αυτουργοί του μαρτυρικού θανάτου Του ?!


Και κατόπιν αυτών, ακολουθεί άρθρο μου σχετικά με το Ουράνιο Φαινόμενο που ονομάζουμε εμφάνιση "Αγίου Πνεύματος": 


ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου