Ετικέτες

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση θέματος του ιστολογίου

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

* *Ο Απρίλιος μήνας με προβλέψεις και αφιέρωμα στον Κριό που τον εκπροσωπεί:

Συμβολικός ο πρώτος μήνας του Νέου Ηλιακού Έτους .. δείτε πώς επηρεάζει όλους τους Ζωδιακούς Αστερισμούς !!


Η Εαρινή Ισημερία σηματοδοτεί την έναρξη του Νέου Ετήσιου Ηλιακού Κύκλου, ο οποίος αρχίζει με τον μήνα Απρίλιο:

Τον μήνα Απρίλιο τον εκπροσωπεί ο Αστερισμός του Κριού, που συνδέεται με τον μύθο του Κριαριού με το Χρυσόμαλλο Δέρας .. 
όπως όμως και με την Αργοναυτική Εκστρατεία του Ιάσωνα:  


ΠΡΟΛΟΓΟΣ - ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ:

      Ο Άρης είναι Κυβερνήτης του Κριού, και μένει σε κάθε Ζωδιακό Αστερισμό περίπου 5 εβδομάδες. Για το έτος 2024, από τις 23 Μαρτίου ως τις 30 Απριλίου θα διανύει τους Ιχθύες. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να υπολογίσετε πότε θα βρίσκεται στον δικό σας Αστερισμό.

Ο Άρης, γνωστός ως κόκκινος Πλανήτης, είναι παρεξηγημένος διότι θεωρείται φιλοπόλεμος (θεός του πολέμου σύμφωνα με την μυθολογία), ωστόσο για όσο διάστημα θα βρίσκεται στους ονειροπόλους Ιχθύες, όπου συνεχίζει ο Κυβερνήτης τους ο Ποσειδώνας να «ταράζει τα νερά».. τίποτα θα δεν είναι όπως φαίνεται. Υπάρχει ήδη μια σύγχυση μεταξύ εφικτού και ανέφικτού, και ως τέλη Απριλίου διακυμαίνονται τα συναισθήματα, απ’ το ένα άκρο στο άλλο !!    
 
Στις 1 Μαΐου περνάει στον Κριό, και μέσα στο χρονικό έως τέλη Μαΐου, σε συνδυασμό με τον Δία στον Ταύρο.. σε ό,τι αφορά ειδικά τον Ελλαδικό χώρο, θα συμβάλει ώστε να πρυτανεύσει η σωστή “στρατηγική” !!
Τα παραπάνω δεν αφορούν μόνο το πολιτικό σκηνικό, αλλά και γενικότερα, θέματα που χρήζουν να χειριστούμε στην προσωπική μας ζωή, με διπλωματία !!
Συνεπώς, ο Μάϊος, ακολουθεί ένας επίσης κομβικός μήνας, που το αποτέλεσμα αναλόγως θα κριθεί !!  
 
     Αγαπημένοι μου αναγνώστες φίλοι και φίλες μου, συνηθίζω να δημοσιεύω όμοιο αφιέρωμα μου στον κάθε μήνα, καθώς ακολουθώ αρχαιοελληνικές σύνθετες μεθόδους, οι οποίες όμως επί σειρά ετών αποδεικνύονται αλάνθαστες. 
Ο κορμός στηρίζεται βεβαίως πάντα στην επιστήμη της Αστρονομίας, και ασφαλώς δεν είναι τυχαίο που οι ερμηνείες αναπόφευκτα παραπέμπουν στην αρχαιοελληνική μυθολογία, για ευνόητους λόγους.
Κι άλλωστε, μέσω της αρχαιοελληνικής Μυθολογίας, έχουν αποκωδικοποιηθεί όλες οι λειτουργίες του Σύμπαντος !! 
 
      Έχει ήδη προηγηθεί άρθρο μου για τον συμβολισμό της Εαρινής Ισημερίας, την έναρξη του νέου έτους σύμφωνα με τους κανόνες της φύσης. Αξίζει τον χρόνο σας να διαβάσετε, καθώς το πλούσιο υλικό του αφορά όλους μας. Σας δίνω τον σύνδεσμο παρακάτω. 

Εξίσου όμως ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το παρόν αφιέρωμα μου, διότι οι ιδιαιτερότητες του κάθε διαφορετικού μήνα του Ηλιακού Έτους, σε συνδυασμό με τα χαρακτηριστικά του Αστερισμού που τον εκπροσωπεί, έχει ως αποτέλεσμα να επηρεάζονται αναλόγως όλα τα Ζώδια.
Τα παραπάνω είναι και ένας απ' τους λόγους που ο ετήσιος κύκλος των προβλέψεων μου διαρκεί όσο ένα Ηλιακό Έτος. Δηλαδή άρχισε με τον Απρίλιο του 2023 και ολοκληρώθηκε με τον Μάρτιο του 2024.

~ ~ Επομένως, ο νέος ετήσιος κύκλος των προβλέψεων μου, θα αφορά το χρονικό διάστημα από τον Απρίλιο του 2024  έως και πάλι τον Μάρτιο του 2025.
 
Και τέλος.. οι δε εποχιακές μελέτες μου (μηνιαίες προβλέψεις μου) αφορούν τους τρείς μήνες της κάθε εποχής, που σημαίνει ότι ως πρώτη εποχή του Ηλιακού Έτους, στην  Άνοιξη, ανήκουν οι μήνες Απρίλιος – Μάϊος – Ιούνιος.. και τους εκπροσωπούν ο Κριός - ο Ταύρος - οι Δίδυμοι

Συνεπώς, το αφιέρωμα μου στον μήνα Απρίλιο του Κριού, αφορά όλους μας: 


Διευκρινίσεις για τους νέους μου αναγνώστες:
 
     Σύμφωνα με το νεότερο παγκόσμιο ημερολόγιο που ακολουθούμε, γιορτάζουμε την έναρξη του Νέου Έτους την 1η Ιανουαρίου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να θεωρούμε ως πρώτο μήνα του έτους τον Ιανουάριο, και σύμφωνα με αυτό, δημοσιεύουν τις ετήσιες προβλέψεις οι αστρολόγοι.
Ωστόσο, σύμφωνα με την Αστρονομία αλλά και τους κανόνες της Φύσης, ο Ήλιος αρχίζει τον Νέο Ετήσιο Κύκλο του με την Εαρινή Ισημερία, όπου στο Βόρειο Ημισφαίριο γιορτάζουμε επισήμως την έναρξη της Άνοιξης. Και λόγω του Φαινόμενου της Μετάπτωσης των Ισημεριών σε συνδυασμό με το νεότερο ημερολόγιο, εορτάζουμε την Εαρινή Ισημερία 20 – 22 Μαρτίου.
Αυτό σημαίνει ότι, ο Απρίλιος είναι ο πρώτος μήνας της Άνοιξης, και μάλιστα από αρχαιοτάτων χρόνων έως και πολύ μετά Χριστού, η έναρξη του νέου έτους (η Πρωτοχρονιά) γιορταζότανε φυσιολογικά, με την έναρξη του Νέου Ετήσιου Ηλιακού Κύκλου, και συγκεκριμένα 1η Απριλίου.
 
Συχνά γίνεται σύγχυση ανάμεσα στα Ζώδια και στους Ζωδιακούς Αστερισμούς:
Στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Τα Ζώδια είναι άυλα και αόρατα, είναι οι 12 "ενεργειακές πύλες" για τους αστρολόγους, οι οποίες περιβάλλουν την Γή. Ενώ οι Ζωδιακοί Αστερισμοί είναι υλικοί και εμφανείς στον ουρανό, που μάλιστα μπορούμε την κατάλληλη εποχή να τους δούμε με γυμνά μάτια στον νυκτερινό ουρανό. 
Δηλαδή:
Στην ετήσια φαινομενική κίνηση του Ήλιου γύρω από την Γή, ο νέος ετήσιος Ηλιακός κύκλος αρχίζει με την Εαρινή Ισημερία και διαδοχικά περνάει και από τους δώδεκα Ζωδιακούς Αστερισμούς, που σημαίνει ότι χρειάζεται περίπου έναν μήνα για να διανύσει κάθε έναν από αυτούς. Οπότε ανάλογα με την θέση του Ήλιου την στιγμή της γέννησης ενός ατόμου, το άτομο κατατάσσεται στον ανάλογο Αστερισμό.
Για παράδειγμα, αν κάποιος γεννήθηκε τον Οκτώβρη, που ο Ήλιος βρίσκεται στον Αστερισμό του Ζυγού, τότε το άτομο ανήκει στον Ζυγό.


~ Ο Κριός από Αστρονομικής πλευράς: 

        Ο Κριός (λατινικά Aries, αστρονομικό σύμβολο Ari) είναι ένας από τους Αστερισμούς που σημειώθηκε στην αρχαιότητα  από τον Πτολεμαίο, και ένας από τους 88 επίσημους Αστερισμούς που το 1922 θέσπισε η Διεθνής Αστρονομική Ένωση.

Ωστόσο, μόνο οι 12 από τους 88 θεωρούνται Ζωδιακοί Αστερισμοί στις μέρες μας, όσοι και οι μήνες του έτους, και  είναι ο πρώτος Αστερισμός σύμφωνα με τον Ετήσιο Ηλιακό Κύκλο.
Είναι βόρειος Αστερισμός αμφιφανής στον ουρανό της Ελλάδα, και συνορεύει με τους εξής 5 αστερισμούς: Τρίγωνον, Ιχθύες, Ταύρος και Περσέας. Το όνομά του σημαίνει κριάρι.

Και στο σημείο αυτό θεωρώ απαραίτητο να λάβουμε υπόψη μας ότι ο Πτολεμαίος θεωρούσε την μαντική Αστρολογία πιθανοκρατικό – συμβουλευτικό εργαλείο, αλλά όχι αλάνθαστο οδηγό για προσωπικές προβλέψεις. 
Υποστήριζε ότι: «μπορούμε να μελετήσουμε τις μελλοντικές πιθανότητες που έχουμε, αλλά το αποτέλεσμα θα κριθεί από τις επιλογές μας». 


~ Μεταξύ μύθων και πραγματικότητας:

Συμβολικοί και διδακτικοί οι λαϊκοί μύθοι και θρύλοι.. πόσο μάλλον όταν μιλάμε μέσω της Ελληνικής Μυθολογίας, όταν βλέπουμε "η ιστορία να επαναλαμβάνεται" !! 


> > > Συνοπτικά, σύμφωνα με την αρχαιοελληνική μυθολογία, ο θεός του κάτω κόσμου ο Πλούτωνας, ανάγκασε την Περσεφόνη να τον ακολουθήσει στον Άδη. Η Περσεφόνη που ήταν κόρη της θεάς Δήμητρας, έπρεπε να μένει στον Άδη έως την ημέρα της Φθινοπωρινής Ισημερίας (για έξη μήνες), και να ανέβει και πάλι στην Γή την ημέρα της Εαρινής Ισημερίας, όπου αρχίζει ο Ήλιος τον νέο ετήσιο κύκλο του. 

Τα παραπάνω, ήταν μία δίκαια λύση, την οποία επέβαλε ο Δίας στον θεό του Άδη τον Πλούτωνα, ο οποίος ερωτεύτηκε την Περσεφόνη και την απήγαγε. Η Δήμητρα όμως την ζητούσε πίσω. Οπότε συμφωνήθηκε να ανεβαίνει η Περσεφόνη έξι μήνες στον πάνω κόσμο και να κατεβαίνει τους επόμενους έξι στον κάτω κόσμο. 
Έτσι τους μήνες που η Περσεφόνη ήταν στον πάνω κόσμο, η θεά Δήμητρα χαιρόταν και άνθιζε η πλάση και η Γή ευδοκιμούσε. Άρχιζε η καλοκαιρία. Ενώ τους άλλους έξη μήνες που η Δήμητρα θρηνούσε υπήρχε κακοκαιρία. Η φύση νεκρώνονταν !!
Με απλά λόγια σύμφωνα με τον μύθο, όταν η Περσεφόνη κατεβαίνει στον κάτω κόσμο, μετά την Φθινοπωρινή Ισημερία αρχίζει η ανάπαυση της φύσης, έως και πάλι την ημέρα της Εαρινής Ισημερίας που  αναμένουμε την αναγέννησης της φύσης. 
Σημειωτέο ότι ο Αστερισμός της Παρθένου συμβολίζει την Περσεφόνη.  

Την παραπάνω λύση ωστόσο την πρότεινε η Θέμιδα (θεά της Δικαιοσύνης), με την οποία ο Δίας απέκτησε μια κόρη, την Δίκη.
Ο Δίας τότε ανέθεσε στην Δίκη να διοικεί τον Αστερισμό της Δικαιοσύνης, του οποίου το έμβλημα είναι ο Ζυγός.

Η είσοδος σε αυτόν τον Αστερισμό συμπίπτει με την εποχή της Φθινοπωρινής Ισημερίας, και έτσι ως Προστάτιδα και Κυβερνήτης του Αστερισμού, ορίστηκε η θεά Αφροδίτη. Ωστόσο ο  θεός Άρης, ο οποίος ήταν αιωνίως παθιασμένος (καψούρης) με την Αφροδίτη, λέγεται ότι άσκησε βέτο για να είναι μαζί της στον ίδιο Άξονα, προκειμένου να δεθεί μαζί της παντοτινά. Και συγκεκριμένα δηλαδή, ζήτησε να γίνει ο Κυβερνήτης του ακριβώς απέναντι Αστερισμού που η είσοδος του Ηλίου σε αυτόν συμπίπτει με την Εαρινή Ισημερία, στον Αστερισμό που ονομάστηκε Κριός (όπως θα δείτε παρακάτω), και με αυτόν ανοίγει πάντα ο νέος ετήσιος Αστρολογικός Κύκλος. 

Ο Δίας όμως ήταν ανένδοτος αρχικά, ώσπου ο Άρης του πρότεινε να βάλουν ένα στοίχημα. Εάν κέρδιζε ο Άρης, τότε ο Δίας θα του ανέθετε την διακυβέρνηση του Αστερισμού του Κριού, στον ίδιο Άξονα απέναντι από την Αφροδίτη.
Το στοίχημα είχε ως εξής: Ο Άρης στοιχημάτισε με τον Δία ότι ο βασιλιάς Αιήτης θα φυλάξει το Χρυσόμαλλο Δέρας στο δικό του δάσος. Δηλαδή στο ιερό άλσος του Άρη. Και προφανώς ο Άρης κέρδισε το στοίχημα, και έκτοτε βρίσκεται στον ίδιο Άξονα με την Αφροδίτη.  

… ας φρεσκάρουμε όμως την μνήμη μας: 


> > Το χρυσόμαλλο δέρας ήταν το δέρμα (η προβιά) που απέμεινε από το Κριάρι, το οποίο έστειλε η Νεφέλη για να σώσει το γιο της Φρίξο απ’ την θυσία, που ήθελε να κάνει ο πατέρας του βασιλιάς Αθάμας.
Η Νεφέλη είχε πεθάνει, ενώ είχαν αποκτήσει με τον Αθάμα δύο παιδιά. Τον Φρίξο και την Έλλη. Ο βασιλιάς Αθάμας παντρεύτηκε, αλλά η μητριά των παιδιών τα μισούσε. Έτσι, μετά από έναν Χρησμό που είχε πάρει ο Αθάμας απ΄ το μαντείο των Δελφών, η δεύτερη γυναίκα του τον έπεισε ότι (δήθεν) ευθυνόταν ο Φρίξος που δεν φύτρωσε σιτάρι εκείνη τη χρονιά. Έτσι ο βασιλιάς αποφάσισε να θυσιάσει τον γιό του, για να “ξορκίσει το κακό” !!.

Η μητέρα τους όμως η Νεφέλη, έστειλε από τον ουρανό ένα Κριάρι με χρυσό δέρμα, για να αρπάξει τον Φρίξο από την επικείμενη θυσία. Το Κριάρι όντως άρπαξε τον Φρίξο και την Έλλη, αλλά όπως πετούσαν επάνω από τα Δαρδανέλια, η Έλλη έπεσε στην θάλασσα, η οποία ονομάστηκε Ελλήσποντος.
Ο Φρίξος έφτασε στην Κολχίδα και εκεί θυσίασε το Κριάρι στο θεό Δία, και χάρισε το δέρμα του στο βασιλιά της Κολχίδας τον Αιήτη, που τον φιλοξενούσε. Η Νεφέλη τότε ανέβασε πάλι το Κριάρι στον ουρανό και το έκανε Αστερισμό.
Ο Αιήτης πράγματι πήρε το δώρο και κρέμασε το χρυσό δέρμα (Χρυσόμαλλο Δέρας) επάνω σε μια βελανιδιά, στο ιερό άλσος του θεού Άρη, και έβαλε έναν ακοίμητο δράκο να το φυλάει. 

Στην συνέχεια (όπως μας λέει ο μύθος), ο Ιάσων οργάνωσε την Αργοναυτική Εκστρατεία προκειμένου να αποκτήσει το χρυσόμαλλο δέρας ώστε να πάρει τον θρόνο που του ανήκε. Ονομάστηκε Αργοναυτική από το πλοίο του την Αργώ, και αργοναύτες το πλήρωμα της. 
Και τότε, για να μπορέσουν να φτάσουν στον προορισμό τους, χρειάστηκε να περάσουν μέσα από τις Συμπληγάδες Πέτρες.. κάτι το οποίο μάλιστα, δεν κατόρθωσε ποτέ προηγουμένως κανένα άλλο πλήρωμα πλοίου !!  
Τελικά ο Ιάσονας αναγκάστηκε να κλέψει το χρυσόμαλλο δέρας με την βοήθεια της Μήδειας (κόρης του Αιήτη), την οποία όμως συμβούλεψε ο Δίας τί θα κάνει, ελπίζοντας να κερδίσει το στοίχημα του με τον Άρη.
 * * Ωστόσο ο Άρης κέρδισε τελικά το στοίχημα με τον Δία, και έτσι έγινε ο Κυβερνήτης του Αστερισμού του Κριού. Συνδέθηκε για πάντα με την Αφροδίτη στον ίδιο Άξονα !!


Ο Κριός επομένως σχηματίζει Άξονα με τον Ζυγό, και οι Κυβερνήτες τους είναι:


*ΚΡΙΟΣ = ο πολεμοχαρής θεός ΑΡΗΣ – που ωστόσο η Αχίλλειος πτέρνα του είναι η Αφροδίτη
*ΖΥΓΟΣ = γνήσιο παιδί της ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ – που όσο κι αν θέλει να αποφύγει τον Άρη, η έλξη είναι μοιραία.

Οι Κυβερνήτες αυτών είναι οι αιώνιοι εραστές που απεικονίζονται στην κάρτα των Εραστών του Αστρολογικού Ταρό.
Δηλαδή, η κάρτα των εραστών του Αστρολογικού Ταρό, φωτογραφίζει τον Άξονα αυτών των δύο παθιασμένων αιώνιων εραστών, που ενώ τα σώματα τους αναζητούν το ένα το άλλο, ωστόσο δεν συμβαδίζουν οι ρόλοι τους στο Σύμπαν. Πάραυτα, επιβεβαιώνουν τον κανόνα «τα ετερώνυμα έλκονται» !!.


Στα Ζώδια της Φωτιάς ανήκουν οι Κριοί, Λέοντες και Τοξότες:

 
     Σχηματίζουν Άξονες με τα Ζώδια του Αέρα, και συνήθως αλληλοϋποστηρίζονται για τις ανάγκες τους και αλληλοσυμπληρώνουν τις ελλιπείς δυνάμεις του απέναντι.
Τούτο διότι η Φωτιά συνεργάζεται αρμονικά με τον Αέρα επειδή τον χρειάζεται για να ανάψει ή για να αναζωπυρωθεί όποτε χρειαστεί, ή ακόμη, ώστε να την σπρώξει προς την κατεύθυνση που θέλει για να επεκταθεί. 
Έτσι κατά κανόνα, το πάνω χέρι στο «παιχνίδι» το έχουν τα Ζώδια της Φωτιάς, εκτός της περίπτωσης του ΖΥΓΟΥ.. ο οποίος καθώς συμβολίζει άψυχο αντικείμενο, έχει τον έλεγχο της λογικής και των συναισθημάτων του. 
Κάπως έτσι υπάρχει και μια καλή προβλεπόμενη Αύρα στους Άξονες της Φωτιάς με του Αέρα, ειδικά όταν εισέρχεται σε αυτούς η Σελήνη.
Το αρμονικό κλίμα αλλάζει ωστόσο, όταν στα Ζώδια της Φωτιάς κάποιες Πλανητικές θέσεις δημιουργούν έντονο φλογερό ζητούμενο, και τότε οι εκπρόσωποι τους κινδυνεύουν από τις αυτοκαταστροφικές ενέργειες τους. 
Και τέλος, μια ανθρώπινη σχέση μεταξύ Φωτιάς και Αέρα συνήθως κρατάει χρόνια.. εκτός εάν ο Αέρας φυσήξει δυνατά και σβήσει η Φωτιά, ή εάν αλλάξει πορεία.

Ο Χαρακτήρας τους γενικότερα:

_ Ως Ζώδια της Φωτιάς: 

   Στις σχέσεις τους έχουν ανάγκη το πάθος. Οι χλιαροί έρωτες γρήγορα τους απογοητεύουν. Γι αυτούς οι εκπλήξεις – οι αλλαγές και το ρίσκο είναι απαραίτητα στοιχεία μέσα στην σχέση τους. Όλα έχουν το έντονο χρώμα της φωτιάς, όπου κυριαρχεί το συναίσθημα. Το υλικό κόστος δεν τους τρομάζει εάν νιώθουν αισθηματική πληρότητα. Το λάθος με το σωστό.. είναι γι' αυτούς λεπτές κόκκινες γραμμές που τις διαπερνούν δίχως πολύ σκέψη. Όντως σε αρκετές περιπτώσεις αποδεικνύονται τα μεγάλα τους πάθη αυτοκαταστροφικά.. αλλά για έναν περίεργο λόγο.. δεν το μετανιώνουν. Οπότε, εάν ένα Ζώδιο της Φωτιάς σας χωρίσει, θα επιστρέψει μόνο λόγω κάποιας υποχρέωσης, ή λόγω κάποιου άλλου εμπόδιου. Εάν η επιλογή είναι δική σας όσο ακόμη είναι ερωτευμένο μαζί σας.. οι αντιδράσεις του τότε είναι απρόβλεπτες και ακραίες. Σε αυτήν την περίπτωση βιώνει τον χωρισμό μαρτυρικά. Μέσα σε αυτό το διάστημα .. Ω’ Ναί.. υπάρχει περίπτωση επανασύνδεσης. Το ερώτημα είναι όμως, για πόσο χρονικό διάστημα θα σας δεχτεί πίσω ?!.
Το αντίδοτο για τα Ζώδια της Φωτιάς σε κάθε περίπτωση λοιπόν.. είναι ένας νέος έρωτας. 

_ Ειδικότερα ο Κριός ως Ζώδιο της Φωτιάς:

   Ο έρωτας είναι γι΄αυτόν φωτιά.. που όταν του καίει τα σωθικά, δεν υπολογίζει καν’ προς τα πού φυσάει ο άνεμος πριν την ανάψει. Βασανίζεται από αυτό το πάθος του τόσο πολύ, που άθελα του βασανίζει τον σύντροφο του με τις αβεβαιότητες του. Τον φοβίζει πολύ η προδοσία των συναισθημάτων του. Σε αντίθεση όμως με αυτό.. ο ίδιος είναι Ζώδιο που μπορεί να είναι ερωτευμένο με περισσότερα από ένα πρόσωπο. Νιώθει μάλιστα έντονα και για τα δύο πρόσωπα (σε περίπτωση διπλής σχέσης).. και διχάζεται περισσότερο από κάθε άλλο Ζώδιο να επιλέξει σε ποια σχέση να μείνει. Τελικώς σε αυτήν που θα κλείνει, θα κάνει τα πάντα να την κρατήσει. Δεν υπολογίζει ούτε το οικονομικό κόστος. Κάπως έτσι βιώνει την απογοήτευση όπως και τον χωρισμό.. με πολύκροτους τρόπους. Καθώς όμως σχηματίζει άξονα με τον ΖΥΓΟ.. σύντομα ισορροπεί τον εσωτερικό του κόσμο.
Τι πρέπει να προσέξετε: Μην παίξετε ερωτικά παιχνίδια μαζί τους, εάν δεν είστε σίγουροι για τα συναισθήματα σας. Μην μπείτε στην ζωή του σε χρονικό διάστημα που είναι ερωτευμένη/ος με άλλο πρόσωπο.. κινδυνεύετε να πονέσετε. 

* * Ο ΚΡΙΟΣ στον Ετήσιο Ζωδιακό Κύκλο για όλα τα υπόλοιπα Ζώδια: 

     Συνεπώς μετά όλα τα παραπάνω, σε ό,τι αφορά τις ερμηνείες και τους συμβολισμούς των ουράνιων σωμάτων, είναι φυσικό να παραπέμπουν αναπόφευκτα στην αρχαιοελληνική μυθολογία.

Επίσης δεν είναι τυχαίο που ο Ζωδιακός Κύκλος αρχίζει με την Εαρινή Ισημερία, ωστόσο,  
άσχετα με την ημερομηνία των γενεθλίων μας, ο κάθε Ζωδιακός Αστερισμός εκπροσωπεί έναν ολόκληρο μήνα. Αυτό σημαίνει ότι επηρεαζόμαστε όλοι μας (λίγο – πολύ) απ’ τα χαρακτηριστικά του ομώνυμου Ζωδίου, καθώς αυτά κυριαρχούν μέσα στον δικό του μήνα. Περισσότερο βέβαια επηρεάζονται τα Ζώδια του τελευταίου δεκαημέρου.
Ως παράδειγμα:
Έως 1η Απριλίου, οι Κριού του Μαρτίου επηρεάζονται απ’ τους Ιχθείς – έως 1η Μαΐου, οι Ταύροι του Απριλίου απ’ τον Κριό .. και πάει λέγοντας. 

       Πράγματι .. ο κάθε Αστερισμός είναι ένας κρίκος της αλυσίδας όλων των φάσεων της ζωής μας, αλλά και ταυτόχρονα αντιπροσωπεύει και ένα κομμάτι του χαρακτήρα του κάθε ατόμου – ανθρώπου. Όλοι μας κρύβουμε μέσα μας και ένα «σκοτεινό κομμάτι του εαυτού μας», το οποίο θα εκδηλωθεί όταν προκύψει ανάγκη να υπερασπιστούμε την ζωή μας, ή να παλέψουμε για την επιβίωση μας. Όλοι μας έχουμε τις απρόβλεπτες αντιδράσεις μας. Και όλοι μας ανάλογα με την στιγμή, γινόμαστε ειλικρινείς ή υποκριτές – εκδηλωτικοί ή μυστικοπαθείς – συναισθηματικοί ή παγερά αδιάφοροι κ.λ.π – κ.λ.π.. με την διαφορά ότι κάθε Αστερισμός εκπέμπει πολύ πιο έντονα κάποια χαρακτηριστικά, που αυτά είναι αμυδρά στους υπόλοιπους Αστερισμούς.
Η εξέλιξη λοιπόν του ανθρώπινου είδους επάνω στην Γή, οφείλεται στην διαφορετικότητα που παρουσιάζουν τα Ζώδια, καθώς όλα μαζί συμπληρώνουν τα απαιτούμενα στοιχεία που καλλιεργούν την ικανότητα της ευρηματικότητας για τους τρόπους της επιβίωσης μας επάνω στην Γή, όπως και την απαιτούμενη μεταξύ μας έλξη, για να είναι εφικτή η συνύπαρξη μας.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ:
                   Δεν είναι τυχαίο που τα Ζώδια εκπροσωπούν τους μήνες του χρόνου. Μάλιστα σύμφωνα με την αρχαιοελληνική Αστρολογία, η οποία στηρίχθηκε στους υπαρκτούς Φυσικούς Κανόνες, κάθε ολόκληρος μήνας εκπροσωπείται από έναν Αστερισμό, του οποίου ο ρόλος είναι ανάλογος με την εποχή του χρόνου στην οποία ανήκει. 
Ο κάθε Αστερισμός (οίκος του ομώνυμου Ζωδίου) φωτογραφίζει ένα βασικό στάδιο της ζωής μας, απ’ την γέννηση μας έως το τέλος μας. Οπότε, αφού ο Ζωδιακός Κύκλος αρχίζει με την έναρξη του νέου Ηλιακού Κύκλου τον Απρίλιο (με τον μήνα του Κριού), δεν είναι δύσκολο να βρούμε τον ρόλο του δικό μας Αστερισμού μέσα στο Σύμπαν, καθώς ο κάθε Αστερισμός φωτογραφίζει ένα βασικό στάδιο της ζωής μας, απ’ την γέννηση μας έως το τέλος μας. 

Και συγκεκριμένα: 

_Η Άνοιξη = συμβολίζει την αρχή μιας νέας πορείας, το πρώτο άνθος – το νεαρό της ηλικίας μας, όπου αρχίζουμε να προετοιμαζόμαστε για να πάρουμε την ζωή μας στα χέρια μας. Μας χαρακτηρίζει ο ενθουσιασμός για περιπέτεια, ονειροπόληση για πρωτόγνωρες εμπειρίες, αλλά και αναβλητικότητα.
_Το Καλοκαίρι = συμβολίζει την ωριμότητα που θα πρέπει πλέον να έχουμε αποκτήσει, ώστε να εκμεταλλευτούμε σωστά τα εφόδια που μας δίνονται. Μας χαρακτηρίζει η υπερβολή, η αίσθηση της υπεροχής, αλλά και ανυπομονησία.
_Το Φθινόπωρο = συμβολίζει το αποτέλεσμα των ενεργειών μας – επιλογών μας, όπου καλούμαστε να θερίσουμε ότι έχουμε σπείρει. Μας χαρακτηρίζει η σχολαστικότητα, ανάγκη για συντροφικότητα, αλλά και αμφιβολία.
_Και ο Χειμώνας = συμβολίζει την ανασκόπηση της πορείας μας – την ολοκλήρωση μας μαζί με την ανάπαυση της φύσης,  όπου έρχεται ο μεταφορικός Θάνατος, διότι μόνο μετά από ένα τέλος μπορεί να επέλθει Αναγέννηση. Μας χαρακτηρίζει η αίσθηση του ανικανοποίητου, η αυτοκριτική, αλλά και η γέννηση ελπίδας για μια Νέα Αρχή.

       Έτσι συμβαίνει επομένως και ο κάθε Αστερισμός (πέραν των άλλων), αντιπροσωπεύει και ένα μέρος της κάθε εποχής, η οποία όπως περιγράφω ερμηνεύεται ως μία απ΄ τις φάσεις της ζωής μας (κατά καιρούς), αλλά και ταυτόχρονα, ερμηνεύει και ένα κομμάτι του χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου.
Αυτό σημαίνει πως στον χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου, υπάρχουν λίγο - πολύ όλες οι πλευρές των διαφορετικών Ζωδίων. Επομένως, όλοι μας κρύβουμε μέσα μας έναν Κριό, που  ο ρόλος του είναι να πυροδοτεί την θέληση και την τόλμη μας για μια Νέα Αρχή !!.

* * Ο Απρίλιος του Κριού για όλα τα Ζώδια:

Ο Αστερισμός του Κριού αντιπροσωπεύει τον ερχομό της Άνοιξης, που για όλους μας σημαίνει ότι: 

Πρόκειται για φάση της ζωής μας, όπου νιώθουμε πως έρχεται η κατάλληλη στιγμή για την Αναγέννηση μας. Ωστόσο η ανάσταση προϋποθέτει θάνατο. Αυτό σημαίνει ότι κάτι θα πρέπει να αφήσουμε πίσω μας – κάτι θα πρέπει πρώτα να τελειώσει, το οποίο μας φθείρει ή μας κρατάει σε στασιμότητα. 
Βέβαια, ο Κριός δυσκολεύεται να δεχτεί πως όταν όλα καούν και απομείνει μόνο η στάχτη, η Φωτιά δεν αναζωπυρώνεται. 

Καθώς λοιπόν το αδύναμο σημείο του Κριού είναι η δυσκολία να ξεφύγει απ’ το παρελθόν, έτσι, όλοι μας λίγο πολύ αντιμετωπίζουμε τις ίδιες δυσκολίες μέσα στον δικό του μήνα. 
Δηλαδή, αντί να εστιάζουμε στο μέλλον δίχως παρελθοντικά κατάλοιπα, το μυαλό μας περιστρέφεται γύρω απ' τα >> χαμένα χρόνια τις ανεκπλήρωτες επιθυμίες κ.λ.π.  



~ ~ ~ Συνιστώ να διαβάσετε την ανάρτηση μου σχετικά με την "Εαρινή Ισημερία" καθώς αφορά όλο το επόμενο εξάμηνο έως την Φθινοπωρινή Ισημερία.. με συμβουλές μου για όλα τα Ζώδια:  
Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο για να ενημερωθείτε:


* * Προτείνω επίσης: 




~ ~ Πλανήτες Κυβερνήτες, οι διελεύσεις τους απ’ τους Ζωδιακούς Αστερισμούς ~ Συμβολισμοί με Προβλέψεις έως και το 2040:

 


        Και τέλος διευκρινίζω ότι δεν ασκώ το επάγγελμα του αστρολόγου, παρότι δεν στερούμαι γνώσεων. Δεν είναι η κύρια ενασχόληση μου, οπότε έχω την επιλογή να δημοσιεύω τα σχετικά άρθρα μου σύμφωνα με όσα θεωρώ σημαντικά (κατά την κρίση μου), και σύμφωνα βεβαίως με την ευχέρεια του ελεύθερου χρόνου μου.. αλλά πάντα αφιλοκερδώς. 
Η ευστοχία μου δεν οφείλεται βεβαίως σε μαντικές ικανότητες, αλλά σε πολύπλευρες και πολύωρες μελέτες ετών. Και επειδή πιθανόν ορισμένοι να έχουν την απορία, πώς συνάδει το αντικείμενο μου με την αστρολογία, απαντώ ότι:
Η κατανόηση της σχέσης μας με το Σύμπαν, είναι ακόμη ένα εργαλείο για την βαθύτερη Ψυχανάλυση – Ψυχοερεύνηση του κάθε ατόμου.     


* * Χρόνια Πολλά σε όλα τα επίμονα αλλά και τολμηρά Κριαράκια μας, και χαρούμενη Άνοιξη σε όλους εμάς φίλοι και φίλες μου.. και Χριστός μαζί μας καθώς πλησιάζουν οι Άγιες Μέρες !! 


Με αγάπη .. ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου