Ετικέτες

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση θέματος του ιστολογίου

Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

*Ο Κρόνος στον Τοξότη έως 20.12.2017.. για όλα τα Ζώδια*


Πλανήτης Κρόνος .. και "τα αγαθά κόποις κτώνται" !!


      Ο Κρόνος όπως και ο Δίας, θεωρούνται οι πιο ισχυροί πλανήτες, που έχουν τη δύναμη να απορροφούν τα επικίνδυνα για την Γή διαστημικά αντικείμενα, ή ακόμη και να τα απωθούν έξω από το Ηλιακό μας Σύστημα. Γι’ αυτό άλλωστε είναι από τους Πλανήτες που έχουν πρωταγωνιστικούς ρόλους, καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου.

Ο Κρόνος είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος Πλανήτης μετά τον Δία, ενώ οι εντυπωσιακοί πολύχρωμοι δακτύλιοι γύρω από αυτόν, τον κάνουν τον ομορφότερο πλανήτη. Η πλήρης περιστροφή του γύρω από τον ήλιο, δηλαδή ένα Κρόνιο έτος, διαρκεί 29.5 χρόνια περίπου. Ο Κρόνος δηλαδή παραμένει σε κάθε Ζώδιο κατά μέσο όρο δυόμιση χρόνια, περιλαμβανομένης και της ανάδρομης πορείας του.

Θεωρείται ο Πλανήτης του Πεπρωμένου διότι είναι ανυπολόγιστης ηλικίας, γνωστός από τους αρχαιότερους χρόνους. Ωστόσο η συμπεριφορά του πράγματι μας φέρνει αντιμέτωπους με το άγνωστο κάρμα μας, καθώς σε ανύποπτους χρόνους «μας τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια» !!.

Έτσι ο Κρόνος συνήθως θεωρείται ότι έχει σχέση με τον πόνο, την θλίψη, την καθυστέρηση, την άρνηση, τον χωρισμό, και την σκληρή εργασία. Ενώ η αλήθεια είναι ότι ο Κρόνος μπορεί όντως να πυροδοτήσει αυτές τις καταστάσεις, με σκοπό όμως τα άτομα που επιδιώκουν να βρουν το βαθύτερο νόημα και τον σκοπό της ζωής τους, να μάθουν να εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες που φέρνει ο Κρόνος. Δηλαδή, να φέρει το άτομο αντιμέτωπο με τα εμπόδια, ώστε να το οδηγήσει στη διαδικασία της αποδέσμευσης και της απελευθέρωσης του από τα καταστροφικά του πρότυπα.

Επίσης η αλήθεια είναι πως εάν αντισταθούμε στην καθοδήγηση του Κρόνου, μπορεί να αποδειχτεί αυστηρός δάσκαλος, και τα μαθήματα του να μας φανούν σκληρά. Η αντίσταση στην υπερπήδηση ενός εμποδίου, όντως μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα την επαναφορά ξανά και ξανά της ίδιας επίπονης κατάστασης, έως τελικά, να πετύχουμε την  βαθύτερη κατανόηση και επίγνωση του εμποδίου, ώστε να γίνουμε αρκετά δυνατοί για να το ξεπεράσουμε.

Εάν δηλαδή, είμαστε πρόθυμοι να αναλογιστούμε τους λόγους που ο Κρόνος μας φέρνει αντιμέτωπους με ανεπιθύμητες εμπειρίες, τότε, μπορούμε να διακρίνουμε πολύ πιο γρήγορα το βαθύτερο αίτιο πίσω από αυτήν την εμπειρία. Έτσι η κατανόηση αυτού του βαθύτερου σκοπού, αρχίζει να μας δίνει την λύση για το πρόβλημα μας, και τότε ο Κρόνος μας δίνει την υπομονή - την επιμονή - και το σθένος, όχι μόνο για να απελευθερωθούμε από το πρόβλημα, αλλά και να βελτιώσουμε θεαματικά την ποιότητα της ζωής μας.

Επομένως, ορθά οι αρχαίοι μας πρόγονοι τον χαρακτήριζαν ως Πλανήτη, Ιατρό του Χρόνου, επειδή με την πάροδο του χρόνου οι πικρές στιγμές μας και οι δυσκολίες μας ξέχνιονται, και τότε οι εμπειρίες, μας κάνουν ολοένα και πιο σοφούς. Σίγουρα, ο καλύτερος γιατρός για τα ψυχικά μας τραύματα είναι ο χρόνος. Ωστόσο ο ρόλος του Κρόνου κατά την διάρκεια της παραμονής του στον κάθε διαφορετικό Αστερισμό, συχνά μας μπερδεύει και μας προβληματίζει.

* * Κρόνος στον Τοξότη σημαίνει: 

«Ευημερία - δυνατότητα υλοποίησης των στόχων μας - ψυχική ανάκαμψη - πιο ισορροπημένη προσωπική ζωή». 
Βέβαια η πρόκληση είναι να μάθουμε να μην χαραμίζουμε τα βέλη μας για άπιαστους στόχους, ή για καταστάσεις που βλέπουμε ότι μας ροκανίζουν τον πολύτιμο χρόνο μας. Συνεπώς, έχουμε ακόμη αρκετούς μήνες για να εκμεταλλευτούμε την προσφορά που μας κάνει ο Κρόνος, έως τα τέλη Δεκεμβρίου του έτους 2017.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι ο Κυβερνήτης του Τοξότη ο Δίας, ο Πλανήτης που έχει να κάνει με ότι αφορά τα ιδανικά, την εκπαίδευση, τον ιατρικό τομέα, την θρησκεία, τους νόμους αλλά και τις εξουσίες, δηλαδή τις κυβερνήσεις. Επομένως σε συνδυασμό με την στάση του Κρόνου από τον Τοξότη.. ειδικά μετά την έναρξη του Νέου Κύκλου (μετά την Εαρινή Ισημερία).. πολλές απόψεις και πεποιθήσεις θα δούμε να αλλάζουν, τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε συλλογικό.

Νέες ιδέες θα ανατρέψουν κάποια έως τώρα δεδομένα, και πολύ πιθανόν να δούμε αλλαγές στην εκπαίδευση – μπορεί να υπάρξουν συγκρούσεις μεταξύ των θρησκευτικών και κυβερνητικών απόψεων για τους νόμους – ακραία πολιτικά σκάνδαλα, ενδέχεται να ανατρέψουν παγιωμένες αντιλήψεις. 
Το σίγουρο είναι ότι όλα εδώ πληρώνονται !!.  

Επομένως, έως τα μέσα του Οκτωβρίου του 2017.. όσο ο Δίας, ο Κυβερνήτης του πύρινου Τοξότη, θα βρίσκεται στον Ζυγό (στο οικείο περιβάλλον του), μπορούμε να ελπίζουμε ότι η προσπάθεια κανενός από εμάς δεν θα πέσει στο κενό, εάν όντως βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο.
Αλλά επειδή κάποιες φορές οι αντιλήψεις μας γύρω από τα προσωπικά μας θέλω (ανθρώπινο κι αυτό), μας κρατούν δέσμιους σε καταστάσεις που μας φθείρουν ακόμη περισσότερο, το βέβαιο είναι ότι ο Κρόνος θα μας αναγκάσει να μπούμε στην διαδικασία να αξιολογήσουμε τις καταστάσεις, και από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Και ειδικότερα, να μάθουμε να μην επαναπαυόμαστε με θεωρητικά επιχειρήματα, αλλά να αναζητάμε έμπρακτες λύσεις.

* * Τα παραπάνω αφορούν όλους μας, ειδικότερα όμως τους Ταύρους, Σκορπιούς, Καρκίνους και Αιγόκερους.

~ Πράγματι ο Κρόνος μας διδάσκει ότι .. τα αγαθά κόποις κτώνται !!.

* * Ο Κρόνος από τον Τοξότη επιδρά εντονότερα έως τα Χριστούγεννα, δείχνοντας το δύσκολο πρόσωπό του στα 4 παρακάτω  Ζώδια, με σκοπό να κάνουν την υπέρβαση στην ζωή τους, διότι στην πραγματικότητα δεν έχουν αντιληφθεί την σοβαρότητα της κατάστασης τους.

Δίδυμοι, στον τομέα των σχέσεων ή των συνεργασιών, θα αντιληφθούν ότι πρέπει να ξεκαθαρίσουν ποιες είναι οι σημαντικές και απαραίτητες σχέσεις τους, όπως και οι συνεργασίες τους, ώστε να δείξουν και την ανάλογη εκτίμηση τους. Και αντιστρόφως, να απομακρυνθούν από περιττές και ανούσιες επαφές.

Παρθένοι, θα χρειαστεί να ανατρέξουν στο παρελθόν τους και να απομακρύνουν από το σπίτι τους ή την ζωή τους βλαβερά άτομα. Ίσως επίσης χρειαστεί να αποχαιρετίσουν κάποιο μέλος της οικογένειάς τους που φεύγει μακρινό ταξίδι. Ακόμη, θα ασχοληθούν με κληρονομικά ή ακίνητη περιουσία. 

Τοξότες, αναγκαστικά ωριμάζουν και αντιμετωπίζουν τις ευθύνες της ζωής. Μαθαίνουν από τις εμπειρίες του παρελθόντος, ενώ προετοιμάζονται και για απώλειες. Οι συνθήκες απαιτούν να αναπτύξουν την υπομονή τους, διότι πιθανόν να υπάρξουν αναβολές σε αρκετά θέματά τους.

Ιχθείς, είναι περίοδος που εάν δουλέψουν σωστά και σκληρά θα ανταμειφθούν, διαφορετικά θα υπάρξουν εργασιακά προβλήματα, άγχος και πιθανές οικονομικές απώλειες. Ωστόσο αποκτούν περισσότερες αρμοδιότητες και ευθύνες, και η φιλοδοξία τους μεγαλώνει παρά τα εμπόδια.

* * Το θετικό πρόσωπο του Κρόνου θα έχουν την ευκαιρία να δουν τα ζώδια της Φωτιάς (Κριοί και Λέοντες) τα οποία παρά τις δυσκολίες που τους φέρνει ο Πλανήτης, θα έχουν εύνοια και τύχη σε αρκετούς τομείς της ζωής τους. Επίσης τα ζώδια του Αέρα (Υδροχόοι και Ζυγοί), θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν κάτι σταθερό σε ότι αφορά την προσωπική τους ζωή, αλλά και με γερές βάσεις στον επαγγελματικό τομέα. 

Κριοί, θα μπορέσουν ευκολότερα να βάλουν σε τάξη όλα όσα σκοτίζουν το μυαλό τους, υιοθετώντας σοβαρές πεποιθήσεις και εφαρμόζοντας πλέον την διάκριση σε ότι δεν τους αντιπροσωπεύει. Σταθερή πνευματική εξέλιξη.

Λέοντες, προσγειώνονται στην πραγματικότητα και αποφασίζουν να κάνουν αυτό που θέλει η καρδιά τους. Στέκονται πολύ πιο εύκολα στα πόδια τους στα δύσκολα, και παίρνουν σοβαρές αποφάσεις για τα αισθηματικά τους. 

Υδροχόοι, θα έχουν ευκαιρίες να σταθεροποιήσουν φιλίες που είναι χρήσιμες και να βγάλουν δια παντός από την ζωή τους άτομα πιεστικά ή ανεύθυνα. Έχουν επίσης την ευκαιρία να δώσουν μορφή σε επιθυμίες και σε σχέδια τους. 

Ζυγοί, θα έχουν ευκαιρίες για να μάθουν κάτι νέο, να αναπτυχθούν ή να εξειδικευτούν. Θα οργανωθούν περισσότερο, και θα έχουν την ευκαιρία να προγραμματίσουν το άμεσο μέλλον τους σε όλους τους τομείς. Επιπλέον άλλωστε, έχουν την υποστήριξη του Δία, που σημαίνει αναγνώριση από το περιβάλλον τους. 

Ωστόσο, με την μετακίνηση του Κρόνου στον Αιγόκερω και του Δία στον Σκορπιό, το σκηνικό αλλάζει τελείως για όλους. Θα επανέλθω βεβαίως αναλυτικότερα έως τότε. 

~ ~ Και κλείνοντας προτείνω να διαβάσετε την ανάρτηση μου *Ο Δίας στον Ζυγό* σχετικά με τις επιρροές του από την θέση του στον Ζυγό:



 ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου