Ετικέτες

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση θέματος του ιστολογίου

Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

*Ο Σαδισμός που ονομάζουμε Bullying (μπούλινγκ) .. από τα βάθη των αιώνων !!


Τί εννοούμε άραγε όταν μιλάμε για "κτηνώδη -  ζωώδη ένστικτα" ..   όταν ο Σαδισμός υπάρχει μόνο στην ανθρώπινη φύση  ?!

~ Τί ωραίο πράγμα είναι ο άνθρωπος, όταν είναι Άνθρωπος: Ηράκλειτος 

Τα άρθρα μου αγαπημένοι μου αναγνώστες δεν έχουν πάντα ευχάριστο θέμα. Αναπόφευκτο, καθώς ο τρομακτικότερος εχθρός του ανθρώπου, είναι ο ίδιος ο άνθρωπος. Γι’ αυτό άλλωστε 
συχνά – πυκνά ταράζουν την ζωή μας "ζωντανοί εφιάλτες" !!.

Εφιάλτες που τρέφονται απ' τον τρόμο της ψυχής μας, μέχρι να τολμήσουμε να τους αντιμετωπίσουμε.
Εφιάλτες που καθημερινά διογκώνονται μέσα στο περιβάλλον μας, όσο συνεχίζουμε να κάνουμε σαν να μην υπάρχουν.
Εφιάλτες που μάς τους προκαλούν μέσω του διαδικτύου ή μας τους τροφοδοτούν τα μέσα ενημέρωσης, και έτσι κλονίζεται η εμπιστοσύνη μας απέναντι στους πάντες και τα πάντα, ακόμη και απέναντι στον Θεό !!.

     Χρησιμοποιούμε την έκφραση "Ζωώδη Ένστικτα", εννοώντας τις συμπεριφορές των ζώων που ζούνε ελεύθερα στην φύση. Ωστόσο τα ζώα επιτίθενται και σκοτώνουν ενστικτωδώς, μόνο για να προστατευτούν ή για να τραφούν. Πρόκειται λοιπόν για τα εκ’ φύσεως ένστικτα επιβίωσης, απαραίτητα για τον κύκλο της τροφικής αλυσίδας. Επομένως, δεν μπορούν να χαρακτηριστούν κτηνωδίες αυτές οι συμπεριφορές τους. 

Τα ίδια ένστικτα επιβίωσης υπάρχουν ασφαλώς και στον άνθρωπο, με την διαφορά ότι ο άνθρωπος διαθέτει νοημοσύνη. Είναι θεμιτή η κάθε του προσπάθεια για να προστατευτεί, όπως και για να αναζητήσει τρόπους να καλύψει τις ανάγκες του οργανισμού του. Όπως π.χ. την πείνα του.

Ωστόσο, μια μερίδα ανθρώπων κρύβουν ένα πραγματικό Κτήνος μέσα τους, το οποίο διψά για αίμα και τρέφεται απ’ τον σπαραγμό άλλων ψυχών. Το ερώτημα «εάν κουβαλάν το κτήνος μέσα τους εκ γενετής», θα απαντηθεί αυτονόητα απ’ όλα τα παρακάτω. 
Βέβαια, ένα ποσοστό εξ αυτών κατατάσσεται στα άτομα με σοβαρές ψυχικές διαταραχές ή διανοητικές παθήσεις, όμως το μεγαλύτερο ποσοστό ενεργεί συνειδητά και συνήθως 
επιλέγουν τα θύματα τους !!. 

Συνεπώς ο ορισμός Bullying (μπούλινγκ) δεν περιορίζεται μόνο στην σωματική κακοποίηση, αλλά επεκτείνεται και σε κάθε άλλη μορφή βίας: 
Χειραγώγηση - Ψυχαναγκασμός - Συναισθηματική κακοποίηση - Σεξουαλικός εξαναγκασμός - Ψυχολογικός εκβιασμός - Λεκτική ταπείνωση .. κ.ά. 

 
Πόσο βαθιές άραγε είναι οι ρίζες του Bullying στην ανθρώπινη ιστορία ?!

     Πρόκειται για ξενόφερτη λέξη που έχει γίνει ευρύτερα γνωστή τα τελευταία χρόνια, και μάλιστα προέρχεται από την Τουρκική λέξη dayilig (δηλαδή νταηλίκι).  
Συνήθως πρόκειται για ανεπαίσθητες μεθόδους εξαναγκασμού όπως η ψυχολογική χειραγώγηση, η οποία είναι και η χειρότερη μορφή βίας. 
Μάλιστα το νταηλίκι κυμαίνεται από την πιο απλή μορφή εκφοβισμού, έως τις πιο σύνθετες, στις οποίες ο αρχηγός νταής, ενδέχεται να έχει έναν ή περισσότερους υπαρχηγούς, οι οποίοι φαίνεται να είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν τον «αρχι-νταή» στις δραστηριότητές του. 

Το νταηλίκι μπορεί να εξελιχθεί σε τρομοκρατία μέσα σε οποιοδήποτε περιβάλλον που αλληλοεπιδρούν μεταξύ τους ομάδες ατόμων. Και τότε ο εκφοβισμός είναι δυνατόν να λαμβάνει χώρα μεταξύ μεγάλων κοινωνικών ομάδων - κοινωνικών τάξεων..  ως και μεταξύ διαφορετικών φυλών - ή χωρών (υπερβολική εθνικοφροσύνη = σοβινισμός - φανατισμός), φτάνοντας ακόμη και σε φόνους !!.
Ένα περίτρανο παράδειγμα, το ακραίο φαινόμενο του Τζιχαντισμού !!.

        Ασφαλώς όμως το bullying δεν είναι φαινόμενο της εποχής μας, αλλά αντιθέτως έχει τις ρίζες του στα βάθη των αιώνων. Ωστόσο υποτίθεται ότι μετά απ’ τον εκσυγχρονισμό του ανθρώπινου είδους και την ανάπτυξη της νοημοσύνης του, δεν δικαιολογείται να επιστρέφουμε στις μαύρες πτυχές της ανθρώπινης ιστορίας. Και λέω υποτίθεται, διότι, οι φρικαλεότητες που κάνουν τον κύκλο του Κόσμου σε καθημερινή βάση,  ξεπερνούν κάθε μορφή παράνοιας !!.

Κτηνωδίες παρόμοιες με αυτές που κατά το παρελθόν έχουν γράψει πολλές σελίδες ιστορίας, με πρωταγωνιστές θύτες και θύματα αλλά και τον ίδιο τον λαό. Με όλους εκείνους που ως θεατές απολάμβαναν την θέα του αργού θανάτου, ενώ τα θύματα βίωναν τον τρομακτικότερο ψυχοσωματικό εφιάλτη τους, έως να αφήσουν την τελευταία τους πνοή !!. 

Βέβαια η διαφορά στις μέρες μας είναι ότι, ακόμη και να μην θέλουμε να ξέρουμε – να μην θέλουμε να γινόμαστε μάρτυρες σπαρακτικών καταστάσεων, αναπόφευκτα γινόμαστε αναγνώστες – ακροατές – θεατές των  όποιων αποτρόπαιων πράξεων, καθώς οι θύτες έχουν την δυνατότητα της άμεσης παγκόσμιας ενημέρωσης, εκμεταλλευόμενοι τα μέσα της σύγχρονης τεχνολογίας

Μάλιστα στην περίπτωση των Τζιχαντιστών, δεν έχουμε να κάνουμε με άτομα που απλά και μόνο αποσκοπούν στην παγκόσμια αναγνώριση της θρησκείας τους.. αλλά πρόκειται για παρανοϊκούς, οι οποίοι για να δημιουργήσουν άλλοθι για την ομαδική παράκρουση που τους διακρίνει, φέρνουν ως  δικαιολογία τον λόγο του θεού τους, τις υποτιθέμενες δηλαδή θεϊκές εντολές, τις οποίες υποστηρίζουν ότι τις υπηρετούν με πίστη !!.

Στο σημείο αυτό θεωρώ απαραίτητο να συμπληρώσω πως ακόμη μία απ’ τις πικρές αλήθειες, είναι το γεγονός ότι, και κατά το παρελθόν σε διαφορετικές εποχές, ευθύνες για τους τρομακτικότερους εφιάλτες της ανθρώπινης ιστορίας, έφεραν άνθρωποι που τους αποκαλούσαν εκτελεστές του θείου λόγου !!.

Έτσι συμβαίνει να διακρίνουμε πολλές ομοιότητες στην επιχειρηματολογία εκπροσώπων της εξουσίας ή της έννομης τάξης, καθώς οι πιο φρικαλέοι τρόποι θανατικής ποινής, θεωρούνταν αλληλένδετοι με τους “θρησκευτικούς νόμους”. Μάλιστα ανά εποχές, οι οδυνηρότερες ποινές αργού θανάτου επιβάλλονταν κατόπιν αποφάσεων Θρησκευτικών Δικαστηρίων !!.

Και για να μην ξεχνιόμαστε.. αναφέρω ως παράδειγμα τον λιθοβολισμό, ο οποίος είναι επινόηση Αρχιερέων του Μωσαϊκού Νόμου (πολύ πριν τα χρόνια Του Χριστού), και ο οποίος ως ποινή θανάτου εξακολουθεί να εφαρμόζεται σε Ισλαμικές χώρες !!.  

     Ο μελλοθάνατος περικυκλώνεται απ' τον όχλο, ο οποίος τον λιθοβολεί με μανία για να εφαρμόσει το θέλημα του Θεού (ήμαρτον).. όπως διατάζει το δικαστήριο. Εναλλακτικά ο καταδικασμένος για να μην μπορεί να αντιδρά, θάβεται μέχρι τον λαιμό, αφήνοντας μόνο το κεφάλι εκτεθειμένο στους λιθοβολισμούς. Μέχρι της τελικής πτώσεως, είναι ασύλληπτη η αγωνία της προσμονής του θανάτου για τον καταδικασμένο, ενώ οι εκτελεστές του ευφραίνονται κάθε φορά που εκσφενδονίζεται η πέτρα από το χέρι τους !!. 

Είναι πραγματικά εκπληκτικό πόσο «απάνθρωπος» μπορεί να γίνει ο άνθρωπος όταν θέλει να προκαλέσει πόνο και φρίκη. Το ανθρώπινο είδος κατά την εξελικτική πορεία του, επινόησε αμέτρητους και απίστευτους τρόπους βασανισμών, που άλλοτε αποσκοπούσαν στην απόσπαση μιας ομολογίας, άλλοτε στον σωφρονισμό, και άλλοτε στην τιμωρία ή τον παραδειγματισμό, καταλήγοντας στον εξευτελιστικό θάνατο των κατηγορουμένων δημοσίως. 

Και για να είμαστε απολύτως δίκαιοι, δεν πρέπει να ξεχνάμε την εποχή της Ιεράς Εξέτασης (Ρωμαιοκαθολικό Εκκλησιαστικό Δικαστήριο), όπου εκπρόσωποι Χριστιανικού Εκκλησιαστικού Δικαστηρίου είχαν την εντύπωση ότι ενεργούσαν σύμφωνα με το θέλημα Θεού. Ασφαλώς είναι βλαστήμια έστω και να υποθέσουμε ότι ήταν όντως θέλημα Θεού.. και μάλιστα Του Ενός και Αληθινού Θεού !!. 
Αποτρόπαια μαρτύρια που χρονολογούνται απ'  τα βάθη των αιώνων, όπου οι εφαρμοστές των νόμων στις περισσότερες περιπτώσεις, υποστήριζαν ότι εκτελούσαν θεϊκές εντολές !!.

Η φρίκη σε όλο της το μεγαλείο λοιπόν, που δεν περιγράφεται ούτε απ' την τόσο πλούσια γλώσσα του κόσμου, την Ελληνική γλώσσα !!. 


Μερικά παραδείγματα:

_ Εκδορά. Κοινώς γνωστή ως γδάρσιμο, χρησιμοποιήθηκε κατά καιρούς από πολλούς διαφορετικούς λαούς. Μεταξύ αυτών Άραβες, Ινδοί κ.α.

_ Ανασκολοπισμός (σούβλισμα – παλούκωμα), ιδιαίτερα αγαπητός τρόπος καταδίκης σε θάνατο κατά την εποχή της Τουρκοκρατίας,  από τους Μουσουλμάνους σε αλλόθρησκους. Με το μαρτύριο του ανασκολοπισμού, ένας αιχμηρός ξύλινος πάσσαλος διαπερνούσε το σώμα του βασανισθέντα. Η διείσδυση του πασσάλου γίνονταν απ' τον πρωκτό ή τον κόλπο, όπως απ' το στόμα ή τα πλευρά. Γίνονταν όμως με τέτοιον τρόπο, ώστε να μην επιφέρει τον άμεσο θάνατο του κρατουμένου, αλλά να τον κάνει να σπαράζει απ' τους αφόρητους πόνους, μέχρι και τρεις ημέρες πριν καταλήξει.

_ Σταυρικός θάνατος. Η σταύρωση ως θανατική ποινή άρχισε να εφαρμόζεται από τον 6ο π.Χ. αιώνα, στην εποχή του Δαρείου,  και καταργήθηκε το 337 μ.Χ. στην επικράτεια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, από τον Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο (μετέπειτα άγιο Κωνσταντίνο), από σεβασμό στο σταυρικό μαρτύριο Του Ιησού Χριστού.

_ Απαγχονισμός. Η επικράτηση της αγχόνης ως μέσον επιβολής ατιμωτικής θανατικής ποινής, χρονολογείται από την εποχή του προαναφερόμενου Ρωμαίου Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου (του μετέπειτα Άγιου), ο οποίος προηγουμένως κατήργησε τον σταυρικό θάνατο όπως προαναφέρω.

_ Αποκεφαλισμός. Ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένος τρόπος από αρχαιοτάτων χρόνων, αλλά ακόμη και σήμερα βρίσκεται σε ισχύ σε κάποιες μουσουλμανικές χώρες. 
Μάλιστα οι Τζιχαντιστές, τον έχουν κάνει παγκοσμίως γνωστό. Ωστόσο ο αποκεφαλισμός καθότι είναι άμεσα αποτελεσματική μέθοδος, θεωρείται η πιο «ανθρωπιστική» σε σχέση με τις άλλες, διότι οι αισθήσεις χάνονται μέσα σε δευτερόλεπτα, κι έτσι ο σωματικός πόνος σχεδόν δεν υφίσταται.

_Κάψιμο στην πυρά. Το κάψιμο στην πυρά ήταν ευρέως διαδεδομένος τρόπος εκτέλεσης σε όλη την Ευρώπη, και το χρησιμοποιούσε κατ΄ εξοχήν η Ιερά Εξέταση (προαναφέρω), δηλαδή το Ρωμαιοκαθολικό Εκκλησιαστικό Δικαστήριο, το οποίο αναμφιβόλως, κατά την εποχή εκείνη παρερμήνευσε παντελώς Τον Λόγο Του Χριστού !!.


~ ~ Ασφαλώς όμως όλα τα παραπάνω, δεν είναι επιχειρήματα για να αμφισβητούμε την ύπαρξη Του Ενός και Μοναδικού Θεού, Τον Αληθινό Δημιουργό των πάντων .. όπως την Πανσοφία, την Παντοδυναμία και την Φιλευσπλαχνία Του !!.
Ο Θεός μας έδωσε δυνατά ένστικτα επιβίωσης μέσω του φορέα όλων την συναισθημάτων την Ψυχή .. και παράλληλα μας 
έδωσε την ελεύθερη βούληση, όπως και Νοημοσύνη, ώστε να χρησιμοποιούμε σωστά την ελεύθερη βούληση !!. 


* Σημειώστε: 

Οι σαδιστές ηδονίζονται απ’ τον σπαραγμό του θύματός τους !!.

Πράγματι. Θεωρείται δεδομένο ότι οι βασανιστές ηδονίζονται απ’ τον σπαραγμό του θύματός τους. Είτε πρόκειται για ζώο, είτε για άνθρωπο.. δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό. Όσοι απολαμβάνουν να βασανίζουν ζώα, μπορούν κάλλιστα να το κάνουν το ίδιο και σε άνθρωπο !!. 

Και δυστυχώς, δεν σταματούν εδώ τα εφευρήματα της ανθρώπινης κτηνωδίας που ντροπιάζουν το είδος μας ως μοναδικά νοήμονα όντα. Προσθέτονται στην λίστα αρκετοί άλλοι βασανιστικά αργοί και επώδυνοι τρόποι, που τότε ο θάνατος φαντάζει ως Ονειρεμένη Λύτρωση !!. 

     Εάν θέλουμε λοιπόν να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο, δεν τον κάνουμε εκ’ του ασφαλούς γράφοντας διαμαρτυρίες καθισμένοι πίσω από έναν υπολογιστή..  αλλά τολμάμε να καταγγείλουμε περιστατικά βίας – κακοποίησης, όταν τα αντιλαμβανόμαστε στο γύρω περιβάλλον μας.  
Είναι λάθος να αναδημοσιεύουμε διάφορες τερατουργίες, διότι  είναι προφανές ότι αυτό ακριβώς θέλουν οι παιδεραστές – οι βασανιστές ζώων – οι έμποροι λευκής σαρκός κ.ά. Να ασχολούμαστε δηλαδή με τις φρικαλεότητες τους μέσα στο διαδίκτυο, ώστε να αυξάνονται οι δημοσιοποιήσεις, και να κάνουν τον γύρω του κόσμου οι κτηνωδίες τους !!.

** Τα «ανθρώπινα κτήνη» λοιπόν, βλέποντας ότι αποκτούν δημοσιότητα οι αρρωστημένες τους ορέξεις .. σας διαβεβαιώνω πως αυτό είναι η υπέρτατη ηδονή γι’ αυτούς. Επομένως, γυρίστε τους την πλάτη !!. 

Και τέλος, κάτι ακόμη, που κατά την ταπεινή μου γνώμη προσβάλει την νοημοσύνη μας:

      Σταματήστε να συμμετέχετε σε διανομή μηνυμάτων που κάνουν τον κύκλο του κόσμου, τα λεγόμενα Chain Mails. Δηλαδή, διάφορα μηνύματα που λαμβάνετε, και που το κείμενο τους σας υποχρεώνουν να το στείλετε σε περισσότερα άτομα. 
Ό,τι κι αν γράφει το κείμενο, να θυμάστε πως δεν είναι τίποτα περισσότερο από «παιχνίδια του μυαλού» .. που σε κάθε περίπτωση αποσκοπούν στην επιβεβαίωση της δύναμης του εκφοβισμού που προκαλούν. Δηλαδή μέσω πλύσης εγκεφάλου, επιτυγχάνουν τον εξαναγκασμό  = ψυχικό βιασμό !!.  



ΜΑΡΙΑΝΝΑ
* Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια - Σύμβουλος σχέσεων * 


2 σχόλια:

  1. Επίθεση
    Είναι ιδίωμα μόνον του έλλογου όντος που ονομάζεται άνθρωπος να επιτίθεται, ακόμη, και σε ότι αγαπά και θαυμάζει.
    Διότι έχει το μικρόβιο του ζήλου αφενός{από+ενός} με την έννοια της ευγενούς άμιλλας και αφεταίρου {από+εταίρου} του φθόνου με την έννοια της κακίστης ζήλειας .
    Τώρα, επειδή πέρα από το χριστιανό-τυπικό-εορταστικό-θρήσκο-ληπτηκό του θέματος , των σουβλιστών αμνών και εριφίων , των βαμμένων αυγών και των κοκορετσίων, εμένα προσωπικά με αφορά η ΟΥΣΙΑ του Ζήτωωωωω και του Αροοοοον-Άροοοοοοον και της Ανάστασης των ναυαγισμένων μας ψυχών …
    Θα ήθελα , φυσικά αν θέλετε κι εσείς, να εντρυφήσετε επί του θέματος, για να έχετε την εμπεριστατωμένη «γνώΣη» και ατομικά βιωμένη και αποδεδειγμένη .
    Και όχι μια διάσημη χρηματοδοτημένη «γνώΜη», πατροπαράδοτη, κοινή κουτσομπολίστικη, διαστρευλωμένη , διά στόματος διαδεδομένη.!!!
    Αγαπητοί{μου} Αναγνώστες
    Ερευνάτε...Μελετάτε...τας γραφάς ή
    Ερευνείστε...Μελετείστε...τις γραφές και
    Ανακαλύψετε ο καθένας την κρυμμένη ουσία στις καθιερωμένες υλιστικές, τελετουργικές εορτές ,των γραφών.
    ΥΑΣΕΣΑΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα τα άρθρα μου στηρίζονται επάνω σε προσωπικές μου μελέτες (δεν "αναμασάω" λόγια ή απόψεις τρίτων αβίαστα), και μάλιστα τα περισσότερα από αυτά, τα συντάσσω κατόπιν ερευνών αρκετών ετών.
      Θεωρώ ότι είναι πάντα εμπεριστατωμένα (δεν υπονοούν τίποτα), και δεν προσπαθώ να ωραιοποιήσω ιστορικά γεγονότα. Δουλειά μου είναι να ξεδιπλώνω την πραγματικότητα.
      Συνεπώς, δεν κατανοώ πού αποσκοπεί το παραπάνω σχόλιο σας, και ειλικρινά, δεν θα μπώ στην διαδικασία αντίλογου μαζί σας. Άλλωστε, στο τί πιστεύει ο καθένας - πώς βιώνει την κάθε κατάσταση και με ποιόν τρόπο τα επεξεργάζεται στο μυαλό του.. είναι τελείως υποκειμενικό !!
      Και εφόσον δεν δύναται να κάνω ψυχανάλυση δια αλληλογραφίας, δεν μπορώ να έχω άποψη.
      Με αγάπη πάντα ~ ΜΑΡΙΑΝΝΑ

      Διαγραφή