Ετικέτες

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση θέματος του ιστολογίου

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

*Αφιέρωμα στον ΚΡΙΟ.. έναρξη νέου Ζωδιακού Κύκλου*



Στα Ζώδια της Φωτιάς ανήκουν οι Κριοί, Λέοντες και Τοξότες:


Σχηματίζουν Άξονες με τα Ζώδια του Αέρα, και συνήθως αλληλοϋποστηρίζουν τις ανάγκες τους και συμπληρώνουν τις ελλιπείς δυνάμεις – δραστηριοποιήσεις του άλλου.
Τούτο διότι η Φωτιά συνεργάζεται αρμονικά με τον Αέρα επειδή τον χρειάζεται για να ανάψει, για να αναζωπυρωθεί όποτε χρειαστεί, ή ώστε να την σπρώξει προς την κατεύθυνση που θέλει για να επεκταθεί. Κατά κανόνα το «παιχνίδι» το έχουν τα Ζώδια της Φωτιάς, εκτός της περίπτωσης του ΖΥΓΟΥ.. που καθώς συμβολίζει άψυχο αντικείμενο, έχει τον έλεγχο της λογικής και των συναισθημάτων του. Κάπως έτσι λοιπόν, υπάρχει μια καλή προβλεπόμενη Αύρα στους Άξονες αυτούς, ειδικά όταν εισέρχεται σε αυτούς η Σελήνη.
Το κλίμα βαραίνει μόνον όταν στα Ζώδια της Φωτιάς κάποιες Πλανητικές θέσεις δημιουργούν έντονο φλογερό κλίμα, και έτσι κινδυνεύουν οι εκπρόσωποι των Ζωδίων από τις αυτοκαταστροφικές ενέργειες τους. Και τέλος, μια ανθρώπινη σχέση μεταξύ Φωτιάς και Αέρα,  συνήθως κρατάει χρόνια.. εκτός εάν ο Αέρας φυσήξει δυνατά και σβήσει την Φωτιά.

Ο Χαρακτήρας τους γενικότερα:
  
_Ως Ζώδια της Φωτιάς: 
Στις σχέσεις τους έχουν ανάγκη το πάθος. Οι χλιαροί έρωτες γρήγορα τους απογοητεύουν. Γι αυτούς οι εκπλήξεις – οι αλλαγές και το ρίσκο είναι απαραίτητα στοιχεία μέσα στην σχέση τους. Όλα έχουν το έντονο χρώμα της φωτιάς, όπου κυριαρχεί το συναίσθημα. Το υλικό κόστος δεν τους τρομάζει εάν νιώθουν αισθηματική πληρότητα. Το λάθος με το σωστό.. είναι γι αυτούς λεπτές κόκκινες γραμμές που τις διαπερνούν δίχως πολύ σκέψη. Όντως σε αρκετές περιπτώσεις αποδεικνύονται τα μεγάλα τους πάθη αυτοκαταστροφικά.. αλλά για έναν περίεργο λόγο.. δεν το μετανιώνουν. Οπότε, εάν ένα Ζώδιο της Φωτιάς σας χωρίσει, θα επιστρέψει μόνο λόγω κάποιας υποχρέωσης, ή κάποιον άλλο σημαντικό εμπόδιο. Εάν η επιλογή είναι δική σας, όσο ακόμη είναι ερωτευμένο μαζί σας.. οι αντιδράσεις του είναι απρόβλεπτες και ακραίες. Σε αυτήν την περίπτωση βιώνει τον χωρισμό μαρτυρικά. Μέσα σε αυτό το διάστημα Ω’ Ναί.. υπάρχει περίπτωση επανασύνδεσης. Το ερώτημα είναι όμως, για πόσο χρονικό διάστημα θα σας δεχτεί πίσω !!.
Το αντίδοτο για τα Ζώδια της Φωτιάς σε κάθε περίπτωση λοιπόν.. είναι ένας νέος έρωτας. 


*ΑΦΙΕΡΩΜΑ στον ΚΡΙΟ:

*Σημειώστε ότι σχηματίζετε Άξονα με τον ΖΥΓΟ, και οι Κυβερνήτες σας είναι:
*ΚΡΙΟΣ = ο πολεμοχαρής θεός ΑΡΗΣ – που ωστόσο η Αχίλλειος πτέρνα του είναι η Αφροδίτη
*ΖΥΓΟΣ = γνήσιο παιδί της ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ – που όσο κι αν θέλει να αποφύγει τον Άρη, η έλξη τους είναι μοιραία. Οι Κυβερνήτες σας λοιπόν, είναι οι αιώνιοι εραστές του Πλανητικού Συστήματος, και απεικονίζονται στην κάρτα των Εραστών του Αστρολογικού Ταρό.

Δεν είναι τυχαίο που τα Ζώδια εκπροσωπούν τους μήνες του χρόνου. Μάλιστα σύμφωνα με την αρχαιοελληνική Αστρολογία, η οποία στηρίχθηκε στους υπαρκτούς Φυσικούς Κανόνες, κάθε ολόκληρος μήνας εκπροσωπείται από έναν Αστερισμό, του οποίου ο ρόλος είναι ανάλογος με την εποχή του χρόνου στην οποία ανήκει. 
Δηλαδή, ο κάθε Αστερισμός (οίκος του ομώνυμου Ζωδίου) φωτογραφίζει ένα βασικό στάδιο της ζωής μας, απ’ την γέννηση μας έως το τέλος μας. Οπότε, αφού ο Ζωδιακός Κύκλος αρχίζει με την έναρξη του νέου Ηλιακού Κύκλου τον Απρίλιο (με τον μήνα του Κριού), δεν είναι δύσκολο να βρούμε τον ρόλο του δικό μας Αστερισμού μέσα στο Σύμπαν.

* * Προτείνω να μην περιοριστείτε στο αφιέρωμα μου για το Ζώδιο σας, αλλά να διαβάσετε και τον πρόλογο του αρχείου μου (το αρχικό άρθρο μου), το οποίο σας παρέπεμψε στην παρούσα σελίδα του blog μου. 


Πράγματι .. ο κάθε Αστερισμός είναι ένας κρίκος της αλυσίδας όλων των φάσεων της ζωής μας, αλλά και ταυτόχρονα αντιπροσωπεύει και ένα κομμάτι του χαρακτήρα του κάθε ατόμου – ανθρώπου. Όλοι μας κρύβουμε μέσα μας και ένα «σκοτεινό κομμάτι του εαυτού μας», το οποίο θα εκδηλωθεί όταν προκύψει ανάγκη να υπερασπιστούμε την ζωή μας, ή να παλέψουμε για την επιβίωση μας. Όλοι μας έχουμε τις απρόβλεπτες αντιδράσεις μας. Και όλοι μας ανάλογα με την στιγμή, γινόμαστε ειλικρινείς ή υποκριτές – εκδηλωτικοί ή μυστικοπαθείς – συναισθηματικοί ή παγερά αδιάφοροι κ.λ.π – κ.λ.π.. με την διαφορά ότι κάθε Αστερισμός εκπέμπει πολύ πιο έντονα κάποια χαρακτηριστικά, που αυτά είναι αμυδρά στους υπόλοιπους Αστερισμούς.
Η εξέλιξη λοιπόν του ανθρώπινου είδους επάνω στην Γή, οφείλεται στην διαφορετικότητα που παρουσιάζουν τα Ζώδια, καθώς όλα μαζί συμπληρώνουν τα απαιτούμενα στοιχεία που καλλιεργούν την ικανότητα της ευρηματικότητας για τους τρόπους της επιβίωσης μας επάνω στην Γή, όπως και την απαιτούμενη μεταξύ μας έλξη, για να είναι εφικτή η συνύπαρξη μας.

Επομένως.. όλοι μας κρύβουμε μέσα μας έναν Κριό, που  ο ρόλος του είναι να πυροδοτεί την θέληση και την τόλμη μας για μια Νέα Αρχή !!.
  
*Ο ΚΡΙΟΣ* αντιπροσωπεύει την αρχή της Άνοιξης (τον Απρίλιο), που σημαίνει:
Φάση της ζωής μας, όπου έρχεται η κατάλληλη στιγμή για την Αναγέννηση μας. Ωστόσο η ανάσταση προϋποθέτει θάνατο. Αυτό σημαίνει ότι κάτι θα πρέπει να αφήσουμε πίσω μας – κάτι θα πρέπει πρώτα να τελειώσει, το οποίο μας φθείρει ή μας κρατάει σε στασιμότητα. Βέβαια, ο Κριός δυσκολεύεται να δεχτεί πως όταν όλα καούν και απομείνει μόνο η στάχτη, η Φωτιά δεν αναζωπυρώνεται. 
Συνεπώς, καθώς το αδύναμο σημείο του Κριού είναι η δυσκολία να ξεφύγει απ’ το παρελθόν, στον μήνα τον δικό του, αντιμετωπίζουμε όλοι μας λίγο - πολύ την ίδια δυσκολία.  

 _ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ο ΚΡΙΟΣ ως Ζώδιο της Φωτιάς:

Ο έρωτας είναι φωτιά.. και όταν του καίει τα σωθικά, δεν υπολογίζει καν’ προς τα πού φυσάει ο άνεμος, πριν την ανάψει. Βασανίζεται από αυτό το πάθος του τόσο πολύ, που άθελα του βασανίζει τον σύντροφο του με τις αβεβαιότητες του. Τον φοβίζει πολύ η προδοσία των συναισθημάτων του. Σε αντίθεση όμως με αυτό.. ο ίδιος είναι το Ζώδιο που μπορεί να είναι ερωτευμένο με περισσότερα από ένα πρόσωπο. Νιώθει έντονα και για τα δύο πρόσωπα (σε περίπτωση διπλής σχέσης).. και διχάζεται περισσότερο από κάθε άλλο Ζώδιο να επιλέξει σε ποια σχέση να μείνει. Τελικώς σε αυτήν που θα κλείνει.. θα κάνει τα πάντα να την κρατήσει. Δεν υπολογίζει ούτε το οικονομικό κόστος. Κατά παρόμοιο τρόπο βιώνει την απογοήτευση & τον χωρισμό.. με πολύκροτους τρόπους. Καθώς όμως σχηματίζει άξονα με τον ΖΥΓΟ.. σύντομα ισορροπεί τον εσωτερικό του κόσμο. 
Τι πρέπει να προσέξετε: Μην παίξετε ερωτικά παιχνίδια μαζί τους, εάν δεν είστε σίγουροι για τα συναισθήματα σας. Μην μπείτε στην ζωή του σε χρονικό διάστημα που είναι ερωτευμένη/ος με άλλο πρόσωπο.. κινδυνεύετε να πονέσετε. 



** Επιπλέον, πιστεύω ότι θα έχετε έναν αξιόπιστο οδηγό εάν θα παρακολουθείτε τις μηνιαίες προβλέψεις μου, όπου εστιάζω στα αποτελέσματα των εξελίξεων, όπως αναμένονται στον κάθε επόμενο μήνα. 
Και τέλος, διευκρινίζω ότι δεν ασκώ το επάγγελμα του αστρολόγου, παρότι δεν στερούμαι γνώσεων. Απλά διαπίστωσα πως “παντρεύοντας” την αστρολογία με την ψυχολογία, μας βοηθάει να κατανοήσουμε βαθύτερα το άυλο στοιχείο μας που είναι η Ψυχή.. και τον ρόλο της βεβαίως στο Σύμπαν !!. 



ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου