Ετικέτες

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση θέματος του ιστολογίου

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

*Ο Ζωδιακός Κύκλος και οι προβλέψεις μέσω Αστρολογικού Ταρό*


Ο ρόλος του κάθε Ζωδιακού Αστερισμού στον Ετήσιο Ηλιακό Κύκλο - οι επιρροές των Κυβερνητών τους μέσα στον Χρόνο, και το αποτέλεσμα των επιλογών μας μέσω Αστρολογικού Ταρό:


ΠΡΟΛΟΓΟΣ:
Αγαπημένοι μου αναγνώστες, φίλοι και φίλες μου.
Μέθοδοι μαντείας υπάρχουν πολλοί, και μια απ’ τις γνωστότερες είναι η χαρτομαντεία. Η μελέτη όμως των καρτών που ονομάζονται Αστρολογικό Ταρό, διαφέρει από οποιαδήποτε μορφή μαντείας όπως θα διαπιστώσετε διαβάζοντας το ολοκληρωμένο άρθρο μου.
Στην ουσία δεν πρόκειται κάν’ για μαντεία, και οι κάρτες δεν βρίσκονται κάν’ στα χέρια των μελετητών αυτών. Θεωρείται συμπληρωματική μέθοδος, μέσω τις οποίας αποκαλύπτονται οι Συμπαντικές Αλληλοεπιδράσεις με στους φυσικούς κανόνες και τον κύκλο ζωής. Πρόκειται για μία αλάνθαστη μέθοδος με αρχαιοελληνικές ρίζες, την οποία μάλιστα εγώ ακολουθώ επί σειρά ετών.
 
Για όσους με παρακολουθούν, είναι πλέον αυτονόητο ότι χρησιμοποιώ σύνθετες μεθόδους προβλέψεων που δεν είναι ευρύτερα γνωστές, επειδή δεν είναι εμπορεύσιμες. Και πώς να είναι άλλωστε, αφού δεν “πουλάει” σε καθημερινή βάση, οτιδήποτε χρειάζεται μελέτη και κατανόηση απ’ τον “αγοραστή”, ή δεν απαντάει σε αυτά που θέλει να ακούσει.
 
Ωστόσο τα μελλούμενα απαιτούν σύνθετες μελέτες, οι οποίες στηρίζονται σε αρχαιοελληνικές, μέσα απ’ τις οποίες αναπτύχθηκαν οι επιστημονικές γνώσεις που μπορούμε να έχουμε σήμερα (Αστρολογία, Αστροφυσική, Κβαντική κ.ά), τόσο για την σχέση του ανθρώπου με στοιχεία της φύσης, όσο και με τις συμπαντικές ενεργειακές πηγές.  
Το αποτέλεσμα των αλληλοεπιδράσεων φαίνεται σε βάθος χρόνου, και δεν μπορεί να προβλεφθεί ως καθημερινό “δελτίο καιρού”. Αλλά ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση.. εφόσον ξέρουμε ότι θα βρέξει, άλλοι κουβαλάνε μαζί τους ομπρέλα – κι άλλοι περπατούν ξυπόλητοι στην βροχή !!
 
Και επειδή πιθανόν να γεννιέται το ερώτημα, «τί είδους συνάφεια μπορεί να έχει η Ψυχανάλυση με την Αστρολογία».. απαντώ πως για την Αναλυτική Ψυχολογία, η Αστρολογία είναι ένα ακόμη εργαλείο για την βαθύτερη διερεύνηση της ψυχής. Στο τέλος του παρόντος άρθρου μου σας δίνω τον σύνδεσμο του σχετικού άρθρου μου.
 
* * Περί αυτού λοιπόν πρόκειται, «πές μου τί σκέφτεσαι ή τί θέλεις να πράξεις, για να σου πώ το αποτέλεσμα» !!.
 
Στο παρόν άρθρο μου ωστόσο αναλύω όσα αναφέρω στον υπότιτλο, και παράλληλα γίνεται απολύτως κατανοητός κι ο λόγος γιατί δεν υπάρχει δυνατότητα να προβλέψουμε το τί θα συμβεί σε εμάς προσωπικά στο μέλλον, με καμία απολύτως μέθοδο.
Μέσω του Αστρολογικού Ταρό μπορούμε να προετοιμαστούμε για το πώς θα αντιμετωπίσουμε τα αναπόφευκτα ανά εποχή του χρόνου, όπως και τα προβλεπόμενα κατόπιν ετών. Μπορούμε να δούμε τις εναλλακτικές που έχουμε ως σύνολο αλλά και ως Ζωδιακός Αστερισμός. Μπορούμε να εντοπίσουμε τρόπους για να κινηθούμε, είτε για να αποφύγουμε αποτυχίες, είτε για να αλλάξουμε κακώς κείμενα στην ζωή μας. Όπως όμως και να συμβουλευτούμε, πώς θα εκμεταλλευτούμε θετικές επιρροές. 
Αυτό σημαίνει πως ενώ μάς δίνονται επιλογές κατά την διάρκεια όλων των εποχών, από εμάς τους ίδιους θα εξαρτηθεί το αποτέλεσμα. Άλλωστε, ακόμη και τα ξακουστότερα Μαντεία, όπως και η εκάστοτε Πυθία της ιστορίας, αυτό που προλέγανε κατόπιν των ερωτήσεων, ήταν το αποτέλεσμα των επιλογών, των ενεργειών.. αυτό και μόνο !!.
 
* * Αποκωδικοποιώντας τις θέσεις των καρτών, στις απαντήσεις που παίρνουμε μέσω των ερμηνειών, βλέπουμε το αποτέλεσμα της κάθε περίπτωσης. Περί αυτού λοιπόν πρόκειται.. και ασφαλώς αξίζει την προσοχή σας.
 
Διαβάστε περισσότερα >> .. 

* * Πριν όλων όμως, θεωρώ χρήσιμο να γνωρίζουμε τα παρακάτω που είναι τα βασικότερα, και αφορούν όλους μας:


     Η Αστρονομία καθιερώθηκε ως επιστήμη, η οποία θεμελιώθηκε απ’ τους αρχαίους μας προγόνους. Προηγήθηκε η αρχαιοελληνική Αστρολογία, όταν οι μελετητές της εποχής εκείνης  αντιλήφθηκαν πως η θέση των Ολύμπιων θεών δεν ήταν κάπου επί της Γής σύμφωνα με την Μυθολογία, αλλά υπάρχουν ως "ενεργειακές πήγες" στους Ουρανούς. Και πράγματι απέδειξαν πως μέσω της Μυθολογίας ερμηνεύονταν τα Ουράνια Σώματα που λειτουργούν ως ρυθμιστές του Σύμπαντος. Επομένως, είναι φυσικό να δίνονται ερμηνείες στα Πλανητικά Δρώμενα που φωτογραφίζουν την Μυθολογία μας. 

Η αρχαιοελληνική Μυθολογία λοιπόν, δεν είναι απλά και μόνο η ιστορία του λαού μας, αλλά έγινε ο κορμός όλων των Κοσμοθεωριών, και ειδικότερα της όποιας επιστήμης που ασχολείται με το Σύμπαν. Συνεπώς δεν είναι τυχαίο που η  Διεθνής Αστρονομική Ένωση (UAI), η οποία είναι η αρμόδια αρχή για την ονοματοδοσία των ουράνιων σωμάτων, υιοθέτησε της αρχαιοελληνικές ονομασίες και τους συμπαντικούς χαρακτηρισμούς αυτών.
ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ:
Οι Αστερισμοί που σημειώθηκαν στην αρχαιότητα από τον Πτολεμαίο είναι 88, τους οποίους 
το 1922 θέσπισε ως επίσημους Αστερισμούς η Διεθνής Αστρονομική Ένωση. Ωστόσο μόνο οι 12 από τους 88 θεωρούνται Ζωδιακοί Αστερισμοί, όσοι και οι μήνες του Ηλιακού έτους.

      Ωστόσο. Παρότι η Δυτική Αστρολογία υιοθέτησε όλα τα Αρχαιοελληνικά στοιχεία, στην προσπάθεια της όμως να αναπτυχθεί εμπορικά, βασιζόμενη στην ανάγκη μας να γνωρίζουμε το μέλλον μας, κατάφερε να γίνουν μέρος της καθημερινότητας μας οι ερμηνείες των Πλανητικών Φαινόμενων (κάτι σαν καθημερινό δελτίο καιρού), προσθέτοντας βεβαίως και δικούς της "κανόνες" στην παρουσίαση των προβλέψεων.
Ακολουθώ λοιπόν αρχαιοελληνικές μεθόδους. Και παρότι δεν υστερώ από γνώσεις, οφείλω να δηλώνω ότι δεν ασχολούμαι επαγγελματικά. Τούτο διότι, έτσι έχω την επιλογή να δημοσιεύω τα σχετικά άρθρα μου σύμφωνα με όσα θεωρώ σημαντικά (κατά την κρίση μου), και σύμφωνα βεβαίως με την ευχέρεια του ελεύθερου χρόνου μου, καθώς έχω την ενασχόληση μου σε άλλους τομείς.

* * Συχνά γίνεται σύγχυση ανάμεσα στα Ζώδια και στους Ζωδιακούς Αστερισμούς:

     Στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Τα Ζώδια είναι άυλα και αόρατα, είναι οι 12 "ενεργειακές πύλες" για τους αστρολόγους, οι οποίες 
περιβάλλουν την Γή. Ενώ οι Ζωδιακοί Αστερισμοί είναι υλικοί και εμφανείς στον ουρανό, που μάλιστα μπορούμε την κατάλληλη εποχή να τους δούμε με γυμνά μάτια στον νυκτερινό ουρανό. 
Δηλαδή:
Στην ετήσια φαινομενική κίνηση του Ήλιου γύρω από την Γή, ο Ήλιος περνάει διαδοχικά και από τους δώδεκα Ζωδιακούς Αστερισμούς, και χρειάζεται περίπου ένα μήνα για να διανύσει κάθε έναν από αυτούς. Ανάλογα με την θέση του Ήλιου την στιγμή της γέννησης ενός ατόμου, το άτομο κατατάσσεται σε έναν Αστερισμό.
Για παράδειγμα, αν κάποιος γεννήθηκε τον Οκτώβρη, που ο Ήλιος βρίσκεται στον Αστερισμό του Ζυγού, τότε το άτομο ανήκει στον Ζυγό.


Ο Νέος Ετήσιος Ηλιακός Κύκλος:


    Σύμφωνα με τους ρυθμούς της φύσης και το ηλιακό μας σύστημα, το Ηλιακό Έτος αρχίζει με την Εαρινή Ισημερία. Επομένως στην ουσία, τότε έχουμε και την έναρξη του Νέου Έτους, και μάλιστα σε πολλά κράτη του Πλανήτη μας, έως και αιώνες μετά την Γέννηση Του Χριστού (τον 16ο αιώνα), γιορτάζανε ως πρώτη ημέρα του Νέου Έτους την 1η Απριλίου. 

      Άσχετα λοιπόν με την ημερομηνία των γενεθλίων μας, ο κάθε Ζωδιακός Αστερισμός εκπροσωπεί έναν ολόκληρο μήνα, καθώς ο Ήλιος μένει σε κάθε Αστερισμό για έναν περίπου μήνα. Αυτό σημαίνει όμως πως όλοι μας επηρεαζόμαστε (λίγο – πολύ) απ’ τα χαρακτηριστικά του ομώνυμου Ζωδίου, καθώς κυριαρχούν μέσα στον δικό του μήνα. Περισσότερο βέβαια επηρεάζονται τα Ζώδια του τελευταίου δεκαημέρου.
Ως παράδειγμα:
Ο Κριός συμβολίζει την αρχή του κύκλου ζωής, γι’ αυτό και ο Ζωδιακός Κύκλος αρχίζει με τον Κριό που εκπροσωπεί ολόκληρο τον μήνα Απρίλιο. 
Έως 1η Απριλίου, οι Κριού του Μαρτίου επηρεάζονται απ’ τους Ιχθείς – έως 1η Μαΐου, οι Ταύροι του Απριλίου απ’ τον Κριό .. και πάει λέγοντας.

Επομένως, ενώ περνάμε από Αστερισμό σε Αστερισμό και γιορτάζουμε τα γενέθλια μας σύμφωνα με τις ημερομηνίες που γνωρίζουμε, ωστόσο, επηρεαζόμαστε όλοι μας απ’ τα χαρακτηριστικά του Ζωδίου που κυριαρχεί στον δικό του μήνα. 


~ Οι Αστερισμοί και οι Κυβερνήτες τους:

     
     Όλοι γνωρίζουμε τους Πλανήτες του Ηλιακού μας Συστήματος, οι οποίοι συντροφεύουν την Γή στο ακατάπαυστο ταξίδι της γύρω από τον Ήλιο. Οι βασικότεροι εξ αυτών, που θεωρούνται Ρυθμιστές του Σύμπαντος είναι, ο Κρόνος – ο Δίας – ο Ποσειδώνας και ο Ουρανός, και ακολουθούν οι ισοδύναμοι Άρης – Αφροδίτη – Ερμής και Πλούτωνας, ενώ στους Κυβερνήτες των Αστερισμών συμπεριλαμβάνονται ο Ήλιος και η Σελήνη.  


    Φανταστείτε τον Ζωδιακό Κύκλο σαν μια ρόδα ποδηλάτου με 6 ακτίνες. Η κάθε πλευρά της ακτίνας, είναι ο χώρος ενός διαφορετικού Αστερισμού, που τον εκπροσωπεί κάποιο απ’ τα 12 ομώνυμα Ζώδια. Στο κέντρο του κύκλου ενώνονται (δένονται) όλες οι ακτίνες μεταξύ τους, γι’ αυτό και επηρεάζονται όλα τα Ζώδια όταν εκδηλωθούν έντονα Φαινόμενα σε έναν απ’ τους Αστερισμούς. Τις ακτίνες αυτές τις ονομάζουμε Άξονες.

Επομένως, στις άκρες του κάθε άξονα, καθώς κυριαρχούν οι προτεραιότητες του ενός Ζωδίου, ενώ στην απέναντι του άλλου Ζωδίου, είναι αναμενόμενο να υπάρχει μία “διαπραγμάτευση” μεταξύ των δύο Ζωδίων. 

Η αλληλεπίδραση αυτή, άλλοτε είναι θετική και άλλοτε αρνητική, ειδικότερα για τα Ζώδια που βρίσκονται απέναντι, όταν λαμβάνει χώρα η Πανσέληνος στον κοινό τους Άξονα. 
Οι θέσεις των Ζωδίων δεν αλλάζουν ποτέ, γι' αυτό άλλωστε γνωρίζουμε ότι τα  Ζώδια της Φωτιάς (ή αλλιώς τα πύρινα) σχηματίζουν άξονα με του Αέρα, ενώ της Γής με του Νερού.

* * Σημειώστε, εάν δεν γνωρίζετε με ποιον Αστερισμό σχηματίζετε ΑΞΟΝΑ:

ΚΡΙΟΣ _ ΖΥΓΟΣ
ΛΕΟΝΤΑΣ – ΥΔΡΟΧΟΟΣ
ΤΟΞΟΤΗΣ – ΔΙΔΥΜΟΣ
ΤΑΥΡΟΣ – ΣΚΟΡΠΙΟΣ
ΠΑΡΘΕΝΟΣ – ΙΧΘΕΙΣ
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ – ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Και καθώς το καθένα Ζώδιο από την πλευρά του, θέλει να καλύψει τις προτεραιότητες του, 
κατά καιρούς τα Ζώδια που συνδέονται με τον ίδιο Άξονα, συμβαίνει να χάνουν τις ισορροπίες και να περνάνε μια κρίσιμη φάση. Σε αυτόν τον διαπληκτισμό μεταξύ τους, δεν μένουν αμέτοχοι οι Πλανήτες Κυβερνήτες των Ζωδίων (θεότητες και χαρακτήρες, όπως τις περιγράφει η μυθολογία μας).. με σκοπό να επιβληθεί η ισορροπία στον Ζωδιακό Κύκλο.


Κυβερνήτες & Συγκυβερνήτες 10 σε αριθμό: 

 Κρόνος _ Ουρανός _ Δίας _ Ποσειδώνας _ Άρης _ Ερμής _  Αφροδίτη_  Πλούτωνας _ ο Ήλιος και η Σελήνη. 

*ΚΡΙΟΣ = ο πολεμοχαρής θεός ΑΡΗΣ
*ΤΑΥΡΟΣ = προστάτιδα του η ΑΦΡΟΔΙΤΗ
*ΔΙΔΥΜΟΙ = ο συντονιστής των επικοινωνιών ΕΡΜΗΣ
*ΚΑΡΚΙΝΟΣ = η μητέρα των άστρων (των ψυχών), ΣΕΛΗΝΗ
*ΛΕΩΝ = το απόλυτο φώς ο ΗΛΙΟΣ
*ΠΑΡΘΕΝΟΣ = προστάτης της ο ΕΡΜΗΣ
*ΖΥΓΟΣ = κυρίαρχος η 
ΑΦΡΟΔΙΤΗ 
*ΣΚΟΡΠΙΟΣ = ο ΑΡΗΣ και ο θεός του κάτω κόσμου ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ
*ΤΟΞΟΤΗΣ = θεός των θεών, ΔΙΑΣ
*ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ = ο ρυθμιστής του χρόνου ο ΚΡΟΝΟΣ – ο Πλανήτης του Πεπρωμένου
*ΥΔΡΟΧΟΟΣ = ο ΚΡΟΝΟΣ και ο πρώτος ρυθμιστής του σύμπαντος ο ΟΥΡΑΝΟΣ
*ΙΧΘΕΙΣ = ο ΔΙΑΣ και ο θεός του υγρού στοιχείου ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ


* * Τα τέσσερα στοιχεία της Φύσης (Γαία - Θερμότητα - Υγρό στοιχείο - Αέρας ), ως Ψυχικές Σφραγίδες των Ζωδιακών Αστερισμών: 


Της Γής ~ Γήινα: Ταύρος - Παρθένος - Αιγόκερως 
Της Φωτιάς ~ Πύρινα: Κριός - Λέων - Τοξότης 
Του Νερού ~ Υδάτινα: Καρκίνος - Σκορπιός - Ιχθείς 
Του Αέρα ~ Αέρινα: Ζυγός - Δίδυμοι - Υδροχόος

Θεώρημα του Αριστοτέλη, που επιβεβαιώθηκε:
Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι, στον 4ο αιώνα π.Χ. ο Αριστοτέλης έγραψε την πρώτη μελέτη στην ιστορία της ανθρωπότητας, όπου διατύπωσε την θεωρία του:  
<< Ολόκληρος ο Γήινος κόσμος αποτελείται από τα στοιχεία της φύση = Φωτιά, Αέρα, Νερό. Αυτά μπορούν να μετασχηματισθούν το ένα στο άλλο, και το καθένα βρίσκεται κρυμμένο μέσα στα υπόλοιπα της Γής>> !!


~ Οι  Χαρακτήρες των Αστερισμών και οι ρόλοι τους ανά εποχή του χρόνου: 

     Ασφαλώς, η Πανσοφία Του είναι ασύλληπτη για τον ανθρώπινο νου. Δεν μπορούμε να έχουμε απαντήσεις για τα πάντα. Μοναδικός Παντογνώστης είναι ο Θεός, Δημιουργός των πάντων - όλου του Σύμπαντος. Γι’ αυτό άλλωστε θεωρώ πως είναι υπεραρκετό να μείνουμε στο γεγονός πως ο Δημιουργός μας, που αναμφισβήτητα όλα εν σοφία εποίησε, φρόντισε η κάθε εποχή του χρόνου να προσφέρει στον άνθρωπο τα εφόδια που του χρειάζονται για την εξέλιξη του επί της Γής. 
Η φύση να μας υπενθυμίζει τα στάδια της ζωής μας. ‘Όπως:

_Η Άνοιξη = συμβολίζει την αρχή μιας νέας πορείας, το πρώτο άνθος – το νεαρό της ηλικίας μας, όπου αρχίζουμε να προετοιμαζόμαστε για να πάρουμε την ζωή μας στα χέρια μας. Μας χαρακτηρίζει ο ενθουσιασμός για περιπέτεια, ονειροπόληση για πρωτόγνωρες εμπειρίες, αλλά και αναβλητικότητα.    
_Το Καλοκαίρι = συμβολίζει την ωριμότητα που θα πρέπει πλέον να έχουμε αποκτήσει, ώστε να εκμεταλλευτούμε σωστά τα εφόδια που μας δίνονται. Μας χαρακτηρίζει η υπερβολή, η αίσθηση της υπεροχής, αλλά και ανυπομονησία.
_Το Φθινόπωρο = συμβολίζει το αποτέλεσμα των ενεργειών μας – επιλογών μας, όπου καλούμαστε να θερίσουμε ότι έχουμε σπείρει. Μας χαρακτηρίζει η σχολαστικότητα, ανάγκη για συντροφικότητα, αλλά και αμφιβολία.
_Και ο Χειμώνας = συμβολίζει την ανασκόπηση της πορείας μας – την ολοκλήρωση μας μαζί με την ανάπαυση της φύσης,  όπου έρχεται ο μεταφορικός Θάνατος, διότι μόνο μετά από ένα τέλος μπορεί να επέλθει Αναγέννηση. Μας χαρακτηρίζει η αίσθηση του ανικανοποίητου, η αυτοκριτική, αλλά και η γέννηση ελπίδας για μια Νέα Αρχή. 

Έτσι συμβαίνει και ο κάθε Αστερισμός (πέραν των άλλων), αντιπροσωπεύει και ένα μέρος της κάθε εποχής, η οποία όπως περιγράφω ερμηνεύεται ως μία απ΄ τις φάσεις της ζωής μας, αλλά και ταυτόχρονα, ένα κομμάτι του χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου. Αυτό σημαίνει πως στον χαρακτήρα του κάθε Ζωδίου (ανθρώπου), υπάρχουν λίγο-πολύ όλες οι πλευρές των υπολοίπων Ζωδίων.

Δηλαδή: Όλοι μας κρύβουμε μέσα μας κι ένα «άγνωστο ή μυστικό κομμάτι του εαυτού μας», το οποίο θα εκδηλωθεί ενστικτωδώς όταν προκύψει ανάγκη να υπερασπιστούμε την ζωή μας, ή να παλέψουμε για την επιβίωση μας. Δηλαδή, όλοι μας και ανάλογα την στιγμή  γινόμαστε (π.χ.) ειλικρινείς ή υποκριτές – εκδηλωτικοί ή μυστικοπαθείς – συναισθηματικοί ή παγερά αδιάφοροι κ.λ.π.. με την διαφορά ότι κάθε Αστερισμός εκπέμπει πιο έντονα κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τα οποία είναι αμυδρά στους υπόλοιπους Αστερισμούς. Η διαφορετικότητα προφανώς είναι απαραίτητο στοιχείο, ώστε να αλληλοσυμπληρώνονται οι Χαρακτήρες των Αστερισμών,  με σκοπό να μπορεί να υπάρχει εξέλιξη μέσα απ’ την συνύπαρξη μας.

ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ:

Ο Πτολεμαίος παρέμεινε κάθετος στην άποψη του, την οποία πρωτοεξέφρασε ο Μέτων (5ο αιώνα π.Χ) και βρήκε σύμφωνο και τον Πλάτωνα, η οποία στο περίπου είχε ως εξής:
«Κάθε Αστερισμός κι ένα κομμάτι του ανθρώπινου χαρακτήρα. Ο άνθρωπος όμως δεν μένει με αυτό που γεννιέται. Έως να κάνει τον κύκλο του, ανακαλύπτει όλους τους χαρακτήρες μέσα του».

Επομένως, για να δώσουμε μια βαθύτερη ερμηνεία στα αναμενόμενα Συμπαντικά φαινόμενα, χρησιμοποιούμε τις κάρτες του Αστρολογικού Ταρό, μέσω των οποίων "αποκωδικοποιούμε" τις εξελίξεις στα διάφορα παραπάνω στάδια της ζωής μας, όπως και το αποτέλεσμα των επιλογών μας.


~ Η μέθοδος Προβλέψεων μέσω Αστρολογικού Ταρό:

     Επαναλαμβάνω ότι μέθοδοι χαρτομαντείας υπάρχουν πολλές. Έχει επικρατήσει η ονομασία Ταρώ ή Ταρό σε πολλές και διαφορετικές κάρτες χαρτομαντείας. Ωστόσο η μελέτη των καρτών γνωστές ως Αστρολογικό Ταρό που συμπληρώνουν τις αστρολογικές προβλέψεις, είναι μία πανάρχαια μέθοδος με Ελληνικές ρίζες, που διαφέρει από οποιαδήποτε μορφή χαρτομαντείας. Οι ερμηνείες αυτών θυμίζουν Χρησμούς. 


Οι κάρτες του Αστρολογικού Ταρό, συνολικός αριθμός 22 + 2 μοιραίες

Οι κάρτες δεν βρίσκονται κάν' στα χέρια των μελετητών αυτών. Τα φύλλα δεν τα ανακατεύουμε – δεν ρίχνουμε τα χαρτιά κάθε φορά - δεν προκύπτουν τυχαία – δεν επιλέγονται τυχαία – δεν μπαίνουν σε τυχαία σειρά .. αλλά εδώ και αιώνες βαδίζουν - γυρίζουν σταθερά γύρω από τον Ζωδιακό Κύκλο. Η πορεία τους θυμίζει το ωρολόϊ του χρόνου με τους τρείς δείκτες του (ώρα - λεπτά - δευτερόλεπτα). Ακολουθούν δηλαδή την Ετήσια πορεία του Ήλιου κυκλικά γύρω από Αστρικό Κύκλο. 

Και πιο συγκεκριμένα: 
Οι κάρτες είναι 24 σε αριθμό, όσες οι ώρες της μέρας και της νύχτας. Είναι αριθμημένες και μετακινούνται με διαφορετική ταχύτητα όπως οι δείκτες του ρολογιού. 
Α) Κάθε χρόνο μία από τις κάρτες αντιπροσωπεύει όλο τον χρόνο για όλα τα Ζώδια. 
Β) Κάθε μήνα (με την σειρά τους), μία κάρτα αντιπροσωπεύει όλο τον μήνα για όλα τα Ζώδια, και επηρεάζει αναλόγως και το Ζώδιο που εκπροσωπεί τον ίδιο μήνα. 
Γ) Επίσης κάθε χρόνο, για ολόκληρο τον χρόνο, το κάθε Ζώδιο έχει την δική του κάρτα, η οποία σε συνδυασμό με την δική του μηνιαία κάρτα, αποκαλύπτει τις πιθανές εξελίξεις αλλά και τα αποτελέσματα των αποφάσεων – πράξεων – συμπεριφορών γενικότερα. Και βεβαίως, ασχέτως τί συμβολίζει η κάθε κάρτα, οι ερμηνείες διαφέρουν από Ζώδιο σε Ζώδιο.

Φυσικά όμως, δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει πως όσο εξελισσόμαστε, αλλάζουν αναλόγως και οι στάσεις του Σύμπαντος απέναντι μας. Δημιουργείται μια Αλυσιδωτή αντίδραση. Και καθώς τα νεότερα δεδομένα των εποχών διαμορφώνουν και τον τρόπο της ζωής μας, οι ερμηνείες των καρτών συμβαδίζουν με τα στάδια της εξέλιξης μας. Επομένως σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, ενώ μπορούμε να γνωρίζουμε τις κάρτες που θα “κυριαρχήσουν” και σε ποιά θέση θα βρίσκονται όλα τα επόμενα χρόνια.. κρατάμε επιφυλάξεις για να τις ερμηνεύσουμε μια δεκαετία νωρίτερα !!. 

* * ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ έτσι για την ιστορία: 

Η αρχική ονομασία για τα σύμβολα Αστρολογικής μελέτης λέγεται πως ήταν «Αλεξανδρινή Αστρομεθοδολογία», διότι η ερευνητική μέθοδος πρωτοεμφανίστηκε στην Αλεξάνδρεια, καθότι μετά την κατάκτηση της από τον Μέγα Αλέξανδρο, ιδρύθηκαν σχολές και πανεπιστημιουπόλεις γνωστές σε όλον τον τότε κόσμο. Οι μελέτες των παρατηρητών αστρονόμων που είχαν φτάσει σε υψηλό επίπεδο, και τις οποίες εμπλούτισαν θεωρήματα του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη, του Πυθαγόρα και άλλων.. οδήγησαν στον σχηματισμό Αστρολογικών συμβολισμών. Ως υλικό για την κατασκευή των συμβόλων χρησιμοποιούσαν κεραμικές πλάκες, ώστε να μπορούν να μελετηθούν οι μετακινήσεις αυτών.
Ακολούθησαν γεγονότα που άφησαν το “μελανό στίγμα” τους στην ιστορία, διώχθηκαν πολλές επιστήμες ως ειδωλολατρικές ιδεολογίες, βάλτωσε ο πολιτισμός που μεταλαμπάδευσε η Ελλάδα.. ωστόσο εξαπλώθηκε η Αιγυπτιακή χαρτομαντεία, τυπώθηκαν διάφορες κάρτες γι’ αυτόν τον σκοπό με την ονομασία Ταρώ ή Taro, και κάπως έτσι ο Δυτικός πολιτισμός συμπεριέλαβε τα σύμβολα Αστρολογικής μελέτης στις κάρτες Ταρό.
 
Οι Συμβολισμοί των καρτών του Αστρολογικού Ταρό:
 
Οι 12 εξ αυτών συμβολίζουν τους Ζωδιακούς Αστερισμούς και βρίσκονται μέσα σε κάθε κύκλο, ωστόσο συνδυάζονται με τις 4 εποχές του χρόνου αλλά και τα 4 στάδια της ζωής μας (όπως προαναφέρω), σύν τα 4 στοιχεία της φύσης (όπως επίσης προαναφέρω).. άρα και πάλι 12 σε αριθμό. 
 
Οι 10 υπόλοιπες συμβολίζουν Πλανήτες – Κυβερνήτες (μυθικούς θεούς), που κινούνται κυκλικά από Αστερισμό σε Αστερισμό, σύμφωνα με την δική του χρονική διάρκεια μετακίνησης ο καθένας.. και η δυναμική αυτών ερμηνεύεται σύμφωνα με τις θέσεις αυτών στους Αστερισμούς.
 
Οι 2 που χαρακτηρίζονται ως «μοιραίες», λόγω της Μοίρας με τα 2 πρόσωπα, χρησιμοποιούνται στις μελέτες μόνο ενόψει αναπόφευκτων καταστάσεων, και οι συμβολισμοί αυτών ερμηνεύονται αναλόγως. Όπως, «φώς ή σκοτάδι – ηθελημένα ή αναγκαστικά – ευτυχία ή δυστυχία - άνω κόσμος ή κάτω κόσμος» .. εξού και ο μύθος της Περσεφόνης.
 
Συνεπώς, σε αυτές των 22 σε αριθμό, προκειμένου να γίνονται κατανοητές οι κυριαρχίες αυτών μέσα στον χρόνο, δοθήκαν παράλληλα μορφές και χαρακτηρισμοί, που φωτογραφίζουν σκέψεις και διαθέσεις – καταστάσεις και προτεραιότητες – πρόσωπα υπαρκτά ή ουράνιες δυνάμεις κ.λ.π. – και τέλος την ερμηνεία του αποτελέσματος.
 
* * Όπως αντιλαμβάνεστε χρειάζεται συνεχόμενη μελέτη, αλλά και ενημέρωση σχετικά με όσα συμβαίνουν επάνω στον Πλανήτη μας, κάτι το οποίο “παραβλέπουν” οι περισσότεροι που ασχολούνται επαγγελματικά, και απλά ή αντιγράφουν, ή ενημερώνονται ποιες κάρτες βρίσκονται στο προσκήνιο για να προβούν σε προβλέψεις σύμφωνα με την κρίση τους !!     


* * Προβλέπεται το αποτέλεσμα των επιλογών μας ?!.

       Ο Θεός προφανώς δεν έπλασε μόνο τον Πλανήτη Γή αλλά και ολόκληρο το Σύμπαν, ως Πάνσοφος για κάποιους σημαντικούς λόγους. Και ενώ έδωσε στον άνθρωπο ελεύθερη βούληση, θεωρούμαι πως έχουμε το δικαίωμα των επιλογών μας, δίχως όμως να θέλουμε να είμαστε επίλογοι για τις συνέπειες αυτών. Και επειδή συμβαίνει, το αποτέλεσμα να έχει ανεπιθύμητες εξελίξεις.. οι "παρεμβολές" του Σύμπαντος έχουν ως σκοπό να μας διδάξουν μέσα από τα λάθη μας, και στην συνέχεια να μάς δώσουν το δικαίωμα μιας επόμενης ευκαιρίας. 

Το βέβαιο είναι ότι το Σύμπαν θα τάσσεται πάντα υπέρ μας ώστε σε κάθε περίπτωση να διατηρηθούν οι ισορροπίες .. και γι΄αυτό μάς προειδοποιεί στέλνοντας μηνύματα του προς εμάς. Μηνύματα σχετικά με το αποτέλεσμα των επιλογών μας, τα οποία προσπαθούμε να τα αποκωδικοποιήσουμε μέσω Αστρολογικού Ταρό.
Ακόμη κι αν συμβάλουν τρίτοι παράγοντες στο να αλλάξει το σκεπτικό μας - τα σχέδια μας, όπως π.χ. λόγω κάποιων ατόμων που μπαίνουν στην ζωή μας, ακόμη και τότε το αποτέλεσμα προβλέπεται !!  

Συνεπώς, υπάρχει λόγος που Τίποτα δεν γίνεται Τυχαία - Όλα έχουν κάποιον Σκοπό - Όλα γίνονται στην Ώρα τους !!.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ:
Ας μην ξεχνάμε ότι ο Πτολεμαίος θεωρούσε την μαντική Αστρολογία πιθανοκρατικό – συμβουλευτικό εργαλείο, και όχι αλάνθαστο προσωπικό οδηγό. Διευκρίνιζε ότι: 
«Μπορούμε να μελετήσουμε τις πιθανότητες θετικές και αρνητικές, ή τις δυσκολίες που θα έχουμε.. αλλά το αποτέλεσμα θα κριθεί από τις επιλογές μας» !!  


~ ~ Κλείνοντας οφείλω να τονίσω ότι πέραν όλων των Αστρολογικών προβλέψεων, τις θέσεις των Πλανητών στον Αστρολογικό μας χάρτη κ.λ.π. θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η κάθε περίπτωση είναι μοναδική, και έτσι θα πρέπει να εξετάζεται. Αναλύοντας δηλαδή τα βιώματα – τις εμπειρίες – τα γεγονότα – τα πρόσωπα που επηρεάζουν την ζωή μας (θετικά ή αρνητικά)..  γι' αυτό άλλωστε συνιστώ να διαβάζετε όλο το κείμενο των προβλέψεις μου, και όχι επιλεκτικά ότι αφορά μόνο το δικό σας Ζώδιο.



ΠΡΟΤΕΙΝΩ να διαβάσετε τα άρθρα μου:


* *Η σημασία του Αστρολογικού Χάρτη: Σε τί μας χρησιμεύει η ημεροχρονολογία και ώρα γέννησης μας από Αστρολογικής πλευράς ?!. 


* *Οι ερμηνείες των Ανάδρομων Πλανητών ανά χρονικά διαστήματα:
 

* * Η Αστρολογία, ως ένα ακόμη εργαλείο διερεύνησης του βάθους της ψυχής !!
Μέσω Ψυχανάλυσης, πώς “παντρεύεται” η Αναλυτική Ψυχολογία με την Αστρολογία:  
https://mariannafordouni.blogspot.com/2022/11/blog-post.html


* * Ο ορισμός της «Ψυχοκίνησης» που εξηγεί τις υπερφυσικές ιδιότητες του ατόμου:
Ο άνθρωπος ως δημιουργία της Φύσης ~ φέρει μέσα του τα στοιχεία της φύσης ~ έχει την δυνατότητα να τα χειραγωγεί: 


ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου