Ετικέτες

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση θέματος του ιστολογίου

Κυριακή 7 Μαρτίου 2021

*Η αλήθεια σχετικά με την Μαγεία - Βουντού .. και την λεγόμεν Βασκανία*


ΠΡΟΣΟΧΗ: 
Όταν οι ανεκπλήρωτες επιθυμίες, δεν γίνονται αποδεκτές από τον Νου ως ανέφικτες .. τότε γίνονται "η τροφή" της κάθε αχαλίνωτης φαντασίας !! 


Αγαπημένοι μου αναγνώστες φίλοι και φίλες μου. 
Η θέληση της ψυχής για να γίνουν αποδεκτές οι ανάγκες της είναι τόσο ισχυρή, που ο νους τρομάζει όταν δεν τις κατανοεί.. και τότε τις παρερμηνεύει υιοθετώντας ανακουφιστικά εξωπραγματικά σενάρια.

Αυτό σημαίνει ότι, ενώ μία απ' τις ανάγκες της ψυχής είναι να συμβιβάζεται ο νους με την πραγματικότητα όσο σκληρή ή ανεπιθύμητη κι αν είναι, η άρνηση του νού να την αποδεκτή, οδηγεί το άτομο στο να εθελοτυφλεί – να αντικρούει την πραγματικότητα.. και τότε το μόνο που το άτομο το ικανοποιεί, είναι, >> αυτό που θέλει ο νους να ακούσει !!.
  
Δηλαδή, την ψυχή δεν την αναστατώνει η ωμή πραγματικότητα αλλά αντιθέτως την αγαλλιάζει, διότι την βοηθά στο να γνωρίζει πώς θα προστατευτεί. Ενώ αντιθέτως, ο νους είναι αυτός που άλλοτε επαναπαύεται στην άγνοια του διότι έτσι τον βολεύει - άλλοτε αναζητά ένα οποιοδήποτε εναλλακτικό σενάριο αρκεί να σταθούν τα επιχειρήματα του - κι άλλοτε κωφεύει διότι απλά δεν θέλει να ξέρει !!. 

Συμβαίνει λοιπόν συχνά, τον νου να τον ικανοποιεί μόνο "αυτό που θέλει να ακούσει", αλλά παράλληλα τον τρομάζει η ικανότητα της ψυχής να του δημιουργεί αμφιβολίες !!    


      Ωστόσο σε περίπτωση που δεν εμπιστευόμαστε "την φωνή της ψυχής" μας, για να είναι ακλόνητο και λογικό ένα οποιοδήποτε συμπέρασμα, δεν γίνεται να στηριχθεί ο νους σε αβάσιμες θεωρίες, σε υποθετικά σενάρια, ή σε υποκειμενικές απόψεις. Θα πρέπει το συμπέρασμα να τεκμηριώνεται δίχως ψεγάδια αμφιβολίας. 

Σε αυτές τις περιπτώσεις επομένως, σοφό είναι να αναζητάμε αναλυτικές πληροφορίες βασισμένες σε επιστημονικά πορίσματα. Τόσο σχετικά με τις δυνατότητες του εγκεφάλου μας, όσο και με τις ιδιαίτερες ψυχικές ικανότητες μας διότι ασφαλώς υπάρχουν. Απολύτως βασικές λοιπόν γνώσεις για τον Εαυτό μας, που θα πρέπει να τις έχει ο καθένας μας. Γνώσεις ικανές να εξανεμίσουν αμφιβολίες ή και αδικαιολόγητους φόβους, αλλά κυρίως ικανές να μας προφυλάξουν από επικίνδυνα σενάρια "αχαλίνωτης φαντασίας" .. που ενδεχομένως να αποσκοπούν σε οικονομικό όφελος εις βάρος μας !!.  

Τί σχέση έχουν όλα τα παραπάνω με την αλήθεια που κρύβεται πίσω απ’ "το μυστήριο" της Μαγεία και πώς μας επηρεάζει το λεγόμενο Μάτι» ?! .. διαβάσετε την αναλυτική συνέχεια:


Βασικές γνώσεις


~ Λειτουργούμε ως πομποί και δέκτες:

     Οι Ψυχικές Έρευνες είναι επιστημονικός κλάδος που ασχολείται με την μελέτη διαφόρων φαινομένων, πραγματικών ή και υποτιθέμενων, που για τον άνθρωπο φαντάζουν ως παραφυσικά ή ανεξήγητα. Για τον σκοπό αυτόν, είναι απαραίτητη η συνεργασία και με πολλούς άλλους επιστημονικούς τομείς. 
Απώτερος σκοπός αυτού του κλάδου είναι να “απομυθοποιήσει” το παραφυσικό - μεταφυσικό, και να δοθούν εξηγήσεις σε όλα όσα δεν κατανοεί ή δεν γνωρίζει ο άνθρωπος. Άλλωστε δεν υπάρχει τίποτα το παρά_φυσικό ή μετά_φυσικό, καθώς τα πάντα υπάγονται στους νόμους της φύσης, είτε είναι ορατά είτε άυλα.
Βεβαίως όμως υπάρχει το Υπέρ_φυσικό, δηλαδή κάτι περισσότερο - ισχυρότερο απ' το συνηθισμένο, όπως θα δείτε παρακάτω. 

ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ: Υπερφυσικές ικανότητες - Μορφές Τηλεπάθειας: 
Έχω δημοσιεύσει σχετικό αναλυτικό άρθρο μου, σας δίνω τον σύνδεσμο το τέλος του κειμένου. 

      Κάθε έμψυχος οργανισμός (άνθρωπος - ζώα – φυτά – ορυκτά) απορροφά αλλά και εκπέμπει ενέργεια. Οι επιρροές που δεχόμαστε από τις διάφορες ενέργειες ποικίλουν. 
Τις διαχωρίζουμε σε Θετικές και Αρνητικές, και γίνονται αναπόφευκτα αποδεκτές από εμάς. Δεν φιλτράρονται, διότι λειτουργούμε ως πομποί και δέκτες μέσω της Αύρας μας, ακόμη κι όταν δεν υπάρχει άλλη ψυχή στο γύρω περιβάλλον μας. 
Με απλά λόγια, αρκεί και μόνο η σκέψη για να έλξουμε τόσο τα θετικά – όσο και τα αρνητικά στοιχεία της κάθε ενέργειας, και φυσικά πάντα ανάλογα με τις προθέσεις μας ή διαθέσεις μας, όπως και της κατάστασης της ψυχοσύνθεση μας. 

Τα στοιχεία αυτά (φανταστείτε τα σαν δακτυλίδια καπνού σε διάφορα χρώματα), εισχωρούν στην Αύρα μας, η οποία από ένα σημείο και μετά θέλει να αποφορτιστεί. Η αίσθηση είναι δηλαδή σαν ένα δωμάτιο ασφυκτικά γεμάτο από καπνούς, που εάν δεν ανοίξουμε πόρτες και παράθυρα νιώθουμε ότι θα πνιγούμε.  
Επομένως, όταν συσσωρευτούν ασφυκτικά μέσα μας, αναζητάμε τρόπους αποβολής αυτών. Συνηθίζουμε να το λέμε ανάγκη για «εκτόνωση». Η θετική επίδραση, μας δημιουργεί την ανάγκη για διάφορες δραστηριότητες που μας ευχαριστούν (χορός, τζόκιν κ.α). Και σε αντίθεση με αυτό, για να εκτονωθούμε αποβάλλοντας την αρνητική, συνήθως ψάχνουμε αφορμή για καυγά ή για να κάνουμε την "επανάσταση μας", όπως και νιώθουμε την ανάγκη να τα σπάσουμε όλα γύρω μας !!.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν την θεωρία του Νόμου της Έλξης, «Μόνοι μας προκαλούμε να μας συμβεί αυτό που φοβόμαστε περισσότερο» !!.   


~ Γλωσσοφαγιά - Μάτιασμα (ή αλλιώς Βασκανία):

     Τα αποτελέσματα αυτής της εκρηκτικής ενέργειας δεν διαφέρουν απ΄τα παραπάνω, όταν αυτή θα κατευθυνθεί προς κάποιον "στοχευμένο αποδέκτη".
Είναι γεγονός ότι εκπέμπουμε αυτό που έχουμε συσσωρεύσει μέσα μας. Καλό ή κακό. Άλλοτε αυτό διαπερνά τους άλλους στο διάβα μας (το εκπέμπουμε δηλαδή στο γύρω περιβάλλον μας) – άλλοτε το μεταδίδουμε μέσω συζήτησης ή ακόμη και μέσω της σκέψης –  κι άλλοτε “εκτοξεύεται” προς κάποιον απομακρυσμένο στόχο με την σκέψη. 

Επομένως το ερώτημα είναι, «έχουμε την επιλογή, να χρησιμοποιήσουμε τις συσσωρευμένες ενέργειες για το καλό μας ?!».

Η απάντηση είναι πως κατά ένα μεγάλο βαθμό, είναι όντως επιλογή μας, καθότι οι ανθρώπινες επιλογές γίνονται συνειδητά. Δηλαδή κατόπιν έντονων και συγκεντρωμένων σκέψεων, που ενδυναμώνουν την θέληση μας για το ποθητό προς εμάς αποτέλεσμα. Δεν θα ήταν λάθος να το λέγαμε «προσευχή».
Η Δύναμη της Θέλησης της Ψυχής του ανθρώπου, είναι ανυπολόγιστη. Έχουμε άπειρα παραδείγματα όπου το ακατόρθωτο γίνεται εφικτό.. και ένα παράδειγμα που μου έρχεται πάντα πρόχειρο στο μυαλό, είναι αυτό με τον Γολιάθ και τον Δαβίδ.!!.

Το επόμενο ερώτημα (λογικά) είναι, «εφόσον δεν μπορούμε να αποφύγουμε τις αρνητικές επιρροές, πώς μπορούμε να τις αποβάλουμε ?!».

Η απάντηση είναι αντιστρέφοντας το αρνητικό κλίμα σε θετικό. Βάζοντας τα όρια μας απέναντι στους άλλους. Αντιμετωπίζοντας τους φόβους μας. Αναγνωρίζοντας τα λάθη μας. Αποβάλλοντας από μέσα μας ψυχοφθόρα συναισθήματα.
Ο σοφός λαός λέει «κάνε το καλό και ρίξ’ το στο γιαλό». Αυτό σημαίνει ότι δεν ωφελεί να περιμένουμε ανταπόκριση από ανθρώπους που "τρέφονται" από εμάς (μεταφορικά).. απλά λέμε χαλάλι και τους γυρνάμε την πλάτη.

Κάπως έτσι επηρεαζόμαστε κι απ’ την λεγόμενη γλωσσοφαγιά ή αλλιώς "το κακό μάτι", την Βασκανία. Γινόμαστε δηλαδή αποδέκτες των αρνητικών διαθέσεων άλλων. Ατόμων που συνήθως νιώθουν απ’ την ζωή αδικημένα, ή έχουν κάνει τρόπο ζωής τους την μιζέρια. Το χειρότερο όλων είναι, να συναναστρεφόμαστε με ζηλόφθονα άτομα, που στερούνται κάτι το οποίο έχουμε εμείς.   

Απλά παραδείγματα:
Όπου υπάρχει θλίψη, δεν υπάρχει χώρος για την χαρά. Το μίσος, θα προκαλέσει κάτι άσχημο. Η έντονη γκρίνια, θα προκαλέσει κακοτυχία. Ο κακοπροαίρετος θαυμασμός ή ζήλια, θα δημιουργήσει αρνητικό ασφυκτικό κλίμα (όπως προαναφέρω) κ.ά.
Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ότι εξαπολύεται, επιστρέφει στον αποστολέα του. Αργά ή γρήγορα, γυρνάει μπούμερανγκ.  !!. 

      Επομένως οι παραπάνω συμβουλές μου ισχύουν για κάθε περίπτωση. Επιπλέον, τολμώντας να εκφράσουμε την δυσαρέσκεια μας σε άτομα που μας φορτίζουν στενάχωρα, είναι σαν να τους κλείνουμε τον διακόπτη. Είναι σαν να μην βρίσκει η κακομοιριά τους ή η κακία τους παραλήπτη !!. 

Σας συνιστώ να διαβάσετε το σχετικό άρθρο μου με τίτλο "Ανάλυση της Θεωρίας Μπούμερανγκ". 
ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ: Έχω δημοσιεύσει σχετικό αναλυτικό άρθρο μου, σας δίνω τον σύνδεσμο το τέλος του κειμένου. 


* Η πίστη στην Μαγεία:  


     Μελέτες σχετικά με την ανθρώπινη φύση, δείχνουν ότι κάτω απ’ την επιφάνεια του συνειδητού και της λογικής, υπάρχουν όντως ασυνείδητες κινητήριες δυνάμεις, οι οποίες σε παλαιότερες εποχές (όπως στον Μεσαίωνα) που δεν υπήρχε δυνατότητα να εξηγηθούν επιστημονικά, χαρακτηρίζονταν ως «σκοτεινές – δαιμονικές» !! 

Μία από τις μεγαλύτερες ανάγκες του ανθρώπου απ’ την στιγμή που βρέθηκε επάνω στην Γή, ήταν η ανάγκη να προβλέπει τους κακούς οιωνούς.. με σκοπό να προφυλάξει τον εαυτό του, και να επιτύχει την μακροβιότερη επιβίωση του πάνω στην Γή. 
Πρόκειται για την ανάγκη της ψυχής να μείνει μέσα στο σώμα που την φιλοξενεί, γι’ αυτό άλλωστε μπροστά στον κίνδυνο γίνεται όλο και πιο ευρηματική ενστικτωδώς. 

Η θέληση για επιβίωση, οδήγησε τον άνθρωπο σε σκέψεις να πειραματιστεί με διάφορα υλικά που βρίσκονται στην φύση, άλλοτε για να προστατέψει το σώμα του, και άλλοτε για να το θεραπεύσει. Κατά τις εποχές όμως εκείνες, τα φυσικά αυτά υλικά θεωρούνταν μαγικά βότανα – μαγικά φίλτρα κ.λ.π. Φυσικό ήταν άλλωστε, καθότι δεν γνώριζε πώς να ονομάσει τις ιδιότητες τους.

Επίσης. Από ένστικτο και μόνο οι άνθρωποι γνώριζαν ότι τους περιβάλουν κάποια θετικά και αρνητικά στοιχεία της φύσης (δηλαδή κύματα θετικής και αρνητικής ενέργειας), τα οποία όμως τα εξηγούσαν ως Καλά και Κακά Πνεύματα. Πώς θα μπορούσαν άλλωστε να ερμηνεύσουν κάτι το οποίο διαισθάνονταν ότι υπάρχει αλλά ήταν αόρατο. Έτσι, παντού και σε όλα τα στοιχεία της φύσης, πίστευαν ότι υπήρχε και κάποιο πνεύμα. Όπως το πνεύμα του δάσους – του ποταμού κ.λ.π. 
Μάλιστα η κάθε ομάδα που αργότερα εξελίχθηκε σε φυλή, είχε τον δικό τους λεγόμενο «μάγο». Το άτομο αυτό, εκτός απ’ τις διάφορες προβλέψεις που έκανε σύμφωνα με τα σημάδια απ’ τα στοιχεία της φύσης, ερμήνευε και τις διαθέσεις των Πνευμάτων. Και επειδή το θεωρούσαν σημαντικό να έχουν την εύνοια των πνευμάτων, έκαναν διάφορες τελετές για να ικανοποιήσουν τα αιτήματα τους.
Οι διαδικασίες των διαφόρων τελετών, όπως, η έλξη καλών πνευμάτων και αντιστρόφως οι εξορκισμοί κακών πνευμάτων (δηλαδή συγκέντρωση θετικής ενέργειας – διάσπαση αρνητικής ενέργειας), σε πολλές περιπτώσεις είχαν αποτελέσματα, και τούτο διότι πράγματι, μέσω αυτών των διαδικασιών διογκώνεται η μάζα της ενεργείας.. «Θέλησης Ψυχών».

* * Η Μαγεία στις μέρες μας:

     Όλα τα παραπάνω βέβαια, ανήκουν σε εποχές που ο άνθρωπος στερούνταν γνώσεις. Γι’ αυτό άλλωστε κάθε τι άγνωστο – ανεξήγητο, χαρακτηριζόταν ως μαγικό. Ωστόσο, θα πρέπει να συμφωνήσουμε ότι η συγκέντρωση θετικής ενέργειας μπορεί πράγματι να επιτευχθεί, εάν πολλές ψυχές μαζί ενώσουν την δύναμη της θέλησης τους για κοινό σκοπό. Τότε αυτή η δύναμη γίνεται "Ψυχοκινητική". 
Εάν ο σκοπός λοιπόν είναι καλός, τότε σίγουρα «ο σκοπός Αγιάζει τα μέσα». Μάλιστα, στην Ψυχοκινητική δύναμη στηρίζεται και η κάθε θρησκεία, και γι' αυτό ορίζει συγκεκριμένες μέρες και ώρες για την συγκέντρωση των πιστών, με σκοπό την ομαδική προσευχή. 

Στις μέρες μας επομένως, είναι λογικό να θεωρούμε τα μαγικά βότανα και τα μαγικά λυχνάρια σενάρια αχαλίνωτης φαντασίας. Άρα με την ίδια λογική θα πρέπει να εξετάζουμε όλα όσα περιστρέφονται γύρω απ’ την λεγόμενη λευκή ή μαύρη μαγεία. 
Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για “αντιγραφές” των παλαιότερων εποχών, που ωστόσο στις μέρες μας υποτιμούν την νοημοσύνη μας. Το μυστήριο το οποίο δημιουργεί η όποια διαδικασία, αποσκοπεί στην «Πλύση Εγκεφάλου», ώστε να πιστέψουμε ότι μέσω κάποιας υπερδύναμης θα πραγματοποιηθεί αυτό που θέλουμε να συμβεί – ή που θέλουμε να προκαλέσουμε.

Και στο σημείο αυτό θέλω να επαναλάβω ότι μόνοι μας προκαλούμε να συμβεί, αυτό που φοβόμαστε πιο πολύ. Κάντε ένα πείραμα στον εαυτό σας. Ανεβείτε σε ένα ψηλό σκαμπό και κλείστε τα μάτια.. και αρχίστε να σκέφτεστε ότι θα πέσετε. Μόλις τρομάξετε στην σκέψη πως αν πέσετε θα χτυπήσετε.. τότε σίγουρα θα πέσετε !!   
Επομένως με τον ίδιο τρόπο (όπως αναφέρω παραπάνω – θέληση ψυχής), μπορούμε να έλξουμε το “θαύμα” προς το μέρος μας !!. 


~ ~ ΒΟΥΝΤΟΥ: 

            
              Ό,τι αφορά το Βουντού ή Βουντούν (Voodoo), είναι η ονομασία μίας μορφής Αφροαμερικανικής λατρείας (θρησκείας), η οποία αρχικά παρουσιάστηκε τον 18ο αιώνα στα νησιά της Καραϊβικής και κυρίως στην Αϊτή, μεταξύ των μαύρων σκλάβων που μεταφέρονταν βίαια από τους δουλεμπόρους στο Νέο Κόσμο. Κυρίως στις Η.Π.Α. και στην Ευρώπη γενικότερα. 

Οι Αφρικανοί σκλάβοι ωστόσο διατήρησαν τα έθιμα τους, την προγενέστερη νοηματοδότηση της θρησκείας τους, και τους τελετουργικούς χορούς τους. Και έτσι, σήμερα συναντάμε την λατρεία βουντού και εκτός από τα νησιά της Καραϊβικής.
Οι ακόλουθοι του Βουντού πιστεύουν σε ένα πάνθεο θεοτήτων το οποίο αποκαλούν Λόα, οι οποίες θεωρούν ότι είναι κατώτερες του μοναδικού Θεού (Bondyè), αλλά καθώς πιστεύουν ότι ο Θεός δεν παρεμβαίνει στις ανθρώπινες σχέσεις, οι πιστοί δεν επικαλούνται τον Θεό στις τελετές τους, αλλά τα πνεύματα Λόα. 
Το Βουντού περιλαμβάνει επίσης τον σεβασμό προς τους νεκρούς (προγονολατρεία) και στις τελετές επικαλούνται την προστασία αυτών.

* * Το Βουντού και η λεγόμενη μαύρη μαγεία:
     Εδώ έχουμε να κάνουμε με την πεποίθηση ότι, η δύναμη του κακού είναι ισχυρότερη του καλού, κάτι που θυμίζει εποχή του Μεσαίωνα. Ειδικά στις Η.Π.Α. και κυρίως στη Νέα Ορλεάνη, είναι γνωστές οι Κούκλες Βουντού που στις διάφορες αποκρυφιστικές και Μαγικές τελετές, χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατα και ομοιώματα ανθρώπων, στους οποίους θέλουν να προξενήσουν πόνο - ασθένεια - ή και μεγάλο κακό. 
Επίσης σε κάποιες άλλες περιπτώσεις, με παρόμοιους τρόπους επιδιώκουν να χειραγωγήσουν κάποιον άνθρωπο ελέγχοντας τα συναισθήματα του. Στα πλαίσια αυτά το Βουντού κατανοείται ως αποκρυφιστική πρακτική (άσκηση μαύρης μαγείας), και όχι ως ονομασία συγκεκριμένης ομαδικής λατρείας.


        Ασφαλώς όμως το όποιο αποτέλεσμα, δεν οφείλεται στις παραπάνω διαδικασίες και ούτε βεβαίως έχουν την δύναμη να προκαλέσουν τόσο ακραίες επιπτώσεις σε άλλους ανθρώπους. Συνεπώς ακόμη και στην περίπτωση της λεγόμενης μαύρης μαγείας, λάβετε υπόψη σας όσα ήδη προαναφέρω αναλυτικά.  

Και επιτέλους φίλοι μου, αιώνες μετά τα παραπάνω, και παρότι φτάσαμε στην σημερινή εξέλιξη, είναι αδιανόητο κάποιοι άνθρωποι να συνεχίζουν να αναζητούν μεταφυσικούς – μαγικούς τρόπους για να εκπληρώσουν τις ανάγκες τους. 
Είτε πρόκειται για συναισθηματική ολοκλήρωση, είτε για ηθική ικανοποίηση, είναι για εκδίκηση κ.λ.π.. είναι λυπηρό να πιστεύουν οι άνθρωποι στην σημερινή εποχή ότι υπάρχουν τρόποι για να φέρουν τα πάνω – κάτω !!.
Και μάλιστα, όταν οι βαθύτερες επιθυμίες του νού γίνονται Εμμονές, τότε, μας κάνουν να εθελοτυφλούμε – να παραβλέπουμε την πραγματικότητα.. και το μόνο που πλέον μας ικανοποιεί – μας ανακουφίζει, >> είναι να μας επιβεβαιώσουν αυτό που ΕΜΕΙΣ θέλουμε να ακούσουμε !!.

Αυτές λοιπόν οι ανθρώπινες αδυναμίες όσο περισσότερο αυξάνονται, τόσο περισσότερο θα τις εκμεταλλεύονται οικονομικά κάποιοι επιτήδειοι, και τόσο περισσότεροι μέθοδοι μαντείας και υποτιθέμενης μαγείας θα εξελίσσονται σε κερδοφόρα επαγγέλματα !!.
Κι άλλωστε: 
Τα διάφορα αντικείμενα που χρησιμοποιούνται, οι κακές απομιμήσεις παλαιότερων εποχών.. δεν είναι ικανά να φέρουν το ποθητό αποτέλεσμα. Και οι δε διαδικασίες με σκοπό τον εντυπωσιασμό για να μας βάλουν μέσα σε ένα κλίμα μυστηρίου.. εννοείται πως είναι στημένα σκηνικά !!.

~ Ωστόσο η αλήθεια είναι: 

      Θα πρέπει να προσθέσω ότι σε κάποιους ανθρώπους, πράγματι η ικανότητα διείσδυσης στο μυαλό των άλλων είναι πολύ πιο ανεπτυγμένη απ’ ότι σε έναν συνηθισμένο άνθρωπο. Σε αυτές τις περιπτώσεις, τα άτομα αυτά λειτουργούν με δύο τρόπους:

α) Αντιλαμβάνονται τις σκέψεις των άλλων και αυτό το χρησιμοποιούν αναλόγως, δηλαδή κατά κάποιον τρόπο "διαβάζουν τις σκέψεις" !!. 

β) Επιβάλουν τις δικές τους σκέψεις στους άλλους, και κατ' αυτών των τρόπο μπορούν να ωθήσουν να πράξουν κάτι που δεν θα το έκαναν σε φυσιολογικές συνθήκες - να τους προκαλέσουν τρόμο - πανικό - έως και παραισθήσεις. Δηλαδή, "πλύση εγκεφάλου" !!  

Μία μερίδα εξ αυτών των ατόμων, όντως καλλιεργούν τις υπερφυσικές ικανότητες τους για να προσφέρουν υπηρεσίες τους έχοντας καλές προθέσεις - για το κοινό καλό. Όμως κάποιοι άλλοι (οι περισσότεροι), στήνουν κερδοφόρες επιχειρήσεις. 

Ως παράδειγμα, αφού έχουν αντιληφθεί αυτό που απασχολεί το απέναντι άτομο, και αφού υποτίθεται ότι μαντεύουν το πρόβλημα του, στην συνέχεια διαβεβαιώνουν το ενδιαφερόμενο άτομο ότι είναι σε θέση να διεκπεραιώσουν για λογαριασμό του, αυτά που διακαώς θα ήθελε να συμβούν.

Και 'δώ γεννάται το ερώτημα >> Γιατί τάχα ενδιαφέρονται και επιδιώκουν να ασχοληθούν μαζί μας ?!. 

     ΕΑΝ υπήρχαν πράγματι «μάγοι» που να έχουν την ικανότητα με "μεταφυσικούς" τρόπους να φτιάξουν την δική μας ζωή στα μέτρα μας – να μας λύσουν τα όποια θέματα μας με τρίτους – να μας δώσουν ακόμη και νούμερα για τυχερά παιχνίδια κ.ά… τότε οι ίδιοι τους θα ήταν τόσο βαθύπλουτοι που δεν θα χρειαζόταν να εργάζονται, αλλά και τόσο τρισευτυχισμένοι που δεν θα είχαν την διάθεση να ασχοληθούν με την δυστυχία των άλλων !! 

Και εκτός όλων των παραπάνω, σκεφτείτε

Τις περισσότερες φορές που αντιδρούμε με οργή πεισματικά, που δεν αφήνουμε να μας ξεφύγει κάτι που μας θύμωσε, δεν είναι διότι μας έβλαψαν υλικά, αλλά διότι μας πλήγωσαν – μας πόνεσαν ψυχικά. 
Και όσο βλέπουμε τους θύτες μας να μένουν παγερά αδιάφοροι για τις πληγές που μας άνοιξαν, τόσο περισσότερο θέλουμε να τους ανταποδώσουμε τον πόνο που μας προξένησαν. Η ιδέα της ανταπόδοσης ως και της εκδίκησης γίνεται σύντομα εμμονή, λόγω της αγανάκτησης και όχι λόγω εγωϊσμού.
 
Ωστόσο κατ’ αυτόν τον τρόπο ζούμε καθημερινά έναν εφιάλτη, που μας στερεί την κάθε χαρά της ζωής. Νομίζουμε πως θα απαλλαχτούμε απ’ αυτό το βάσανο μόνο όταν πάρουμε την ικανοποίηση μας, αλλά δίχως να το αντιλαμβανόμαστε συνειδητά, προξενούμε ακόμη πιο βαθιές πληγές στην ψυχή μας. Και όσο ο ψυχικός πόνος γίνεται εντονότερος, τόσο περισσότερο κινδυνεύουμε να χάσουμε την επαφή με την πραγματικότητα – κοινώς να σαλέψει η λογική. 

Σε κάθε περίπτωση, η μόνη επιλογή που έχουμε είναι να απομακρυνόμαστε το συντομότερο δυνατόν από ανθρώπους που μας φθείρουν ψυχικά και όχι μόνο υλικά, άνθρωποι που τρέφονται συναισθηματικά από εμάς. 
Σοφό είναι να αφήνουμε πίσω μας καταστάσεις όσο κι αν μας απογοήτευσαν ή μας αδίκησαν, διότι οι συνέπειες ενδέχεται να είναι αυτοκαταστροφικές αλλά και μη αναστρέψιμες σύμφωνα με την Ψυχιατρική !!. 


* * Επομένως, την μεγαλύτερη μερίδα ευθύνης την έχουμε εμείς οι ίδιοι, κι αυτό μας αφαιρεί το δικαίωμα να διαμαρτυρόμαστε εφόσον μας εξαπατήσουν !!. 

Ο Θεός μας έδωσε την ελεύθερη βούληση, αλλά παράλληλα και την νοημοσύνη. Η ζωή καθημερινά μάς διδάσκει πως ως δια μαγείας δεν μας χαρίζεται τίποτα, και ούτε ασφαλώς υπάρχουν μαγικά κόλπα για να πλάσουμε στα μέτρα μας μια ποθητή κατάσταση. Πόσο μάλλον, να εμφυτεύσουμε σε κάποιο άτομο συναισθήματα, τα οποία ακόμη και να τα είχε κάποτε για εμάς.. έχουν πλέον εξανεμιστεί !!. 


* * Προτείνω επίσης να διαβάσετε τα παρακάτω άρθρα μου:


«Μνήμες – Ψευδομνήμες και Ύπνωση» .. συνιστώ να διαβάσετε το σχετικό άρθρο μου, καθώς υπάρχει συνάφεια. Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο:


_Υπερφυσικές δυνάμεις του ανθρώπου - Μορφές Τηλεπάθειας:


_ Τί σημαίνει "Ψυχοκίνηση" - Ψυχοκινητικό άτομο: 


_ Θεωρία "μπούμερανγκ" - λειτουργούμε ως Πομποί και Δέκτες: 



_ Οι Μάγισσες του "μαύρου" Μεσαίωνα - το κυνήγι των μαγισσών:



_ Ο ορισμός της Μελλοντολογίας ~ καμία σχέση με "μαντεία", πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα επιστήμη: 



ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*

6 σχόλια:

  1. Μαριαννα μου το άρθρο σου υπέροχο. Μακάρι να μπορούσαν περισσοτεροι να το διαβάσουν. Αρνούμαι την μαγεία. Όσο για την βασκανία τι να σου πω; Θεωρούμαι ότι είμαι καλή ξεματιάστρα. (Χιχιχι). Στο 99% των «ματιασμένων» λεγω απλά «πωπω πόσο πολύ είσαι πιες νερό» χωρίς να κάνω κάτι και ω του θαύματος με ευγνωμονούν που τους έδιωξα το κακό μάτι. Δεν αντιλαμβάνονται τα δεσμά που βάζουν οι ίδιοι στον εαυτό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Βούλα μου. Όποιος ενδιαφέρεται να μάθει, σίγουρα θα το διαβάσει. Μπορείς μάλιστα αν θέλεις να το δημοσιεύσεις. Όσο για το "ξεμάτιασμα", όπως αναλύω στο άρθρο μου, έχει να κάνει με την πίστη του "ματιασμένου", γι' αυτό και τον ωφελεί ό,τι κι αν πείς. Εγώ χρησιμοποιώ σε όλες τις περιπτώσεις νοερά το >> Ιησούς Χριστός νικά, και όλα τα κακά σκορπά !!
      Καλές γιορτές .. την αγάπη μου !!

      Διαγραφή
  2. • Η ΜΑΓΙΣΣΑ ΣΤΕΚΟΤΑΝ ΠΙΣΩ ΜΟΥ •

    Έρχονται βροχές, καταιγίδες, χιόνια και θυελλώδεις βοριάδες °°°

    Tρίτη 9 Μαρτίου 2021 , ενάτη βραδυνή και εγώ μέσα στα πλαίσια ενός ακόμη πειράματος επικλητικής μαγείας που μόνο σκοπό έχει την απόδειξη του κατά πόσο η αληθινή μαγεία όντως μπορεί ή οχι να επηρρεάσει την καθημερινότητα ενός ανθρώπου , και σε ποιό βαθμό πρώτον .

    Και δεύτερον όντως ισχύει η χριστιανοκεντρική θεωρία των Ιησουϊτών οτι ο καλός Χριστούλης είναι παντοδύναμος και θαυματουργός ( στην πράξη ) έναντι των δαιμόνων που ώς όντα αδύναμα μοναδικός σκοπός της ύπαρξης τους ειναι ο πειρασμός του ανθρώπου μέσω του μυαλού ??

    Απο προσωπική μου πείρα ως άθεος αγνωστικιστής που ερευνά πειραματικά είμαι σε θέση να πιστοποιήσω οτι η Μαγεία λειτουργεί σε πρακτικό και υλικό επίπεδο
    " Φαντασία τελεία " όπως την περιγράφει ο μάγος και αρχιεπίσκοπος Κύπρου Κυπριανός .

    Αν και δεν είναι Φαντασία η κινητήριος δύναμη αλλά καθαρή θέληση και γνώση , ο μάγος πραγματικά μπορεί να επηρεάσει κάθε φυσικό στοιχείο ,κάθε αιθερική υπόσταση και να τα ταράξει ή να τα θεραπεύσει κατα πως θέλει και μπορεί φυσικά να πληρώσει το ανάλογο ενεργειακό και οχι μόνο αντίτιμο .

    Σε αυτές τις περιπτώσεις ο καλός Χριστούλης και η παντοδυναμία του αποδυκνύεται οτι ειναι είναι ένα καλό παραμυθάκι ανάλογο του άγιου Βασίλη των Χριστουγέννων , χωρίς καμία ουσιαστική αξία .

    Βλέπω ανθρώπους που τρέχουν στις εκκλησίες τάματα , και ανάβουν κεριά χωρις όμως να βρίσκουν καμία ανταπόκριση στο αίτημα τους , προσευχές μηνών , ίσως και ετών χωρίς κανένα αποτέλεσμα ...

    Σε ελάχιστες περιπτώσεις βέβαια αργεί αλλά εμφανίζεται αποτέλεσμα , όχι όμως γιατί υπήρξε κάποια θαυματουργή μεσολάβηση της Χάριτος αλλα απλά επειδή αυτοί οι άνθρωποι που γνώριζαν πώς να κάνουν την προσευχή τους να ενεργοποιείση τις κατάλληλες δυνάμεις έλιωσαν και στράγγιξαν ενεργειακά μέχρι να επιτευχθεί το ζητούμενο !!

    Στην μαγεία , αυτή τουλάχιστον που προσεγκίζω εγώ πειραματικά βλέπω οτι το ζητούμενο είναι άμεσο και μπορώ να πώ καταλυτικό .

    Η γή χορεύει στον ρυθμό των ρίχτερ και θα συνεχίσει να χορεύει για ενα μηνα ακόμη ..

    Η Θάλασσα τραβιέται και τα νερά δεν επιστρέφουν στην θέση τους ..

    Πλυμμήρες έρχονται και το φαινόμενο της άμποτης παραμένει ..

    Όλα αυτά είναι πρακτική μαγεία και όχι ψυχανεμίσματα και αγγελοκρούσματα , ούτε αγαθοξόρκια .
    °°°

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ καλέ μου για τον χρόνο που αφιέρωσες να γράψεις ή έστω να μου αντιγράψεις το παραπάνω κείμενο. Αλλά μην περιμένεις να μπώ στην διαδικασία να ανοίξω διάλογο μαζί σου. Αφενός διότι το θεωρώ φυσικό να υποστηρίζεις το αντικείμενο σου (την δουλειά σου) αλλά εγώ ανήκω σε ένα άλλον κόσμο, αυτόν της λογικής και της επιστήμης. Και αφετέρου, μπορώ να κατανοήσω την όποια ιδεολογία ενός ατόμου, αλλά δεν θέλω καμία σχέση με άτομα που δηλώνουν "άθεοι" !!
      Κράτα λοιπόν τις απόψεις σου για όσους συνεχίζουν να βρίσκονται στην εποχή του Μεσαίωνα, όμως και πάλι, εφόσον υπάρχουν ακόμη τέτοια άτομα, σου εύχομαι ΚΑΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ σε ό,τι κάνεις !!

      Διαγραφή
  3. Και αν συμβαίνει πραγματικά τι μπορούμε να κάνουμε για να απαλλαγούμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απαντώ με απλά λόγια. ΕΑΝ πιστεύεις ότι υπάρχει κάτι άσχημο, δεν μπορείς να απαλλαχθείς, διότι είναι θέμα λειτουργιών του εγκεφάλου. Δηλαδή, ο φόβος προκαλεί ψευδαισθήσεις. Επιπλέον, πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε ότι >> εμείς οι ίδιοι προκαλούμε να μας συμβεί αυτό που φοβόμαστε (όπως αν φοβάσαι ότι θα πέσεις - θα πέσεις).
    Και τέλος .. ΕΑΝ πιστεύεις σε Θεό ή Χριστό, δεν είναι λογικό να φοβάσαι οτιδήποτε κακό. Σου προτείνω να διαβάσεις πιο προσεκτικά το άρθρο μου, είναι βασισμένο σε επιστημονικά πορίσματα. Η επιστήμη στις μέρες μου, έχει απαντήσεις σχεδόν σε όλα. Αν έχεις κάποια άλλη απορία μπορείς να μου ξαναβγάψεις, παρότι δεν γνωρίζω σε ποιό άτομο απευθύνομαι.
    Με αγάπη πάντα ~ ΜΑΡΙΑΝΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή