Ετικέτες

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση θέματος του ιστολογίου

Κυριακή 23 Ιουλίου 2023

Αύγουστος του 2023 ~ ο μήνας του Λέοντος παρουσιάζει το Φαινόμενο δύο Ολόγεμα Φεγγάρια !!

Οι ιδιαιτερότητες του φετινού Αυγούστου, με τον Κυβερνήτη του πύρινου Λέοντος τον Ήλιο, να βρίσκεται στον Ζωδιακό Αστερισμό του !!
 
ΠΡΟΛΟΓΟΣ ~ Αφορά όλους:
 
Αγαπημένοι μου αναγνώστες φίλοι και φίλες μου. Σίγουρα γίνεται κουραστικό να επαναλαμβάνομαι, τόσο για εμένα όσο και για όσους με παρακολουθούν τακτικά. Ωστόσο για τους νέους αναγνώστες μου, οφείλω να διευκρινίσω τα ακόλουθα.
 
Ακολουθώ σύνθετες αρχαιοελληνικές μεθόδους, με τις οποίες συμβαδίζει η επιστήμη της Αστρονομίας. Οι λειτουργίες του Ηλιακού μας Συστήματος είναι συγκεκριμένες, καθώς εναρμονίζονται με τους κανόνες της Φύσης.
Συνεπώς το Νέο Ηλιακό Έτος αρχίζει με τον μήνα Απρίλιο, που σημαίνει ότι ο Αύγουστος είναι ο 5ος μήνας του Ηλιακού Κύκλου, και ο 2ος της εποχής του Καλοκαιριού για το Βόρειο Ημισφαίριο.
 
Κατά τον ετήσιο Ηλιακό κύκλο, ο Ήλιος βρίσκεται για έναν ολόκληρο μήνα στον κάθε κατά σειρά Ζωδιακό Αστερισμό. Και καθώς όλοι οι Πλανήτες του Ηλιακού μας Συστήματος (εκτός της Γής), θεωρούνται Κυβερνήτες συγκεκριμένων Ζωδιακών Αστερισμών, ο Ήλιος είναι ο Κυρίαρχος του Λέοντος.
Συνεπώς κάθε Αύγουστο, ο Ήλιος (η πηγή ζωής) βρίσκεται στον πύρινο Αστερισμό που χαρακτηρίζεται ως ο βασιλιάς του Ζωδιακού Κύκλου.. και ως εκ τούτου ακολουθεί επιπλέον αφιέρωμα μου στον Αστερισμό του.
 
* * Οι σπάνιες ιδιαιτερότητες του Αυγούστου του 2023:
 
        Κάθε μήνα λαμβάνει χώρα και μία Πανσέληνος, λόγω της θέσης της Σελήνης απέναντι στον Ήλιο όπως την βλέπουμε από την Γή. Αυτό σημαίνει ότι και η Σελήνη επίσης, βρίσκεται στον ίδιο Ζωδιακό Αστερισμό που εκπροσωπεί τον συγκεκριμένο μήνα.

Κάποια Ηλιακά Έτη ωστόσο, αντί για μία Πανσέληνο, συμβαίνει να εμφανίζονται δύο μέσα στον ίδιο μήνα.. δηλαδή 13 στο σύνολο του Ηλιακού Έτους !! 
 
Σύμφωνα με την θέση μας στο Βόρειο Ημισφαίριο, στην τελευταία δεκαετία, είχαμε διπλά ολόγεμα Φεγγάρια το 2015.. και χαρακτηρίστηκαν ως «Δίδυμα Φεγγάρια», καθώς το Φαινόμενο έλαβε χώρα στον Αστερισμό των Διδύμων.

Τελευταία φορά που είχαμε δύο Πανσελήνους στον ίδιο μήνα ήταν στον Οκτώβριο του 2020 (2 & 31 του μηνός), και καθώς το Φαινόμενο έλαβε χώρα στον Αστερισμό του Ζυγού, στον Αστερισμό της Δικαιοσύνης.. είχα προβλέψει πως μετά από κάποια συγκλονιστικά γεγονότα, θα υπάρξουν αναγκαστικές “επανεξετάσεις σχετικά με τις χαλαρότητες” στο Νομικό πλαίσιο. 
  
Επιπλέον, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα ο Δίας διοικούσε απ’ τον Αστερισμό του Ζυγού.. απ’ έναν χώρο που θεωρείται το φυσικό περιβάλλον του.. οπότε είχα υπογραμμίσει ότι είναι σαν να ενεργοποιήθηκε μια πλάστιγγα, που στην μία πλευρά συγκεντρώνει τα θετικά – και στην άλλη τα αρνητικά μας.
Δηλαδή σαν να άρχισε μια εποχή, όπου θα αξιολογηθούν οι συμπεριφορές μας τόσο απέναντι στον συνάνθρωπο και κάθε ζωντανή ψυχή,, όσο και απέναντι σ’ όσα μάς προσφέρει η Φύση για την επιβίωση μας επάνω σ’ αυτόν τον Πλανήτη.  
 
* * Στο 2023 θα δούμε το ίδιο Φαινόμενο να λαμβάνει χώρα στον Αύγουστο, στις 1 & 31 του μηνός:
 
     Δηλαδή στον μήνα που ο Ήλιος θα βρίσκεται στον Λέων.. που σημαίνει (όπως προείπα) πως, «ό,τι άρχισε το 2020 για άλλους ο χρόνος τελειώνει - και κάποιους άλλους το αποτέλεσμα τους ολοκληρώνει» !! 
Και εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Σύμπαν τάσσεται πάντα υπέρ μας, διότι αυτός είναι ο ρόλος του προκειμένου να διαφυλαχθεί η ζωή μας επάνω στον Πλανήτη που μας φιλοξενεί.
 
Εάν θέλουμε λοιπόν να ερμηνεύσουμε το Φαινόμενο ως την ολοκλήρωση ενός κύκλου, θέλω να ευελπιστώ πως μέσα στα προηγούμενα 3 χρόνια μέχρι και σήμερα, έχουμε εμπεδώσει πλέον πως για όλα τα τραγικά συμβάντα επάνω στην Γή, ευθύνεται ο ίδιος ο άνθρωπος .. αυτός και μόνο !!   
 
~ ~ Προτείνω να διαβάσετε την αναλυτική συνέχεια των προβλέψεων μου, που συμπεριλαμβάνει αφιέρωμα μου στον Λέων.     



Στα Ζώδια της Φωτιάς ή αλλιώς στα Πύρινα Ζώδια, ανήκουν οι Κριοί οι Λέοντες και οι Τοξότες:

         Σχηματίζουν Άξονες με τα Ζώδια του Αέρα, και συνήθως αλληλοϋποστηρίζουν τις ανάγκες τους και συμπληρώνουν τις ελλιπείς δυνάμεις – δραστηριοποιήσεις του άλλου.
Τούτο διότι η Φωτιά συνεργάζεται αρμονικά με τον Αέρα επειδή τον χρειάζεται για να ανάψει, για να αναζωπυρωθεί όποτε χρειαστεί, ή ώστε να την σπρώξει προς την κατεύθυνση που θέλει για να επεκταθεί. Κατά κανόνα το «παιχνίδι» το έχουν τα Ζώδια της Φωτιάς, εκτός της περίπτωσης του ΖΥΓΟΥ.. που καθώς συμβολίζει άψυχο αντικείμενο, έχει τον έλεγχο της λογικής και των συναισθημάτων του. Κάπως έτσι λοιπόν, υπάρχει μια καλή προβλεπόμενη Αύρα στους Άξονες αυτούς, ειδικά όταν εισέρχεται σε αυτούς η Σελήνη.
Το κλίμα βαραίνει μόνον όταν στα Ζώδια της Φωτιάς κάποιες Πλανητικές θέσεις δημιουργούν έντονο φλογερό κλίμα, και έτσι κινδυνεύουν οι εκπρόσωποι των Ζωδίων από τις αυτοκαταστροφικές ενέργειες τους. Και τέλος, μια ανθρώπινη σχέση μεταξύ Φωτιάς και Αέρα,  συνήθως κρατάει χρόνια.. εκτός εάν ο Αέρας φυσήξει δυνατά και σβήσει την Φωτιά.

Ο Χαρακτήρας τους γενικότερα:

_Ως Ζώδια της Φωτιάς: Στις σχέσεις τους έχουν ανάγκη το πάθος. Οι χλιαροί έρωτες γρήγορα τους απογοητεύουν. Γι αυτούς οι εκπλήξεις – οι αλλαγές και το ρίσκο είναι απαραίτητα στοιχεία μέσα στην σχέση τους. Όλα έχουν το έντονο χρώμα της φωτιάς, όπου κυριαρχεί το συναίσθημα. Το υλικό κόστος δεν τους τρομάζει εάν νιώθουν αισθηματική πληρότητα. Το λάθος με το σωστό.. είναι γι αυτούς λεπτές κόκκινες γραμμές που τις διαπερνούν δίχως πολύ σκέψη. Όντως σε αρκετές περιπτώσεις αποδεικνύονται τα μεγάλα τους πάθη αυτοκαταστροφικά.. αλλά για έναν περίεργο λόγο.. δεν το μετανιώνουν. Οπότε, εάν ένα Ζώδιο της Φωτιάς σας χωρίσει, θα επιστρέψει μόνο λόγω κάποιας υποχρέωσης, ή κάποιον άλλο σημαντικό εμπόδιο. Εάν η επιλογή είναι δική σας, όσο ακόμη είναι ερωτευμένο μαζί σας.. οι αντιδράσεις του είναι απρόβλεπτες και ακραίες. Σε αυτήν την περίπτωση βιώνει τον χωρισμό μαρτυρικά. Μέσα σε αυτό το διάστημα Ω’ Ναί.. υπάρχει περίπτωση επανασύνδεσης. Το ερώτημα είναι όμως, για πόσο χρονικό διάστημα θα σας δεχτεί πίσω !!.
Το αντίδοτο για τα Ζώδια της Φωτιάς σε κάθε περίπτωση λοιπόν.. είναι ένας νέος έρωτας. 

_Ειδικότερα ο ΛΕΩΝ ως Ζώδιο της Φωτιάς:

   Καθώς πάντα κάποιος πρέπει να εκτελεί καθήκοντα αρχηγού.. στις σχέσεις του θέλει να έχει τον πρώτο λόγο, ασχέτως εάν στο τέλος θα σας αφήσει να γίνει το δικό σας. Τον άνθρωπο που θα ερωτευτεί πρέπει για κάποιον λόγο να τον θαυμάζει.. και θα πρέπει να συνεχίζει να τον θαυμάζει ώστε να διατηρηθεί ο ερωτάς του. Στον έρωτα θέλει να είναι κυνηγός και όχι το θήραμα. Φλερτάρετε μαζί του διακριτικά και αφήστε σε εκείνον τα επόμενα βήματα. Έτσι νιώθει κυρίαρχος στην σχέση του και αρχηγός της οικογένειας. Αυτήν την αίσθηση την έχει ανάγκη για να νιώθει ολοκληρωμένος. Σίγουρα είναι χαριτωμένοι όταν παριστάνουν την γατούλα, αλλά σκορπούν τρόμο όταν δείχνουν νύχια και δόντια. Οπότε ξέρετε και πώς θα αντιδράσουν σε μια προδοσία.
Τι πρέπει να προσέξετε: Αφουγκράζονται τα πάντα κάθε ώρα και στιγμή και ας μην αντιδρούν. Περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να κάνουν την επίθεση τους. Μην περιμένετε να συγχωρήσει την προδοσία. Είναι πιο εύκολο να συγχωρήσει την απιστία.


Ο Λέων σχηματίζει Άξονα με τον Υδροχόο, και οι πλανήτες Κυβερνήτες τους είναι:

ΛΕΩΝ = το απόλυτο φώς, η πηγή Ζωής ο ΗΛΙΟΣ
ΥΔΡΟΧΟΟΣ = ο πλανήτης του πεπρωμένου ο ΚΡΟΝΟΣ, και ο βασικότερος ρυθμιστής του σύμπαντος ο ΟΥΡΑΝΟΣ

* * Αστρονομία και Μυθολογία:


    Ο Λέων (στα Λατινικά Leo), είναι ένας από τους Αστερισμός που σημειώθηκε στην αρχαιότητα  από τον Πτολεμαίο, και ένας από τους 88 επίσημους Αστερισμούς που θέσπισε η Διεθνής Αστρονομική Ένωση.
Ως Zωδιακός Aστερισμός ο Λέων, περιλαμβάνει πολλά φωτεινά άστρα και γαλαξίες. Εξ αυτών οι πιο διάσημοι είναι οι δίδυμοι Σπειροειδής Γαλαξίες. Επίσης, το λαμπρότερο αστέρι του είναι ο Βασιλικός (Regulus) που βρίσκεται στην θέση της καρδιάς του Λέοντα, και είχε ιδιαίτερη σημασία για τους αρχαίους αφού θεωρείτο βασιλικό άστρο. 

Οι αρχαίοι Έλληνες Αστρονόμοι ονόμασαν τον Αστερισμό Λέοντα, και τον συσχέτιζαν με τον μύθο του Λέοντος της Νεμέας, τον πρώτο άθλο του Ηρακλή. 

Σύμφωνα λοιπόν με την αρχαιοελληνική μυθολογία, ένα λιοντάρι με υπερφυσικό σκληρό δέρμα που δεν το διαπερνούσε κανένα όπλο και γι’ αυτό ήταν ανίκητο, ζούσε στην περιοχή της Νεμέας και σκόρπιζε τον φόβο. Υπάρχει η άποψη ότι έπεσε από την Σελήνη, και ήταν απόγονος του θεού Δία και της θεάς Σελήνη.

Το λιοντάρι αυτό το είχε εκθρέψει η Ήρα και το άφησε ελεύθερο στα δάση της Νεμέας. Εκεί προξενούσε μεγάλες καταστροφές και είχε ερημώσει όλη η περιοχή εξ αιτίας του. Την εποχή εκείνη βασίλευε στις Μυκήνες ο Ευρυσθέας ξάδερφος του Ηρακλή, ο οποίος φοβούμενος μην χάσει τον θρόνο του από το γενναίο ξάδερφο του, τον ανάγκασε να κάνει δώδεκα άθλους με το σκεπτικό ότι δεν θα επιζήσει.

Η θανάτωση του λιονταριού αυτού ήταν ο πρώτος άθλος του Ηρακλή, ο οποίος μην μπορώντας όντως να το πληγώσει θανάσιμα, τελικά το έπνιξε με τα ίδια του τα χέρια. Στην συνέχεια έγδαρε το τομάρι του χρησιμοποιώντας τα νύχια του λιονταριού, το οποίο (την λεοντή) φορούσε έκτοτε ως πανοπλία.
Το νεκρό σώμα του Λέοντος μεταφέρθηκε απ’ την θεά Σελήνη στον ουρανό, και έτσι σχηματίστηκε ο Αστερισμός του Λέοντα.  

Στα γραπτά του Οβίδιου, η ονομασία εμφανίζεται ως Herculeus Leo (το λιοντάρι του Ηρακλή) και Violentus LeoBacchi Sidus (δηλαδή Αστέρας του θεού Βάκχου), καθώς ο αρχαιοελληνικός θεός Βάκχος πάντα ταυτιζόταν με το ζώο αυτό. Την μορφή αυτή αποκτούσε συχνά ο θεός αυτός στις πολυάριθμες μεταμορφώσεις του, ενώ το δέρμα του λέοντα αποτελούσε συχνά το ένδυμα του.

Οι αρχαίοι Ινδοί Αστρονόμοι τον ονόμαζαν Asleha και Sinha, ενώ οι Ταμίλ Simham αλλά αργότερα, επηρεασμένοι από την Ελλάδα και τη Ρώμη, τον ονόμαζαν Leya ή Leyaya, από τη λέξη Leo, που ήταν η κοινή του λατινική ονομασία εκ του Eλληνικού Λέων.
Οι Πέρσες τον ονόμαζαν Ser ή Shir, οι Τούρκοι Artan, οι Σύριοι Aryo, οι Εβραίοι Arye και οι Βαβυλώνιοι Aru .. και μάλιστα, όλες οι ονομασίες αυτές σημαίνουν Λέοντας.


* * * * Αν θέλετε να ενημερωθείτε σχετικά με τους υπόλοιπους Ζωδιακούς Αστερισμούς, χρησιμοποιήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: 
*Αφιέρωμα στους Ζωδιακούς Αστερισμούς και στα 12 Ζώδια τους*


~ ~ Ο Ετήσιος Ζωδιακός Κύκλος: 


Δεν είναι τυχαίο που ο Ζωδιακός Κύκλος αρχίζει με τον Κριό, καθώς κατά την ίδια εποχή αρχίζει ο Νέος  Ηλιακός Χρόνος - Ετήσιος Ηλιακός Κύκλος. 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Συχνά γίνεται σύγχυση ανάμεσα στα Ζώδια και στους Αστερισμούς:
 
     Στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Οι Αστερισμοί είναι υπαρκτοί - υλικοί και εμφανείς στον ουρανό, τους οποίους μπορούμε την κατάλληλη εποχή, να τους δούμε και με γυμνό μάτι στον νυκτερινό ουρανό. 
Ενώ τα Ζώδια είναι άυλα - αόρατα, είναι οι 12 "ενεργειακές πύλες" για τους αστρολόγους, που συμβολίζουν τον ρόλο του ομώνυμου Αστερισμού, τον χαρακτήρα και την ενέργεια αυτού (την αύρα) που εκπέμπει. 
Βέβαια οι Αστερισμοί είναι πολλοί σε αριθμό στον ουράνιο θόλο, αλλά μόνο όσοι περικλείουν την Γή χαρακτηρίζονται Ζωδιακοί Αστερισμοί, και ο καθένας αντιστοιχεί σε έναν ολόκληρο μήνα.
Συγκεκριμένα:
Στην ετήσια φαινομενική κίνηση του Ήλιου γύρω από την Γή, ο Ήλιος περνάει διαδοχικά και από τους δώδεκα Ζωδιακούς Αστερισμούς, και χρειάζεται περίπου ένα μήνα για να διανύσει τον κάθε έναν από αυτούς. Έτσι, ανάλογα με την θέση του Ήλιου την στιγμή της γέννησης ενός ατόμου, το άτομο κατατάσσεται στον Ζωδιακό Αστερισμό που διανύει, συμβολίζοντας αναλόγως κι ένα απ’ τα παραπάνω στοιχεία της φύσης.
Για παράδειγμα, αν κάποιος γεννήθηκε τον Απρίλιο που ο Ήλιος βρίσκεται στον Αστερισμό του Κριού, τότε το άτομο ανήκει στον Αστερισμό του Κριού που φέρει το στοιχείο της φωτιάς.

Συνεπώς:
Άσχετα με την ημερομηνία των γενεθλίων μας, που σύμφωνα με αυτήν υπολογίζουμε σε ποιό Ζώδιο ανήκουμε από αστρολογικής πλευράς, ο κάθε Ζωδιακός Αστερισμός εκπροσωπεί έναν ολόκληρο μήνα.
Επομένως είναι φυσικό (ως παράδειγμα) .. έως 1η Απριλίου, οι Κριοί του Μαρτίου να επηρεάζονται απ’ τους Ιχθείς – έως 1η Μαΐου οι Ταύροι του Απριλίου απ’ τον Κριό .. και πάει λέγοντας. Που σημαίνει πως στην πραγματικότητα, τα Ζώδια του τελευταίου δεκαημέρου αντί να ψάχνουν για τον ωροσκόπο τους, αρκεί να μελετήσουν τον Ζωδιακό Αστερισμό του μήνα που έχουν γεννηθεί.
Δηλαδή:
Ο χαρακτήρας του Αστερισμού του Καρκίνου επικρατεί ολόκληρο τον μήνα Ιούλιο. Έτσι οι Λέοντες του Ιουλίου, έως να μπεί ο δικός τους ο μήνας ο Αύγουστος, θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους τις συμβουλές μου στις προβλέψεις μου του μηνός Ιουλίου. Τούτο διότι όλοι μας επηρεαζόμαστε από τον χαρακτήρα του Αστερισμού που εκπροσωπεί τον μήνα που διανύουμε. Επομένως, το ίδιο θα μας συμβεί στον μήνα του Λιονταριού όπως παραπάνω περιγράφω.

~ ~ Βάσει των Στοιχείων της Φύσης και του Κύκλου Ζωής:


Οι Ζωδιακοί Αστερισμοί χωρίζονται επίσης σε 4 κατηγορίες, που αντιπροσωπεύουν τα στοιχεία της φύσης και τις 4 εποχές του κύκλου ζωής. 


       Πράγματι .. ο κάθε Αστερισμός είναι ένας κρίκος της αλυσίδας όλων των φάσεων της ζωής μας, αλλά και ταυτόχρονα αντιπροσωπεύει και ένα κομμάτι του χαρακτήρα του κάθε ατόμου – ανθρώπου. Όλοι μας κρύβουμε μέσα μας και ένα «σκοτεινό κομμάτι του εαυτού μας», το οποίο θα εκδηλωθεί όταν προκύψει ανάγκη να υπερασπιστούμε την ζωή μας, ή να παλέψουμε για την επιβίωση μας. Όλοι μας έχουμε τις απρόβλεπτες αντιδράσεις μας. Και όλοι μας ανάλογα με την στιγμή, γινόμαστε ειλικρινείς ή υποκριτές – εκδηλωτικοί ή μυστικοπαθείς – συναισθηματικοί ή παγερά αδιάφοροι κ.λ.π – κ.λ.π.. με την διαφορά ότι κάθε Αστερισμός εκπέμπει πολύ πιο έντονα κάποια χαρακτηριστικά, που αυτά είναι αμυδρά στους υπόλοιπους Αστερισμούς.

Η εξέλιξη λοιπόν του ανθρώπινου είδους επάνω στην Γή, οφείλεται στην διαφορετικότητα που παρουσιάζουν τα Ζώδια, καθώς όλα μαζί συμπληρώνουν τα απαιτούμενα στοιχεία που καλλιεργούν την ικανότητα της ευρηματικότητας για τους τρόπους της επιβίωσης μας επάνω στην Γή, όπως και την απαιτούμενη μεταξύ μας έλξη, για να είναι εφικτή η συνύπαρξη μας.

Επομένως, όλοι μας κρύβουμε μέσα μας ένα Λιοντάρι. Ο ρόλος του Λέοντος είναι να ενδυναμώνει την θέληση της ψυχής μας. Και ως μεγαλόψυχος βασιλιάς του Ζωδιακού Κύκλου, μάς παρακινεί  να τολμήσουμε να διεκδικήσουμε στην ζωή την μερίδα του λέοντος !!.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ:
                   Δεν είναι τυχαίο που τα Ζώδια εκπροσωπούν τους μήνες του χρόνου. Μάλιστα σύμφωνα με την αρχαιοελληνική Αστρολογία, η οποία στηρίχθηκε στους υπαρκτούς Φυσικούς Κανόνες, κάθε ολόκληρος μήνας εκπροσωπείται από έναν Αστερισμό, του οποίου ο ρόλος είναι ανάλογος με την εποχή του χρόνου στην οποία ανήκει. 
Ο κάθε Αστερισμός (οίκος του ομώνυμου Ζωδίου) φωτογραφίζει ένα βασικό στάδιο της ζωής μας, απ’ την γέννηση μας έως το τέλος μας. Οπότε, αφού ο Ζωδιακός Κύκλος αρχίζει με την έναρξη του νέου Ηλιακού Κύκλου τον Απρίλιο (με τον μήνα του Κριού), δεν είναι δύσκολο να βρούμε τον ρόλο του δικό μας Αστερισμού μέσα στο Σύμπαν, καθώς ο κάθε Αστερισμός φωτογραφίζει ένα βασικό στάδιο της ζωής μας, απ’ την γέννηση μας έως το τέλος μας. 

Και συγκεκριμένα:

_Η Άνοιξη = συμβολίζει την αρχή μιας νέας πορείας, το πρώτο άνθος – το νεαρό της ηλικίας μας, όπου αρχίζουμε να προετοιμαζόμαστε για να πάρουμε την ζωή μας στα χέρια μας. Μας χαρακτηρίζει ο ενθουσιασμός για περιπέτεια, ονειροπόληση για πρωτόγνωρες εμπειρίες, αλλά και αναβλητικότητα.
_Το Καλοκαίρι = συμβολίζει την ωριμότητα που θα πρέπει πλέον να έχουμε αποκτήσει, ώστε να εκμεταλλευτούμε σωστά τα εφόδια που μας δίνονται. Μας χαρακτηρίζει η υπερβολή, η αίσθηση της υπεροχής, αλλά και ανυπομονησία.
_Το Φθινόπωρο = συμβολίζει το αποτέλεσμα των ενεργειών μας – επιλογών μας, όπου καλούμαστε να θερίσουμε ότι έχουμε σπείρει. Μας χαρακτηρίζει η σχολαστικότητα, ανάγκη για συντροφικότητα, αλλά και αμφιβολία.
_Και ο Χειμώνας = συμβολίζει την ανασκόπηση της πορείας μας – την ολοκλήρωση μας μαζί με την ανάπαυση της φύσης,  όπου έρχεται ο μεταφορικός Θάνατος, διότι μόνο μετά από ένα τέλος μπορεί να επέλθει Αναγέννηση. Μας χαρακτηρίζει η αίσθηση του ανικανοποίητου, η αυτοκριτική, αλλά και η γέννηση ελπίδας για μια Νέα Αρχή.

Έτσι συμβαίνει και ο κάθε Αστερισμός (πέραν των άλλων), αντιπροσωπεύει και ένα μέρος της κάθε εποχής, η οποία όπως περιγράφω ερμηνεύεται ως μία απ΄ τις φάσεις της ζωής μας, αλλά και ταυτόχρονα, ένα κομμάτι του χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου. Αυτό σημαίνει πως στον χαρακτήρα του κάθε διαφορετικού Ζωδίου (ανθρώπου που το αντιπροσωπεύει), υπάρχουν λίγο-πολύ όλες οι πλευρές και των υπολοίπων Ζωδίων.

Σύμφωνα με το Ετήσιο Ηλιακό Έτος, για το Β. Ημισφαίριο στην εποχή του Καλοκαιριού ανήκουν οι μήνες, Ιούλιος – Αύγουστος - Σεπτέμβριος:


* * Ο Αύγουστος του Λέοντος είναι πάντα ένας κομβικός μήνας του έτους για όλα τα Ζώδια:  

Ο Αστερισμός του Λέοντος αντιπροσωπεύει τον Αύγουστο, την καρδιά του Καλοκαιριού, που για όλους σημαίνει ότι:

Πρόκειται για φάση της ζωής μας όπου καρτερούμε και αγωνιούμε να δούμε τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας –  και όπου ευελπιστούμε να ανταμειφτούμε με την μερίδα του λέοντος. Παράλληλα όμως προβληματιζόμαστε διότι συλλογιζόμαστε μήπως κάτι μας έχει διαφύγει, ώστε όσο έχουμε ακόμη περιθώρια να προλάβουμε να το διορθώσουμε. 
Ωστόσο αυτή η καρτερικότητα, ενδέχεται να φέρει εκνευρισμό στα λιονταράκια και να επιτεθούν στο θήραμα τους (βεβιασμένα να θέλουν να πετύχουν τον στόχο τους) δίχως στρατηγική, και έτσι το “θήραμα” να τους ξεφύγει. Προσοχή λοιπόν στους λεονταρισμούς !!.

Έτσι, καθώς με τον Λέων ολοκληρώνεται ο κύκλος της ωριμότητας της ζωής μας, όλοι μας μέσα στον Αύγουστο λίγο - πολύ, αναζητάμε το δικό μας κομμάτι από την πίτα της αναγνώρισης και της ευημερίας !!

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως κάθε χρόνο στον Αύγουστο παρατηρούνται κι άλλα αξιόλογα Συμπαντικά Φαινόμενα. 

* * Οι Περσείδες και ο μύθος της Βροχής των Αστεριών !!

     Πρόκειται για την διασημότερη βροχή αστέρων που ονομάζονται Περσείδες. Ονομάζονται και “Δάκρυα του Αγίου Λαυρέντιου” (χριστιανού μεγαλομάρτυρα), τα οποία όταν τα βλέπεις να πέφτουν, μπορείς να κάνεις μια ευχή και να πραγματοποιηθεί. Επομένως, για το εκπληκτικό αυτό φαινόμενο ασφαλώς υπάρχει και ο σχετικός μύθος. 



~ Η Πανσέληνος του Αυγούστου: 

Στο 2023 θα έχουμε 2 Πανσελήνους στον Αύγουστο.. και συνοπτικά προσθέτω σε ποιά θέματα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή !!
 
      Σε κάθε περίπτωση η Πανσέληνος του Αυγούστου, μάς υπενθυμίζει ότι σύντομα πλησιάζει το τέλος της ξεγνοιασιάς του Καλοκαιριού, και τότε αντιλαμβανόμαστε τί θέλει να μας πεί ο μύθος, «ο τζίτζικας και το μυρμήγκι» !!  
 
Συνεπώς συνιστώ προσοχή στους λεονταρισμούς, που σημαίνει >> πράξτε αυτό που πρέπει, δίχως να καταναλώνεστε με λόγια και ανώφελους εντυπωσιασμούς !!.
Επίσης σε ό,τι αφορά τις συναισθηματικές σας υποθέσεις (ειδικότερα φέτος στον Αύγουστο), εάν δεν νιώθετε πως έχετε καλυφθεί "με την μερίδα του λέοντος".. μην δίνετε στους άλλους τα περιθώρια να απαιτούν από εσάς "τον σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη". Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις μην σας φοβίζει η απώλεια ενός έρωτα, διότι σύντομα θα έρθει στην ζωή σας ένας άλλος .. όπως το δεύτερο Ολόγεμο Φεγγάρι !! 

Επομένως όσον αφορά τον φετινό Αύγουστο, μετά την πρώτη Πανσέληνο προγραμματίστε να ολοκληρώσετε με ό,τι αφήσατε να περιμένει την δήθεν κατάλληλη στιγμή. Να θυμάστε πως δεν είναι λύση "να ρίχνουμε τα σκουπίδια κάτω απ' το χαλί".. διότι κοντεύει ο καιρός που θα σκοντάψουμε επάνω σε αυτά !! 
Μετά την δεύτερη Πανσέληνο δεν θα υπάρχει χρόνος να επαναφέρουμε ισορροπίες - να καλυπτόμαστε με δικαιολογίες - να αποφεύγουμε αντιπαραθέσεις - και γενικότερα να συνεχίζουμε να εθελοτυφλούμε προκειμένου να μην "ξεβολευτούμε" !! 

Κλείνοντας ανοιχτές υποθέσεις, ή αφήνοντας πίσω μας οτιδήποτε ροκανίζει τον πολύτιμο χρόνο μας όσο κι αν σήμερα δεν μάς αρέσει.. ο Σεπτέμβριος θά μάς αποδείξει ότι πράξαμε το σωστό.. ενώ μετά την Φθινοπωρινή Ισημερία (όπου αρχίζει το δεύτερο εξάμηνο του Ηλιακού Έτους) και μπαίνοντας στον Οκτώβριο, θα μάς δοθούν αρκετές νέες ευκαιρίες !!     
 
Επιπλέον, προτείνω να διαβάσετε το αναλυτικό άρθρο μου: 
* * * * * * * Οι μήνες και τα Ολόγεμα Φεγγάρια του Ηλιακού Έτους:

 

* * * Συνιστώ επίσης να διαβάσετε τις ετήσιες προβλέψεις μου σχετικά με την πορεία μας ως και τον Μάρτιο του έτους 2024 με συμβουλές μου για το κάθε Ζώδιο χωριστά, όπως και τα σημαντικότερα Πλανητικά Φαινόμενα με προβλέψεις έως και το 2040:
Ανοίξτε τον σύνδεσμο: 
https://psychologyastrology.blogspot.com/2021/01/2026.html



        Και τέλος διευκρινίζω επίσης ότι δεν ασκώ το επάγγελμα του αστρολόγου, παρότι δεν στερούμαι γνώσεων. Δεν είναι η κύρια ενασχόληση μου, οπότε έχω την επιλογή να δημοσιεύω τα σχετικά άρθρα μου σύμφωνα με όσα θεωρώ σημαντικά ή ενδιαφέροντα (κατά την κρίση μου), και σύμφωνα βεβαίως με την ευχέρεια του ελεύθερου χρόνου μου. 
Ωστόσο, πιστεύω ότι θα έχετε έναν αξιόπιστο οδηγό παρακολουθώντας τις εποχιακές μηνιαίες προβλέψεις μου, όπου εστιάζω στα αποτελέσματα των εξελίξεων, όπως αναμένονται στον κάθε επόμενο μήνα για τον κάθε Ζωδιακό Αστερισμό χωριστά. 


ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου