Ετικέτες

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση θέματος του ιστολογίου

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023

*Συνδυασμοί μεταξύ όλων των Ζωδίων .. όταν πρόκειται για ερωτικές σχέσεις*


Τα 12 Ζώδια .. και πώς πιθανολογείται να υπάρχει αρμονία στους ερωτικούς δεσμούς τους σε συνδυασμό με όλα τα υπόλοιπα:

Αγαπημένοι μου αναγνώστες φίλοι και φίλες μου. 
Μεταξύ μύθου και πραγματικότητας - μεταξύ σοβαρού και αστείου.. δείτε πώς αλληλοεπιδρά στον έρωτα το Ζώδιο σας με ένα όμοιο, αλλά και με κάθε άλλο απ' τα υπόλοιπα έντεκα !!  

Διαβάστε περισσότερα >>...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

        Πριν όλων οφείλω να προσθέσω ότι από επιστημονικής πλευράς και μετά από μακροχρόνιες μελέτες, είναι παρατηρημένο πως το κάθε άτομο που μπαίνει στην ζωή μας, μάς προκαλεί διαφορετικά συναισθήματα από κάθε άλλο προηγούμενο. Τούτο διότι η κάθε ψυχή έχει την δική της Αύρα. Είναι όπως τα δακτυλικά αποτυπώματα, που σε κάθε άνθρωπο είναι μοναδικά. Οπότε στην ουσία δεν μπορεί κανείς να μας νιώσει κυριολεκτικά, μπορεί όμως εάν το θέλει να μας κατανοήσει.

Βάσει των παραπάνω, είναι αδύνατον να υπάρχουν αδελφές ψυχές. Υπάρχουν όμως Αύρες που η μία συμπληρώνει την άλλη, και τότε δύο άνθρωποι επικοινωνούν μεταξύ τους όπως τα συγκοινωνούντα δοχεία. 
Για όλα τα παραπάνω έχω συντάξει άρθρο μου με τίτλο «Κάρμα – Χημεία – Έλξη» .. και ανήκει στην παράλληλη ιστοσελίδα μου με τίτλο "Ψυχανάλυση - Ψυχοερεύνηση" 

      Επομένως με κάθε ευκαιρία επαναλαμβάνω ότι το κάθε άτομο είναι Μοναδικό, διότι είναι Μοναδική η Ψυχή του. Και καθώς η ψυχή είναι ο φορέας όλων των συναισθημάτων, αυτό που βιώνει ο κάθε άνθρωπος, συμβάλει στην διαμόρφωση της δικής του μοναδικής ψυχοσύνθεσης. Αυτή είναι η ακλόνητη άποψη μου ως ψυχαναλύτρια. Η κάθε περίπτωση θεωρείται ξεχωριστή, και ως μοναδική θα πρέπει να εξετάζεται. Αναλύοντας δηλαδή όλα τα τραυματικά βιώματα σε συνδυασμό με τα πρόσφατα γεγονότα.

Ωστόσο, δεν παύω παράλληλα να υποστηρίζω πως όσοι ανήκουν στον ίδιο Ζωδιακό Αστερισμό, πράγματι έχουν κάποια συγκεκριμένα κοινά ψυχικά ερεθίσματα. Και σύμφωνα με αυτά, μπορούμε να γνωρίζουμε τις αντιδράσεις των Ζωδίων, όπως και τις κυριότερες ανάγκες τους. Επομένως σε γενικές γραμμές.. σας διαβεβαιώνω ότι μπορείτε να λάβετε σοβαρά υπόψη σας τα ακόλουθα: 


ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΙ & ΑΞΟΝΕΣ:

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Συχνά γίνεται σύγχυση ανάμεσα στα Ζώδια και στους Ζωδιακούς Αστερισμούς:

Στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Τα Ζώδια είναι άυλα και αόρατα, είναι οι 12 "ενεργειακές πύλες" για τους αστρολόγους, οι οποίες περιβάλλουν την Γή. Ενώ οι Ζωδιακοί Αστερισμοί είναι υλικοί και εμφανείς στον ουρανό, που μάλιστα μπορούμε την κατάλληλη εποχή να τους δούμε με γυμνά μάτια στον νυκτερινό ουρανό. 
Δηλαδή:
Στην ετήσια φαινομενική κίνηση του Ήλιου γύρω από την Γή, ο Ήλιος περνάει διαδοχικά και από τους δώδεκα Ζωδιακούς Αστερισμούς, και χρειάζεται περίπου ένα μήνα για να διανύσει κάθε έναν από αυτούς. Ανάλογα με την θέση του Ήλιου την στιγμή της γέννησης ενός ατόμου, το άτομο κατατάσσεται σε ένα Ζωδιακό Αστερισμό.
Για παράδειγμα, αν κάποιος γεννήθηκε τον Οκτώβρη, που ο Ήλιος βρίσκεται στον Αστερισμό του Ζυγού, τότε το άτομο ανήκει στον Ζυγό.

(Περισσότερες Αστρονομικές αναλύσεις - εξηγήσεις, θα βρείτε στις ετήσιες αλλά και μηνιαίες προβλέψεις μου)  

ΑΞΟΝΕΣ:

Φανταστείτε το Ζωδιακό Κύκλο σαν μια ρόδα ποδηλάτου με 6 ακτίνες χιαστί. Στην άκρη της κάθε ακτίνας έχει τον “χώρο” του και ένα διαφορετικό Ζώδιο. Τις ακτίνες αυτές τις ονομάζουμε  Άξονες.
Αναμενόμενο είναι στην μία πλευρά του άξονα να κυριαρχούν οι προτεραιότητες του ενός Ζωδίου, ενώ στην απέναντι πλευρά του άλλου Ζωδίου.. και έτσι να υπάρχει αλληλοεπίδραση μεταξύ τους. Άλλοτε θετική και άλλοτε αρνητική. 

Κάποια Ζώδια που συνδέονται με τον ίδιο Άξονα αλληλοϋποστηρίζονται και ενώνουν τις δυνάμεις τους, ενώ κάποια άλλα παρότι  έλκονται μεταξύ τους, επιδρά αρνητικά το ένα στα ζητούμενα του άλλου. Είναι σαν μια ζυγαριά δηλαδή που αμφιταλαντεύεται, καθώς από την μία πλευρά βαραίνουν τα πρακτικά και υλικά θέματα, ενώ από την άλλη τα συναισθηματικά. Η κάθε πλευρά θέλει να καλύψει τις δικές της προτεραιότητες.
Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα που τα Ζώδια περνάνε αυτήν την  κρίσιμη φάση,  παρεμβαίνουν οι Πλανήτες Κυβερνήτες των Ζωδίων, με σκοπό να κρατηθεί η ισορροπία του Ζωδιακού Κύκλου. 

Εάν δεν γνωρίζετε τους Κυβερνήτες σας, σημειώστε: 

ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΙ & ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ:

*ΚΡΙΟΣ = ο πολεμοχαρής θεός ΑΡΗΣ
*ΤΑΥΡΟΣ = προστάτιδα του η ΑΦΡΟΔΙΤΗ
*ΔΙΔΥΜΟΙ = ο συντονιστής των επικοινωνιών ο ΕΡΜΗΣ
*ΚΑΡΚΙΝΟΣ = η μητέρα των άστρων (των ψυχών), η ΣΕΛΗΝΗ
*ΛΕΩΝ = το απόλυτο φώς ο ΗΛΙΟΣ
*ΠΑΡΘΕΝΟΣ = προστάτης της ο ΕΡΜΗΣ
*ΖΥΓΟΣ = ως γνήσιο παιδί της, η ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ
*ΣΚΟΡΠΙΟΣ = ο ΑΡΗΣ και ο θεός του κάτω κόσμου ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ
*ΤΟΞΟΤΗΣ = θεός των θεών, ΔΙΑΣ
*ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ = ο αντιπρόσωπος του χρόνου ο ΚΡΟΝΟΣ – ο Πλανήτης του ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΥ
*ΥΔΡΟΧΟΟΣ = ο ΚΡΟΝΟΣ και  ο ρυθμιστής του σύμπαντος ο ΟΥΡΑΝΟΣ
*ΙΧΘΕΙΣ = ο ΔΙΑΣ και ο θεός του υγρού στοιχείου ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ

* * Επίσης, εάν δεν γνωρίζετε με ποιο Ζώδιο σχηματίζετε άξονα, σημειώστε:

ΛΕΩΝ – ΥΔΡΟΧΟΟΣ
ΖΥΓΟΣ – ΚΡΙΟΣ
ΤΟΞΟΤΗΣ – ΔΙΔΥΜΟΙ
ΤΑΥΡΟΣ – ΣΚΟΡΠΙΟΣ
ΠΑΡΘΕΝΟΣ – ΙΧΘΕΙΣ
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ – ΚΑΡΚΙΝΟΣ

     Από τον παραπάνω πίνακα προκύπτει ότι όλα τα Πύρινα Ζώδια (της Φωτιάς) έχουν απέναντι τους και από ένα Ζώδιο του Αέρα, ενώ τα Γήινα Ζώδια έχουν απέναντί τους του Νερού.
Τα πρώτα Ζώδια ενισχύουν τα απέναντι τους (τα δεύτερα), ενώ τα δεύτερα, άλλοτε συμπληρώνουν τα κενά του πρώτου, κι άλλοτε αντιδρούν αρνητικά απέναντι του. 

Συγκεκριμένα:

Α) _  Συμβαίνει η ΦΩΤΙΑ να συνεργάζεται αρμονικά με τον ΑΕΡΑ. 

Η φωτιά χρειάζεται τον αέρα για να την ανάψει και να την φυσήξει προς την κατεύθυνση που θέλει να επεκταθεί.. γι’ αυτό και η φωτιά διατηρεί ισορροπημένες σχέσεις μαζί του. Συμβιβάζεται δηλαδή μαζί του. 
Κατά κανόνα το “παιχνίδι” το κάνουν τα Ζώδια της Φωτιάς, εκτός απ’ την περίπτωση του ΖΥΓΟΥ.. ο οποίος καθώς συμβολίζει άψυχο αντικείμενο, έχει τον έλεγχο της κρίσης του και των συναισθημάτων του. 
Κάπως έτσι λοιπόν διατηρείται μια καλή σχέση μεταξύ των Ζωδίων στους Άξονες αυτούς, ειδικά όταν εισέρχεται σε αυτούς η Σελήνη. 

Συνήθως μια ανθρώπινη σχέση μεταξύ Ζωδίων της Φωτιάς και του Αέρα κρατάει χρόνια.. εκτός εάν ο ΑΕΡΑΣ φυσήξει δυνατά και σβήσει την Φωτιά, και τότε το Ζώδιο της Φωτιάς θα ψάξει άλλου την φλόγα του πάθους. Επίσης η σχέση μπορεί να κλονιστεί όταν τα Ζώδια της ΦΩΤΙΑΣ παρασύρονται απ’ το έντονο φλογερό τους πάθος, και τότε οι ενέργειες τους οδηγούν στην αυτοκαταστροφική. 
Σε αυτήν την περίπτωση, τα Ζώδια της Φωτιάς ξαναβρίσουν τις ισορροπίες με Ζώδια του ΝΕΡΟΥ, καθώς το νερό σβήνει τις επικίνδυνες φλόγες της φωτιάς. Ωστόσο μακροχρόνια, μία από τις δύο πλευρές θα τείνει προς την απιστία, διότι θα αισθάνεται ανικανοποίητη.

Όμως, όσον αφορά τα Ζώδια του ΑΕΡΑ, έχουν τον τρόπο τους να προσαρμόζονται, καθώς «πάνε όπου ο αέρας τους πάει». Εναρμονίζονται δηλαδή ευκολότερα με κάθε άλλο Ζώδιο.. ως «ο μπαλαντέρ στον Ζωδιακό Κύκλο» !!.


Β)_ Είναι απαραίτητο η ΓΗ να ποτίζεται απ’ το ΝΕΡΟ, ώστε να μπορεί να ευδοκιμήσει. 

Αυτή όμως η ανάγκη της ΓΗΣ για να “ξεδιψάσει”, την κάνει πολλές φορές ευάλωτη. Δίνει δηλαδή πάρα πολλά «για λίγες σταγόνες νερό». Ο κίνδυνος που διατρέχει είναι να “ξεβράσει” επάνω της η απέναντι πλευρά, όσα την εμποδίζουν για να φτάσει στα δικά της ζητούμενα. Τότε είναι σαν να πλημμυρίζει η ΓΗ από ΝΕΡΟ που δεν μπορεί να το απορροφήσει. Έτσι κατ΄ αυτόν τον τρόπο “γίνεται βούρκος το χώμα” κάτω απ’ το νερό. 

Αυτό είναι και ο λόγος που οι ανθρώπινες σχέσεις μεταξύ Ζωδίων της Γής και του Νερού, ενώ για ένα διάστημα φαίνονται να εξελίσσονται σε ιδανικές, στην συνέχεια λέγεται ότι το σκηνικό αλλάζει. 
Τότε τα Ζώδια της ΓΗΣ στρέφονται προς Αστερισμούς της Φωτιάς για να τα στεγνώσει η θερμότητα τους, ή προς Ζώδια του Αέρα για να πάρουν το οξυγόνο τους.  

* * Σημαντικό: 
     Στο σημείο αυτό θα πρέπει να διευκρινίσω ότι τα Ζώδια του Νερού δεν είναι πλεονέκτες, αλλά επειδή κρύβουν μέσα τους έναν χείμαρρο συναισθημάτων, έχουν την ανάγκη να τα ακολουθούν ακόμη κι όταν πέφτουν “σε βαθιά νερά”. Εκεί είναι που έρχονται σε αντίθεση με τα Ζώδια του Άξονα τους, καθώς τα Ζώδια της Γής φρενάρουν μπροστά στην αβεβαιότητα, γι’ αυτό και κάνουν πιο συντηρητικά βήματα.  
Επομένως τα Ζώδια του ΝΕΡΟΥ έχουν την ανάγκη να νιώθουν δίπλα σε άτομα, που θα συνταξιδεύουν μαζί τους επάνω στα πληθωρικά όνειρα τους.. ενώ τα Ζώδια της ΓΗΣ νιώθουν πιο ασφαλείς δίπλα σε άτομα που είναι “συγκαταβατικά” με τα πρακτικά ζητούμενα τους. Μόνο έτσι λοιπόν τα Ζώδια αυτά πιθανολογείται να αισθάνονται ικανοποιημένα μέσα στις μακροχρόνιες σχέσεις τους.

Και τέλος, επειδή τα πάντα έχουν δύο όψεις, σας δίνω τον παρακάτω ενδεικτικό πίνακα με τις πιθανές εξελίξεις των σχέσεων, μεταξύ και των υπολοίπων ζωδίων πέραν όσων προαναφέρω:

_ΦΩΤΙΑ + ΦΩΤΙΑ = ή σαν το κάρβουνο που γίνεται ένα με την στάχτη όταν πλέον καεί.. ή θα γίνει το ολοκαύτωμα λόγω ανυποχώρητης κόντρας, ποιος θα ρίξει το περισσότερο λάδι στην φωτιά.

_ΦΩΤΙΑ + ΓΗ = ή ο πυρήνας που φωλιάζει στο κέντρο της γής, και ο ένας για τον άλλον το επίκεντρο όλου του κόσμου.. ή απ’ την ζήλια θα απομείνει καμένη γή, χαμένοι και οι δύο απ’ αυτήν την σχέση.

_ΦΩΤΙΑ + ΝΕΡΟ = ή κι οι δυό τρελή χαρά γεμάτοι το τσουκάλι θα σιγοβράζει στην φωτιά.. ή το απόλυτο ξενέρωμα πόθου, εάν το νερό εξατμιστεί απ’ την δυνατή φωτιά !!

_ΑΕΡΑΣ + ΑΕΡΑΣ = ή ταξίδια ονειρεμένα πάνω απ’ τα σύννεφα με ήλιο και βροχή.. ή καταστροφικός ανεμοστρόβιλος λόγω οργισμένου έρωτα, που όμοιο δεν έχετε δεί !!

_ΑΕΡΑΣ + ΓΗ = ή το αναντικατάστατο οξυγόνο της ζωής, όπου ο ένας ζεί και αναπνέει για τον άλλον .. ή σφοδρή αμμοθύελλα, κλείστε τα μάτια δεν υπάρχει λογική !!

_ΑΕΡΑΣ + ΝΕΡΟ = ή το απαλό αεράκι που οδηγεί τα κυματάκια προς την στεριά .. ή ξέσπασμα καταπιεσμένων αισθημάτων, έρχεται τσουνάμι κι όποιος προλάβει μην πνιγεί !!

_ΝΕΡΟ + ΝΕΡΟ = ή ο μεγάλος έρωτας που πλέει σε πελάγη ευτυχίας κι ας τον κόσμο όλο να χαθεί.. ή το τρίγωνο των Βερμούδων, κι αν τολμάς άντε να το διαβείς !!

_ΓΗ + ΓΗ = ή μιά ομαλή σταθερή πορεία, εν αρμονία τα πάντα και σε όλα μαζί.. ή καθημερινός σεισμός, έως να μην μείνει τίποτα όρθιο απ’ όσα νιώσαμε και ζήσαμε μαζί !!


* * * Όλα τα παραπάνω είναι τα στάνταρ των Ζωδιακών Αστερισμών, σε ότι αφορά τις συμπεριφορές τους σε γενικές γραμμές. Όμως έρχονται στιγμές που εκπλήσσουμε ακόμη και τον ίδιο μας τον εαυτό, διότι ο καθένας μας έχει τα δικά του βιώματα που διαμορφώνουν την δική του μοναδική ψυχοσύνθεση. Επομένως σοφό είναι, μέσα σε κάθε σχέση μας να εστιάζουμε σε αυτά που μας ενώνουν, διότι ενδέχεται να είναι άνευ ουσίας αυτά που μας χωρίζουν.



 ~ ~  Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει το άρθρο μου *Ο Έρωτας και τα 12 Ζώδια* .. καθώς πρόκειται για μια παρόμοια μελέτη μου σχετικά με το πώς βιώνει το κάθε Ζώδιο τον έρωτα – την αγάπη μέσα στην σχέση του, αλλά και έναν χωρισμό.

Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο:



Αγαπημένοι μου αναγνώστες, φίλοι και φίλες μου, σας εύχομαι ολόψυχα να έχετε την σχέση που εσείς ονειρεύεστε !!. 


ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου