Ετικέτες

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση θέματος του ιστολογίου

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023

* * Ο Έρωτα και τα 12 Ζώδια !!


Πώς βιώνει το κάθε Ζώδιο τον έρωτα μέσα στη σχέση του.. όπως όμως κι έναν χωρισμό ?!

Και ποιά τα κύρια χαρακτηριστικά των Ζωδιακών Αστερισμών, τα οποία θα πρέπει να τα κατανοήσουμε.. εάν βέβαια θέλουμε να κρατήσουμε στην ζωή μας το άτομο που μάς ενδιαφέρει ?! 


Αγαπημένοι μου αναγνώστες φίλοι και φίλες μου. Έχω διευκρινήσεις άπειρες φορές τους λόγους που για τον χώρο της Ψυχανάλυσης, οι μελέτες των συμπαντικών ενεργιακών πηγών γίνονται ένα ακόμη εργαλείο για την βαθύτερη ανάλυση του ατόμου. 

Σε ό,τι αφορά τον Έρωτα.. μεταξύ σοβαρού και αστείου δημοσιεύονται καθημερινά πολλά και διάφορα σχετικά με τις συμπεριφορές των Ζωδίων και τους χαρακτήρες τους. 
Στα περισσότερα συναντάμε υποκειμενικές - εμπειρικές απόψεις, όπως και εικασίες έτσι απλά "για νά 'χαμε κάτι να λέμε" !!   

Σε κάποια όμως υπάρχει αρκετή δόση αληθείας, διότι όσοι ανήκουν στον ίδιο Ζωδιακό Αστερισμό έχουν κάποια συγκεκριμένα κοινά στοιχεία. Με αποτέλεσμα να αντιδρούν με τον ίδιο τρόπο στα όποια ψυχικά ερεθίσματα, να έχουν έναν κοινό τρόπο σκέψης, και να αντιμετωπίζουν με τις ίδιες συμπεριφορές απρόσμενες καταστάσεις. Μελετώντας επομένως αυτά τα οποία θεωρούνται τα "στάνταρ" τους, γνωρίζουμε πάνω - κάτω τί μπορούμε να περιμένουμε.

Βέβαια πριν όλων όμως, θα πρέπει να αποδεχτούμε το γεγονός πως κάθε άτομο είναι Μοναδικό, διότι η κάθε Ψυχή είναι Μοναδική. Και καθώς η ψυχή είναι ο φορέας όλων των συναισθημάτων, ο κάθε άνθρωπος βιώνει διαφορετικά τον έρωτα μέσα τις σχέσεις του, όπως και τους χωρισμούς του. 

Επίσης είναι επιστημονικώς παρατηρημένο πως το κάθε άτομο που μπαίνει στην ζωή μας, μάς προκαλεί διαφορετικά συναισθήματα από κάθε άλλο προηγούμενο, ασχέτως εάν το νεότερο ανήκει στον ίδιο Ζωδιακό Αστερισμό με κάποιο προηγούμενο. 
Τούτο διότι η κάθε ψυχή έχει την δική της Αύρα. Είναι όπως τα δακτυλικά μας αποτυπώματα, που σε κάθε άνθρωπο είναι μοναδικά. Έτσι, το μόνο που μπορούμε να περιμένουμε από τους άλλους, είναι να μάς κατανοήσουν αφού είναι αδύνατον να μάς νιώσουν κυριολεκτικά.

Ωστόσο, βάσει των παραπάνω που μπορούμε να γνωρίζουμε σχετικά με χαρακτηριστικά των Ζωδίων, σε συνδυασμό με τις βασικότερες ανάγκες τους.. σας διαβεβαιώνω ότι μπορείτε να λάβετε σοβαρά υπόψη σας τα ακόλουθα:

Διαβάστε περισσότερα >>... 
 
ΠΡΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ:

ΠΡΟΣΟΧΗ: Συχνά γίνεται σύγχυση ανάμεσα στα Ζώδια και στους Αστερισμούς:
 
Στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Οι Αστερισμοί είναι υπαρκτοί - υλικοί και εμφανείς στον ουρανό, τους οποίους μπορούμε την κατάλληλη εποχή, να τους δούμε και με γυμνό μάτι στον νυκτερινό ουρανό. 
Ενώ τα Ζώδια είναι άυλα και αόρατα, είναι οι 12 "ενεργειακές πύλες" για τους αστρολόγους, που συμβολίζουν τον ρόλο του ομώνυμου Αστερισμού, τον χαρακτήρα και την ενέργεια αυτού (την αύρα) που εκπέμπει. 
Βέβαια οι Αστερισμοί είναι πολλοί σε αριθμό στον ουράνιο θόλο, αλλά μόνο όσοι περικλείουν την Γή χαρακτηρίζονται Ζωδιακοί Αστερισμοί, και ο καθένας αντιστοιχεί σε έναν ολόκληρο μήνα. Επίσης χωρίζονται σε 4 κατηγορίες, όσα τα βασικά στοιχεία της φύσης, Αέρας – Νερό – Φωτιά και Γή.    
Συγκεκριμένα:
Στην ετήσια φαινομενική κίνηση του Ήλιου γύρω από την Γή, ο Ήλιος περνάει διαδοχικά και από τους δώδεκα Ζωδιακούς Αστερισμούς, και χρειάζεται περίπου ένα μήνα για να διανύσει τον κάθε έναν από αυτούς. Έτσι, ανάλογα με την θέση του Ήλιου την στιγμή της γέννησης ενός ατόμου, το άτομο κατατάσσεται στον Ζωδιακό Αστερισμό που διανύει, συμβολίζοντας αναλόγως κι ένα απ’ τα παραπάνω στοιχεία της φύσης.
Για παράδειγμα, αν κάποιος γεννήθηκε τον Απρίλιο που ο Ήλιος βρίσκεται στον Αστερισμό του Κριού, τότε το άτομο ανήκει στον Αστερισμό του Κριού που φέρει το στοιχείο της φωτιάς.

Συνεπώς:
Άσχετα με την ημερομηνία των γενεθλίων μας, που σύμφωνα με αυτήν υπολογίζουμε σε ποιό Ζώδιο ανήκουμε από αστρολογικής πλευράς, ο κάθε Ζωδιακός Αστερισμός εκπροσωπεί έναν ολόκληρο μήνα.
Φυσικό επομένως .. έως 1η Απριλίου, οι Κριοί του Μαρτίου να επηρεάζονται απ’ τους Ιχθείς – έως 1η Μαΐου οι Ταύροι του Απριλίου απ’ τον Κριό .. και πάει λέγοντας. Που σημαίνει πως στην πραγματικότητα, τα Ζώδια του τελευταίου δεκαημέρου αντί να ψάχνουν για τον ωροσκόπο τους, αρκεί να μελετήσουν τον Ζωδιακό Αστερισμό του μήνα που έχουν γεννηθεί.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ  - ΑΡΗΣ και ΑΦΡΟΔΙΤΗ:

Εκτός όλων των παρακάτω, λάβετε υπόψη σας και τις περιόδους Συνόδων του Άρη με Αφροδίτη. Ειδικά όταν συνευρίσκονται σε πύρινους Ζωδιακούς Αστερισμούς, όλα τα πολύκροτα σενάρια "παίζουν".. ενώ σε αυτούς που Κυβερνούν, τα πάντα είναι εφικτά "μέσα σε μια νύχτα" !!  


     Ο Άρης θεωρείται Κυβερνήτης του πύρινου μαχητικού Κριού και Συγκυβερνήτης του άκρως ερωτικού Σκορπιού. Ενώ η Αφροδίτη του ισορροπιστή Ζυγού και του πεισματάρη Ταύρου. 
Αλλά καθώς ο Κριός σχηματίζει Άξονα με τον Ζυγό.. όποτε συνευρίσκονται στον Κριό, γίνονται τρανταχτά ξεκαθαρίσματα μέσα σε σχέσεις όπου κυριαρχεί το πάθος !!

Σε γενικές γραμμές, η Αχίλλειος πτέρνα του Άρη είναι η Αφροδίτη. 
Όποτε συναντιέται μαζί της (Συνοδός Πλανητών), τα ζητούμενα της Αφροδίτης θεωρούνται ακαταμάχητα μπροστά σε αυτά του Άρη. Μπορούμε να περιμένουμε παύση πυρών ακόμη και στις πιο φανατισμένες περιπτώσεις. Αλλά και να μείνουμε έκπληκτοι, καθώς ο Δαβίδ αποφασίζει να αντιμετωπίσει τον Γολιάθ. Τούτο διότι ο Άρης είναι ο Πλανήτης της δράσης, ενώ η Αφροδίτη ο Πλανήτης της αντίδρασης.
Επίσης σύμφωνα με την κάρτα του Αστρολογικού Ταρό «οι εραστές», Άρης και Αφροδίτη συμβολίζουν τους αιώνιους εραστές όπου αποδεικνύουν ότι «τα ετερώνυμα έλκονται». Ο δε Άρης συμβολίζει την σεξουαλική επιθυμία και όχι το συναίσθημα, δηλαδή καθαρά την σεξουαλική έλξη. Ενώ η Αφροδίτη αντιπροσωπεύει τον εγκεφαλικό έρωτα, την αρμονία, αλλά και την αντίδραση κατά της χειραγώγησης
 

~ ~ Ο Έρωτα και τα 12 Ζώδια !!


*ΖΩΔΙΑ της ΦΩΤΙΑΣ* 

     Στις σχέσεις τους έχουν ανάγκη το πάθος. Οι χλιαροί έρωτες γρήγορα τους απογοητεύουν. Γι αυτούς οι εκπλήξεις – οι αλλαγές και το ρίσκο είναι απαραίτητα στοιχεία μέσα στην σχέση τους. Όλα έχουν το έντονο χρώμα της φωτιάς, όπου κυριαρχεί το φλογερό αίσθημα. Το υλικό κόστος δεν τους τρομάζει εάν νιώθουν αισθηματική πληρότητα. 
Το λάθος με το σωστό.. είναι γι αυτούς αόρατες λεπτές κόκκινες γραμμές, που τις διαπερνούν δίχως πολύ σκέψη. Όντως σε αρκετές περιπτώσεις, αποδεικνύονται τα μεγάλα τους πάθη αυτοκαταστροφικά.. αλλά για έναν περίεργο λόγο.. δεν το μετανιώνουν. 

Επανασύνδεση: Συνεπώς, εάν ένα Ζώδιο της Φωτιάς σας χωρίσει, θα επιστρέψει μόνο λόγω υποχρεώσεων απέναντι σας, ή λόγω εμποδίων για να προχωρήσει σε άλλη σχέση. Εάν η επιλογή του χωρισμού είναι δική σας, οι αντιδράσεις του είναι απρόβλεπτες και ακραίες όσο ακόμη είναι ερωτευμένο. Σε αυτήν την περίπτωση βιώνει τον χωρισμό μαρτυρικά. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα.. Ναί.. υπάρχει περίπτωση επανασύνδεσης. Το ερώτημα είναι για πόσο χρονικό διάστημα. Το αντίδοτο για τα Ζώδια της Φωτιάς σε κάθε περίπτωση λοιπόν είναι.. ένας νέος έρωτας.


ΚΡΙΟΣ:  


Ο έρωτας γι' αυτόν είναι σαν φωτιά.. που όταν του καίει τα σωθικά, δεν υπολογίζει καν’ προς τα πού φυσάει ο άνεμος πριν την ανάψει. Βασανίζεται από αυτό το πάθος του ο ίδιος του τόσο πολύ, που άθελα του βασανίζει τον σύντροφο του με τις αβεβαιότητες του. Τον φοβίζει πολύ η προδοσία των συναισθημάτων του. Σε αντίθεση όμως με αυτό.. ο ίδιος ανήκει στο Ζώδιο που μπορεί να είναι ερωτευμένο με περισσότερα από ένα πρόσωπο. Νιώθει έντονα και για τα δύο πρόσωπα (σε περίπτωση διπλής σχέσης).. και διχάζεται περισσότερο από κάθε άλλο Ζώδιο να επιλέξει σε ποια σχέση θέλει να μείνει. Τελικώς σε αυτήν που θα κλείνει.. θα κάνει τα πάντα να την κρατήσει. Στον έρωτα δεν υπολογίζει ούτε το οικονομικό κόστος. Κατά παρόμοιο τρόπο όμως "κραυγαλέα", βιώνει την απογοήτευση όπως και τον χωρισμό.. με ποικίλους πολύκροτους τρόπους. Καθώς όμως σχηματίζει άξονα με τον ΖΥΓΟ.. σύντομα καταφέρνει και ισορροπεί τον εσωτερικό του κόσμο.
Τι πρέπει να προσέξετε: Μην παίξετε ερωτικά παιχνίδια μαζί του, εάν δεν είστε σίγουροι για τα συναισθήματα σας. Μην μπείτε στην ζωή του σε χρονικό διάστημα που είναι ερωτευμένη/ος με άλλο πρόσωπο.. κινδυνεύετε να πονέσετε αβάσταχτα. 


ΛΕΩΝ:
 

Καθώς πάντα κάποιος πρέπει να εκτελεί καθήκοντα αρχηγού.. στις σχέσεις του θέλει να έχει τον πρώτο λόγο, ασχέτως εάν στο τέλος θα σας αφήσει να γίνει το δικό σας. Τον άνθρωπο που θα ερωτευτεί πρέπει για κάποιον λόγο να τον θαυμάζει.. και θα πρέπει να συνεχίζει να τον θαυμάζει ώστε να διατηρηθεί ο ερωτάς του. Στον έρωτα θέλει να είναι κυνηγός και όχι το θήραμα. Φλερτάρετε μαζί του διακριτικά και αφήστε σε εκείνον τα επόμενα βήματα. Έτσι νιώθει κυρίαρχος στην σχέση του και αρχηγός της οικογένειας. Αυτήν την αίσθηση την έχει ανάγκη για να νιώθει ολοκληρωμένος. Οι Λέοντες σίγουρα είναι χαριτωμένοι όταν παριστάνουν την γατούλα, αλλά σκορπούν τρόμο όταν δείχνουν νύχια και δόντια. Οπότε έτσι ξέρετε και πώς θα αντιδράσουν σε μια προδοσία.
Τι πρέπει να προσέξετε: Αφουγκράζονται τα πάντα κάθε ώρα και στιγμή και ας μην αντιδρούν. Περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να κάνουν την επίθεση τους. Μην περιμένετε να συγχωρήσει την προδοσία. Είναι πιο εύκολο να συγχωρήσει την απιστία. 


ΤΟΞΟΤΗΣ:
 

Ο έρωτας είναι ένας από τους βασικούς στόχους του.. και απολαμβάνει περισσότερο την εποχή κατά την οποία βρίσκεται ακόμη στο φλέρτ. Στην συνέχεια οι υποχρεώσεις μιας σχέσεις, αλλάζουν το κλίμα του ρομαντισμού και την αίσθηση της ελευθερίας.. οπότε απογοητεύεται συντομότερα από κάθε άλλο Ζώδιο. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Τοξότης είναι λάτρης της ελευθερίας του. Ωστόσο.. αναζητά το ταίρι που θα τον πείσει ότι μπορεί μέσα στην σχέση τους να συνδυαστούν και τα δύο. Δηλαδή να έχει την ελευθερία των κινήσεων του και των επιλογών του.. και τότε θα σκεφτεί σοβαρά το ενδεχόμενο της οικογένειας. Συνήθως μέσα σε μια σχέση μένουν πιστοί.. ασχέτως εάν φλερτάρουν με έντονο τρόπο. Οι ερωτικές τους απογοητεύσεις δεν τους φθείρουν και η απογοήτευση κρατάει για λίγο.
Τι πρέπει να προσέξετε: Μην συνεχίζετε να τον/την πιέζετε γενικώς όταν βλέπετε ότι απομακρύνεται, θα τον/την χάσετε σε χρόνο ρεκόρ. Μην προσπαθήσετε να του προκαλέσετε οίκτο, απεχθάνεται τα αδύναμα άτομα. Χρησιμοποιήστε λογικά επιχειρήματα. 


*ΖΩΔΙΑ του ΑΕΡΑ*


     Διαθέτουν περισσότερη κατανόηση απ’ όλα τα υπόλοιπα Ζώδια.. σε βαθμό που κάποιες φορές οι σύντροφοι τους πιστεύουν ότι δεν ζηλεύουν, ή δεν τους διεκδικούν με πάθος. Αυτό είναι λάθος. Απλά πιστεύουν στο δικαίωμα να αναπνέουν οι σύντροφοι ελεύθερα μέσα σε μία σχέση.. γι αυτό και οι ίδιοι την ζούν πιο ανάλαφρα (αέρινα). 
Παράλληλα έχουν ανάγκη το συναίσθημα να εκδηλώνεται σε όλες τις στιγμές της σχέσης τους. Δεν ασκούν πίεση.. αφήνουν τον χρόνο να δείξει τα αποτελέσματα, αλλά και πάντα είναι προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν το κάθε ενδεχόμενο. Δεν εγκαταλείπουν εύκολα και έχουν μεγάλη πίστη στον εαυτό τους. Είναι πιο δεκτικοί στις αλλαγές και προσαρμόζονται πιο εύκολα από κάθε άλλο Ζώδιο. Με τους ίδιους τρόπους όμως αντιμετωπίζουν και τον χωρισμό.. και έτσι πάν’ την ζωή τους πιο εύκολα παραπέρα. 
Επανασύνδεση: Συνήθως χωρίζουν χωρίς μελοδράματα και υπάρχει πιθανότητα (ανάλογα την περίπτωση) να σας κρατήσουν ως φίλους στην ζωή τους. Το κρεβάτι τους όμως δεν το ξαναβλέπετε εάν εσείς προκαλέσατε τον χωρισμό.. κι ας σας αφήνουν να ελπίζετε σε κάτι τέτοιο !!.



ΔΙΔΥΜΟΙ:
 

Για τον Δίδυμο «όλα τα πράγματα έχουν 2 όψεις».. και είναι της άποψης πως "το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι". Κάπως έτσι αντιμετωπίζει και τις σχέσεις του. Είναι συναισθηματικός και δεν θέλει να προκαλεί πόνο, όμως ούτε και ο ίδιος τον αντέχει. Θα δώσει τα πάντα σε μία σχέση εάν τον καλύπτει.. όμως πρώτα θα πρέπει να βεβαιωθεί μετά από τα αρκετά "τέστ αντοχής" που θα υποβάλει στον/την σύντροφο του. Για τον Δίδυμο τίποτα δεν παντοτινό, αλλά και δεν φεύγει εάν δεν υπάρχουν σοβαροί λόγοι. Είναι από αυτούς που δίνουν την εντύπωση ότι είναι άπιστοι, αλλά δεν κάνουν σέξ χωρίς συναίσθημα. Οπότε.. αν φύγει από την σχέση, σημαίνει ότι έχει συναισθηματικά αδειάσει. 
Τι πρέπει να προσέξετε: Μην εκμεταλλευτείτε ποτέ την ελευθερία που σας δίνει. Μην του αποκρύψετε τίποτα από το παρελθόν σας. Ο Δίδυμος φεύγει χωρίς ενδείξεις και προειδοποιήσεις. 


ΖΥΓΟΣ:
 

Έρχεται στην Γή για να βρεί το άλλο του μισό. Στις Καρμικές του σχέσεις η αγάπη του είναι απύθμενη, και είναι απίστευτα τολμηρός για κάθε θυσία. Έως όμως να ανακαλύψει το άλλο του μισό, φλερτάρει ακόμη και με τον αέρα που αναπνέει.. όμως μην γελιέστε.. δύσκολα θα τον κατακτήσετε. Ως γνήσιο παιδί της Αφροδίτης μπορεί να ερωτευτεί αρκετές φορές και να ζεί με πάθος τον έρωτα, με πολλές εκπλήξεις και φαντασία.. όμως πάντα κρατάει ένα μέρος των συναισθημάτων του για τον Αληθινό, Μοναδικό Έρωτα που θα νιώσει στην ζωή του. Ωστόσο δίνει στην κάθε του σχέση τον καλύτερο του εαυτό, ενώ η ψυχική του αρμονία είναι πιο βασική γι αυτόν, παρά οι υλικές απολαβές της σχέσης. Απεχθάνεται διαφωνίες και καυγάδες γι αυτό και εύκολα υποχωρεί.. όμως και πάλι μην γελιέστε.. άλλο τόσο εύκολα και αμετάκλητα αποχωρεί, εάν κρίνει την σχέση ως αναληθή ή επιφανειακή. 
Τι πρέπει να προσέξετε: Μην υποτιμήσετε ποτέ την νοημοσύνη του και μην του κλονίσετε την εμπιστοσύνη. Είναι από τα λίγα πράγματα που ποτέ δεν συγχωρεί. 


ΥΔΡΟΧΟΟΣ: 

Δίνει χωρίς να περιμένει ανταλλάγματα, και αυτό είναι το μειονέκτημα του. Του αρέσει να μοιράζεται τα πάντα σε μία σχέση. Δεν παραπονιέται εύκολα εάν δεν είναι ικανοποιημένος. Έχει υπομονή και δίνει πολλές ευκαιρίες. Αγαπάει για να αγαπιέται. Υποχωρεί σε πολλές περιπτώσεις. Η αλλαγή όμως στην συμπεριφορά του μπορεί να σας εκπλήξει (στροφή 180 μοιρών).. εάν προδώσετε τα συναισθήματα του, ή αντιληφθεί ότι τον θεωρείτε ως δεδομένο. Υπάρχει εκδοχή να μην αντιληφθείτε καν΄ ότι είναι δυστυχισμένος σε μια σχέση. Φεύγει όμως πολύ εύκολα εάν νιώσει να τον καλεί μία άλλη αγάπη πιο δυνατή - πιο σταθερή. 
Τι πρέπει να προσέξετε: Μην εκμεταλλευτείτε ποτέ την γενναιοδωρία του και μην του ζητήσετε περισσότερα απ' όσα μπορεί να δώσει. Τον πνίγετε. 


*ΖΩΔΙΑ της ΓΗΣ* 

     Τους χρειάζεται να νιώθουν την γή γερά κάτω από τα πόδια τους, για αυτό δεν αφήνονται εύκολα στο αυθόρμητο συναίσθημα. Τα πρακτικά μέρη μιας σχέσης είναι στενά συνδεδεμένα με τα συναισθηματικά, και έτσι έχουν την ικανότητα να ισορροπούν τα θέλω με τα πρέπει. Δύσκολα θα κάνουν αλλαγές εάν αυτές δεν τους διασφαλίζουν εκ’ των προτέρων την επιτυχία. Γενικότερα είναι σταθερά στις απόψεις τους, γι’ αυτό θεωρούνται από τα πιο πιστά. 
Δεν αντέχουν για μεγάλο διάστημα την μοναξιά και δένονται με την συνήθεια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλές φορές να εγκλωβίζονται σε μια σχέση που στην πραγματικότητα δεν τους καλύπτει απόλυτα. Συνήθως φεύγουν από αυτήν μόνο εάν έχουν βρεί μεγαλύτερη ανταπόκριση, και τότε δεν ξανά επιστρέφουν. 
Επανασύνδεση: Σε περίπτωση που ο χωρισμός δεν είναι δική τους επιλογή, υποφέρουν έως να βρούν το επόμενο ταίρι. Περίπτωση επανασύνδεσης υπάρχει μόνο όσο είναι ακόμη μόνοι.. ή εάν δεν έχουν βρεί κάτι καλύτερο. 


ΤΑΥΡΟΣ:
 

Ο εχθρός του Ταύρου δεν είναι το κόκκινο πανί, αλλά ο ταυρομάχος που τον προκαλεί. Αυτό δυσκολεύεται να το αντιληφθεί. Έτσι λοιπόν πολλές φορές λειτουργεί μέσα στις σχέσεις βλέποντας από λανθασμένη οπτική γωνία. Νιώθει ανασφάλειες εκεί που δεν πρέπει.. και χάνει τα καλύτερα, στιγμές που πρέπει να αντιδράσει – ενεργήσει με αυτοπεποίθηση. Θέλει τον δικό του χρόνο για να πάρει τις αποφάσεις του και να προχωρήσει. Αυτό βέβαια πολλές φορές κουράζει την απέναντι πλευρά.. αλλά αξίζει η προσπάθεια να του αποβάλλετε κάθε αμφιβολία για τα συναισθήματα σας. Θα τα ανταποδώσει με αφοσίωση και την σταθερότητα των συναισθημάτων του. 
Τι πρέπει να προσέξετε: Μην τον πιέσετε να πάρει αποφάσεις, ή να επιλέξει ανάμεσα σε δύο σημαντικές προτεραιότητες στην ζωή του. Μην τον κάνετε να αισθανθεί ότι μπορεί να αλλάξουν τα συναισθήματα σας. 


ΠΑΡΘΕΝΟΣ:
 

Έχει την ανάγκη να νιώθει ότι είναι μοναδική/ός στην ζωή σας. Φοβάται το άγνωστο, το πρωτόγνωρο και χρειάζεται υπομονή και χρόνο να κατανοήσει - δεχτεί τυχών αλλαγές. Είναι το άτομο που ποτέ δεν θα διστάσει να θυσιαστεί για ότι αγαπά.. αλλά πρέπει να του αποδείξετε ότι αξίζετε την θυσία του. Χρειάζεται να έχει και άλλα ενδιαφέροντα στην ζωή του χωρίς να νιώθει ότι ελέγχεται .. όμως δεν θα σας κρύψει ποτέ τίποτα εάν σας εμπιστευτεί απόλυτα. Είναι το άτομο που όταν νιώθει ότι το αγαπούν, όλα τα υπόλοιπα μπορεί και τα ξεπερνάει. 
Τι πρέπει να προσέξετε: Μην τολμήσετε να τον/την απομακρύνεται από ότι έχει ανάγκη να υπάρχει στην ζωή του/της. Μην ζητήσετε να δεχτεί τις επιλογές σας, σαν να μην έχει άλλη επιλογή. 


ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ:
 

Έχει ανάγκη να νιώθει ότι έχει τις επιλογές του, ειδικότερα σε ότι αφορά επαγγελματικά ή οικονομικά θέματα. Δέχεται τις αλλαγές και νέες ιδέες.. όμως αφήστε τον να κάνει μόνος το επόμενο βήμα. Νιώθει ολοκληρωμένος σε μία σχέση όταν του αναγνωρίζουν τις αξίες του και θαυμάζουν τις επιτυχίες του. Είναι ειλικρινής ακόμη και όταν αυτό δεν τείνει προς το συμφέρον του, γι αυτό και δεν μένει σε έρωτες που δεν αντέχουν την αλήθεια. Ο έρωτας γι αυτόν είναι συνυφασμένος με την βαθύτερη αγάπη.. και τότε μένει στην σχέση με κάθε θυσία. Σε γενικότερες γραμμές έχει την ανάγκη να νιώθει ότι ανήκει κάπου (όπως σε οικογένεια) και το αντίστροφο, ότι του ανήκουν – του αξίζουν όσα βιώνει. Με δύο λόγια.. δεν είναι λάτρης της μοναχικής ζωής και των ελευθέρων σχέσεων. 
Τι πρέπει να προσέξετε: Μην του στερήσετε την ανάγκη να δημιουργεί, έστω κι αν πρόκειται για χόμπι του. Μην τον κρίνετε για λάθη του. Αντιθέτως αποφορτίστε τον.. καθώς ο ίδιος ήδη κρίνει αυστηρά τον εαυτό του. 


*ΖΩΔΙΑ του ΝΕΡΟΥ* 


       Είναι πολύπλοκος ο συναισθηματικός τους κόσμος. Βιώνουν πολύ πιο έντονα κάθε ευχάριστη αλλά και δυσάρεστη στιγμή. Η απογοήτευση τους τρομάζει, γι αυτό και δυσκολεύονται να συνειδητοποιήσουν την πραγματικότητα όταν είναι δυσάρεστη. Τότε είναι που βυθίζονται στον δικό τους ονειροπόλο κόσμο. 
Όσον αφορά τις αλλαγές, ή αποφάσεις τους σχετικά με το επόμενο βήμα στην σχέση, όπως και την αποχώρηση τους από αυτήν.. θέλουν τον δικό τους χρόνο για να υιοθετήσουν πρώτα την ιδέα. Τούτο διότι επίσης δυσκολεύονται να ισορροπήσουν το συναίσθημα με την ψυχρή λογική. 
Είναι από τα ζώδια που τους γεννιούνται εύκολα ενοχές, γι αυτό κι αποχωρούν από μια σχέση μόνο εάν απογοητευτούν τρομερά, ή δεχτούν πίεση για κάτι που χαλάει το όνειρο τους. Δηλαδή, θεωρούν ανήθικο να φύγουν από μια σχέση εάν δεν έχουν σημαντικούς λόγους. Έτσι, βιώνουν με πολλά ψυχοφθόρα σκαμπανεβάσματα τα τελευταία στάδια μιας σχέσης, με αποτέλεσμα έτσι στην συνέχεια, να ξεπερνούν πιο γρήγορα τον χωρισμό. 
Επανασύνδεση: Μην ελπίζετε σε επανασύνδεση αν ξεπεράσουν την ιδέα του χωρισμού, ή ερωτευτούν άλλο πρόσωπο. Πιθανότητες υπάρχουν μόνο εάν οι ίδιοι έχουν πράξει μεγάλα λάθη.. και αυτό.. μόνο μέσα στο χρονικό διάστημα που ακόμη νιώθουν ενοχές. 



ΚΑΡΚΙΝΟΣ:
 

Θα δοθεί απόλυτα στην αγάπη, μόνο αν νιώσει ότι δεν κινδυνεύει να εγκλωβιστεί σε αρρωστημένες καταστάσεις. Ζει τον έρωτα σε πολλές μορφές ως που να βρεί την σχέση που του ταιριάζει. Ερωτεύεται κάθε φορά και διαφορετικά, σαν πρώτη φορά.. ενώ η ρουτίνα σε μια σχέση τον αρρωσταίνει. Δεν θέλει να ξέρει – να ελέγχει τα πάντα, αρκεί να είναι σίγουρος για όσα εκείνος χρειάζεται.. και να ζεί μέσα στην σχέση του την κάθε του επιλογή. Δεν έχει δηλαδή πάντα τους ίδιους κανόνες. Είναι όμως και από αυτούς που είναι πρόθυμοι να αλλάξουν τα κακώς κείμενα, εφόσον η σχέση του τον καλύπτει σε μεγάλο ποσοστό. 
Τι πρέπει να προσέξετε: Μην περιμένετε να σας πεί ο ίδιος τί τον ενοχλεί μέσα στην σχέση, αλλά να δίνετε προσοχή στα μηνύματα που σας εκπέμπει με την συμπεριφορά του. Εάν τον/την απατήσετε.. καλύτερα να μην το μάθει ποτέ. 


ΣΚΟΡΠΙΟΣ:
 

Τον συναρπάζει το μοιραίο και το μυστήριο. Ζεί για τον παθιασμένο έρωτα.. αλλά με τον δικό του τρόπο. Θέλει τον/την σύντροφο ψυχή και σώμα δικά του, δίχως όμως να είναι διατεθειμένος να του αποκαλύψει τις δικές του μυστικές πλευρές. Θέλει να έχει τον πλήρη έλεγχο και να γνωρίζει τα πάντα για την ζωή του/της συντρόφου του, παρελθόν έως και τις πιο απόκρυφες σκέψεις του/της. Δεν θα εκδηλώσει με άμεσο τρόπο την ζήλια του, ούτε τις ανασφάλειες του μέσα στην σχέση. Χρειάζεται πολύ λεπτούς χειρισμούς για να κερδίσετε την εμπιστοσύνη του. Η σχέση με έναν Σκορπιό συνήθως είναι δύσκολη αλλά και συναρπαστική. Όντως είναι το νούμερο ένα Ζώδιο που μπορεί να κάνει σέξ με πάθος.. αλλά χωρίς αγάπη. 
Τι πρέπει να προσέξετε: Μην του πείτε ψέματα, όσο κι αν το θεωρείτε ασήμαντο ψεματάκι. Μην τον κάνετε να σας ζηλέψει, θα σας το ανταποδώσει. Μην επιχειρήσετε να τον χωρίσετε, οδηγήστε τον να το κάνει ο ίδιος. Τότε μόνο έχετε ελπίδες για επανασύνδεση. 


ΙΧΘΕΙΣ ή ΙΧΘΥΕΣ:

Είναι από τα διπλά Ζώδια. Γι αυτό ενώ αποζητά τον τέλειο έρωτα που ζεί στην φαντασία του, παράλληλα θέλει να ξέρει στις σχέσεις του, ποια είναι η πραγματικότητα. Δεν εκδηλώνεται έντονα, αλλά τα βιώνει όλα πολύ έντονα. Δεν λέει πολλά (σιωπή ιχθύος) για ότι αφορά τον εσωτερικό του κόσμο και τα αισθήματα του.. αλλά τα εκδηλώνει με πολλούς τρόπους.. και κυρίως με την γλώσσα του σώματος. Μένει μέσα στην σχέση όσο δεν θα του ταράξει τα ήρεμα νερά του και του επιτρέπει να βιώνει τον έρωτα με τον δικό του τρόπο. Φεύγει από αυτήν μόνο εάν νιώσει ότι ο έρωτας απομακρύνεται, ή εάν δεν γίνονται κατανοητές οι βαθύτερες συναισθηματικές του ανάγκες. Τότε το αμίλητο γλυκό ψαράκι.. γίνεται καρχαρίας. 
Τι πρέπει να προσέξετε: Μην αμφισβητήσετε ποτέ τα συναισθήματα του. Κατά την εποχή που τα λέει και τα δείχνει.. τα εννοεί. Μην φέρετε το ψαράκι ποτέ σε επαφή με μία σκληρή πραγματικότητα, εάν δεν τον/την έχετε προετοιμάσει πρώτα. 


* * * Όλα τα παραπάνω είναι τα στάνταρ των Ζωδιακών Αστερισμών σε γενικές γραμμές. 
Όμως όλοι οι άνθρωποι έρχονται στιγμές που γινόμαστε απρόβλεπτοι, διότι ο καθένας μας από εμάς έχει τα δικά του βιώματα που διαμορφώνουν την δική του μοναδική ψυχοσύνθεση. Γι’ αυτό άλλωστε, η κάθε περίπτωση θεωρείται ξεχωριστή, και έτσι θα πρέπει να εξετάζεται. Αναλύοντας δηλαδή όλα τα παρελθοντικά τραυματικά βιώματα, τις γενικότερες εμπειρίες και τα πρόσφατα γεγονότα.. και όχι μόνο τις θέσεις μας στον Αστρολογικό Κύκλο. 
 
Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει το άρθρο μου «Συνδυασμοί μεταξύ των Ζωδίων» όπου εξετάζω πώς προβλέπεται να εξελιχθεί η σχέση του κάθε Ζωδίου, είτε με ένα όμοιο του – είτε με οποιοδήποτε άλλο του Ζωδιακού Κύκλου.
Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο για να ενημερωθείτε:
 

«Κάρμα - Χημεία - Έλξη .. οι 3 μορφές των Ερωτικών Σχέσεων»:
Και επειδή απ' την πλευρά την Ψυχοερεύνησης εξετάζονται από διαφορετική σκοπιά οι έρωτες, ενδιαφέρον θα βρείτε και το άρθρο μου σχετικά με τις μορφές των σχέσεων το παράλληλο Blog μου "Ψυχανάλυση - Ψυχοερεύνηση"


       Και κλείνοντας αγαπημένοι μου αναγνώστες, φίλοι και φίλες μου, σας εύχομαι ολόψυχα κάθε χαρά και ευτυχία στην προσωπική σας ζωή.. και να έχετε την σχέση που εσείς ονειρεύεστε !!. 



ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου