Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2017

*Ετήσιες προβλέψεις έτους 2017*

Ετήσιες προβλέψεις μου για όλα τα Ζώδια, μέσω Αστρολογικού Ταρό !!


Η συγκεκριμένη ανάρτηση μου, στην ουσία είναι το δεύτερο μέρος της προηγούμενης με τίτλο «Η πορεία μας στο 2017» .. η οποία είναι ο προπομπός και στην οποία σας παραπέμπω, ώστε να έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα. 

Η Μελλοντολογία αγαπημένοι μου αναγνώστες είναι επιστήμη, η οποία μελετά και ερευνά όλες τις μεθόδους προβλέψεων και σε συνδυασμό μεταξύ τους – τις δυνατότητες να δούμε μπροστά στο μέλλον -  το ποσοστό εγκυρότητας - όπως και τις πιθανότητες να διευρυνθούν οι ανθρώπινες ικανότητες, σε ότι αφορά την διορατικότητα, ενόραση, τηλεπάθεια κ.λ.π.
Επομένως η μελλοντολογία δεν είναι ειδικότητα, δεν είναι τέχνη, δεν είναι κάποια συγκεκριμένη μορφή μαντείας. Το αναλύω εμπεριστατωμένα σε σχετικό άρθρο μου.

Μέθοδοι μαντείας υπάρχουν αρκετοί. Μία από τις πιο γνωστές είναι η χαρτομαντεία. Ωστόσο η μελέτη των καρτών, γνωστές ως Αστρολογικό Ταρό, που συμπληρώνουν τις αστρολογικές προβλέψεις, είναι μία πανάρχαια μέθοδος με Ελληνικές ρίζες, που διαφέρει από οποιαδήποτε άλλη μορφή χαρτομαντείας.

Οι κάρτες του Αστρολογικού Ταρό συμβολίζουν διάφορα στάδια της ζωής μας. Τα φύλλα δεν προκύπτουν τυχαία – δεν επιλέγονται τυχαία. Είναι συγκεκριμένα και βαδίζουν σταθερά γύρω από τον Ζωδιακό Κύκλο. Η πορεία τους θυμίζει το ωρολόϊ του χρόνου, με τους τρείς δείκτες του.
Οι κάρτες είναι αριθμημένες. Κάθε χρόνο μία από τις κάρτες αντιπροσωπεύει όλο τον χρόνο για όλα τα Ζώδια. Κάθε μήνα (με την σειρά), μία ακόμη κάρτα αντιπροσωπεύει όλο τον μήνα για όλα τα Ζώδια, και επηρεάζει αναλόγως και το Ζώδιο που εκπροσωπεί τον ίδιο μήνα. Επίσης κάθε χρόνο, για ολόκληρο τον χρόνο, το κάθε Ζώδιο έχει την δική του κάρτα, η οποία σε συνδυασμό με την ετήσια κάρτα του έτους, αποκαλύπτει τις πιθανές εξελίξεις αλλά και τα αποτελέσματα των αποφάσεων – πράξεων – συμπεριφορών του γενικότερα.
Οπότε σύμφωνα με τα παραπάνω, ενώ μπορούμε να γνωρίζουμε τις κάρτες που θα “κυριαρχήσουν” και στα επόμενα χρόνια.. εκ των προτέρων όμως, κρατάμε τις επιφυλάξεις μας, διότι το αποτέλεσμα κρίνεται από την πράξη !!.  

Δεν είναι όμως επί της παρούσης να προχωρήσω σε περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς θα ακολουθήσει αναλυτικό άρθρο μου, μέσα από το οποίο ακόμη και ο πιο άσχετος αντιλαμβάνεται ότι οι μηχανές του Σύμπαντος δεν καθορίζουν το μέλλον, αλλά διατηρούν τις ισορροπίες ανάλογα με τις δικές μας επιλογές.

Κρατήστε όμως τα παραπάνω στο μυαλό σας, διότι θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τις δυνατότητες μας μέσα στο έτος 2017 και τις παρακάτω προβλέψεις μου. 

Πατήστε "Διαβάστε περισσότερα"...  


~ ~ ~ ~ Συνοπτική ανακεφαλαίωση:

Για τις ετήσιες προβλέψεις μου, προσεγγίζω τους χαρακτήρες του Ζωδιακού Κύκλου μέσω Αστρολογικού Ταρό, καθότι η ζωή μας δεν είναι μονόδρομος. Αντιθέτως, η ζωή μας κύκλους κάνει, και η ιστορία επαναλαμβάνεται. Σύμφωνα με τον δρόμο που θα επιλέξουμε να ακολουθήσουμε, οι πιθανότητες (θετικές ή αρνητικές) αυξομειώνονται. Επομένως για να αξιοποιήσουμε μια πρόβλεψη, έχοντας αυτήν ως έναν αξιόπιστο οδηγό για τα επόμενα βήματα μας, θα πρέπει να συμβιβαστούμε με την ιδέα ότι η ζωή μοιάζει με μπούμερανγκ. Ότι εκπέμπεις – ότι δίνεις, αργά ή γρήγορα κάνει τον κύκλο και επιστρέφει σε εσένα !!.

* Έτος 2014

Σύμφωνα με την ετήσια κάρτα του Αστρολογικού Ταρό, το 2014 ήταν το έτος του Άρματος.
Η κάρτα αυτή συμβολίζει στις μέρες μας (σύγχρονη εποχή), την εσωτερική μας επανάσταση απέναντι σε οτιδήποτε φράζει την ανοδική πορεία μας, ή απέναντι στην υποδούλωση, καταπίεση κ.λ.π. Σκοπός ήταν να ξυπνήσει το ένστικτό της επιβίωσης μας, ώστε να αρπάξουμε το Άρμα και να αναζητήσουμε λύσεις για καλύτερες συνθήκες ζωής. Και όχι μόνο ως λαός, αλλά και μέσα στο περιβάλλον μας – στην προσωπική μας ζωή.   
Ήταν η καλύτερη χρονιά για την διακοπή προβληματικών συνεργασιών – διάλυση προβληματικών σχέσεων, γάμων – αλλαγές επαγγελματικών δραστηριοτήτων – μεταναστεύσεις.

* Έτος 2015

Σύμφωνα με την ετήσια κάρτα του Αστρολογικού Ταρό, το 2015 ήταν το έτος της Δικαιοσύνης.
Η κάρτα αυτή ακόμη και στις μέρες μας, συμβολίζει την ανάγκη μας για δικαίωση. Ωστόσο, τί θεωρεί ο καθένας μας δίκαιο για τον εαυτό του.. είναι τελείως υποκειμενικό. Γι’ αυτό ακριβώς, ο Κρόνος δεν μας εμποδίζει να πλάσουμε αβάσιμα όνειρα ή να κάνουμε υπερβολές. Αντιθέτως μας ενθαρρύνει να επιχειρήσουμε το παράλογο, ώστε στην συνέχεια να αναλογιστούμε τί κάνουμε λάθος, και ενώ φτάνουμε στην πηγή δεν πίνουμε νερό !!. 
Ωστόσο, μπαίνοντας ο Κρόνος στον Τοξότη, στήριξε όποιον επιθυμεί να αναρριχηθεί. Όχι όμως σαν ψείρα επάνω στους γιακάδες άλλων, αλλά κοπιάζοντας με τις δικές του δυνάμεις. Επίσης έδωσε σε όλους δικαίωμα στην μερίδα της ευτυχίας, όπως επίσης και αρκετές αβάντες για να δοκιμάσει ο καθένας από εμάς τον Τροχό της Τύχης του !!.
Η κάρτα του Αστρολογικού Ταρό «ο Τροχός της Τύχης» έκανε τον κύκλο της γύρω απ’ όλα τα Ζώδια (ανά μήνα), αρχίζοντας απ’ τον Τοξότη. Κι εάν ποντάραμε σωστά, έχοντας όντως το Δίκαιο με το μέρος μας, τότε το πιο πιθανό είναι να πετύχουμε τους στόχους μας όσο θα βρίσκεται ακόμη στον Τοξότη.. έως τα τέλη του 2017

* Έτος 2016

Σύμφωνα με την κάρτα του Αστρολογικού Ταρό, το 2016 ήταν το έτος του Ερημίτη.  
Η κάρτα αυτή συμβολίζει την ενδοσκόπηση – την αυτογνωσία. Στις μέρες μας, η κάρτα αυτή σημαίνει «μοναχική πορεία». Ερμηνεύεται ως μια πορεία προς αναζήτηση πνευματικής τροφής και αγγίγματος ψυχής. Μια ψυχική ανάγκη που έρχεται σε αντίθεση με την ύλη.. και θυμίζει Διογένη !!.
Επίσης προειδοποιεί για την αρχή μιας δύσκολης μοναχικής πορείας, την οποία θα πρέπει να την κάνει ο καθένας μόνος του, έστω κι αν χρειαστεί να πατήσει ξυπόλητος επάνω στα αγκάθια. Πιθανόν διότι έτσι μόνο αποκτάμε μέτρο σύγκρισης, και τότε γίνεται προτεραιότητα μας η αναζήτηση της ευτυχίας μέσα απ’ την καθημερινότητα – αναζήτηση επανάληψης ευχάριστων στιγμών που βιώσαμε – αναζήτηση ψυχών που νιώθουμε να έχουμε μαζί τους χημεία, και κυρίως αναζήτηση της χαμένης μας επιμονής στην προσπάθεια.
Ο Δίας μπαίνοντας στον Ζυγό, βρόντηξε και άστραψε !!. Και πράγματι, οι χωρισμοί – τα διαζύγια – οι διαλύσεις συμμαχιών κ.λ.π.. έσπασαν ρεκόρ. Ο απώτερος σκοπός ήταν να κλονιστούν “βολεμένες” καταστάσεις, να πέσουν οι μάσκες, και κυρίως.. να εμπεδώσουμε πως υπάρχουν και τα χειρότερα.

* Έτος 2017

Στην κάρτα του Αστρολογικού Ταρό για το 2017 μπορούν να δοθούν διάφορες ερμηνείες. Θεωρείται το έτος του Ήλιου – το έτος που έρχεται το Πλήρωμα του Χρόνου – το έτος των Μαγικών Στιγμών .. η Χρυσή τυχερή Χρονιά !!.
Ομολογώ πως δυσκολεύτηκα να βρώ την κατάλληλη φωτογραφία για να συνοδέψει το συγκεκριμένο κείμενο μου, η οποία (κατά την κρίση μου), να εκφράζει την ερμηνεία που επέλεξα ως περιγραφή του 2017.

Κατά το παρελθόν.. ζώντας την ζωή μας στις σκιές των άλλων, φυσικό είναι και στο παρόν, της νύχτας οι σκιές να μας τρομάζουν. Ωστόσο μετά το σκοτάδι βγαίνει πάντα ο Ήλιος, «αρκεί να ακολουθήσουμε τον δρόμο προς το Φώς».
Τα πάντα περιστρέφονται στο Σύμπαν. Γι΄ αυτό όταν ανοίγει ένας κύκλος στην ζωή μας, θα πρέπει να περιμένουμε πως αργά ή γρήγορα θα κλείσει. Ο Δίας για να ολοκληρώσει την περιστροφή του γύρω από τον Ζωδιακό Κύκλο, χρειάζεται περίπου 12 χρόνια. Και ήρθε η εποχή για να κλείσει ο κύκλος. Οπότε είναι αναμενόμενο πως, «ότι δώσαμε - αυτό θα μας επιστραφεί» !!.  
Επίσης παραπάνω σας περιέγραψα πώς περιστρέφονται οι κάρτες γύρω απ’ τον Ζωδιακό Κύκλο, φέρνοντας σας ως παράδειγμα το ρολόϊ με τους δείκτες τους. Ο κάθε δείκτης λοιπόν, μετακινείται σύμφωνα με τον δικό του ρόλο στο πέρασμα του χρόνου, διότι «όλα γίνονται για κάποιον λόγο, και όλα έχουν την ώρα τους» !!
Σίγουρα δεν είναι τυχαίο που ο χρόνος μοιράζεται σε ώρες – λεπτά – δευτερόλεπτα. Φανταστείτε πως τα δευτερόλεπτα είναι τα Θέλω μας, τα οποία μας δημιουργούνται πολύ πιο γρήγορα από την σκέψη. Όταν ανταμώσουν την σκέψη, δηλαδή τον ωροδείκτη, το μυστικό είναι να μην τον προσπεράσουν, αλλά να σημάνει η ώρα της απόφασης Μπορώ.. έτσι ώστε όταν θα βρεθούν στην ίδια ευθεία και οι τρείς δείκτες, να είναι η κατάλληλη στιγμή του Τολμώ !!  Επομένως, στο χέρι μας είναι «να φέρουμε το θαύμα – την μαγεία στην ζωή μας» !!.

Άρα σύμφωνα με τα παραπάνω, όποια ερμηνεία και να δώσουμε στο έτος 2017.. από εμάς εξαρτάται να το βιώσουμε ως μία Χρυσή Χρονιά !!  

ΖΩΔΙΑ της ΦΩΤΙΑΣ ή αλλιώς Πύρινα Ζώδια:


** ΚΡΙΟΣ _ 2015:
Η ετήσια κάρτα σας ήταν ο Μοναχικός Οδοιπόρος. Το βέβαιο είναι ότι είχατε κουραστεί να ρυθμίζετε την ζωή σας σύμφωνα με τα θέλω των άλλων, ή είχατε απογοητευτεί από άτομα που στηριχθήκατε σε αυτά. Αρχικά ενδέχεται να νιώσατε πικρία, αλλά πολύ σύντομα διαπιστώσατε πόσο πιο εύκολα φτάνετε στους στόχους σας, βασιζόμενοι στις δικές σας πλάτες. Ωστόσο, στην  “μοναχική” σας πορεία, γνωρίσατε έναν Νέο Κόσμο που θα αναγνωρίσει τις αξίες σας στο 2016. Έτσι αποφασίσατε να προγραμματίσετε εκ’ νέου τις προτεραιότητες σας, υποστηρίζοντας ακάθεκτοι τα Δίκαια σας.
Το 2016:
Η τύχη σας ήθελε τρελά, καθώς η ετήσια κάρτα σας ήταν ο Τροχός της Τύχης, που σας ευνόησε για να μπορέσετε να κάνετε τα αδύνατα – δυνατά. Επίσης στο 2016, η ετήσια κάρτα σας σε συνδυασμό με τα Πλανητικά Φαινόμενα, συνέβαλαν στο να αλλάξετε τα κακώς κείμενα της ζωής σας, ώστε το 2017 να είναι το καλύτερο έτος των τελευταίων χρόνων για εσάς. Η προσωπική σας ζωή φωτίστηκε επίσης μετά το σκηνικό της τελευταίας Έκλειψης της Σελήνης στον Άξονά σας, αλλά σας συμβούλεψα να μην ποντάρετε στα τυφλά λόγω ενθουσιασμού. 
Το 2017:
Η κάρτα σας είναι η ΔΥΝΑΜΗ. Θα σας δώσει απύθμενο κουράγιο για να αξιοποιήσετε όσα έφερε η Τύχη στον δρόμο σας. Ελπίζω να βάλατε νέους στόχους και να μείνετε σταθεροί σε αυτούς μέσα στο 2017, διότι μόνο έτσι θα εκμεταλλευτείτε την δύναμη σας για ένα καλύτερο μέλλον. Σίγουρα πήρατε αυτό που σας αξίζει, αλλά μάλλον, όχι όπως το θέλατε.. αλλά όπως κρίθηκε ότι είναι δίκαιο να γίνει. Συμβουλεύω να αποβάλετε απ’ το μυαλό σας εμμονές, για όσα δεν είναι στο χέρι σας πλέον να αλλάξουν. Αξιοποιήστε το πάθος σας δημιουργικά, και βάλτε όρους απέναντι σε όσους ροκανίζουν τα συμφέροντα σας ή τον πολύτιμο χρόνο σας. Στον έρωτα θα πάρετε – ότι εσείς πρώτοι δώσετε.  

**ΛΕΩΝ _ 2015:
Η ετήσια κάρτα σας ήταν ο ΘΑΝΑΤΟΣ.. όμως όπως σας εξήγησα, δεν πρέπει να σας τρομάζει, διότι η κάρτα αυτή σήμαινε βοήθεια στο να δοθεί τέλος σε μια ανεπιθύμητη ή στάσιμη κατάσταση, και παράλληλα την αρχή μιας σπουδαιότερης εποχής για σας. Το σίγουρο είναι ότι σε κάτι έπρεπε να δοθεί ένα τέλος μέσα στο 2015, έτσι ώστε να υπάρχει χώρος για νέα πράγματα στο 2016, αλλά και χρόνος για όσα είχατε αφήσει στο περιθώριο να περιμένουν. Κάθε τέλος λοιπόν και μια νέα αρχή.. ειδικότερα στην προσωπική σας ζωή !!.
Το 2016:
Η ετήσια κάρτα σας ήταν η ΕΓΚΡΑΤΕΙΑ που είχε δύο ερμηνείες για σας. Ο θρόνος σας δεν κινδύνευε, αρκεί να μην ανοίξατε νέες οικονομικές υποχρεώσεις, για να αποδείξετε πόσο ικανοί είστε. Καλά κάνατε και τα πάντα τα εξετάζατε με το συν και το πλην, ωστόσο συμβούλεψα να αποβάλετε τις  φοβίες σας, του τύπου μην τυχών χάσετε όσα θεωρείτε ότι σας διασφαλίζουν.. διότι μόνο  έτσι θα είχατε σωστότερη κρίση, για άτομα και πράγματα που υπάρχουν, ή που μπήκαν πρόσφατα στην ζωή σας.
Το 2017:
Η ετήσια κάρτα σας είναι ο ΔΙΑΟΛΟΣ,, ωστόσο αυτό δεν πρέπει να σας τρομάζει. Αντιθέτως, είναι η χρονιά που σας κάνει πιο υποψιασμένους, κι έτσι μόνο βγαίνετε κερδισμένοι. Παράλληλα, είναι σαν να λέμε ότι «σπάει ο διάολος το πόδι του» .. και παίρνετε την ικανοποίηση που χρειάζεστε. Μάλιστα, θα επιτύχετε όλα όσα θέλατε, αφήνοντας όμως τους άλλους να νομίζουν ότι γίνεται το δικό τους. Συμβουλεύω όμως να μην ανοίξετε νέες οικονομικές υποχρεώσεις δίχως να είστε σίγουροι εάν θα μπορέσετε να ανταπεξέλθετε, και ούτε να απομακρυνθείτε από πρόσωπα που είναι σημαντικά στην ζωή σας. Στον έρωτα “γυρίζει ο τροχός”.. και παίζετε το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι. 

**ΤΟΞΟΤΗΣ _ 2015:
Το δώρο του Κρόνου για σας, που θα τον φιλοξενήσετε για δυόμιση περίπου χρόνια, η ετήσια κάρτα σας για το 2015 ήταν το Λαμπερό ΑΣΤΕΡΙ. Ένα άσβεστο αστέρι να λάμπει για σας στον ουρανό, ώστε να σας καθοδηγεί σωστά στο κάθε σας βήμα. Συμβούλεψα μόνο προσοχή στην τάση σας να ανεβάζετε τον πήχη ψηλά, διότι έτσι σπαταλάτε τα βέλη σας σε μακρινούς στόχους. Σε αντίθεση με αυτό, πρότεινα να δώσετε χρόνο στον εαυτό σας για να τους πλησιάσετε, και τότε το Άστρο σας θα λάμψει ακόμη περισσότερο μέσα στο 2016.
Το 2016:
Η ετήσια κάρτα σας ήταν η ΣΕΛΗΝΗ.. διόλου τυχαίο. Στο 2016 επιπλέον, ήσασταν το αγαπημένο παιδί της Σελήνης, που φρόντιζε να φωτίζει τους στόχους σας και τις όποιες σκοτεινές καταστάσεις που σας προκαλούσαν αβεβαιότητες, ή που σας εμπόδιζαν να ακολουθήσετε κάποιον νέο δρόμο στην ζωή σας. Ακόμη και οι προσωπικές σας σχέσεις, μπορούσαν να έχουν πιο υγιείς εξελίξεις. Μάλιστα μέσω του Έρωτα νιώσατε βαθιά ικανοποίηση.. ωστόσο συνέστησα προσοχή στις βιαστικές αποφάσεις για σοβαρά θέματα, όπως και σας συμβούλεψα να μείνετε ειλικρινείς με τον εαυτό σας.         
Το 2017:
Η ετήσια κάρτα σας είναι ο ΗΛΙΟΣ, που σε συνδυασμό με τα παραπάνω και με απλά λόγια, οι περισσότερες εξελίξεις θα είναι σαν βούτυρο στο ψωμί σας. Ωστόσο, για να πετύχετε τους στόχους σας, δεν πρέπει να σημαδεύετε κόντρα στον Ήλιο.. και μην σηκώσετε το τόξο σας πολύ ψηλά, διότι τα βέλη θα επιστρέψουν σε εσάς. Οπότε, συμβουλεύω να αναγνωρίσετε στους άλλους αυτά που σας προσφέρουν, και έτσι το Σύμπαν θα σας τα επιστρέψει εις διπλούν. Τόσο στα οικονομικά, όσο και στα ερωτικά σας ζητούμενα, επενδύστε εκεί που υπάρχουν κοινά συμφέροντα – κοινά ενδιαφέροντα – αρμονία στον αισθηματικό σας κόσμο.. και μην ξεχνάτε «ουδέν κρυπτόν υπό τον Ήλιο.   

ΖΩΔΙΑ του ΑΕΡΑ:

 **ΔΙΔΥΜΟΙ _ 2015:
Η ετήσια κάρτα σας ήταν η ΔΥΝΑΜΗ που σας έδωσε απύθμενο κουράγιο για να πετύχετε τους στόχους σας. Σίγουρα θα πήρατε αυτό που σας αξίζει, αλλά όχι όπως εσείς θα το θέλατε, αλλά όπως ήταν το δίκαιο. Σας συμβούλεψα, προσοχή μόνο στον διπλό εαυτό σας που σας δημιουργεί απαισιόδοξες σκέψεις. Κι αν αποβάλατε απ’ το μυαλό σας ότι πονάει και δεν είναι στο χέρι σας να αλλάξει, και το οποίο ’’κλέβει’’ την Δύναμη σας.. τότε στο 2016 αλλάζετε την ζωή σας προς το καλύτερο, διότι τότε θα νιώθετε πιο δυνατοί.
Το 2016:
Η ετήσια κάρτα σας ήταν ο ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΣ ή αλλιώς ο Εγκλωβισμένος. Αυτή η κάρτα σας ενημέρωσα ότι δεν πρέπει να σας τρομάζει, διότι σήμαινε ότι θα απαλλαχθείτε – θα ξεκρεμαστείτε από καταστάσεις που σας κρατούν ’’παγιδευμένους’’ σε παρελθοντικές εκκρεμότητες. Ωστόσο χρειάστηκε να προγραμματίσετε την ζωή σας σε νέες βάσεις, και να δεσμευτείτε με κάποιες υποσχέσεις. Επομένως θέστε τους όρους σας, ώστε στο 2017 να έχετε την απαίτηση να τηρηθούν και οι υποσχέσεις, οι οποίες δοθήκαν σε σας.
Το 2017:
Η ετήσια κάρτα σας είναι ο ΘΑΝΑΤΟΣ.. που σημαίνει το τέλος μιας ανεπιθύμητης σχέσης ή μιας στάσιμης – άρρωστης κατάστασης, αλλά ενδεχομένως και το τέλος σε ένα πρόβλημα μέσα σε μία στενή σχέση, ή συνεργασία. Οπότε, είτε αυτό αφορά την προσωπική σας ζωή, είτε τον οικονομικο_επαγγελματικό σας τομέα, σίγουρα πρέπει να δοθεί ένα τέλος, ώστε να υπάρχει χώρος και χρόνος για νέα πράγματα στην ζωή σας. Η κάρτα αυτή παράλληλα φέρνει την αρχή μιας καλύτερης εποχής, όπως και νέα πρόσωπα στην ζωή σας, που θα επαναφέρουν την ζεστασιά στην ψυχή σας. Οπότε ευνοούνται νέες σχέσεις – γάμοι – εγκυμοσύνες. Πιθανόν να αλλάξετε χώρο, ή και πόλη.  

**ΖΥΓΟΣ _ 2015:  
Η ετήσια κάρτα σας για το 2015 ήταν ο ΔΙΑΟΛΟΣ,, διόλου άσχημο για τον Ζυγό. Αντιθέτως, πολλές φορές οδηγούμε μια κατάσταση στο επιθυμητό αποτέλεσμα, παίζοντας τον ρόλο του ’’συνηγόρου του διαόλου’’. Επιτύχατε λοιπόν όλα όσα θέλατε, αφήνοντας όμως τους άλλους να νομίζουν ότι γίνεται το δικό τους. Τελικώς για τους περισσότερους στο 2016  ανοίχτηκαν νέοι ορίζοντες σε κάποιον τομέα της ζωής τους, ειδικά μετά την τελευταία Έκλειψη Σελήνης στον Άξονα σας.
Το 2016:
Η ετήσια κάρτα σας ήταν ο ΠΥΡΓΟΣ ή αλλιώς τα Κεκτημένα σας.. που σημαίνει πως, ότι αφορά περιουσιακά στοιχεία σας ή οικονομικά σας θέματα, πήραν τον δρόμο προς την δικαίωση σας, στον βαθμό που σας αξίζει. Σημαίνει επίσης ότι στηρίξατε σε δυνατότερες βάσεις τα θεμέλια σας (οικογενειακά, επαγγελματικά), και πολύ πιθανόν να ανοίξατε νέο σπιτικό ή να κάνατε κάποια επαγγελματική πρόοδο. Επίσης επιδιώξατε να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας για να φτάσετε κάποιους νέους στόχους σας, προσπάθεια την οποία θα την στηρίξει στο έπακρο ο Δίας, μπαίνοντας στο δικό σας Αστερισμό.
Το 2017:
Σαν δώρο απ’ τον Δία, έχετε ως ετήσια κάρτα σας το Λαμπερό ΑΣΤΕΡΙ. Ένα άσβεστο αστέρι που θα λάμπει για σας στον ουρανό, και θα σας καθοδηγεί σωστά στο κάθε αβέβαιο βήμα σας. Το αίσθημα του δικαίου είναι έμφυτο σε εσάς, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις γίνεται μειονέκτημα για εσάς. Οπότε, θα αυξηθεί η αγανάκτηση σας, έτσι ώστε να μπορείτε να διακρίνετε το συμφέρον σας καθαρότερα. Ο Δίας σας παροτρύνει για να διεκδικήσετε όλα όσα σας αξίζουν. Οικονομικά – επαγγελματικά – κοινωνικά - ερωτικά. Η μόνη μου συμβουλή είναι να επιμένετε στους όρους σας – στους κανόνες σας, και θα έχετε το ποθητό αποτέλεσμα. Κάποιες φορές είναι προτιμότερο να αφήσουμε τα πράγματα να ωριμάσουν από μόνα τους, παρά να κάνουμε βήματα πίσω. Στο 2017, τα πάντα είναι στο χέρι σας. 

**ΥΔΡΟΧΟΟΣ _ 2015:  
Η ετήσια κάρτα για σας ήταν ο ΗΛΙΟΣ !!. Σας έδωσε πολλές ευκαιρίες αλλά και δυνατότητες επιλογών για βήματα προς νέες εποχές, και σε όλους τους τομείς. Αν δεν το πράξατε.. τότε δεν είστε για λύπηση !!. Εάν όμως δώσατε βάση στις συμβουλές μου (και το εύχομαι), ήδη βάλατε σε νέες βάσεις τις προτεραιότητες σας.. και σίγουρα λάβατε υποστήριξη και για τις προσωπικές επιτυχίες σας. Ο Ήλιος στεγνώνει τα δάκρυα σας. Επομένως είναι πολύ πιθανόν μέσα στο 2016 να δημιουργήσατε οικογένεια, ή να ήρθατε ακόμη πιο κοντά στην ήδη υπάρχουσα οικογένεια σας.
Το 2016:
Η ετήσια κάρτα σας ήταν η ΚΡΙΣΗ και όντως ήταν μια κρίσιμη χρονιά για σας, αλλά με την καλή της έννοια. Συγκεκριμένα, ήταν η χρονιά που είχατε να διαλέξετε μεταξύ των προσωπικών σας επιθυμιών και της επαγγελματικής σας αναρρίχησης,  που απαιτούσε να κοπιάσετε για να κρατήσετε τις ισορροπίες. Ωστόσο, είχατε όλα τα εφόδια που σας χρειάζονταν για να φτάσετε ψηλά, τόσο κοινωνικά όσο και επαγγελματικά, και έτσι η ικανοποίηση που εισπράξατε, έχει αντίκτυπο και στην προσωπική σας ζωή. Ήταν η χρονιά λοιπόν που βοήθησε ώστε στο 2017, να είναι στο χέρι σας, να πάρετε αυτό που σας αξίζει. Αρκεί να μην χάσετε το μέτρο.
Το 2017:
Η ετήσια κάρτα σας είναι  ο ΚΟΣΜΟΣ .. και είναι η χρονιά που, όπως σας υποσχέθηκα, στο χέρι σας είναι να πάρετε αυτό που σας αξίζει. Ένας νέος κόσμος ξεδιπλώθηκε στα πόδια σας, ή τουλάχιστον, εσείς αρχίσατε να βλέπετε τα πράγματα με άλλο μάτι. Αναγνωρίστηκαν οι αξίες σας, και παράλληλα πήρατε την ηθική ικανοποίηση σας από κάποιους που σας πίκραναν. Σίγουρα θα εκπληρωθεί κάποιο σας όνειρο.. εφόσον όμως προηγουμένως δώσετε τέλος σε κάτι που μόνο μέσα στην φαντασία σας υπάρχει, ή που ενώ το ξέρετε ότι εθελοτυφλείτε.. συνεχίζετε με την ίδια λάθος τακτική. Ευνοούνται όλες οι αλλαγές που θα χρειαστεί να κάνετε, όπως επίσης γάμοι και εγκυμοσύνες.  

ΖΩΔΙΑ της ΓΗΣ:  

**ΤΑΥΡΟΣ _ 2015:  
Η ετήσια κάρτα σας ήταν ο ΤΡΟΧΟΣ της ΤΥΧΗΣ, ο οποίος σας προκάλεσε να δοκιμάσετε την τύχη σας. Επιμένοντας όμως με την ίδια τακτική, στα ίδια πράγματα, δεν νομίζω να περιμένατε να κάνει η τύχη σας θαύματα. Εάν όμως οι στόχοι σας ήταν να βάλετε νέα θεμέλια στην ζωή σας, ή να απομακρυνθείτε απ’ όσους σας κουνάνε “το κόκκινο πανί”.. δηλαδή σας παραπλανούσαν για δικούς τους σκοπούς.. τότε σας συμβούλεψα να τολμήσετε να ποντάρετε στην καλή σας τύχη, και το αποτέλεσμα μέσα στο 2016 θα σας Δικαιώσει.
Το 2016:
Η ετήσια κάρτα σας ήταν η ΔΥΝΑΜΗ που σας έδωσε απύθμενο κουράγιο για να αξιοποιήσετε όσα έφερε η Τύχη στον δρόμο σας. Σίγουρα πήρατε αυτό που σας αξίζει, μάλλον όμως όχι όπως εσείς το θέλατε, αλλά όπως ήταν το δίκαιο να γίνει. Συμβούλεψα να αποβάλετε απ’ το μυαλό σας ότι πονάει και δεν είναι στο χέρι σας να αλλάξει. Τόνισα να χρησιμοποιήσετε το πείσμα μας δημιουργικά, και να βάλετε όρους απέναντι σε όσους ροκανίζουν τα συμφέροντα σας. Ελπίζω να βάλατε νέους στόχους και να μείνετε σταθεροί σε αυτούς, διότι έτσι θα επανέλθει η πίστη σας για ένα καλύτερο μέλλον.
Το 2017:
Η ετήσια κάρτα σας είναι ο ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΣ ή αλλιώς ο Εγκλωβισμένος. Αυτή η κάρτα δεν πρέπει να σας τρομάζει, εάν δεν φερθείτε πεισματικά, διότι σε κάθε περίπτωση, θα προγραμματίσετε την ζωή σας σε νέες βάσεις. Σημαίνει δύο πράγματα. Η’ που θα απαλλαχθείτε – θα ξεκρεμαστείτε από εκκρεμότητες ή δεσμεύσεις που σας κρατούν παγιδευμένους σε αδιέξοδες καταστάσεις.. ή που θα χρειαστεί να δεσμευτείτε με κάποιες νέες υποσχέσεις, ώστε να ανοίξει ο δρόμος – οι νέοι ορίζοντες. Μπορεί όμως να σημαίνει και τα δύο ταυτόχρονα. Φεύγετε δηλαδή από μια δυσάρεστη κατάσταση, και την ίδια στιγμή δεσμεύεστε με άλλη πιο ευχάριστη. Επομένως συμβουλεύω να ενεργήσετε διπλωματικά. 

**ΠΑΡΘΕΝΟΣ _ 2015:  
Η ετήσια κάρτα σας ήταν η ΕΓΚΡΑΤΕΙΑ, που έχει δύο ερμηνείες. Οι φοβίες σας μην τυχών αλλάξουν όσα θεωρείτε ότι σας διασφαλίζουν.. διαπιστώσατε ότι έφεραν τα αντίθετα αποτελέσματα. Έτσι αποφασίσατε να αναθεωρήσετε κάποιες απόψεις σας, και πιθανόν, να αφήσατε το ρεύμα της εποχής να σας οδηγήσει σε έναν νέο προγραμματισμό ζωής. Ο Δίας στον Αστερισμό σας (απ’ τον Αύγουστο έως τον Αύγουστο του 2016), απεκατέστησε τις απώλειες σας. Επίσης, καθώς ο Δίας είναι ο Κυβερνήτης του Ζωδίου του Άξονα σας (των Ιχθύων), σας απέδειξε στο 2016 ότι, τα όνειρα βγαίνουν αληθινά, μόνο εάν πιστεύουμε σε αυτά.
Το 2016:
Η ετήσια κάρτα σας ήταν ο ΔΙΑΟΛΟΣ,, που όμως όπως σας εξήγησα, αυτό ότι δεν πρέπει να σας τρομάζει. Αντιθέτως, ήταν η χρονιά που σας έκανε πιο υποψιασμένους, κι έτσι μόνο βγήκατε κερδισμένοι. Παράλληλα, επιτύχατε όλα όσα θέλατε, αφήνοντας τους άλλους να νομίζουν ότι γίνεται το δικό τους. Ωστόσο συμβούλεψα να μην ανοίξετε νέες οικονομικές υποχρεώσεις δίχως να είστε σίγουροι εάν θα μπορέσετε να ανταπεξέλθετε, και ούτε να απομακρυνθείτε από πρόσωπα που είναι σημαντικά στην ζωή σας.
Το 2017:
Η ετήσια κάρτα σας είναι ο ΠΥΡΓΟΣ ή αλλιώς τα Κεκτημένα σας.. που σημαίνει πως, ότι αφορά τα περιουσιακά στοιχεία σας ή οικονομικά σας θέματα, πήραν τον δρόμο προς την δικαίωση σας, στον βαθμό που σας αξίζει. Σημαίνει επίσης ότι στηρίξατε σε δυνατότερες βάσεις τα θεμέλια σας (οικογενειακά, επαγγελματικά), και πολύ πιθανόν να ανοίξετε νέο σπιτικό ή να έχετε κάποια επαγγελματική άνοδο. Επίσης θα επιδιώξετε να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας για να φτάσετε κάποιους νέους στόχους σας, ή για να διασφαλίσετε τα Κεκτημένα σας. Τα ερωτικά σας θα σας προβληματίσουν, αλλά επειδή ο Δίας σας χρωστάει τα Δώρα του, τα προβλήματα θα λυθούν ως διά μαγείας.  

**ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ _ 2015:  
Το 2015, η ετήσια κάρτα σας ήταν η ΣΕΛΗΝΗ.. πράγμα που σημαίνει πως για όλο το έτος ήσασταν το αγαπημένο παιδί της Σελήνης, και  φρόντιζε να φωτίζει τις όποιες σκοτεινές πλευρές καταστάσεων που σας προκαλούσαν αβεβαιότητες. Μάλιστα είχατε την υποστήριξη της Αυτοκράτειρας (μία από τις πιο ισχυρές μορφές του Αστρολογικού Ταρό) .. που σημαίνει πως είχατε υλικά οφέλη, τα οποία σας έδωσαν την ικανοποίηση που θέλατε, εάν όμως (προσοχή), κρατήσατε την πρέπουσα στάση, απέναντι σε όσους σας στήριξαν συναισθηματικά.
Το 2016:
Η ετήσια κάρτα σας ήταν ο ΗΛΙΟΣ, που σε συνδυασμό με τα παραπάνω και με απλά λόγια, οι περισσότερες εξελίξεις ήταν βούτυρο στο ψωμί σας. Ωστόσο συμβούλεψα να αναγνωρίσετε στους άλλους αυτά που σας προσφέρουν, ώστε να σας τα επιστρέψει το Σύμπαν εις διπλούν. Τόσο στα οικονομικά, όσο και στα ερωτικά σας ζητούμενα, επενδύσατε εκεί που είχατε κοινά συμφέροντα – κοινά ενδιαφέροντα – συμβατό αισθηματικό κόσμο.. και ασφαλώς καλά κάνατε.   
Το 2017:
Η ετήσια κάρτα σας είναι η ΚΡΙΣΗ και όντως είναι μια κρίσιμη χρονιά για σας, αλλά με την καλή της έννοια. Είναι η χρονιά που έχετε να διαλέξετε μεταξύ των προσωπικών σας επιθυμιών και της επαγγελματικής σας αναρρίχησης,  που απαιτεί να κοπιάσετε για να κρατήσετε τις ισορροπίες. Ωστόσο, έχετε όλα τα εφόδια που σας χρειάζονταν για να φτάσετε ψηλά, τόσο κοινωνικά όσο και επαγγελματικά, και έτσι η ικανοποίηση που θα εισπράξετε, θα απογειώσει και την προσωπική σας ζωή. Είναι η χρονιά που θέλει υπομονή – επιμονή – σωστούς υπολογισμούς, και ακόμη και στον έρωτα, θα πάρετε αυτό που σας αξίζει. Αρκεί να μη χάσετε το μέτρο, διότι όποιος θέλει τα πολλά – χάνει και τα λίγα. .

ΖΩΔΙΑ του ΝΕΡΟΥ:

**ΚΑΡΚΙΝΟΣ _ 2015:  
Η ετήσια κάρτα σας ήταν ο ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΣ ή αλλιώς ο Εγκλωβισμένος. Αυτή η κάρτα επιδρά θετικά σε σας, διότι σημαίνει ότι ήρθε ο καιρός να απαλλαχθείτε από καταστάσεις που σας κρατούν παγιδευμένους μέσα σε παρελθοντικές πικρίες κάθε μορφής. Ήταν η καλύτερη χρονιά για να βάλετε τα όρια σας, και να προγραμματίσετε την ζωή σας σε νέες βάσεις, που όσο κι αν σας πόνεσε αυτό, μέσα στο 2016 αναρωτηθήκατε γιατί δεν το κάνατε πολύ νωρίτερα.
Το 2016:
Η ετήσια κάρτα σας ήταν  ο ΘΑΝΑΤΟΣ.. οπότε επανήλθα στα παραπάνω. Η κάρτα αυτή σήμαινε το τέλος μιας ανεπιθύμητης σχέσης ή μιας στάσιμης – άρρωστης κατάστασης. Οπότε, είτε αυτό αφορούσε την προσωπική σας ζωή, είτε τον οικονομικο_επαγγελματικό σας τομέα, σίγουρα έπρεπε να δοθεί τέλος, για να υπάρχει χώρος και χρόνος για νέα πράγματα στην ζωή σας. Η κάρτα αυτή παράλληλα φέρνει την αρχή μιας καλύτερης εποχής, όπως και νέα πρόσωπα στην ζωή σας, που στο 2017 θα επαναφέρουν την ζεστασιά στην ψυχή σας.
Το 2017:
Η ετήσια κάρτα σας είναι η ΕΓΚΡΑΤΕΙΑ που έχει δύο ερμηνείες. Τα όποια σχέδια σας για το 2017 δεν κινδυνεύουν, αρκεί να μην ανοίξατε νέες οικονομικές υποχρεώσεις, για να αποδείξετε πόσο ικανοί ή καλοί είστε. Καλά κάνετε και τα πάντα τα εξετάζετε πλέον επιφυλακτικά, ωστόσο συμβουλεύω να αποβάλετε τις  φοβίες σας, μην τυχών χάσετε όσα θεωρείτε ότι σας διασφαλίζουν. Συνήθως προκαλούμε αυτό που φοβόμαστε πιο πολύ, γι΄ αυτό αφήστε να σας οδηγεί η λογική, περισσότερο απ’ το συναίσθημα. Επίσης η κάρτα αυτή για εσάς σημαίνει ότι θα έχετε σωστότερη κρίση για άτομα και πράγματα που έχουν σχέση με το παρελθόν σας, ή που μπήκαν πρόσφατα στην ζωή σας. 

**ΣΚΟΡΠΙΟΣ _ 2015:  
Η ετήσια κάρτα σας για το 2015 ήταν ο ΠΥΡΓΟΣ ή αλλιώς τα Κεκτημένα σας. Ότι αφορούσε περιουσιακά στοιχεία ή οικονομικά σας θέματα, έπρεπε να τα στηρίξετε σε δυνατότερες βάσεις. Η κάρτα αυτή σημαίνει για εσάς επίσης ότι πιθανόν να ανοίξετε νέο σπιτικό, ή θα βάλετε τα θεμέλια για κάποιον επαγγελματικό στόχο. Ωστόσο, σας τόνισα πως θα δικαιωθείτε στον βαθμό που σας αξίζει, καθώς ο Κρόνος απ’ τον Τοξότη στο 2016 σας φέρνει πιο κοντά στους στόχους σας.
Το 2016:
Σαν δώρο απ’ τον Κρόνο που τον φιλοξενήσατε πριν μετακομίσει στον Τοξότη, είχατε ως ετήσια κάρτα σας το Λαμπερό ΑΣΤΕΡΙ. Ένα άσβεστο αστέρι που έλαμπε για σας στον ουρανό, και σας καθοδηγούσε σωστά σε κάθε αβέβαιο βήμα σας. Το ένστικτο σας αυξήθηκε, και έτσι μπορούσατε να διακρίνετε καθαρότερα το συμφέρον σας, το οποίο έπρεπε να το διεκδικήσετε. Συμβούλεψα μόνο προσοχή, «μην ποντάρετε σε κουτσό άλογο», διότι κάποιες φορές είναι προτιμότερο να αφήσουμε τα πράγματα να ωριμάσουν από μόνα τους, παρά να ρισκάρουμε για το ποθητό αποτέλεσμα. Αυτό αφορούσε και την προσωπική σας ζωή.
Το 2017:
Η ετήσια κάρτα σας είναι η ΣΕΛΗΝΗ.. διόλου τυχαίο καθώς ο τροχός γυρίζει, και μετά τα δύσκολα των τελευταίων ετών, έρχεται η ανακούφιση. Είστε “οπαδοί” της Σελήνης, που φροντίζει να φωτίζει τις όποιες σκοτεινές καταστάσεις,  οι οποίες άλλοτε σας προκαλούν αβεβαιότητες, κι άλλοτε σας εμποδίζουν να ακολουθήσετε έναν νέο δρόμο στην ζωή σας. Οι προσωπικές σας σχέσεις θα έχουν πιο υγιείς εξελίξεις.. και μέσω του Έρωτα, θα νιώσετε βαθιά ικανοποίηση. Ωστόσο συνιστώ προσοχή στις επιπόλαιες αποφάσεις για σοβαρά θέματα, στην ζήλια σας, και στην καχυποψία σας. Μείνετε ειλικρινείς με τον εαυτό σας.. και μάθετε να παίρνετε για να δίνετε – και όχι να δίνετε για να παίρνετε. 

**ΙΧΘΕΙΣ _ 2015:  
Η ετήσια κάρτα σας ήταν η ΚΡΙΣΗ και όντως ήταν μια κρίσιμη χρονιά για σας, αλλά με την καλή της έννοια. Μάλιστα, εάν προσπαθήσατε να είστε εγκρατείς σε ότι αφορά τις προσωπικές σας επιθυμίες, είχατε όλα τα εφόδια που σας χρειάζονταν για να αναρριχηθείτε, τόσο κοινωνικά όσο και επαγγελματικά. Επομένως, σίγουρα χρειάστηκε να κοπιάσετε, αλλά η ικανοποίηση που τελικώς εισπράξατε μέσα στο 2016, είχε θετικό αντίκτυπο ακόμη και στην προσωπική σας ζωή.
Το 2016:
Η ετήσια κάρτα σας ήταν ο ΚΟΣΜΟΣ .. και ήταν η χρονιά που στο χέρι σας ήταν να πάρετε αυτό που σας αξίζει. Ένας νέος κόσμος ξεδιπλώθηκε στα πόδια σας, ή τουλάχιστον, εσείς αρχίσατε να βλέπετε τα πράγματα με άλλο μάτι. Αναγνωρίστηκαν  οι αξίες σας, και παράλληλα πήρατε την ηθική ικανοποίηση σας από κάποιους που σας πίκραναν. Επίσης ο Δίας απ’ τον Αστερισμό της Παρθένου που είναι απέναντι σας, έως τον Αύγουστο, σίγουρα εκπλήρωσε κάποιο σας όνειρο.. εφόσον όμως προηγουμένως, δώσατε τέλος σε κάτι που μόνο μέσα στην φαντασία σας υπάρχει. Το 2017:
Η κάρτα σας είναι ο ΤΡΕΛΟΣ ή αλλιώς ο Ονειροπόλος !!. Για τα ψαράκια που μονίμως ονειροπολούν, μπορούμε να πούμε πως η κάρτα αυτή «ρίχνει λάδι στην φωτιά». Σίγουρα, θα έχετε σκαμπανεβάσματα. Δηλαδή, ή που θα είστε τρελή χαρά γεμάτοι κι ας καίγεται ο κόσμος γύρω σας, ή που θα λέτε «αφήστε με στον κόσμο μου, όνειρο ζώ, μην με ξυπνάτε». Ωστόσο, εάν δώσετε βαρύτητα στα συμφέροντα σας, έτσι ώστε αυτά, να σας κρατήσουν  προσγειωμένους στην πραγματικότητα.. θα είναι για εσάς η χρονιά που χαζά – χαζά, θα γεμίζει η τσέπη λεφτά.. κι όσο κουδουνίζει το πουγκί, δεν σταματά να παίζει το βιολί. Επομένως, θα ευνοηθείτε να χαρείτε την πραγματική ζωή και τον έρωτα.. αρκεί να μην θέσετε σε κίνδυνο τα συμφέροντα σας.
        

~ ~ ~ Θα επανέρχομαι με μηνιαίες προβλέψεις μου, εστιάζοντας εκτενέστερα στις εξελίξεις που αναμένονται στον κάθε επόμενο μήνα, όπως και στα σημαντικότερα Πλανητικά Φαινόμενα. Επαναλαμβάνω επίσης ότι, όποια κι αν θα είναι η κάθε επόμενη μηνιαία κάρτα σας, θα υπερισχύει η επιρροή της ετήσιας κάρτα σας.
Και όπως πάντα, διευκρινίζω ότι δεν ασκώ την αστρολογία ως επάγγελμα, αλλά “παντρεύοντας” την Ψυχολογία με την Αστρολογία, διαπίστωσα πως αυτό με βοηθάει να αναλύω βαθύτερα το άυλο στοιχείο μας, που είναι η Ψυχή !!. 


Σας προτείνω επίσης να διαβάσετε «Η πορεία μας στο 2017» ..  καθώς είναι ο προπομπός των προβλέψεων μου για το 2017, ώστε να έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα. Σας παραπέμπω με παρακάτω σύνδεσμο: 


ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια - Μελλοντολόγος*