Ετικέτες

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση θέματος του ιστολογίου

Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

*Κατά πόσο μάς χρησιμεύει ο Αστρολογικός μας Χάρτης*


Απαντήσεις στο ερώτημα: 
Σε τί μάς χρησιμεύει η ημεροχρονολογία και ώρα γέννησης μας από Αστρολογικής πλευράς ?!  


Αγαπημένοι μου αναγνώστες, φίλοι και φίλες μου.
Όπως όλοι γνωρίζουμε, η τοποθεσία και ημεροχρονολογία γέννησης μας αναγράφεται απαραιτήτως σε κάθε επίσημο έγγραφό μας (εκτός των άλλων), καθότι είναι απαραίτητο στοιχείο που επιβεβαιώνει την ύπαρξη μας επί της Γής, ως αυτόνομο άτομο.
Όσον όμως αφορά την ώρα γέννησης μας, δεν αναφέρεται πουθενά παρά μόνο στην βεβαίωση της κλινικής ή του νοσοκομείου, κι αυτό εφόσον γεννηθήκαμε από τα τέλη του 19ο αιώνα.

Παρακαλώ συνεπώς, πριν διαβάσετε το παρόν αναλυτικό άρθρο μου, δώστε ένα λεπτό χρόνο στον εαυτό σας να σκεφτεί, >> πόσοι άνθρωποι άραγε έχουν γεννηθεί στην ίδια ημεροχρονολογία με εσάς - μέσα στο ίδιο περίπου χρονικό διάστημα - στην ίδια Ήπειρο ή και Χώρα !! 
Και τέλος, λάβετε υπόψη σας ότι οι Πλανήτες δεν μετακινούνται στον ουράνιο θόλο από λεπτό σε λεπτό  -  και ασφαλώς έχουμε ήδη αποκτήσει Ψυχή απ' την κοιλία της μάνας μας !!

      Επομένως στο παρόν άρθρο μου, άς εξετάσουμε την σημασία που μπορεί να έχει η ώρα της γέννησης μας, ως ένα απαραίτητο στοιχείο για την ανάλυση του λεγόμενου Αστρολογικού μας Χάρτη.. ο οποίος βεβαίως δεν μπορεί να θεωρηθεί "προσωπικός".

Αλλά παρότι κανένας απ' όσους γεννήθηκαν μαζί με εμάς, δεν έχει τα ίδια βιώματα - δεν αντιμετωπίζει στο παρόν τα ίδια ζητούμενα - και δεν θα έχει στο μέλλον κατά το ίδιο χρονικό διάστημα άλλοτε χαρές και άλλοτε στεναχώριες .. σίγουρα όμως υπάρχει ουσία να γνωρίζουμε τις Πλανητικές θέσεις πρίν και μετά την γέννηση μας. Για διαφορετικούς λόγους όμως, και όχι όπως τους καθιέρωσε η δυτική αστρολογία για εμπορικούς σκοπούς !!  
 
Διαβάστε την συνέχεια: 
      
ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ:

     Όταν μιλάμε για Συμπαντικές ενεργειακές πηγές -  Αστρικές επιρροές - θέσεις Κυρίαρχων Πλανητών οι οποίοι είναι οι ρυθμιστές του Ηλιακού μας Συστήματος, θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας πως τα πάντα λειτουργούν σύμφωνα με 
τους κανόνες της Φύσης, τους οποίους όσο κι αν προσπαθούν οι άνθρωποι να προσαρμόσουν στα μέτρα τους, αποδυκνείεται αποτυχία. Το μόνο που καταφέρνουν είναι η Φύση να εκδικείται !!. 

    Η πραγματικότητα λοιπόν είναι ότι στην εποχή μας, μόνο ένα μικρό ποσοστό κυήσεως προκύπτουν αβίαστα, δίχως να επιλεχθεί η έναρξη της κύησης σύμφωνα με την επιθυμητή εποχή. Όπως επίσης, μόνο ένα ποσοστό ανθρώπων γεννιούνται φυσιολογικά, δηλαδή "αποκόπτονται" από την μήτρα της μητέρας όταν έρθει εκ φύσεως το πλήρωμα του χρόνουΚαι μάλιστα το ποσοστό των αβίαστων κυήσεων όπως και των γεννήσεως επί των ημερών μας μικραίνει, για όλους τους παρακάτω κυριότερους λόγους. 

_ Οι σεξουαλικές επαφές δεν έχουν πάντα ως σκοπό την τεκνοποίηση, γι' αυτό και χρησιμοποιούνται μέσα προφύλαξης. Κάτι το οποίο "παρακάμπτει" τους κανόνες της φύσης, και δεν εναρμονίζεται η έναρξη της κύησης με την ροή του Συμπαντικού Συστήματος.  
Συνεπώς, η αποφυγή "δημιουργίας νέας ζωής" γίνεται κατά επιλογή μας. 

_ Σε αντίθεση με αυτό, όταν ένα ζευγάρι (ή μια γυναίκα) θέλει να αποκτήσει παιδί και αντιμετωπίζει δυσκολίες, καταφεύγει στην ιατρική - φαρμακευτική υποστήριξη. Μέσα σε αυτές τις περιπτώσεις έχουμε και την διαδικασία εξωσωματική - τεχνητή γονιμοποίηση. 
Συνεπώς, επιδιώκουμε με τεχνητά μέσα να φέρουμε στον κόσμο μια νέα ζωή, κατά την εποχή που το επιθυμούμε. 

_ Μεγάλο το ποσοστό επίσης παρουσιάζει η επιλογή της μεθόδου της καισαρικής, που σε αυτήν την περίπτωση δεν έχουμε να κάνουμε με φυσιολογική γέννα, αλλά με ιατρική παρέμβαση, αφαίρεση του βρέφους από την μήτρα, που συνήθως γίνεται μετά από προκαθορισμένο ραντεβού με τον μαιευτήρα. 
Συνεπώς, επιλέγουμε την ημέρα και ώρα γέννησης του βρέφους.

_ Και τέλος, κάποια βρέφη γεννιούνται πρόωρα για διάφορους λόγους, με αποτέλεσμα να χρειάζεται για την πλήρη ανάπτυξη τους τεχνική υποστήριξη (θερμοκοιτίδα). Ωστόσο, στο πιστοποιητικό γέννησης τους αναγράφεται η ημεροχρονολογία και ώρα "αποκοπής" τους απ' την μητέρα.  
Συνεπώς, όταν πλέον καταφέρνουν να είναι σε θέση να αναπτύσσονται δίχως υποστήριξη, έχει μεσολαβήσει ένα μικρό ή μεγάλο χρονικό διάστημα, έως την στιγμή που η γέννησης τους θα συνέβαινε φυσιολογικά.     

Επομένως, γεννιούνται εύγλωττα ερωτηματικά:  

_ Εφόσον σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, είναι αυτονόητο ότι, δεν μπορούμε να 
θεωρούμε "αστρολογικά κομβική" την ημερομηνία γέννησης ενός ατόμου, πόσο μάλλον ενδέχεται να είναι σημαντική η ώρα ?!. 
 
_ Αλλά ακόμη και στην περίπτωση που η γονιμοποίηση προέκυψε σε ανύποπτο χρόνο, και ακολούθησε η γέννηση απολύτως φυσιολογικά.. μήπως θα πρέπει να αναρωτηθούμε εάν υπάρχει ενδεχόμενο να έχουμε "προσωπικό Αστρολογικό Χάρτη".. καθώς την ίδια ημεροχρονολογία και ώρα στην ίδια γεωγραφική τοποθεσία επί της Γής, έχουν γεννηθεί πολλοί άλλοι μαζί με εμάς ?!.   

_ Μήπως μας διαφεύγει ότι οι Πλανήτες μετακινούνται, με αποτέλεσμα "τα Πλανητικά Δρώμενα να αλλάζουν".. κατά πόσο επομένως παίζει ρόλο ποιά ήταν η θέση τους κατά την ώρα που γεννιέται ένα άτομο, ώστε να χρησιμοποιούμε αυτήν την πληροφορία για να γνωρίζουμε το πεπρωμένο μας ?!.

_ Και επιπλέον, εάν τελικώς ενημερωθούμε σχετικά με τις θέσεις των Πλανητών κατά την ημεροχρονολογία και ώρα που γεννηθήκαμε.. εφόσον όμως δεν είμαστε οι μοναδικοί.. πώς συμβαίνει ο καθένας από εμάς να έχει διαφορετικά βιώματα και να αντιμετωπίζει διαφορετικές καταστάσεις στο παρόν ?!.  

Εμπεριστατωμένα Συμπεράσματα: 

       Όλοι αυτοί οι χιλιάδες άνθρωποι που τα πιστοποιητικά γέννησης τους αναφέρουν την ίδια ημεροχρονολογία με εμάς, είναι βέβαιο ότι έχουν τον ίδιο Αστρολογικό Χάρτη με εμάς.. ωστόσο, ο καθένας μας χωριστά έχει κληρονομήσει το δικό του DNA – μεγάλωσε κάτω από διαφορετικές συνθήκες – κουβαλάει τις δικές του εμπειρίες – έχει το δικό του παρελθόν - βιώνει διαφορετικά το δικό του παρόν – και έχει τα δικά του ζητούμενα για το μέλλον του. 
Συνεπώς:
Παρότι χιλιάδες έχουν τον ίδιο Αστρολογικό Χάρτη, είναι βέβαιο ότι θα έχουν διαφορετικές εξελίξεις τόσο στο παρόν όσο και στην πορεία της ζωής τους.. και εφόσον παρεμβαίνουμε στις λειτουργίες της φύσης, σημαίνει ότι δεν συμβαδίζουμε με τις Πλανητικές θέσεις, αλλά εμείς οι ίδιοι επιλέγουμε ακόμη και τον λεγόμενο "Αστρολογικό Χάρτη" για τα παιδιά μας !!.


~ Η ανάλυση της αστρολογικής μας θέσης, ουδέποτε υπήρξε καθοριστική για ό,τι συνέβη στο παρελθόν μας, και ούτε για όσα θα συμβούν στο μέλλον μας.

      Δεν πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός ότι αποκτάμε ψυχή κατά την διάρκεια που είμαστε ακόμα έμβρυο στην μήτρα της μητέρας μας. Από εκείνη την δεδομένη στιγμή ήδη είμαστε ζωντανή ψυχή, η οποία μάχεται για να διατηρηθεί στο σώμα που σχηματίζεται σταδιακά και θα την φιλοξενήσει όταν έρθει σε επαφή με τον Κόσμο. 
Με απλά λόγια, η ψυχή ήδη αρχίζει να διεκδικεί μια θέση στην ζωή όπως και στο Σύμπαν, πριν ακόμα ολοκληρωθεί ο σχηματισμός του υλικού μέρους της ύπαρξης μας - το σώμα.

Βέβαια, απ’ την στιγμή που αποκόπτεται το νεογέννητο απ’ την μητέρα του και θεωρείται αυτόνομο άτομο, είναι γεγονός ότι παίρνει την δική του θέση στο Αστρικό Κύκλο. Γίνεται ένα μόριο του συνόλου στον Αστρικό Κύκλο, παρότι η κάθε ψυχή είναι μία και μοναδική. Και ως μία και μοναδική Ψυχή, καλείται να ανταπεξέλθει στον δικό της ρόλο, τόσο επί της Γής όσο και μέσα στο Σύμπαν. 

Δεν υπάρχει προκαθορισμένη πορεία, διότι δεν μπορούμε να έχουμε τον έλεγχο στα πάντα. Και τούτο διότι, στην ζωή μας έρχονται άτομα που άλλοτε την επηρεάζουν θετικά και άλλοτε αρνητικά. Έτσι συμβαίνει και το κάθε πρόβλημα έχει την δική του ρίζα. 

Η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή, και ως μοναδική θα πρέπει να εξετάζεται. Δηλαδή, αναλύοντας το παρελθόν σε συνδυασμό με το παρόν, διότι κανείς μας δεν έχει τα ίδια παρελθοντικά βιώματα, ούτε βεβαίως τα ίδια ζητούμενα στο παρόν με οποιονδήποτε άλλον. Άρα το συμπέρασμα είναι ότι κανείς μας δεν θα έχει το ίδιο μέλλον με όσους έχουν κοινό αστρολογικό χάρτη. Ούτε καν’ τα δίδυμα αδέλφια !!. 

Το προσωπικό Πεπρωμένο λέγεται ότι δεν αποφεύγεται – δεν είναι ανατρέψιμο. Και πολύ σωστά λέγεται διότι πράγματι δεν είναι προβλέψιμο, καθότι «είναι άγνωστες οι Βουλές Του Κυρίου» !!.

Ωστόσο, ο Δημιουργός μας – Δημιουργός των πάντων, μάς έδωσε ελεύθερη βούληση, αλλά παράλληλα μας προίκισε και με νοημοσύνη, ώστε να έχουμε την δυνατότητα να εξετάζουμε τα πάντα σφαιρικά και απ’ όλες τις οπτικές γωνίες. Έδωσε δηλαδή στον άνθρωπο ένα επιπλέον προτέρημα απ’ ότι σε όλους τους υπόλοιπους ζώντες οργανισμούς, με σκοπό την εξέλιξη του επί της Γής και την οργάνωση της ποιοτικής ζωής του στο γενικότερο σύνολο.
Γι' αυτό άλλωστε ο Σύμπαν τάσσεται πάντα υπέρ μας, υπέρ των προσπαθειών μας, τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και για την αρμονική συνύπαρξη μας, και τούτο διότι το κάθε στοιχείο στο αχανές Σύμπαν, έχει κάποιον πολυμορφικό ρόλο, τον οποίο προφανώς του τον ανέθεσε ο Δημιουργός μας. Αλλιώς σε άλλη περίπτωση, θα είχε πλάσει μόνο την Γή και τον Ήλιο.

Είναι λανθασμένη η άποψη ότι, «τα Ουράνια Σώματα είναι απλά και μόνο αιωρούμενα πετρώματα, και ότι το Σύμπαν λειτουργεί ως ένας "άψυχος μηχανισμός". Άλλωστε ακόμη και οι Γραφές μιλάνε για αναρίθμητα Φαινόμενα «εξ’ Ουρανού».  
Αυτό μάλιστα εξηγεί και το γεγονός πως όλα τα μηνύματα που μας έρχονται απ’ το Σύμπαν είναι πάντα Θεάρεστα, τα οποία αν τα αποκωδικοποιήσουμε σωστά, ακόμη και στις αρνητικές εξελίξεις μπορούμε να φέρουμε θετικά αποτελέσματα.

Άλλο τόσο εσφαλμένη είναι η άποψη ότι οι Πλανήτες – Κυβερνήτες των Αστερισμών μας λειτουργούν αυθαίρετα και καθορίζουν την ποιότητα της ζωής μας. Είναι οι ρυθμιστές του Σύμπαντος, και δεν ευθύνονται για τα όποια πάθη μας – τις ψυχοφθόρες εμμονές μας – τις εσφαλμένες επιλογές μας – τις πολεμοχαρείς και αιμοδιψείς τάσεις μας. Ούτε βεβαίως μπορούν ως δια μαγείας να αλλάξουν τα κακώς κείμενα που δημιουργούν οι ίδιοι οι άνθρωποι στην ζωή τους !!

Επομένως, το προσωπικό μας Πεπρωμένο, δεν μάς το αποκαλύπτει ούτε η αστρολογία, ούτε καμία άλλη μέθοδο μαντείας. Οι αστρολογικές προβλέψεις αφορούν το γενικότερο σύνολο - είναι ένας "οδηγός" που μας διευκολύνει να χειριστούμε τα θέματα μας ανάλογα με τις επιρροές που προβλέπονται.  


~ Σε τί μας διευκολύνει όντως ο Αστρολογικός Χάρτης:

      Εννοείται ότι μπορώ να κατανοήσω την ανθρώπινη αγωνία για το πώς θα εξελιχθεί μέλλον. Η ανασφάλεια μάς οφείλεται στις γενικότερες απογοητεύσεις μας κατά το παρελθόν και στο παρόν, η οποία μάς δημιουργεί την ανάγκη να κρατηθεί ζωντανή η ελπίδα μας για ένα καλύτερο μέλλον. Απολύτως ανθρώπινο να αναζητούμε ενθαρρυντικές απαντήσεις .. ωστόσο .. ας προσπαθήσουμε να κινούμαστε στην σφαίρα της κοινής λογικής. Είναι λυπηρό να υποτιμάμε από μόνοι μας την νοημοσύνη μας !!

Μεγάλη μερίδα ανθρώπων έχουν την εντύπωση πως εάν γνωρίζουν τον αστρολογικό τους χάρτη, ή ακόμη καλύτερα και του προσώπου που τους ενδιαφέρει, θα πάρουν τις απαντήσεις για όσα δεν γνωρίζουν. Ορισμένοι μάλιστα, πιστεύουν ότι θα τους αποκαλυφθεί το μέλλον τους !!. 

Βέβαια, δεν υπάρχει αμφιβολία πως όσοι διαθέτουν γνώσεις και ασχολούνται με τα Συμπαντικά Φαινόμενα, μπορούν άνετα να “φτιάξουν” έναν αστρολογικό χάρτη κατόπιν μελέτης μιας συγκεκριμένης ημεροχρονολογίας. 

    Ωστόσο, όντως έχει ουσία να γνωρίζουμε σε ποιόν Ζωδιακό Αστερισμό ανήκουμε - ποιοί είναι οι Κυβερνήτες αυτού και πώς υποστηρίζονται από αυτούς τα ζητούμενα μας - κατά πόσο επηρεάζουν άλλα άτομα την ζωή μας (θετικά ή αρνητικά) σύμφωνα με τις θέση των άλλων Κυρίαρχων Πλανητών στους διαφόρους Αστερισμούς - αλλά και κατά ποιές εποχές σύμφωνα με τις επιρροές, άλλοτε είναι ευκαιρία να χειριστούμε τα θέματα μας, κι άλλοτε απλά δεν είναι η κατάλληλη εποχή για μεγάλες αποφάσεις. 
Πέραν αυτών, μπορούμε να λάβουμε υπόψη μας και τις διαθέσεις που εκπέμπουν προς εμάς κι άλλα σημαντικά ουράνια σώματα, και όχι μόνο οι Ζωδιακοί Αστερισμοί, αλλά ανά εποχή έχουμε εμφανίσεις Αστεροειδών. Όπως η Πυθία - η Ψυχή - η Μαύρη Σελήνη - ο Έρως κ.ά.    

Η μελέτη των θέσεων των Κυρίαρχων Πλανητών κατά τους μήνες που είχαμε ήδη αποκτήσει ψυχή ως έμβρυο ακόμη, έως και μετά την πρώτη μας ανάσα μας .. μας δίνουν μια ενδεικτική εικόνα ως ποιόν βαθμό αλληλοεπιδρούμε θετικά με άτομα στο στενό μας περιβάλλον, ή και αντιστρόφως - κατά πόσο μάς βλάπτει ή μάς επηρεάζει η αρνητική επίδραση άλλων στα σχέδια μας - κατά πόσο είμαστε δυναμικοί ή παθητικοί ή αυτοκαταστροφικοί όταν ανατρέπονται τα σχέδια μας, κ.ά.
Επιπλέον, μάς διευκολύνει στο να διακρίνουμε σε ποιους τομείς είναι στην φύση μας να διαπρέψουμε - κατά πόσο οι συμπεριφορές μας επισπεύδουν την εξέλιξη των στόχων μας - κατά πόσο οι επιλογές μας ανταποκρίνονται στις βλέψεις μας σύμφωνα με τον χαρακτήρα μας, κ.ά. 

Κατ' αυτόν τον τρόπο. Τις ευκολίες όπως και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε κατά καιρούς σε κάποιους τομείς, σίγουρα θα μπορούμε να τις διαχειριστούμε με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο, εάν γνωρίζουμε τον ρόλο μας στο Σύμπαν (όπως προαναφέρω), διότι πραγματικά ανήκουμε σε ένα σύνολο Αύρας Ψυχών, και όντως έχουμε επαφή με τον άυλο Κόσμο σε έναν συγκεκριμένο Ζωδιακό Αστερισμό. 

Σε κάθε περίπτωση όμως, οφείλουμε με γνώμονα την λογική να βρούμε τρόπους για να δώσουμε λύσεις στα προσωπικά μας ζητούμενα, διότι δεν θα τις βρούμε σε αστρολογικούς χάρτες. Ούτε υπάρχει περίπτωση να αποκτήσουμε όσα θέλουμε δια μαγείας !! 

~ ~ Καταλήγω:

          Οι θέσεις των Πλανητών (βάση ημερομηνίας και ώρας γέννησης), δεν μας "στιγματίζουν" απ' την πρώτη μας ανάσα μετά απ' την αποκοπή μας από την μήτρα της μητέρας μας, ώστε να τους θεωρούμε υπεύθυνους για την όποια ανεπιθύμητη κατάσταση βιώνουμε. 
Κατά 80%.. συμβάλουν στα βιώματα μας πρόσωπα στο περιβάλλον μας, είτε τα βρήκαμε αφού γεννηθήκαμε, είτε τα βάλαμε στην ζωή μας !!   

Και αντί να αναλωνόμαστε αναζητώντας στο Σύμπαν τους υπεύθυνους για τα κακώς κείμενα της ζωής μας, ας αναλογιστούμε πώς δημιουργήθηκαν αυτά. Οι προσδοκίες μας ασφαλώς μπορούν να ευδοκιμήσουν, αλλά δεν γίνεται να περιμένουμε διαφορετικά αποτελέσματα εάν εμμένουμε στις ίδιες λανθασμένες τακτικές.

* * Και τέλος, έχουμε άπειρα ζωντανά παραδείγματα, τα οποία αποδεικνύουν την θεωρία του Ασκληπιάδη (Βιθυνού)«μόνοι μας προκαλούμε να συμβεί αυτό που φοβόμαστε περισσότερο, και σε αντίθεση με αυτό, με τον ίδιο τρόπο εμείς οι ίδιοι έλκουμε το "θαύμα" προς το μέρος μας» !!. 

Οι μελέτες σχετικά με την θέση μας στο Σύμπαν είναι πολύπλευρές, είναι σύνθετες, είναι τα θεμέλια που έβαλαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι. Αυτός είναι και ο λόγος που σας ζητώ να διαβάζετε τα κείμενα των προβλέψεων μου προσεκτικά, και όχι επιλεκτικά μόνο σε ό,τι αφορά το Ζώδιο σας.


ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΕΠΙΣΗ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ:

* * Η Αστρολογία, ως ένα ακόμη εργαλείο διερεύνησης του βάθους της ψυχής στην Ψυχανάλυση !!
https://mariannafordouni.blogspot.com/2022/11/blog-post.html
 


ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*

2 σχόλια: