Ετικέτες

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση θέματος του ιστολογίου

Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

*Ο Δίας στον Σκορπιό από 10.10 2017 έως 8.11.2018*


Οι επιρροές του Δία από τον Σκορπιό, πρόσθετες προβλέψεις με συμβουλές μου και για όλα τα Ζώδια !!.  


Πριν όλων αγαπημένοι μου αναγνώστες, κρίνω απαραίτητο να σας αναλύσω το προφίλ του Πλανήτη Δία.
Η περίοδος της τροχιάς του Δία για να διανύσει τον Ζωδιακό Κύκλο, υπολογίζεται περίπου στα δώδεκα χρόνια. Ο Δίας δηλαδή παραμένει σε κάθε Ζώδιο κατά μέσο όρο ένα χρόνο, περιλαμβανομένης της ανάδρομης πορείας του, η οποία διαρκεί κατά προσέγγιση τέσσερις μήνες κάθε χρόνο. 

Ο Ανάδρομος Δίας είναι λάθος να μας τρομάζει, διότι κατά την εποχή εκείνη υποδηλώνει το πρόσωπο που σκέφτεται βαθιά, τον φιλόσοφο. Τότε είναι και η καταλληλότερη εποχή για να κάνουμε τις απογραφές μας, όπως «Τί είχαμε – Τί χάσαμε» και την ενδοσκόπηση μας. Κατόπιν αυτών, ο Δίας μας δίνει συνήθως μία ακόμη ευκαιρία.
Επίσης κατά την ίδια εποχή, οι προσπάθειες του ατόμου για να αναρριχηθεί ανταμείβονται πλήρως, αρκεί να μην του διαφεύγουν αυτά με τα οποία σχετίζεται ο Δίας, όπως αναλύω παρακάτω

Βέβαια, ανάλογα με τον χαρακτήρα του Αστερισμού όπου βρίσκεται ο Δίας, προσαρμόζει και τα διδάγματα του προς εμάς. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι, όλοι μας λαμβάνουμε τα ίδια “μηνύματα”, στα οποία ωστόσο, το κάθε Ζώδιο αντιδράει διαφορετικά (θετικά ή αρνητικά) – τα αξιοποιεί διαφορετικά – και τέλος θα κριθεί αναλόγως.

Οι αλλαγές των θέσεων, τόσο του Δία όσο και του Κρόνου, είναι γεγονός ότι δημιουργούν νέα σενάρια στις εξελίξεις, κάτω από διαφορετικές συνθήκες. Και για να έχουμε το καλύτερο για εμάς αποτέλεσμα, βεβαίως αλλάζουν και οι προϋποθέσεις. Αυτό όμως δεν συμβαίνει από την μία μέρα στην άλλη, δηλαδή με το πέρασμα των Πλανητών στον επόμενο Αστερισμό, αλλά σε βάθος χρόνου. Και ασφαλώς, χρήσιμο είναι να θυμόμαστε πάντα αυτό που είπε και ο Πλάτων:
«Οι θεοί, δεν είναι αυθαίρετοι διευθύνοντες της ζωής μας, στους οποίους πρέπει να έχουμε φόβο όπως λένε οι μύθοι, αλλά ουράνιες μορφές που επιβλέπουν τις υψηλότερες λειτουργίες του Σύμπαντος» !!.   

Ο Δίας όπως και ο Κρόνος, θεωρούνται οι πιο ισχυροί πλανήτες, που έχουν τη δύναμη να απορροφούν τα επικίνδυνα για την Γή διαστημικά αντικείμενα, ή ακόμη και να τα απωθούν έξω από το Ηλιακό μας Σύστημα. Μάλιστα ο Δίας είναι 320 φορές μεγαλύτερος από την Γή, και είναι ο 5ος μεγαλύτερος Πλανήτης του Ηλιακού μας Συστήματος. Γι’ αυτό άλλωστε είναι από τους Πλανήτες που έχουν πρωταγωνιστικούς ρόλους καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου.

Ως παράδειγμα αναφέρω ένα απ’ τα Φαινόμενα, που η είδηση του έκανε τον γύρο του κόσμου:
Ο Δίας λειτούργησε ως ασπίδα προστασίας για τον Πλανήτη μας, μπαίνοντας ανάμεσα στη Γή και έναν απειλητικό κομήτη. Και συγκεκριμένα αναφέρομαι στον κομήτη «Shoemaker Levy 9» που προσέκρουσε στο Πλανήτη Δία. Έπεσε στην επιφάνεια του Δία με τόση ορμή, που άνοιξε μία τρύπα ίση με τον Ειρηνικό Ωκεανό !!. 
Για την ακρίβεια δεν ήταν ένα κομμάτι, αλλά 21 θραύσματα αυτού του κομήτη, που έπεσαν πάνω στην επιφάνεια του Δία σε διάρκεια 6 ημερών. Οι επιστήμονες της ΝΑSA εκτιμούν πως εάν ο κομήτης δεν συναντούσε εμπόδιο στην πορεία του, το βέβαιο είναι ότι θα έπεφτε πάνω στη Γή, καθώς μάλιστα κινούνταν με ταχύτητα 60 χλμ. το δευτερόλεπτο !!. 
Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Δίας προκάλεσε μεγάλη έκπληξη στα δεδομένα της Αστρονομίας, καθώς ένα μήνα ενωρίτερα άλλαξε απρόβλεπτα την πορεία του !!.

* Ο Δίας εκφράζει το ψυχοδυναμικό πεδίο του ανθρώπου:

Όντως, ο Δίας είναι ο Πλανήτης που μέσω της ψυχοσύνθεσης μας, κινεί τα νήματα. Θεωρείται ο μεγάλος πνευματικός δάσκαλος του Ζωδιακού Κύκλου, που μας δίνεται σαν δώρο, σαν ευκολία. Δηλώνει ευημερία και φιλανθρωπία.
Ο Δίας σχετίζεται με την τιμιότητα, την γενναιοδωρία και την επιτυχία, όπως και με την υψηλότερη εκπαίδευση, φιλοσοφία, θεολογία και νομολογία. Γι’ αυτό άλλωστε, καθώς αντιπροσωπεύει την θρησκεία, τις ηθικές και πνευματικές αξίες.. δεν μπορούμε να περιμένουμε από τον Δία να ευνοήσει τις όποιες δόλιες προθέσεις και τους ανέντιμους στόχους. Εκεί, τον βρίσκουμε απέναντί μας. Κι αυτό που απεχθάνεται επίσης, είναι η λαιμαργία, η υπερβολή, η υπερτίμηση δυνάμεων (λεονταρισμοί).. με την κυριολεκτική αλλά και μεταφορική τους έννοια.

Σε όποιον Αστερισμό (Ζώδιο) και να βρίσκεται ο Δίας, πάντα ευνοεί την δημιουργική επέκταση μας, όπως και την διατήρηση των πνευματικών και φυσικών επιπέδων μας, χρησιμοποιώντας για τον σκοπό αυτόν τα θετικά στοιχεία που ασφαλώς διαθέτει ο κάθε Αστερισμός, ως κύρια χαρακτηριστικά του. Και έτσι, πάντα μα πάντα, μας δείχνει τον δρόμο για να εξελιχθούμε, όταν μάλιστα πρόκειται οι στόχοι μας να αυξήσουν το ηθικό και νοητικό μας επίπεδο.
Ακόμη. Ο Δίας έχει την τάση να υποστηρίζει την ευημερία ατόμων μετά το 40ο έτος της ηλικίας τους, κι αυτός είναι ένας απ’ τους λόγους που αρκετοί από εμάς στη μέση ηλικία μας στα ξαφνικά, ανακαλύπτουμε νέα ταλέντα μας και πρόσθετες ικανότητες μας.  

Πράγματι ο Δίας έχει την  τάση να οδεύει το άτομο προς την επιτυχία, γι’ αυτό εξάλλου δίνει αρκετές ευκαιρίες για τον σκοπό αυτόν, αρκεί το άτομο να τείνει προς ενδιαφέροντα που είναι δημιουργικά. Και τότε.. όχι μόνο το διαφυλάσσει, αλλά και προστατεύει την καλοπέραση του ατόμου. 


* * * Απαραίτητα, σύντομη ανακεφαλαίωση:


Οι επιρροές του Δία απ’ την Παρθένο:
Θα επαναλάβω ότι ο Δίας είναι ο Πλανήτης που μέσω της ψυχοσύνθεσης μας, κινεί τα νήματα. Από την θέση του στην Παρθένο, μας προσγείωσε μπροστά στον κίνδυνο που διατρέχουμε επιχειρώντας πρωτόγνωρες επιλογές, ή και αλλιώς, αναζητώντας λύσεις μπαίνοντας σε άγνωστα χωράφια.
Έφερε τα πράγματα έτσι, ώστε να μάθουμε να είμαστε πιο επιφυλακτικοί όταν ακούμε μεγάλα λόγια – πολλές υποσχέσεις. Επίσης μας έκανε πιο συντηρητικούς σε ότι αφορά οικονομικά ή περιουσιακά θέματα, διότι τα δεδομένα αλλάζουν εν ριπή οφθαλμού στην Ελλάδα. Αλλά μας έκανε και πιο ευαισθητοποιημένους σε ότι αφορά θέματα υγείας, καθώς ο Δίας έχει την γενική κυριαρχία στο αίμα, στην αρτηριακή κυκλοφορία, στο ηπατικό σύστημα και τους μηρούς.
Και τέλος ως πνευματικός μας δάσκαλος, μετά την αποχώρηση του απ’ την Παρθένο, προσπάθησε να συσπειρωθούμε τόσο ως οικογένεια όσο και ως λαός. Προσπάθησε επίσης να στρέψει την σκέψη μας προς ορθότερους τρόπους για να αξιοποιήσουμε ταλέντα μας - ενδιαφέροντα μας.

Οι επιρροές του Δία όσο βρισκόταν στον Ζυγό:
Ο Δίας στον Ζυγό για έναν περίπου χρόνο έως 10.10.2017, βρισκόταν στον οικείο χώρο του, το φυσικό του περιβάλλον. Εκεί ανακτά τις δυνάμεις του και δρά ισορροπημένα.
Στις προτεραιότητες του η Δικαίωση, καθώς «ουδέν κρυπτόν υπό τον Ήλιο». Σκοπός του να επισπεύσει την επίλυση υποθέσεων – θεμάτων που άνευ λόγου εκκρεμούν -  να ασκήσει πίεση για να κλείσουν ανοιχτοί λογαριασμοί (παντός τύπου) -  να εγείρει ζητήματα δικαιοσύνης όπως και διπλωματίας, και να αποκαλύψει συμφωνίες ή αθέμιτες συνεργασίες, που δεν είδαν το φως της δημοσιότητας. Να υπάρξουν διαμορφώσεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας μας, όπως και διάφορες συγχωνεύσεις (κομμάτων, οργανισμών, εταιριών, τραπεζών κ.ά).
Σε προσωπικό επίπεδο, επιδίωξε να γίνουμε πιο κοινωνικοί, πιο εξωστρεφείς, πιο ειλικρινείς. Να χειριζόμαστε τις υποθέσεις μας με λιγότερο εγωϊσμό και περισσότερη διπλωματία. Να μάθουμε να βάζουμε “νερό στο κρασί μας”, ώστε σχέσεις και συνεργασίες να ενισχυθούν. Επίσης ευνόησε τις επισημοποιήσεις σχέσεων, τις συμβιώσεις, τους γάμους, και σημειώθηκε αύξηση στις γεννήσεις παιδιών.  

Όλα τα παραπάνω, δεν σημαίνει ότι αλλάζουν απ’ την μία μέρα στην άλλη, επειδή ο Δίας εγκαταστάθηκε στον Σκορπιό.

Σύντομα θα δούμε σημαντικές εξελίξεις σε επίπεδο σχέσεων κρατών και στις παγκόσμιες συμμαχίες. Θα δούμε να κλονίζονται συνεργασίες και συμμαχίες, που “συντηρούνται” με το ψέμα – την υποκρισία. Προσωπικές σχέσεις που βουλιάζουν στην δυστυχία, διαλύονται οριστικά. Κι αν δεν το έχουμε εμπεδώσει ακόμα, θα διαπιστώσουμε πως είναι αναπόφευκτο, «ο καθένας μας να θερίζει ότι έχει σπείρει» !!.

Οι αντιδράσεις του Σκορπιού, με την άφιξη του Δία στον Αστερισμό του:

Ένα απ’ τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Αστερισμού του Σκορπιού, είναι η καχυποψία. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα υπόλοιπα Ζώδια δεν γίνονται καχύποπτα ανάλογα με την περίπτωση. Αλλά όπως αναλύω σε σχετικό άρθρο μου, ο κάθε Αστερισμός εκπέμπει κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά της ανθρώπινης φύσης μας. Αυτό έχει ως σκοπό να “δανειζόμαστε” από τους διαφορετικούς Αστερισμούς αυτά που μας χρειάζονται, ώστε να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στην οποιαδήποτε κατάσταση.

Επομένως ο Σκορπιός θα υποδεχθεί τον Δία με επιφυλακτικότητα και καχυποψία μετά από 12 χρόνια. Αυτό θα μας επηρεάσει όλους μας, με αποτέλεσμα έως το τέλος του 2017, οι αβεβαιότητες να φρενάρουν τις αποφάσεις μας. Σε κάποιες περιπτώσεις αυτό θα μας βγεί σε καλό, ενώ σε άλλες ενδέχεται να μας ξεφύγουν καλές ευκαιρίες. 
Με την μετακίνηση όμως του Κρόνου από τον Τοξότη στον Αιγόκερω.. το σκηνικό αλλάζει τελείως.

Κρόνος στον Αιγόκερω, στο Ζώδιο του οποίου είναι Κυβερνήτης,  από 21.12.2017 για περίπου τρία χρόνια: 
Θα επανέλθω βεβαίως αναλυτικότερα έως 21 Δεκεμβρίου.

Ωστόσο ο λόγος που το αναφέρω συνοπτικά, είναι διότι επιβάλλεται να λάβουμε υπόψη μας και την νέα θέση του Κρόνου, καθώς είναι ο Πλανήτης των περιορισμών, των ορίων, της πειθαρχίας, της οργάνωσης, αλλά και των προκλήσεων μέσω δυσκολιών. Είναι της άποψης ότι «τα αγαθά κόποις κτώνται»
Σε αντίθεση με τον Κρόνο, που μας φέρνει καρπούς μέσα απ’ την σκληρή δουλειά και αρκετές αναποδιές, ο Δίας είναι εκείνος που βάζει στο παιχνίδι και τον παράγοντα του τυχαίου και της σύμπτωσης. Ο Δίας ρίχνει την επιρροή του σε ζητήματα της αισθηματικής - προσωπικής μας ζωής, ενώ ο Κρόνος βγάζει μία εμμονή για χρήματα – δύναμη – εξουσία.    

Με ποιόν τρόπο θα μπορέσουμε να ισορροπήσουμε μεταξύ των παραπάνω ?! ..  έχετε τις συμβουλές μου στην επόμενη σχετική ανάρτηση μου. Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο και καλή σας ενημέρωση:


~ Πώς μάς επηρεάζει ο Αστερισμός του Σκορπιού:

      Πράγματι .. ο κάθε Αστερισμός είναι κι ένας κρίκος της αλυσίδας όλων των φάσεων της ζωής μας, αλλά και ταυτόχρονα αντιπροσωπεύει και ένα κομμάτι του χαρακτήρα του κάθε ατόμου – ανθρώπου. Όλοι μας κρύβουμε μέσα μας και ένα «σκοτεινό κομμάτι του εαυτού μας», το οποίο θα εκδηλωθεί όταν προκύψει ανάγκη να υπερασπιστούμε την ζωή μας, ή να παλέψουμε για την επιβίωση μας. Όλοι μας έχουμε τις απρόβλεπτες αντιδράσεις μας. Και όλοι μας ανάλογα με την στιγμή, γινόμαστε ειλικρινείς ή υποκριτές – εκδηλωτικοί ή μυστικοπαθείς – συναισθηματικοί ή παγερά αδιάφοροι κ.λ.π – κ.λ.π.. με την διαφορά ότι κάθε Αστερισμός εκπέμπει πολύ πιο έντονα κάποια χαρακτηριστικά, που αυτά είναι αμυδρά στους υπόλοιπους Αστερισμούς. 

Ο Σκορπιός είναι ο Αστερισμός που συμβολίζει την ακρότητα. Δηλαδή, το «όλα ή τίποτα» !!.
Από τα βαθύτερα ανομολόγητα ανθρώπινα πάθη μας, στις πιο έντονες και θορυβώδεις εκδηλώσεις των συναισθημάτων μας. Από την παγερή αδιαφορία, στην πιο ένθερμη μαχητικότητα. Από τον αυθορμητισμό, στην συμπεριφορά κατόπιν προμελετημένης στρατηγικής. Πολύ πιθανόν γι’ αυτό, όσοι ανήκουν στον Σκορπιό, ενώ έχουν μεγάλη γκάμα προτερημάτων, σε κάποιες περιπτώσεις χάνουν το μέτρο και έτσι προκαλούν το αντίθετο αποτέλεσμα. Ωστόσο μέσα από τα λάθη τους, γίνονται πιο δυνατοί.
Ένα μεγάλο προτέρημα του Σκορπιού, είναι ότι λειτουργεί μέσω της άριστης στρατηγικής του που μας υπενθυμίζει τον Δούρειο Ίππο, καθώς είναι της άποψης πως «εάν χάσουμε μια μάχη, δεν σημαίνει ότι χάσαμε τον πόλεμο» !!. 

Επιπλέον. Αντιπροσωπεύει το τέλος του Φθινοπώρου, που σημαίνει = Φάση της ζωής μας όπου το αποτέλεσμα δεν είναι ανατρέψιμο, και έτσι δεν έχουμε παρά να πορευτούμε με αυτό. Ωστόσο, εάν οι καρποί των προσπαθειών μας δεν είναι ικανοποιητικοί, έχουμε το χρονικό περιθώριο μέσα στο επόμενο διάστημα που ακολουθεί (τον Χειμώνα), να οργανωθούμε καλύτερα. Αντιπροσωπεύει δηλαδή την εποχή, που μέσα από τις εμπειρίες μας μπορούμε να γίνουμε πιο σοφοί και πιο διεκδικητικοί στο μέλλον.

Συνεπώς μετά όλα τα παραπάνω, μπορούμε να γνωρίζουμε (αν μητί άλλο να υποθέσουμε), πώς θα επηρεαστούμε από την νέα θέση του Δία, ειδικότερα έως και τέλη Νοεμβρίου του 2017.


* * * Δίας στον Σκορπιό γενικότερα:

Το δίδαγμα του Δία απ’ τον Σκορπιό είναι, «πριν πράξω σκέφτομαι, πριν αναλωθώ φεύγω» !!

Ιδιαίτερα καλή θέση, αφού μάλιστα βρίσκεται σε ζώδιο νερού που διαθέτει συναισθηματική αφθονία. Αυτή η θέση του Πλανήτη χαρίζει δύναμη θέλησης ψυχής, ικανότητα ως προς την διαχείριση των βαθύτερων αισθημάτων, και αναλυτική επιδεξιότητα. Το άτομο γίνεται ιδιαίτερα επίμονο, κι όταν πιστεύει πολύ σε κάτι, ο Δίας του δίνει τα εφόδια για να το πετύχει. Επίσης το άτομο αποκτά αναπτυγμένο ένστικτο για να αποφεύγει τις κακοτοπιές, αλλά ταυτόχρονα, αναγνωρίζει τα προηγούμενα λάθη του και αποφεύγει να τα επαναλάβει.  

Ο Δίας στον Σκορπιό γίνεται ιδιαιτέρως συναισθηματικός και ευαίσθητος, αλλά ταυτόχρονα διαθέτει και μεγάλη αυτοπεποίθηση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα “τα θύματα του έρωτα” να αποκτούν την απαιτούμενη δύναμη, ώστε να μπορούν να επιβάλλονται στους άλλους.

Ανοίγει μια νέα εποχή για σχέσεις που τρέφουν βαθιά εκτίμηση για την προσωπικότητας της άλλης πλευράς. Αυτές οι σχέσεις ευνοούνται να ανθίσουν, έχοντας την ευκαιρία να ξεκινήσουν νέα ζωή χτίζοντας επάνω σε υγιή θεμέλια. Επομένως ο Δίας προστάζει βαθιές συναισθηματικές σχέσεις, σχέσεις που βασίζονται στο μοίρασμα ανάμεσα σε δύο ανθρώπους, και όχι στην προσπάθεια να κλέψει ο ένας τα κομμάτια του άλλου.

Σημαντικό για το Δία απ’ αυτήν την θέση, είναι το θέμα του σεξ ως πράξη σωματικής ανάγκης. Που σημαίνει ότι σίγουρα θα δημιουργηθούν αρκετές σχέσεις, οι οποίες θα κουβαλούν μία έντονη σεξουαλική έλξη. Ωστόσο, εάν δεν υπάρχει και μία ικανοποιητική συναισθηματική ταύτιση κι απ’ τις δύο πλευρές, θα βαλτώσουν σύντομα.

Ασφαλώς δεν πρέπει να ξεχνάμε και την επιρροή του Κρόνου απ’ τον Αιγόκερω. Επομένως ο Δίας στοχεύει μεν στην αύξηση του πλούτου, ο οποίος όμως δεν αφορά μόνο τον υλικό τομέα, αλλά κυρίως ξεκινά από τον εσωτερικό μας κόσμο. Επίσης ταλέντα μας και διάφορες κλίσεις μας προς έναν τομέα, θα μπορούν να μεταμορφωθούν σε όπλα ευημερίας μας. Επάγγελμα, κοινωνική αναρρίχηση, καταξίωση κ.λ.π.

Μετά την Εαρινή Ισημερία έως την επόμενη Φθινοπωρινή Ισημερία (στο εξάμηνο), προβλέπεται αυτή η εποχή να είναι η εποχή της κάθαρσης. Κάθαρση που θα έχει την έννοια του τέλους μίας ζωής όπως την γνωρίζαμε ή όπως την είχαμε ονειρευτεί και σχεδιάσει.. εφόσον αποδειχθεί ότι τελικώς, “κτίζαμε παλάτια στην άμμο”.

Οι όψεις του Δία απ’ την θέση του στον Σκορπιό, γίνονται δυσαρμονικές, αυταρχικές και άκαμπτες για άτομα  που διακατέχονται από δεισιδαιμονίες – φανατισμούς – σαδιστικές τάσεις – ακραίες σεξουαλικές ορέξεις κ.λ.π. Το ίδιο ισχύει και για τους καταχραστές εξουσίας. Ως σκληρός τιμωρός και εκδικητικός θα λέγαμε από αυτή την θέση του, φτάνει στα άκρα. Λαμβάνοντας υπόψη μας και την θέση του Κρόνου, προβλέπεται να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας, απώλεια περιουσίας, κ.ά.


* * *  Τα Δώρα του Δία για όλα τα Ζώδια: 
Πρόσθετες συμβουλές μου, για την χρονική περίοδο έως τον Νοέμβριο του 2018: 


ΖΩΔΙΑ του ΝΕΡΟΥ:

Το διάστημα που ο Δίας ήταν στην Παρθένο, συμβούλεψα να μην περιμένετε την βάρκα που θα σας περάσει στην απέναντι όχθη, εφόσον μπορείτε να κολυμπήσετε ως εκεί. Μπαίνοντας ο Δίας στον Ζυγό, σας παρότρυνα να κολυμπήσετε στα βαθιά νερά για να φτάσετε στην απέναντι πλευρά, διότι μπορείτε, αρκεί να το πιστέψετε. Εάν όντως το τολμήσατε, με τον Δία στον Σκορπιό συνειδητοποιήστε το κατόρθωμα σας, και προχωρήστε. Δεν χρειάζεστε πλέον βάρκα.
Σας ευνοεί ιδιαιτέρως σε ότι έχει σχέση με την οικογένεια – προσωπικές και επαγγελματικές σχέσεις – την αναγνώριση σας.
Η συμβουλή μου ωστόσο είναι: Προσοχή στους πειρασμούς, την υπερκατανάλωση φαγητού ή ποτού. Μην υπερεκτιμάτε τις δυνάμεις μας, ρισκάροντας την υγεία σας.


ΖΩΔΙΑ της ΓΗΣ:

Το διάστημα που ο Δίας ήταν στην Παρθένο, συμβούλεψα να μετρήσετε καλά αυτά που σας χωρίζουν με το παρελθόν, με αυτά που σας ενώνουν. Και όταν πέρασε στον Ζυγό, πρότεινα να επανεξετάσετε προς τα πού γέρνει η ζυγαριά,  διότι προς τα εκεί θα ευδοκιμήσει και πάλι το έδαφος για σας. Εάν κατασταλάξατε, με τον Δία στον Σκορπιό  μην διστάζετε να τολμήσετε. Σίγουρα θα συλλέξετε πλουσιότερη σοδιά.. αισθηματικά και υλικά.
Σας ευνοεί ιδιαιτέρως σε ότι έχει σχέση με ταξίδια – εργασία – περιουσιακά στοιχειά και νομικά θέματα.
Η συμβουλή μου ωστόσο είναι: Προσοχή στα έξοδα και την υπεραισιοδοξία. Απλώνουμε τα πόδια ως εκεί που φτάνει το πάπλωμα, και δεν προσπερνάμε “τα ψιλά γράμματα”.  


ΖΩΔΙΑ της ΦΩΤΙΑΣ:

Το διάστημα που ο Δίας ήταν στην Παρθένο, συμβούλεψα να μην σκαλίζετε την στάχτη για να ανάψει φωτιά, και μην περιμένετε να ανάψετε φωτιά με χλωρά κλαδιά. Μπαίνοντας ο Δίας στον Ζυγό, τόνισα να αφήστε τον χρόνο να κάνει την δουλειά του, και σύντομα θα διαπιστώσετε πως τίποτα δεν έχει χαθεί. Και πράγματι, με τον Δία στον Σκορπιό, τα νωπά γίνονται ξερά, οπότε ήρθε ο καιρός να απολαύσετε την ζεστασιά που σας έχει λείψει.
Σας ευνοεί ιδιαιτέρως σε ότι αφορά την ψυχική υγεία, τις μετακομίσεις ή μετακινήσεις, νέες συνεργασίες και σπουδές.
Η συμβουλή μου ωστόσο είναι: Προσοχή στον ενθουσιασμό και την παρορμητική διαχείριση των συναισθημάτων. Δεν πιεζόμαστε, και δεν θυσιαζόμαστε για το τίποτα. 


ΖΩΔΙΑ του ΑΕΡΑ:

Το διάστημα που ο Δίας ήταν στην Παρθένο, συμβούλεψα να μην πάτε κόντρα στον άνεμο, διότι το μόνο που θα καταφέρετε, είναι να σας τσακίσει τα φτερά. Μπαίνοντας ο Δίας στον Ζυγό (σας τόνισα), ο Αίολος είναι με το μέρος σας, αφήστε τον να σας ταξιδέψει, αβίαστα και σταθερά με γνώμονα την λογική, σας πάει προς την σωστή κατεύθυνση. Επομένως, εάν δεν πήγατε κόντρα στον άνεμο, και ισορροπήσατε το συναίσθημα με την λογική.. με τον Δία στον Σκορπιό, αξιοποιήστε σωστά τις ευκαιρίες που θα σας δοθούν.    
Σας ευνοεί ιδιαιτέρως σε οτιδήποτε έχει σχέση με οικονομικά θέμα, τα κεκτημένα σας – δημόσιες σχέσεις – διεύρυνση γνώσεων – γεφύρωση αποστάσεων.   
Η συμβουλή μου ωστόσο είναι: Προσοχή στις υπερβολές και στις παχιές υποσχέσεις. Πολλές οι νέες γνωριμίες, ελάχιστοι οι φίλοι. Αποφύγετε διπλές συναισθηματικές σχέσεις.  


Προσοχή παρακαλώ:

* * * Όλα τα παραπάνω, τα οποία θα τα δούμε να ξεδιπλώνονται μπροστά μας σταδιακά, κρατήστε τα στο πίσω μέρος του μυαλού σας. Δεν ακυρώνουν τις ετήσιες προβλέψεις μου, ούτε βεβαίως του μηνός Οκτωβρίου και όσων άλλων ακολουθήσουν. Απλά θα λειτουργούν όπως το αλατοπίπερο, που θα νοστιμίζει τις δύσκολες ώρες μας. Αναπόφευκτα θα υπάρξουν και οι δύσκολες στιγμές. Ωστόσο για κάθε επόμενο μήνα θα δίνω τις συμβουλές μου στο κάθε Ζώδιο χωριστά, σχετικά με να τον τρόπο που μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε.


~ ~ ~  Και κλείνοντας προτείνω να διαβάσετε την ανάρτηση μου που αφορά επίσης όλα τα Ζώδια, για όλο το χρονικό διάστημα (υπόλοιπο εξάμηνο) έως να κλείσει ο Ετήσιος Ηλιακός Κύκλος με την έναρξη της Εαρινής Ισημερίας. 

*Φθινοπωρινή Ισημερία .. έναρξη της δεύτερης Εποχής*
Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο και ενημερωθείτε:



ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*


1 σχόλιο: