Ετικέτες

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση θέματος του ιστολογίου

Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

* *Εαρινή Ισημερία ~ έναρξη Νέου Ηλιακού Έτους .. νέου κύκλου ζωής !!



~ Το Ηλιακό Έτος αρχίζει με την Εαρινή Ισημερία, και τότε γιορτάζουμε επισήμως και την έναρξη της Ανοιξιάτικης εποχής:

~ Κατά την Εαρινή Ισημερία ο Ήλιος περνάει στον Αστερισμό του Κριού, και τότε επίσης αρχίζει ο νέος Ζωδιακός Κύκλος:

~ Ο νέος Ηλιακός Κύκλος έχει άμεση σχέση με την θέση μας στους Ζωδιακούς Αστερισμούς, και την σχέση του ανθρώπου με τα στοιχεία της φύσης: 


        Αγαπημένοι μου αναγνώστες φίλοι και φίλες μου, είναι αναμφισβήτητο ότι η Αστρονομία είναι επιστήμη, η οποία θεμελιώθηκε από τους αρχαίους προγόνους μας. Οι λόγοι που οι ερμηνείες παραπέμπουν στην Ελληνική Μυθολογία παρότι είναι αυτονόητοι, επιγραμματικά αναφέρω ότι μέσω αυτής αποκωδικοποιήθηκαν οι λειτουργίες του Σύμπαντος.  
Και όσο κι αν δεν θέλουν να το εμπεδώσουν ορισμένοι αυτό, σας ζητώ μόνο να σκεφτείτε ότι αιώνες ακόμη και μετά Χριστού, όποτε οι άνθρωποι δεν γνώριζαν πώς να εξηγήσουν κάποια συμβάντα, δημιουργούσαν μύθους και θρύλους για τα άγνωστα φαινόμενα. Όπως οι θρύλοι την Πανούκλας – της Χολέρας κ.λ.π.
Με την ίδια λογική, τόσο η Εαρινή Ισημερία όσο και η Φθινοπωρινή, είναι συνδεδεμένες με τον μύθο της Περσεφόνης. Όπως επίσης ο Αστερισμός του Κριού, σχετίζεται άμεσα με το Χρυσόμαλλο Δέρας και την Αργοναυτική Εκστρατεία.  
 
       Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που κατά την ίδια εποχή, σύμφωνα με τους κανόνες της φύσης, αρχίζει ο νέος ετήσιος Ηλιακός κύκλος *Ηλιακό Έτος*, και κατ' επέκταση ένας νέος κύκλος ζωής. Και μάλιστα, από αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι και αιώνες μετά Χριστού, η Εαρινή Ισημερία εορταζόταν φυσιολογικά ως έναρξη του Νέου Έτους !! 
 
Αλλά ακόμη και στις μέρες, παρότι έχει καθιερωθεί το νεότερο παγκόσμιο ημερολόγιο και κατόπιν αυτού η μετάπτωσης των Ισημερινών, στο Βόρειο Ημισφαίριο καλωσορίσαμε επισήμως την Άνοιξη μεταξύ 20 – 22 Μαρτίου.
 
Κυριολεκτικά αλλά και μεταφορικά επομένως, αρχίζει ένας νέος κύκλος ζωής. Στο παρόν άρθρο μου σας παρουσιάζω σφαιρικά την σπουδαιότητα της μέτρησης του χρόνου σύμφωνα με τον Ετήσιο Ηλιακό Κύκλο - Ηλιακό Έτος, σε σχέση με τα φυσικά στάδια της ζωής μας. Παράλληλα όμως όπως θα δείτε παρακάτω, ο ρόλος του κάθε Ζωδιακού Αστερισμού είναι να εκπροσωπεί έναν από τους 12 μήνες, που αντιστοιχεί σε μία από τις τέσσερις εποχές του χρόνου, αλλά και σε ένα από τα στοιχεία της φύσης.

      Ενημερώνω ότι ο τρόπος που παρουσιάζω την σχέση μας με το Σύμπαν είναι όντως ασυνήθιστος, διότι δεν είναι εμπορεύσιμος. Αλλά όσο κι αν φαίνονται ογκώδη τα κείμενα μου, αξίζει να αφιερώνετε λίγο από τον χρόνο σας για να τα διαβάζετε προσεκτικά. Η ουσία βρίσκεται στην κατανόηση της αλυσιδωτής αντίδρασης. Και καθώς κατ’ αυτόν τον τρόπο έχετε πάντα μια εμπεριστατωμένη ανάλυση των προβλέψεων μου, συνιστώ να διαβάζετε όλο το κείμενο και όχι επιλεκτικά μόνο ό,τι αφορά το δικό σας Ζώδιο !!

Διαβάστε περισσότερα >> 

ΠΡΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ:

Καθ’ όλη την διάρκεια του έτους δημοσιεύω συχνά άρθρα μου με ποικίλα θέματα, τα οποία προέρχονται συνήθως από το δεύτερο blog μου με τίτλο: Ψυχανάλυση - Ψυχοερεύνηση. Όμως σε ό,τι αφορά Πλανητικά Δρώμενα, περιορίζομαι σε 2 - 3 αναρτήσεις (προβλέψεις) μηνιαίως. 
Τούτο διότι δεν ασχολούμαι με την Αστρολογία επαγγελματικά, παρότι δεν στερούμαι γνώσεων και θα μπορούσα κάλλιστα. Και καθότι δεν είναι η κύρια ενασχόληση μου, έχω την επιλογή να μελετώ και να δημοσιεύω τα σχετικά άρθρα μου σύμφωνα με όσα θεωρώ σημαντικά να γνωρίζουμε (κατά την κρίση μου), και σύμφωνα βεβαίως με την ευχέρεια του ελεύθερου χρόνου μου. 

Βέβαια, ο τρόπος που παρουσιάζω την σχέση μας με το Σύμπαν είναι ασυνήθιστος και η μέθοδος μου άγνωστη για τους πολλούς, διότι δεν είναι εμπορεύσιμη όπως προαναφέρω. Είναι προφανές ότι ακολουθώ αρχαιοελληνικές σύνθετες μεθόδους, οι οποίες επί σειρά ετών αποδεικνύονται αλάνθαστες, διότι οι πολύωρες μελέτες μου απαιτούν πολύπλευρες διασταυρώσεις σε ό,τι αφορά τα φυσικά Φαινόμενα και την σχέση του ανθρώπου με το Σύμπαν. 
Επομένως, καθώς ο Ήλιος αρχίζει τον νέο ετήσιο κύκλο του τέλη Μαρτίου, αρχίζω και εγώ τον δικό μου ετήσιο κύκλο προβλέψεων με τον μήνα Απρίλιο.. και ολοκληρώνω με την επόμενη Εαρινή Ισημερία του μηνός Μαρτίου. 
Ωστόσο, επιβάλλεται να επανέρχομαι πάντα συνοπτικά σε προηγούμενα έτη, διότι, «εάν δεν 
επανεξετάσουμε το παρελθόν, δεν μπορούμε να έχουμε εικόνα για το πού θα φτάσουμε στο μέλλον» !!

     Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο κάθε Πλανήτης είναι κι ένα γρανάζι του Ηλιακού μας Συστήματος, που έχει τον δικό του ρόλο ως ρυθμιστής της λειτουργίας του. Και ο καθένας χωριστά, εκφράζει μία δύναμη ή μία αρχή, η οποία σε συνδυασμό με την θέση άλλων Κυριάρχων Πλανητών, επηρεάζει αναλόγως όλους τους Ζωδιακούς Αστερισμούς.

     Συνεπώς κλείνοντας τον πρόλογο θά 'θελα να συμπληρώσω ότι, ο Πάνσοφος Δημιουργός μας, δεν έπλασε μόνο τον Πλανήτη Γή και όσα βρίσκονται πάνω σ' αυτήν, αλλά έπλασε ολόκληρο το Ηλιακό Σύστημα ορίζοντας τους φυσικούς κανόνες, ασφαλώς για κάποιον αναγκαίο λόγο για την επιβίωση των ζωντανών οργανισμών. Είναι λοιπόν ασέβεια πρός Εκείνον να επικρίνουμε τους θεάρεστους σκοπούς Του, χαρακτηρίζοντας το ενδιαφέρον μας για την σχέση μας με την Φύση και το Σύμπαν ως αντιχριστιανικό !! 
Κι άλλωστε, δεν υπάρχει θρησκεία ανά τον Κόσμο που να μην αναφέρεται σε Υπερφυσικά Ουράνια Φαινόμενα, άλλοτε ως θεϊκή παρέμβαση - άλλοτε ως προειδοποίηση - ακόμη και ως τιμωρία μας !! 

Αναμφισβήτητα λοιπόν είναι άρρηκτες οι σχέσεις μας με την Φύση και το Σύμπαν όπως θα δείτε παρακάτω, καθότι είμαστε σπλάχνα της φύσης και έχουμε ενεργή θέση μέσα στο απέραντο σύμπαν !!.


~ Το Ηλιακό μας Σύστημα:
 

       Η Αστρονομία είναι επιστήμη, η οποία θεμελιώθηκε απ’ τους αρχαίους προγόνους μας, όταν αντιλήφθηκαν πως η θέση των Ολύμπιων θεών δεν ήταν κάπου επί της Γής, αλλά στους Ουρανούς. Απέδειξαν πως πρόκειται για Ουράνια Σώματα που λειτουργούν ως ρυθμιστές του Σύμπαντος.
Όλοι γνωρίζουμε τους Πλανήτες του Ηλιακού μας Συστήματος, οι οποίοι συντροφεύουν την Γή στο ακατάπαυστο ταξίδι της γύρω από τον Ήλιο. Οι βασικότεροι εξ αυτών, που θεωρούνται Ρυθμιστές του Σύμπαντος είναι: ο Δίας – ο Κρόνος – ο Ποσειδώνας - ο Ουρανός, και ο Πλούτωνας παρότι είναι Πλανήτης νάνος.. και ακολουθούν οι ισοδύναμοι που ονομάζονται "εξωτερικοί" ο Άρης – η Αφροδίτη – ο Ερμής, και ενώ όλοι οι παραπάνω θεωρούνται επίσης Κυβερνήτες των Αστερισμών, στους Κυβερνήτες συμπεριλαμβάνονται ο Ήλιος και η Σελήνη.  
 
Επομένως δεν είναι τυχαίο που η  Διεθνής Αστρονομική Ένωση (UAI), η οποία είναι η αρμόδια αρχή για την ονοματοδοσία των ουράνιων σωμάτων, υιοθέτησε της αρχαιοελληνικές ονομασίες και τους συμπαντικούς χαρακτηρισμούς, καθότι είναι φυσικό να δίνονται ερμηνείες στα Πλανητικά δρώμενα που φωτογραφίζουν την Ελληνική Μυθολογία.

* * Συνεπώς, η Ελληνική Μυθολογία είναι η αρχαιοελληνική ιστορία μας. Είναι ο κορμός όλων των Κοσμοθεωριών και ειδικότερα της Αστρονομίας. Είναι μια απύθμενη πηγή διδαγμάτων. Είναι ο αποκωδικοποιητής των συμπεριφορών του Σύμπαντος απέναντι μας. Είναι ο καθρέφτης που μέσα από αυτόν βλέπουμε στο μέλλον πώς συμβαίνει και ανακυκλωνόμαστε.


Η Εαρινή Ισημερία φέρνει την Άνοιξη κυριολεκτικά και μεταφορικά:


      Σύμφωνα με το νεότερο ημερολόγιο, το οποίο έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια μέτρηση του χρόνου, γιορτάζουμε ως πρώτη μέρα του νέου έτους την 1η Ιανουαρίου.
Ωστόσο, παρότι οι εποχές και οι ημερομηνίες έχουν μετακινηθεί γενικότερα, από Αστρονομικής πλευράς και σύμφωνα με τους Φυσικούς Κανόνες, ο νέος Ετήσιος Ηλιακός Κύκλος αρχίζει πάντα με την Εαρινή Ισημερία για το Βόρειο Ημισφαίριο, και γιορτάζεται ως επίσημη έναρξη της Άνοιξης. Και αντιθέτως, στο νότιο ημισφαίριο η ισημερία του Μαρτίου σηματοδοτεί την έναρξη του Φθινοπώρου. 

Επίσης έχετε υπόψη σας ότι ο Ήλιος μένει στον κάθε Ζωδιακό Αστερισμό για έναν ολόκληρο μήνα. Αυτό εξηγεί το γεγονός ότι σύμφωνα με το Ηλιακό Έτος, η έναρξη του Νέου Έτους εορτάζονταν ως Πρωτοχρονιά την 1η Απριλίου. 

Αυτό σημαίνει ότι, ενώ ο Ιανουάριος θεωρείται ο πρώτος μήνας του Νέου Έτους και ο δεύτερος του Χειμώνα για το Βόρειο Ημισφαίριο, στην ουσία είναι ο ένατος μήνας του Ηλιακού έτους, και ο πρώτος μήνας του Χειμώνα.

Επομένως, οι 3 τελευταίοι Χειμωνιάτικοι μήνες είναι, ο Ιανουάριος, ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος. Και τους εκπροσωπούν ο Αιγόκερως, ο Υδροχόος και οι Ιχθείς.
Φυσιολογικά λοιπόν, ο Αστερισμός του Κριού αντιπροσωπεύει τον πρώτο Ανοιξιάτικο μήνα, παρότι ο Μάρτιος έχει μεταφερθεί στην εποχή της Άνοιξης. 


* * Μετάβαση από τον θάνατο στην ζωή !!

     Η Εαρινή Ισημερία είναι μία από τις σπουδαιότερες γιορτές, καθώς συμβολίζει την αναγέννηση της φύσης – την έναρξη νέου κύκλου ζωής – νέων προσδοκιών. Πρόκειται για γιορτή της φύσης από αρχαιοτάτων χρόνων. Λογικό λοιπόν κατά την αρχαιότητα οι άνθρωποι να αποδίδουν μυθικές σημασίες στο φυσικό αυτό φαινόμενο. Και μάλιστα διαπιστώνουμε πως οι  μύθοι αναφέρονται στο τέλος μια οδυνηρής κατάστασης, ή στην μετάβαση απ’ τον θάνατο στην ζωή. Όπως ο αρχαιοελληνικός μύθος της Περσεφόνης.

* * Συνοπτικά ο μύθος της Περσεφόνης – σε σχέση με την Εαρινή και Φθινοπωρινή Ισημερία:


Σύμφωνα με τον αρχαιοελληνικό μύθο, ο θεός του κάτω κόσμου του Άδη, ο Πλούτωνας, απήγαγε την Περσεφόνη και την ανάγκασε να τον ακολουθήσει στον Άδη, επειδή την ερωτεύτηκε τρελά. 

Η Περσεφόνη όμως ήταν κόρη της θεάς Δήμητρας, θεά της γεωργίας - καρποφορίας κ.λ.π. και όταν η Δήμητρα το αντιλήφθηκε, την ζήτησε πίσω. Ο Πλούτωνας όμως αρνιόταν, και έτσι η Δήμητρα απευθύνθηκε στον θεό των θεών τον Δία. Προκειμένου επομένως να δοθεί μια δίκαιη λύση, συμφωνήθηκε να ανεβαίνει η Περσεφόνη έξι μήνες στον πάνω κόσμο με την έναρξη του Νέου Ηλιακού Κύκλου, και να κατεβαίνει τους επόμενους έξι στον κάτω.

Έτσι, τους μήνες που η Περσεφόνη ήταν στον πάνω κόσμο η θεά Δήμητρα χαιρόταν, γι’ αυτό και άνθιζε η πλάση και η Γή ευδοκιμούσε, με αποτέλεσμα να αρχίζει η καλοκαιρία. Ενώ τους άλλους μήνες που η Περσεφόνη επέστρεφε στον κάτω κόσμο, η θεά Δήμητρα θρηνούσε, και έτσι υπήρχε κακοκαιρία. Η φύση νεκρώνονταν !! 

Έκτοτε, στον Μάρτιο μετά την Εαρινή Ισημερία έχουμε την έναρξη της αναγέννησης της φύσης, και στον Σεπτέμβριο μετά Φθινοπωρινή Ισημερία, αρχίζει η ανάπαυση της φύσης.

     Επομένως βλέπουμε ότι ο συμβολισμός δεν άλλαξε ούτε στα χρόνια Του Χριστού. Και επειδή ασφαλώς Τα Θεία Πάθη Του ήταν εκούσια, προφανώς επιλέχθηκε η συγκεκριμένη εποχή για να αποδειχθεί η Θεϊκή Υπόσταση Του με την Ανάσταση Του – την μετάβαση από τον θάνατο στην ζωή !!.


~ Αστρονομία - Επιστήμη - Θρησκεία:


      Φίλοι μου, σημαντικές δεν είναι μόνο οι προσωπικές και εθνικές εορτές. Εξάλλου μπήκαν στην ζωή του ανθρώπου κατά την πορεία του επί της Γής. Με την ίδια λογική λοιπόν που γιορτάζουμε τις σημαντικές ημερομηνίες της ζωής μας (π.χ. γενέθλια), με την ίδια λογική υμνούμε τα φυσικά αγαθά που μας προσφέρει Εκείνος για να επιβιώσουμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι αλλαξοπιστούμε, ή ότι γινόμαστε ειδωλολάτρες. 

_ Την εαρινή ισημερία την εόρταζαν με ιδιαίτερες τιμές ο Χριστός μαζί με τους μαθητές του !!.

_ Η εαρινή ισημερία αργότερα έγινε η αφετηρία για τον υπολογισμό της εορτής του Πάσχα (της Κυριακή Της Ανάστασης Του), τόσο για τους Χριστιανούς, όσο και για τους Ιουδαίους. Και συγκεκριμένα, η πρώτη πανσέληνος αμέσως μετά την εαρινή ισημερία, θεωρείται η τελευταία πριν την μαρτυρική σταύρωση Του Ιησού Χριστού.

_ Η εαρινή ισημερία αποτελεί ως και σήμερα την αφετηρία του Περσικού ή αλλιώς Ιρανικού ημερολογίου, και συμπίπτει με την Πρωτοχρονιά για τους Ιρανούς και Ινδούς, αλλά και για πολλούς λαούς της Μέσης Ανατολής και Κεντρικής Ασίας. Επίσης, η επόμενη της εαρινής ισημερίας, είναι η πρώτη ημέρα του Ινδικού Εθνικού Ημερολογίου.

* * Αξίζει να σημειωθεί:

      Δεν είναι δύσκολο να κατανοήσουμε τον τρόπο σκέψεις των ανθρώπων σε παλαιότερες εποχές. Είναι αυτονόητοι οι λόγοι που άρχισαν να μετράνε τους μήνες σύμφωνα με την εμφάνιση του ολόγεμου φεγγαριού. Έτσι, τα πρώτα ημερολόγια ήταν τα λεγόμενα σεληνιακά ημερολόγια. Βέβαια τα Σεληνιακά Ημερολόγια διαφέρουν ως προς το ποιά θα είναι η πρώτη ημέρα του κάθε μήνα, όπως και πόσες οι ημέρες του κάθε μήνα, καθώς η Πανσέληνος δεν εμφανίζεται στις ίδιες ημερομηνίες.  

Ωστόσο, παρατηρώντας τον ήλιο σε σχέση με τις κλιματικές αλλαγές – την επίδραση του στην φύση – την χρονική διάρκεια από την ανατολή έως την δύση του κ.λ.π.. διαπίστωσαν ότι δύο φορές στον χρόνο η μέρα έχει ίσες ώρες με την νύχτα. Δηλαδή το Φαινόμενο της Ισημερία.

Επίσης παρατήρησαν ότι αυτό συνέβαινε αρχές της άνοιξης και του φθινοπώρου. Και καθώς έτσι ο χρόνος μοιράζεται στην μέση, για αρκετούς αιώνες οι άνθρωποι θεωρούσαν ότι έχουμε δύο εποχές μέσα στον ίδιο χρόνο.

Έτσι, από τα βάθη των αιώνων ακόμη, παρότι ο κάθε λαός – πολιτισμός ακολουθούσε το δικό του ημερολόγιο (τρόπο μέτρησης του χρόνου), ωστόσο γιορτάζονταν με ιδιαίτερες προετοιμασίες και χαρές από όλους τους λαούς σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, η Εαρινή Ισημερία και η Φθινοπωρινή, όπως και τα Ηλιοστάσια, Θερινό και Χειμερινό.. (δηλαδή η μεγαλύτερη και μικρότερη μέρα του χρόνου).  

Βέβαια οι γνώμες διίστανται σε ότι αφορά την ύπαρξη μας και την εξέλιξη μας επί της Γής, ειδικά σε ότι αφορά την θέση μας μέσα στο Σύμπαν. Αρκετοί επίσης, έχουν την εντύπωση πως δεν υπάρχουν σημεία επαφής μεταξύ της Αστρονομίας και των θρησκευτικών μας πεποιθήσεων. Νιώθουμε δηλαδή σαν να προδίδουμε την πίστη μας. 
Όντως όμως, τα πάντα είναι μια αλυσίδα πραγμάτων αλληλένδετα μεταξύ τους, αρκεί να τα εξετάσουμε σφαιρικά και κυρίως με την σωστή χρονική τους σειρά, σύμφωνα με τις γνώσεις και τις δυνατότητες που είχε στην διάθεση του ο άνθρωπος σήμερα. 
Και μάλιστα, εξετάζοντας με μια προσεκτική μάτια τα ιστορικά γεγονότα, διαπιστώνουμε την σπουδαιότητα που είχαν οι μελέτες των προγόνων μας σχετικά με το Σύμπαν και τα Φυσικά Φαινόμενα. Είναι επίσης απολύτως κατανοητοί οι λόγοι που δόξαζαν τον Ήλιο και την Σελήνη - που γιόρταζαν τις αλλαγές της φύσης - και που τιμούσαν ιδιαιτέρως την μάνα Γή (Γαία) για τα αγαθά που μας δίνει. Οι άνθρωποι είχαν συνειδητοποιήσει την υπεροχή τους σε σχέση με τους υπόλοιπους ζωντανούς οργανισμούς, γι’ αυτό και θεωρούσαν πως όφειλαν να εκδηλώνουν την ευγνωμοσύνη τους και τον σεβασμό τους τόσο προς τα φυσικά στοιχεία – όσο και προς τις όποιες δυνάμεις του Σύμπαντος. (Όλα αυτά, σε αντίθεση με τους ανθρώπους του σήμερα !!)

** Στο σημείο αυτό αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι:
    Ο πατέρας της ιατρικής ο Ιπποκράτης, και ο μεταγενέστερος μεγάλος γιατρός Γαληνός, αναφέρονται στις επιρροές που δεχόμαστε απ’ την κίνηση ορισμένων Αστεροειδών σωμάτων και Πλανητών, οι οποίες συμβάλλουν στην υγεία των ανθρώπων. Ο Δημόκριτος δε, παρότι δεν ήταν γιατρός, εκφέρει την ίδια άποψη σε δικές του θεωρίες.


* * Απαντήσεις στο ερώτημα >>Τα ουράνια σώματα καθορίζουν το μέλλον μας ?!



Οι αρχαίοι μας πρόγονοι, ήταν οι πρώτοι με διαφορά (απ’ όλους τους υπόλοιπους λαούς), που αντιλήφθηκαν ότι οι θεϊκές φιγούρες έχουν μυθικό χαρακτήρα. Και μάλιστα, όπως σωστά είπε και ο Πλάτων, «δεν πρέπει να τους έχουμε φόβο, δεν είναι αυθαίρετοι διευθύνοντες θεοί, αλλά πρέπει να τους έχουμε σεβασμό ως ρυθμιστές του Σύμπαντος».

Επίσης ο Πλάτωνας δίνει πολύ χαρακτηριστικές περιγραφές της πορείας της ψυχής, και όπως προκύπτει μέσα απ’ τα διδάγματα του, αναφερόταν συχνά στον Μοναδικό Αληθινό Θεό των Ζωντανών, όπως: «Θεός είναι αγάπη – ευσπλαχνία – κατανόηση – η πηγή της ζωής και τροφή του πνεύματος.. για όλα τα άσχημα και τα κακά θα πρέπει να αναζητήσουμε τους λόγους αλλού, καθώς ο Θεός μας έδωσε ελεύθερη βούληση».

Οι πρόγονοι μας λοιπόν, πατέρες όλων των επιστημών, γνώριζαν αυτό που εμείς σήμερα λέμε «κάρμα» (ξενόφερτη λέξη) και το ονόμαζαν «αντιπεπονθός»,  που σημαίνει ότι «οι πράξεις μου στην πορεία της ζωής μου δημιουργούν τα αποτελέσματα, είτε στην συνέχεια της πορείας μου, είτε σε άλλη ενσάρκωση μου».

Ο δε Πτολεμαίος (Αστρονόμος, Μαθηματικός και Γεωγράφος), θεωρούσε την μαντική Αστρολογία πιθανοκρατικό – συμβουλευτικό εργαλείο, αλλά όχι αλάνθαστο προσωπικό οδηγό. Ήταν της άποψης ότι «μπορούμε να μελετήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε, αλλά το αποτέλεσμα θα κριθεί από τις επιλογές μας». 

Ακόμη, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι λειτουργούμε ως Πομποί και Δέκτες. Και καθώς υπάρχει ο Νόμος της Έλξης, σημαίνει πως το “θαύμα” δεν συμβαίνει εάν δεν πιστέψουμε σε αυτό, δεν μπορούμε να το έλξουμε προς το μέρος μας. Και κατά τον ίδιο τρόπο, προκαλούμε να μας συμβεί αυτό που φοβόμαστε περισσότερο.

Θεωρία του Ασκληπιάδη (Βιθυνού), όπου έχουμε άπειρα ζωντανά παραδείγματα, τα οποία αποδεικνύουν την ορθότητα της θεωρίας του, «μόνοι μας προκαλούμε να μας συμβεί αυτό που φοβόμαστε περισσότερο» !!.  

* * Επομένως, για να αξιοποιήσουμε μια πρόβλεψη, έχοντας αυτήν ως έναν αξιόπιστο οδηγό για τα επόμενα βήματα μας, θα πρέπει να συμβιβαστούμε με την ιδέα ότι η ζωή μοιάζει με μπούμερανγκ. Ό,τι εκπέμπεις – ό,τι δίνεις, αργά ή γρήγορα κάνει τον κύκλο του και επιστρέφει σε εσένα !!.
  

Οι διαφορές των ημερολογίων.. και οι αλλαγές σε σχέση και με την μέτρηση του Ζωδιακού Κύκλου:

       Όπως προαναφέρω, ενώ οι διαφορές στον τρόπο μέτρησης του χρόνου μεταξύ διαφορετικών λαών ήταν μεγάλες, σε κάθε περίπτωση βασίζονταν στα φυσικά φαινόμενα. 

_ Ως παράδειγμα αναφέρω ότι, οι βασικοί Ζωδιακοί Αστερισμοί αρχικά ήταν ήταν 13 σε αριθμό, όσες και οι μεταβάσεις της Σελήνης από Αστερισμό σε Αστερισμό. Αναφέρομαι στους 13 Αστερισμούς εκτενέστερα σε άλλο άρθρο μου.
 
_ Το Αττικό ημερολόγιο είχε μόνο τρείς εποχές. Άνοιξη – Καλοκαίρι – Χειμώνα, και ο μήνας χωριζόταν σε δεκάδες και όχι σε εβδομάδες. Αυτός είναι και ο λόγος που ακόμη και σήμερα οι αστρολόγοι χωρίζουν το κάθε Ζώδιο σε πρώτο – δεύτερο και τρίτο δεκαήμερο.

_ Τις διαφορές του Εβραϊκού ημερολογίου με το σημερινό, έως και πολύ μετά τα χρόνια Του Χριστού, χρειάζονται ολόκληρη σελίδα για να τις απαριθμήσουμε. Αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος που αργότερα μας προέκυψαν πολλές ημεροχρονολογικές ασάφειες σχετικά με τον βίο Του Χριστού.
Οι Ιουδαίοι είχαν “κληρονομήσει” πολλά έθιμα από τον Αιγυπτιακό πολιτισμό. Αλλά παρότι ο Μωσαϊκός Νόμος απαγόρευε οποιαδήποτε ειδωλολατρική εκδήλωση (υποτίθεται), συνέχιζαν να γιορτάζουν την Εαρινή Ισημερία διότι συνέπεφτε με την απελευθέρωση τους από τους Αιγύπτιους. Ο εορτασμός τους αυτός ονομάστηκε Εβραϊκό Πάσχα, πολύ πριν την γέννηση Του Χριστού. (Θα επανέλθω την Μεγάλη Εβδομάδα με σχετικό άρθρο μου)  

_  Οι δε Ρωμαίοι, αντιμετώπιζαν θέματα με τις διαφορές των ημερολογίων των διαφορετικών λαών. Κατά την διάρκεια όμως της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, εντυπωσιάστηκαν από τον Αλεξανδρινό πολιτισμό, όπου ήδη ανθούσαν όλες οι επιστήμες από την εποχή του Μ. Αλεξάνδρου. Διδάχτηκαν την Ελληνική γλώσσα, και προσαρμόσανε σε μεγάλο βαθμό το ημερολόγιο τους στις μελέτες των Ελλήνων Αστρονόμων.

Δεν υπάρχουν σαφείς αναφορές πότε δημιουργήθηκε η ιδέα να καθιερωθεί ως ημερολογιακή αρχή της νέας χρονιάς μια συγκεκριμένη ημερομηνία, για όλους τους λαούς. Πιθανότατα να επιδιώχθηκε την εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Το βέβαιο είναι πως έως και τον 16ο αιώνα μ.Χ. καθώς η Εαρινή Ισημερία σηματοδοτεί την έναρξη του νέου κύκλου, επικράτησε σχεδόν σε όλη την Ευρώπη, ο εορτασμός της Πρωτοχρονιάς την 1η Απριλίου.
Ωστόσο, το 1582 μ.Χ. μετά την κατάργηση του Ιουλιανού Ημερολογίου, καθιερώθηκε σταδιακά παγκοσμίως, ο εορτασμός της Πρωτοχρονιάς την 1η Ιανουαρίου.

** Προηγουμένως όμως, στο 140 μ.Χ. είχε αναγνωριστεί από τον Πτολεμαίο  ότι η ημέρα της εαρινής ισημερίας συνέπιπτε με την έναρξη του Ζωδιακού Κύκλου. Δηλαδή ο Ηλιακός κύκλος αρχίζει με τον Κριό. Και επειδή, οι ημερομηνίες των Ζωδίων δεν συμβαδίζουν με την κάθε Πανσέληνο, έκτοτε οι Ζωδιακοί Αστερισμοί έχουν περιοριστεί στους 12 βασικούς (όσοι οι μήνες του χρόνου), και αργότερα οι ημερομηνίες των αλλαγών των Ζωδίων έχουν καθιερωθεί όπως τις γνωρίζουμε σήμερα.
Οι Αστρονομικές μελέτες του, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται όλοι οι Αστερισμοί, αναγνωρίστηκαν παγκοσμίως και έγιναν τα θεμέλια της σύγχρονης Αστρονομίας.


Τα τέσσερα Στοιχεία της Φύσης ως Ψυχικές Σφραγίδες: 

Δεν είναι τυχαίο που οι Ζωδιακοί Αστερισμοί (χωρίζονται σε ομάδες) φέρουν τα τέσσερα στοιχεία της φύσης. Νερό – Αέρας – Φωτιά – Γή !!.


Αξίζει να σημειωθεί ακόμη ότι ο Αριστοτέλης στον 4ο αιώνα π.Χ. έγραψε την πρώτη μελέτη στην ιστορία της ανθρωπότητας, όπου διατύπωσε την θεωρία του, >> .. ολόκληρος ο Γήινος κόσμος αποτελείται από τα τέσσερα στοιχεία: φωτιά, αέρα, νερό και γή. Αυτά μπορούν να μετασχηματισθούν το ένα στο άλλο, και το καθένα βρίσκεται κρυμμένο μέσα στα υπόλοιπα >>.

Οι απόψεις λοιπόν του Αριστοτέλη έγιναν η πρώτη προσπάθεια να ερμηνευτεί ο καιρός (μετεωρολογικά φαινόμενα), χωρίς την "βοήθεια" των υποτιθέμενων δαιμόνων ή και θεών. Κατ’ αυτόν τον τρόπο δηλαδή, απομυθοποίησε τις ως τότε ερμηνείες σχετικά με τις μεταβολές του καιρού.

     Οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν την ανθρώπινη ύπαρξη αναπόσπαστο κομμάτι της φύσης. Ήταν οι πρώτοι μελετητές μετα_φυσικών φαινομένων (υπερ_φυσικά ονομάζονται πλέον), όπως και παρατηρητές των πλανητικών φαινομένων. Παρατηρούσαν τα καιρικά και φυσικά φαινόμενα, πιθανολογώντας ότι τα Τέσσερα Στοιχεία αντιστοιχούν με άλλες μορφές ζωής.  


Και πράγματι,
η Πεντάκτινος των Πυθαγορείων με τα αλχημιστικά σύμβολα των φυσικών στοιχείων, συμβολίζει τα Τέσσερα Στοιχεία απ’ τα οποία δομείται ο αόρατος κι ο ορατός Κόσμος. Και στην κορυφή όλων βρίσκεται ο Αιθέρας, ο οποίος αποτελεί την Πεμπτουσία της ύπαρξης, που κυριαρχεί πάνω στα υπόλοιπα στοιχεία.

Την Πεντάλφα, την συναντάμε αρχικά ως σύμβολο της Πυθαγόρειας φιλοσοφίας, σε σχέση με την τελειότητα του ανθρώπου και του Θεού Εντός και της Αιωνιότητας.

Κατά τον Πυθαγόρα ο αριθμός πέντε (5) είναι ο αριθμός του ανθρώπου και της Ψυχής.
Κάθε άκρη της Πεντάλφας σχετίζεται με ένα στοιχείο, που δίνει ζωή στον άνθρωπο αλλά και που το δημιουργεί ο άνθρωπος:

Γή = υλικό μέρος, σάρκα, οστά, όργανα και στοιχεία (ασβέστιο, σίδηρος, μαγνήσιο κ.λ.π).  

Νερό = σωματικά υγρά, και μάλιστα κατά 70-80% αποτελούμαστε από νερό.

Φωτιά = εσωτερική ενέργεια, θερμοκρασία, κυκλοφοριακό, κύτταρα κ.λ.π.

Αέρας = ανάσα, οξυγόνο.  

Το πέμπτο άκρο που τείνει προς τα πάνω, συμβολίζει την Ψυχή και το Θείο.

~ ~ Η πεντάλφα λοιπόν, είναι ένα δυνατό σύμβολο, ένα σύμβολο ενέργειας και δυνάμεων, αλλά δυστυχώς πολύ παρεξηγημένο και κακοποιημένο από διάφορους κύκλους, επειδή ξέπεσε σε μιαρά χέρια και "μετατράπηκε" σε "εργαλείο" υποτιθέμενων δαιμονικών δυνάμεων !! ΕΛΕΟΣ  


Και πράγματι, καθώς ο άνθρωπος φέρει μέσα του και τα τέσσερα συστατικά της φύσης, αλλά και την ζωτική δύναμη της δημιουργίας (οι Κινέζοι μεταγενέστερα το ονόμασαν τσι), μπορεί να στηριχθεί η θεωρία ότι, «οι κινήσεις των τεσσάρων στοιχείων μονάχα με τη δύναμη της θέλησης, είναι αληθινές». 
Όπως δηλαδή η πυροκίνηση και η τηλεκίνηση, που είναι απ’ τα πιο γνωστά φαινόμενα που έχουν παρατηρηθεί.

       Συνεπώς καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι είναι άρρηκτες οι σχέσεις του Ανθρώπου με το Σύμπαν και την Φύση, καθώς μάλιστα ο άνθρωπος, όντως έλκει τα στοιχεία απ’ τα οποία είναι φτιαγμένος !!.  


* * Μια διαφορετική προσέγγιση στον ρόλο των Αστερισμών: 

Ο Πτολεμαίος παρέμεινε επίσης κάθετος στην άποψη του, την οποία πρωτοεξέφρασε ο  Μέτων (5ο αιώνα π.Χ) και βρήκε σύμφωνο και τον Πλάτωνα, η οποία στο περίπου είχε ως εξής:
«Κάθε Αστερισμός κι ένα κομμάτι του ανθρώπινου χαρακτήρα. Ο άνθρωπος όμως δεν μένει με αυτό που γεννιέται. Έως να κάνει τον κύκλο του, ανακαλύπτει όλους τους χαρακτήρες μέσα του».

Συχνά γίνεται σύγχυση ανάμεσα στα Ζώδια και στους Ζωδιακούς Αστερισμούς:

Στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Οι Αστερισμοί είναι υπαρκτοί - υλικοί και εμφανείς στον ουρανό, τους οποίους μπορούμε την κατάλληλη εποχή, να τους δούμε με γυμνό μάτι στον νυκτερινό ουρανό. 
Βέβαια οι Αστερισμοί είναι πολλοί σε αριθμό στον ουράνιο θόλο, αλλά μόνο όσοι περικλείουν την Γή χαρακτηρίζονται Ζωδιακοί, και ο καθένας αντιστοιχεί σε έναν μήνα, καθώς ο Ήλιος περνάει διαδοχικά από αυτούς ανά μήνα.  
Συνεπώς τα Ζώδια είναι άυλα και αόρατα, είναι οι 12 "ενεργειακές πύλες" που συμβολίζει τον ρόλο του ομώνυμου Αστερισμού που περιβάλλει την Γή. 
Δηλαδή:
Στην ετήσια φαινομενική κίνηση του Ήλιου γύρω από την Γή, ο Ήλιος περνάει διαδοχικά και από τους δώδεκα Ζωδιακούς Αστερισμούς, και χρειάζεται περίπου ένα μήνα για να διανύσει κάθε έναν από αυτούς. Ανάλογα με την θέση του Ήλιου την στιγμή της γέννησης ενός ατόμου, το άτομο κατατάσσεται σε ένα Ζωδιακό Αστερισμό.
Για παράδειγμα, αν κάποιος γεννήθηκε τον Οκτώβρη, που ο Ήλιος βρίσκεται στον Αστερισμό του Ζυγού, τότε το άτομο ανήκει στον Ζυγό.
Έτσι, ενώ ο Ζωδιακός Κύκλος αρχίζει με τον Κριό στις 21 Μαρτίου, ωστόσο, ο κάθε μήνας εκπροσωπείται από τον δικό του Αστερισμό. Δηλαδή, ο Κριός εκπροσωπεί ολόκληρο τον Απρίλιο.


~ ~ Ο άνθρωπος ως πλάσμα της Φύσης, βιώνει όλα τα στάδια των φυσικών αλλαγών των εποχών: 


Επομένως και σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, καθώς ο Ετήσιος Ηλιακός Κύκλος χωρίζει τον Αστρικό Κύκλο σε τέσσερις εποχές, συμβαίνει μέσω των αλλαγών της φύσης να βιώνουμε τα τέσσερα διαφορετικά στάδια της ζωής μας. 

~ ~ Και συγκεκριμένα

_Η Άνοιξη = συμβολίζει την αρχή μιας νέας πορείας, το πρώτο άνθος – το νεαρό της ηλικίας μας, όπου αρχίζουμε να προετοιμαζόμαστε για να πάρουμε την ζωή μας στα χέρια μας. Άλλες φορές δειλιάζουμε να σταθούμε μόνοι μας στα πόδια μας, και άλλες φορές πεισμώνουμε και το επιχειρούμε με κάθε τίμημα. Μας χαρακτηρίζει ο ενθουσιασμός για περιπέτεια, η ονειροπόληση, η αναζήτηση για πρωτόγνωρες εμπειρίες, αλλά και η αναβλητικότητα. Το βέβαιο είναι ότι θα κάνουμε λάθη.. όμως μόνο τότε στην πορεία γινόμαστε πιο σοφοί και πιο δυνατοί. 

 _Το Καλοκαίρι = συμβολίζει την ωριμότητα που θα πρέπει πλέον να έχουμε αποκτήσει, ώστε να εκμεταλλευτούμε σωστά τα εφόδια που μας δίνονται. Ωστόσο καθώς βρισκόμαστε στο στάδιο που ο έρωτας πρωταγωνιστεί στην ζωή μας, δυσκολευόμαστε να ισορροπήσουμε τα Θέλω μας με τα Πρέπει. Μας χαρακτηρίζει η υπερβολή, η αίσθηση της υπεροχής, αλλά και η ανυπομονησία. Άλλοτε θαυμάζουμε το μυρμήγκι, κι άλλοτε ζηλεύουμε τον τζίτζικα. Οι πρωτόγνωροι πόθοι, μας βάζουν σε περιπέτειες.. ωστόσο το δίδαγμα είναι πως εάν δεν πέσεις στα βαθιά - δεν θα μάθεις να κολυμπάς. 

_Το Φθινόπωρο = συμβολίζει το αποτέλεσμα των ενεργειών μας – επιλογών μας, όπου καλούμαστε να θερίσουμε ότι έχουμε σπείρει. Βρισκόμαστε στην φάση που θέλοντας και μη κάνουμε τους απολογισμούς μας. Άλλοτε βαραίνουν στο ζύγι αυτά που δεν τολμήσαμε, και τότε μετανιώνουμε - κι άλλοτε γέρνει η πλάστιγγα προς τα σίγουρα, και δοξάζουμε Τον Θεό που καταφέραμε έστω τα βασικότερα. Μας χαρακτηρίζει η σχολαστικότητα, η ανάγκη για συντροφικότητα, αλλά και η αμφιβολία. Ωστόσο μέσα απ’ τις αμφιταλαντεύσεις, αποκτούμε ορθότερη κρίση.

_Και ο Χειμώνας = συμβολίζει την ανασκόπηση της πορείας μας – την ολοκλήρωση μας μαζί με την ανάπαυση της φύσης,  όπου έρχεται ο μεταφορικός Θάνατος. Είναι η φάση της ζωής μας που ενώ νιώθουμε θλίψη που δεν μπορούμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω και να αλλάξουμε τα πράγματα, τελικώς συμβιβαζόμαστε με τα δεδομένα. Μας χαρακτηρίζει η αίσθηση του ανικανοποίητου, η αυτοκριτική μας γονατίζει. Αλλά μόλις αποφασίσουμε να κλείσουμε ένα παλιό κεφάλαιο της ζωής μας, τότε νιώθουμε ότι μπαίνουμε στην επόμενη φάση όπου νιώθουμε ευλογημένοι, καθώς μας δόθηκε – μας δίνεται μία νέα ευκαιρία. Αρχίζει να μυρίζει Άνοιξη, και τότε συνειδητοποιούμε πως μόνο μετά από ένα Τέλος μπορεί να επέλθει Αναγέννηση !!.

     Έτσι συμβαίνει και ο κάθε Αστερισμός (πέραν των άλλων), αντιπροσωπεύει και ένα μέρος της κάθε εποχής, η οποία όπως περιγράφω ερμηνεύεται ως μία απ΄ τις φάσεις της ζωής μας, αλλά και ταυτόχρονα, ένα κομμάτι του χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου. Αυτό σημαίνει πως στον χαρακτήρα του κάθε διαφορετικού Ζωδίου (ανθρώπου που το αντιπροσωπεύει), υπάρχουν λίγο-πολύ όλες οι πλευρές και των υπολοίπων Ζωδίων.

Δηλαδή: Όλοι μας κρύβουμε μέσα μας κι ένα «άγνωστο ή μυστικό κομμάτι του εαυτού μας» το οποίο θα εκδηλωθεί ενστικτωδώς όταν προκύψει ανάγκη να υπερασπιστούμε την ζωή μας, ή να παλέψουμε για την επιβίωση μας. Συγκεκριμένα, όλοι μας και ανάλογα την στιγμή  γινόμαστε (π.χ.) ειλικρινείς ή υποκριτές – εκδηλωτικοί ή μυστικοπαθείς – συναισθηματικοί ή παγερά αδιάφοροι κ.λ.π.. με την διαφορά ότι κάθε Αστερισμός εκπέμπει πιο έντονα κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τα οποία είναι αμυδρά στους υπόλοιπους Αστερισμούς. Η διαφορετικότητα προφανώς είναι απαραίτητο στοιχείο, ώστε να αλληλοσυμπληρώνονται οι Χαρακτήρες των Αστερισμών, με σκοπό να μπορεί να υπάρχει εξέλιξη μέσα απ’ την συνύπαρξη μας.

** Στο σημείο αυτό αξίζει επίσης να προστεθεί ότι:
    Ο πατέρας της ιατρικής ο Ιπποκράτης, και ο μεταγενέστερος μεγάλος γιατρός Γαληνός,
αναφέρονται στις επιρροές που δεχόμαστε απ’ την κίνηση ορισμένων Αστεροειδών σωμάτων και Πλανητών, οι οποίες συμβάλλουν στην υγεία των ανθρώπων. Ο Δημόκριτος δε, παρότι δεν ήταν γιατρός, εκφέρει την ίδια άποψη σε δικές του θεωρίες.


Τελικά:
                    Δεν μπορούμε να έχουμε απαντήσεις για τα πάντα. Μοναδικός Παντογνώστης είναι ο Θεός, Δημιουργός των πάντων. Είναι ασύλληπτη για τον ανθρώπινο νού η Παντοδυναμία Του !!.  
Γι’ αυτό θεωρώ πως είναι υπεραρκετό να μείνουμε στο γεγονός πως ο Δημιουργός μας, που αναμφισβήτητα όλα εν σοφία εποίησε, υπάρχει λόγος που φρόντισε η κάθε εποχή του χρόνου να μας προσφέρει τα εφόδια που χρειαζόμαστε για την εξέλιξη μας επί της Γής.
Επιπλέον, το βέβαιο είναι ότι ο Θεός μας έδωσε ελεύθερη βούληση, και επομένως έχουμε το δικαίωμα των επιλογών μας. Καθώς επίσης όμως μας προίκισε με Νοημοσύνη, ασφαλώς είμαστε και υπόλογοι των πράξεων μας. Ωστόσο το Σύμπαν που πάντα τάσσεται υπέρ μας, μας προειδοποιεί για το αποτέλεσμα των επιλογών μας.  

* * Συνεπώς, μέθοδος πρόβλεψης των προσωπικών αποφάσεων μας και επιλογών μας σε βάθος χρόνου, δεν υπάρχει. Αυτό όμως που όντως προβλέπεται, είναι το αποτέλεσμα των επιλογών μας - ενεργειών μας. Περί αυτών λοιπόν "μιλούσε" η εκάστοτε Πυθία, γι' αυτό άλλωστε οι Χρησμοί ακούγονταν διφορούμενοι  !!


Πάγιες συμβουλές μου για όλους τους εκπροσώπους Ζωδιακών Αστερισμών:
 

_Αποφύγετε αδιέξοδες καταστάσεις, κι ακόμη περισσότερο αμφίβολες αισθηματικές σχέσεις.
_Αποφύγετε την όποια υπερβολή και στρώστε τα πλάνα σας μέσα στο γνωστικό σας πεδίο, ή βάλτε μελλοντικούς στόχους μέχρι εκεί που θα έχετε οπτική επαφή με τον στόχο.
_Να σκέφτεστε όλες τις εκδοχές πριν πάρετε μια απόφαση, και ακόμη περισσότερο αυτές που ενδέχεται να έχουν δυσάρεστες εξελίξεις.
_Να σκέφτεστε τί αντίκτυπο θα έχουν οι πράξεις σας, τόσο στο στενό - όσο και στο κοινωνικό σας περιβάλλον, διότι θα χρειαστείτε σωστούς ανθρώπους δίπλα σας.
_Βγάλτε από την ζωή σας τοξικούς ανθρώπους όσο κι αν σας είναι αβάσταχτη η απουσία τους. Δώστε σημασία στις δικές σας προτεραιότητες και μεριμνήστε για θέματα υγείας σας.
_Βγάλτε από τις σκέψεις σας το αγκάθι της αμφιβολίας, ο φόβος μάς ωθεί να δημιουργούμε από μόνοι μας ανεπιθύμητα αποτελέσματα.  
Και τέλος .. αγαπήστε τον εαυτό σας περισσότερο από κάθε άλλον, διότι με αυτόν θα πορευτείτε μια ολόκληρη ζωή. Όλοι οι άλλοι, ενδέχεται να σας έχουν γυρίσει την πλάτη !!. 



~ ~ Ενημερώνω ότι έχω ήδη δημοσιεύσει αφιέρωμα μου στον μήνα Απρίλιο που το εκπροσωπεί ο Κριός. 

Δείτε πώς επηρεάζει ο Απρίλιος του 2023 όλους τους Ζωδιακούς Αστερισμούς .. καθώς μάλιστα ο Δίας βρίσκεται στον Κριό, του οποίου Κυβερνήτης είναι ο Άρης !!
Ανοίξτε τον σύνδεσμο: 



ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων – Ψυχαναλύτρια - Ψυχοερευνήτρια*


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου