Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017

*Αστρολογικός Χάρτης*

Τί μας αποδεικνύει η ημεροχρονολογία και ώρα γέννησης μας ?!. 

Από τα τέλη του 2016 αγαπημένοι μου αναγνώστες, πέραν των προβλέψεων μου, αποφάσισα να αναλύω παράλληλα και διάφορα άλλα "αστρολογικά ζητούμενα” μας, διότι ουσία έχει να εξετάζονται όλες οι πτυχές της Ψυχής και η σχέση της με το Σύμπαν !!.


Μάλιστα σε προηγούμενη ανάρτηση μου, με τίτλο «Συν Αθηνά και χείρα κίνει».. θέλησα να σας δείξω την θετική όψη της πορείας μας μέσα στο νέο έτος, την οποία δύναται να καθορίσει η Δύναμη της Ψυχής μας.
Με το σημερινό μου άρθρο ευελπιστώ να σας αποδείξω πως δεν έχουμε να επιλέξουμε μόνο μεταξύ άσπρου ή μαύρου.. ακριβώς επειδή ο Δημιουργός μας – Δημιουργός των πάντων, μας έδωσε ελεύθερη βούληση. Αυτό σημαίνει ότι η κάθε μία ψυχή, καλείται να επιλέξει τον δικό της ρόλο, τόσο μέσα στο Σύμπαν – όσο και επί της Γής.  

** Τί μας αποκαλύπτει ένας Αστρολογικός Χάρτης ?!.

"Διαβάστε περισσότερα"... 


Πριν όλων, το σπουδαίο είναι να κατανοήσουμε ότι η κάθε ψυχή είναι μία και μοναδική, και ότι η πορεία της επί της Γής, δεν έχει οριστεί από την ημεροχρονολογία και ώρα γέννησης της. Επομένως, δεν μας αποκαλύπτει το Πεπρωμένο μας, κανένας Αστρολογικός Χάρτης.

Το Πεπρωμένο λέγεται ότι δεν αποφεύγεται – δεν είναι ανατρέψιμο, και πολύ σωστά, διότι δεν είναι προβλέψιμο.. κι αυτή είναι η μόνη αλήθεια, καθότι «είναι άγνωστες οι Βουλές Του Κυρίου» !!.
Ωστόσο, Εκείνος μας προίκισε με νοημοσύνη, ώστε να έχουμε την δυνατότητα να εξετάζουμε τα πάντα σφαιρικά και απ’ όλες τις οπτικές γωνίες. Έδωσε στον άνθρωπο ένα επιπλέον προτέρημα απ’ ότι έδωσε σε όλους τους υπόλοιπους ζώντες οργανισμούς, με σκοπό την εξέλιξη του είδους του επί της Γής, και την προοδευτική ποιότητα της ζωής του στο γενικό σύνολο.

Στην νοημοσύνη μας λοιπόν οφείλουμε τις γνώσεις που διαθέτουμε σήμερα, και τις οποίες επιβάλλεται να τις διευρύνουμε, διότι αυτό επέλεξε Εκείνος για εμάς.
Ο Θεός δεν θέλει να τον φοβόμαστε, αλλά να σεβόμαστε τις επιλογές του. Δεν θέλει να κυριευόμαστε από φανατικές εμμονές, ή δεισιδαιμονίες όπως κατά την εποχή της Ιεράς Εξέτασης.. διότι κατ’ αυτόν τον τρόπο προσβάλουμε την χρησιμότητα της νοημοσύνης μας – προσβάλλουμε τις επιλογές Του – προσβάλουμε το Όνομα Του !!. 

Η ψυχή μας, το άυλο και αθάνατο μέρος της ύπαρξης μας, είναι βέβαιο ότι λειτουργεί όπως μία συσκευή, η οποία ταυτόχρονα δέχεται και στέλνει μηνύματα. Ως ένας πομπός και δέκτης δηλαδή, μέσω της Αύρας της. Και έτσι κατ’ αυτόν τον τρόπο, είναι αυτονόητο ότι έχουμε ενεργή θέση μέσα στο Σύμπαν. Η διαπίστωση αυτή, δεν αποσκοπεί στο να κλονίσει την πίστη μας προς Τον Θεό, αλλά αντιθέτως να την δυναμώσει.  
Είναι λανθασμένη η άποψη ότι τα Ουράνια Σώματα είναι απλά και μόνο αιωρούμενα πετρώματα, και ότι το Σύμπαν λειτουργεί ως ένας “άψυχος μηχανισμός”. Άλλωστε ακόμη και οι Γραφές, μας “μιλάνε” για αναρίθμητα Φαινόμενα «εξ’ Ουρανού».  Αυτό μάλιστα εξηγεί και το γεγονός πως όλα τα μηνύματα που μας έρχονται απ’ το Σύμπαν είναι πάντα Θεάρεστα, τα οποία αν τα αποκωδικοποιήσουμε σωστά, ακόμη και στις αρνητικές εξελίξεις, μπορούμε να φέρουμε θετικά αποτελέσματα.

Ως εκεί όμως αγαπημένοι φίλοι και φίλες μου, σε ότι αφορά τα Πλανητικά δρώμενα. Οι ρυθμιστές του Σύμπαντος δεν καθορίζουν την ποιότητα της ζωής μας. Δεν ευθύνονται για τα όποια πάθη μας – τις ψυχοφθόρες εμμονές μας – εσφαλμένες επιλογές μας – πολεμοχαρείς και αιμοδιψείς τάσεις μας. Ούτε βεβαίως μπορούν ως δια μαγείας, να αλλάξουν τα κακώς κείμενα που δημιούργησαν οι ίδιοι οι άνθρωποι, σε κάποια σημεία της Γής.

Ασφαλώς το Σύμπαν τάσσεται πάντα υπέρ μας, υπέρ των προσπαθειών μας, τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και για την αρμονική συνύπαρξη μας, και τούτο διότι το κάθε στοιχείο στο αχανές Σύμπαν, έχει κάποιον πολυμορφικό ρόλο, τον οποίο προφανώς του τον ανέθεσε ο Δημιουργός μας. Αλλιώς σε άλλη περίπτωση, θα είχε πλάσει μόνο την Γή και τον Ήλιο.. και άντε το πολύ – πολύ, και το Φεγγάρι.

** Έχουμε προσωπικό Αστρολογικό Χάρτη ?!.

Μεγάλη μερίδα ανθρώπων έχουν την εντύπωση πως εάν γνωρίζουν τον αστρολογικό τους χάρτη, ή κι ακόμη καλύτερα και του προσώπου που τους ενδιαφέρει.. θα πάρουν τις απαντήσεις για όλα όσα τους απασχολούν, ή δεν τους είναι κατανοητά. Ορισμένοι μάλιστα, πιστεύουν ότι θα τους αποκαλυφθεί το μέλλον τους !!. 

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως όσοι διαθέτουν τις γνώσεις και ασχολούνται με το αντικείμενο, μπορούν άνετα να “φτιάξουν” έναν αστρολογικό χάρτη, βάσει μιας συγκεκριμένης ημεροχρονολογίας και ώρας. Πράγμα που σημαίνει πως σύμφωνα με την συγκεκριμένη μέρα και ώρα που γεννηθήκαμε, μπορούμε να γνωρίζουμε τον ωροσκόπο μας, όπως και την θέση των Πλανητών στους Αστερισμούς.
Στην ερώτηση.. «σε τί χρησιμεύει αυτό στον καθένα μας προσωπικά ?», απαντώ πως σύμφωνα με αυτόν τον χάρτη, έχουμε μια ενδεικτική εικόνα σχετικά με τις ευκολίες ή τις δυσκολίες που ενδεχομένως αντιμετωπίζουμε σε κάποιους τομείς (επιλογή επαγγέλματος, σπουδών κ.λ.π), όπως και σε ποιόν βαθμό δεχόμαστε ή αντιδρούμε στην διαφορετικότητα των άλλων.

Ωστόσο, όση μεγάλη ανάγκη κι αν έχουμε για να απαντηθούν κάποια ζητούμενα μας, οφείλουμε με γνώμονα την λογική να αναρωτηθούμε με ποιους τρόπους μπορούμε θα δώσουμε λύσεις. Και βεβαίως τις λύσεις στα προσωπικά μας ζητούμενα, δεν θα τις βρούμε σε αστρολογικούς χάρτες. Οι λόγοι που δεν είναι εφικτό, είναι τόσο αυτονόητοι, που δεν χρειάζονται ιδιαίτερες εξηγήσεις. Πάραυτα, δώστε προσοχή στα παρακάτω, κι από κεί και μετά.. αφήνω τα συμπεράσματα να είναι δικά σας.

Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι αποκτάμε ψυχή, κατά την εποχή που το υλικό μέρος μας είναι ακόμη έμβρυο στην μήτρα της μητέρας μας. Από εκείνη την δεδομένη στιγμή, η ψυχή μάχεται για να διατηρηθεί στο σώμα που θα την φιλοξενήσει. Με απλά λόγια.. η ψυχή αρχίζει να διεκδικεί μια θέση στην ζωή, πριν ακόμα ολοκληρωθεί ο σχηματισμός του υλικού μέρους μας.
Στην συνέχεια, άλλοτε έρχεται σε επαφή με τον έξω κόσμο κάτω από φυσιολογικές συνθήκες και εφόσον συμπληρωθεί το χρονικό διάστημα που απαιτείται .. άλλοτε κάπως πρόωρα, και τότε το σώμα χρειάζεται τεχνική υποστήριξη.. κι άλλοτε κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού, όπου αφαιρείται από την μήτρα με ιατρικές μεθόδους. Μάλιστα στην σύγχρονη πλέον εποχή μας, τόσο η σύλληψη όσο και η γέννηση.. προγραμματίζονται κατόπιν επιλογής μας. Δηλαδή στην ουσία, προγραμματισμένα γίνεται και η επιλογή του Αστερισμού των παιδιών.

Και τέλος μετά όλα τα παραπάνω, γεννιέται και το εύγλωττο ερώτημα.. κατά πόσο τάχα μπορούμε να έχουμε τον δικό μας προσωπικό αστρολογικό χάρτη, καθότι είναι δεδομένο ότι την ίδια ημεροχρονολογία - στην ίδια χώρα - την ίδια περίπου ώρα που γεννήθηκε ο καθένας από εμάς, γεννήθηκαν και πολλοί άλλοι άνθρωποι μαζί μας. Επομένως τόσο εμείς όσο και εκείνοι, έχουμε τον ίδιο αστρολογικό χάρτη. Απλή λογική !!.

Η Αστρολογική μας “θέση”, σίγουρα μας βοηθάει να γνωρίζουμε τον ρόλο μας στο Σύμπαν (όπως προαναφέρω), διότι πραγματικά ανήκουμε σε ένα σύνολο Αύρας Ψυχών, που ονομάζουμε Ζωδιακό Κύκλο.
Και παρεμπιπτόντως.. στο σημείο αυτό οφείλω να ομολογήσω πως εάν ένας ψυχαναλυτής διαθέτει και αστρολογικές γνώσεις, τότε το έργο του γίνεται ακόμη πιο εύκολο σε ότι αφορά την ψυχοερεύνηση ενός προφίλ. Μου επιτρέπει να το υποστηρίζω αυτό, η μακροχρόνια εμπειρία μου.

Σίγουρα όμως η ανάλυση της αστρολογικής μας θέσης, ουδέποτε είναι αρκετή. Στα πάντα υπάρχει και η εξαίρεση του κανόνα. Στην ζωή μας έρχονται άτομα, που άλλοτε την επηρεάζουν θετικά, και άλλοτε αρνητικά. Έτσι συμβαίνει και το κάθε πρόβλημα, έχει την δική του ρίζα. Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή, και ως μοναδική θα πρέπει να εξετάζεται. Αναλύοντας δηλαδή το παρελθόν σε συνδυασμό με το παρόν, διότι κανείς μας δεν έχει τα ίδια παρελθοντικά βιώματα, ούτε βεβαίως τα ίδια ζητούμενα με οποιονδήποτε άλλον. Άρα το συμπέρασμα είναι ότι κανείς μας δεν θα έχει το ίδιο μέλλον με οποιονδήποτε άλλον, όσο κι αν έχουμε κοινό αστρολογικό χάρτη. Ούτε καν’ τα δίδυμα αδέλφια !!. 
 
~ ~ Συνεπώς, αντί να αναλωνόμαστε αναζητώντας απαντήσεις για το μέλλον μας, προτείνω να συγκεντρωθούμε στο τί πρέπει να πράξουμε στο παρόν, ώστε να ευδοκιμήσουν οι προσδοκίες μας στο μέλλον. Άλλωστε το έτος 2017 θα μας αποδείξει πως «ότι σπέρνεις, στο τέλος αυτό θερίζεις». Το επαναλαμβάνω, και μένω κάθετη σε αυτό.
Γι’ αυτό άλλωστε θα επανέρχομαι με μηνιαίες προβλέψεις μου και διάφορες μελέτες μου σχετικά με τις συμπεριφορές των Ζωδίων, όπως συνήθως πάντα σε γενικές γραμμές.


ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια και
Mελλοντολόγος*